WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;) widzę że kilka dziś wizytuje - trzymam więc kciuki za dzieciaczki, szyjki i całą resztę ;)
    Ja dziś byłam zrobić wyniki, znowu leukocyty 11,8 za wysokie ( norma 4 - 10 ale ostatnio były 12,3 i ginka mówiła że ok), hemoglobina spadła z 12,5 na 11,9 (ale norma do 12 więc w sumie się mieszczę) i hematokryt spadł z 36 na 33,9 (norma 37-47) więc już troszkę poniżej normy ale pewnie ginka i tak powie, że ok choć ja się troszkę martwię. Martwią mnie też erytrocyty w moczu bo norma 0-3 a ja mam 5-10 i nie wiem co to oznacza?
    oprócz tego to strasznie mnie boli kość ogonowa, miałyście tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:07

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek skonczylam antybiotyk i znowu zawalone gardlo..... Masakra.... Lekarz powiedzialze mam zniszczone gardlo...wysmialam go bo niby od czego... Sugerowal ze pale od zawsze...co lekarz to inna teoria.
    Tym razem zapisal mieszanke do plukaniua za stowe... Zamowilam bo boje sie o te moja kluche w gardle nieustanna...pewnie przede mna druga noc nieprzespana. moje biedne dzieciątko, co chwile coś.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 15:20

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Jakiś mądry człowiek wymyślił to danie kluski z truskawkami na mojego lenia już trzeci dzień z rzędu jemy taki obiad .

jak robicie te kluski z truskawkami??? nigdy tego nie jadłam... normalnie ugotować makaron, truskawy ze śmietaną i polać makaron?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umyłam okna w kuchni i podłogę w kuchni i salonie, ależ jestem szczęśliwa :D

nie ma to jak sobie posprzątać w chałupie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Właśnie umyłam okna w kuchni i podłogę w kuchni i salonie, ależ jestem szczęśliwa :D

nie ma to jak sobie posprzątać w chałupie.

Ania, pamiętaj żeby trochę się oszczędzać. Ja ostatnio pytałam położną to mi odradziła mycie okien teraz, pod koniec ciąży mówiła żebym umyła

Ania_1986, Friend lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze i chyba sie rozpuszcze. Goraco mi wsciekle i duszno i w ogole czuje sie jak rozjechana żaba :-( chyba w wannie bede mieszkac w taka pogode ehhh za nic nie chce mi sie zabrac :-/

Moj znowu bedzie pozniej niz szkola rodzenia w domu i postanowilam sie zapisac sama do grupy tylko dla kobiet. Na szczescie byly miejsca od 01.06 na 10.00. Szkoda, bo chcialam zeby chodzil i potem zeby nie bylo "ja nie wiem, ja sie boje".

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolkaa mam na 16:30 ale juz jestem w poczekalni wiec moze sie uda (nie wiem jakim cudem) wczesniej :)

Aha!! I kupilam te torbe SkipHop - mam ja juz w aucie, bardzo jest fajna chociaz osobiscie uwazam ze zadna z tych toreb nie jest warta swojej ceny :P

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    jak robicie te kluski z truskawkami??? nigdy tego nie jadłam... normalnie ugotować makaron, truskawy ze śmietaną i polać makaron?

Ja gotuje makaron najlepiej mi smakuje taka grubsza wstążka , truskawkę gniote widelcem z cukrem i polewam tym makaron i na to śmietana mmmmmm .

Kw14tuszek lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa kurczaczku, ja tez bede chodzila sama bo meza akurat nie bedzie jak rozpoczyna sie ostatnia grupa w szpitalu w ktorym chce rodzic (w wakacje nie ma SR) :) takze bedziemy dwie :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja leze i chyba sie rozpuszcze. Goraco mi wsciekle i duszno i w ogole czuje sie jak rozjechana żaba :-( chyba w wannie bede mieszkac w taka pogode ehhh za nic nie chce mi sie zabrac :-/

Moj znowu bedzie pozniej niz szkola rodzenia w domu i postanowilam sie zapisac sama do grupy tylko dla kobiet. Na szczescie byly miejsca od 01.06 na 10.00. Szkoda, bo chcialam zeby chodzil i potem zeby nie bylo "ja nie wiem, ja sie boje".

SyHa zapisz się z mężem, ale przecież nie na każdych musi być z Tobą. Mój też nie zawsze się wyrabia, więc mówię mu tylko wtedy kiedy są te praktyczne. Teorii mogę wysłuchać tylko ja i przecież mu przekażę ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Ania, pamiętaj żeby trochę się oszczędzać. Ja ostatnio pytałam położną to mi odradziła mycie okien teraz, pod koniec ciąży mówiła żebym umyła

Miałam umyć jedno, ale tak dobrze mi poszło i się nie zmęczyłam że umyłam dwa :)

Kw14tuszek lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty szalona jestes:-)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten makaron z truskawkami, mniammmm, jak to możliwe że nigdy tego nie jadłam?! na szczęście mój mężu nie musi jeść codziennie mięcha i zawsze mu pasuje co zrobię na obiad :)
    Ania mnie też tak korci żeby te okna umyć, podejrzewam że jak mąż dziś nie umyje to zrobię to jutro jak go nie będzie ;) niby nie wolno ale nie będę się mocno gimnastykować i wyciągać i powinno być ok ;) ostatnio zresztą przecierałam ściany, gruntowałam i malowałam i nic mi nie było ;)
    My z mężem takie sieroty teraz jesteśmy bo niby oboje siedzimy w domu (ja na L4, on na zasiłku rehabilitacyjnym) ale oboje musimy się oszczędzać, nie możemy dźwigać i w ogóle powinniśmy prowadzić "senatoryjny tryb życia"...

Nelk lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh mój dr też mi zalecał sanatoryjny tryb życia :)

Ja przy domu to cały czas mam coś do zrobienia :) szwagier stwierdził, że ja aż za dużo chodzę... Ale nie ma się co dziwič skoro jego żona tylko leżała i wymyślała bóle i dolegliwości w ciąży...

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja juz po wizycie.

Dobre wiesci: Gruby ma wszystko piekne i zdrowe. Pepowina i lozyska takowoz. Chlopak jest wiekszy niz wynika z OM a "najbardziej wieksza" to ma kosc udowa - 29tc :O wazy cudak 1200 :)
    Aha, i mam skonsultowac z neurologiem ale moge rodzic SN najprawdopodobniej. Powiedzial ze kregoslup do porodu sie ma nijak (w skrocie) ;)

Zle wiesci: szyjka rozwarta na 12 mm. Wizyta w szpitalu w przyszlym tygodniu z pessarem. Jak bedzie zle to od razu zaloza.
    Jezdzic na rowerze moge, reszta cwiczen fitness w ciazy odpada (wszystkie te gdzie jest napiety brzuch).
    Takze trzymajcie kciuki zeby sie nie pogorszylo i zeby nie zakladali. On generalnie na szczescie nie jest wielkim zwolennikiem wiec zalozy w ostatecznosci.

Betty Boop, Ania_1986, Penelope30, SyHa85, Domi793, Rudi88, Aśka_gdańsk, Ninka0111, paola89, pigułka, JRY1984, opóźniona, Dagmara lubią tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina, to możliwe, że wysoki chłopak będzie, hihi :D Daj znać koniecznie co z pessarem.

amanina lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Ania Ty szalona jestes:-)

a tam zaraz szalona, trzeba to zrobić i tyle ;) jutro kolejne okna :) po porodzie raczej nie będzie na to czasu i siły

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina gratulacje!! nasze dzieci w podobym wieku wiec mam nadzieje ze moje dziecko tez wazy przynajmniej kilogram:-)

marcianka86
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina jaki juz duzy! Moja Mała to kruszynka przy twoim chlopie a jestesmy na podobnym etapie :)
    Ja tez po wizycie, wszystko jest ok-ale to wiem juz z piatkowego usg. Wazyłam 0,5 kg wiecej niz lekarz przykazał i co? Mówi do mnie "miało byc 65,200 a było ciut wiecej-ten to ma obsesje ;)

Ja tez uwielbiam kluski z truskawkami-i uwielbiam jak makaron jest mocno osolony a truskawki slodziutkie. Tylko ja bez smietany :)

Penelope30, amanina, Rudi88, Ninka0111, pigułka lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina super że gruby taki duży :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ