WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Karola i jak juz pieknie Kornel wazy! Wow 1203:))) super:)
    ta wielka glowa chyba spowodowalo ze tyle wyszlo :) he he wymiar dwuciemieniowy wychodzi az na 33 tc...jakos mnie to az tak nie martwi ale jednak to duza roznica...jutro dopiero bedzie 28+0 a BPD wyszlo na 33+5

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ta wielka glowa chyba spowodowalo ze tyle wyszlo :) he he wymiar dwuciemieniowy wychodzi az na 33 tc...jakos mnie to az tak nie martwi ale jednak to duza roznica...jutro dopiero bedzie 28+0 a BPD wyszlo na 33+5

Gruby jest 26+3, a ma takie wymiary:

BPD na 27+3
    HC na 25+4
    AC na 28+2
    FL na 29+1

JRY1984, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina teraz to nie będzie Gruby tylko Długi :D

amanina lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Amanina teraz to nie będzie Gruby tylko Długi :D

nie wiem po kim on te giczały takie długie ma :O

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    nie wiem po kim on te giczały takie długie ma :O
    Pewnie po mamie modelce :D

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Pewnie po mamie modelce :D

no nie, ja jestem krotkonożna :D zawsze spodnie kupuje w wersji short a mam 170 cm wzrostu :P

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie złożone

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6982531531d8.jpg

tylko będę musiała coś pokombinować bo szparę pod łóżkiem mam za małą. Jest na 4cm a powinna być na 8cm żeby bliżej dosunąć. Bo tak mi się robi odstęp między materacami.

amanina, sabanek, Rudi88, paola89, Ania_1986, Kw14tuszek, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    To nie trafimy na siebie na pewno ale mam nadzieje ze obie damy rade chociaz troche sie pobawić :)

Moja siostra była w 37 tyg na weselu i wytrzymała do pólnocy. Ale tak tańcowała,że wyskakała swoją starszą córcię 13 dni przed terminem ( niecały tydzień po weselu hehehe)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    no nie, ja jestem krotkonożna :D zawsze spodnie kupuje w wersji short a mam 170 cm wzrostu :P
    to wcale nie tak mało, jakbyś miała 150cm to byś mogła mówić, że krótkonożna jesteś :P

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope jak to już poważnie wygląda- wszystko powoli staje i czeka na Dzieciątko :-D super.

Duże Wasze Dzieciaczki ! Gratulacje z udanych wizyt.
    Amanina trzymamy kciuki, żeby się tam nic bardziej nie rozwierało. Bardziej grzeczna musisz być ;-)

A ja w Chorwacji nigdy nie byłam. W sumie tylko w Niemczech byłam. Polskich gór nie odwiedzilam nawet, a od 3lat mieszkam chyba niedaleko :O ;-)

Dziś daję druga szansę poduszce ciazowej. Ogólnie to K z nią śpi, ale że on do pracy, to ja mam okazję wypróbować ją ponownie. I już mi się nie podoba. Eh.

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja siostra była w 37 tyg na weselu i wytrzymała do pólnocy. Ale tak tańcowała,że wyskakała swoją starszą córcię 13 dni przed terminem ( niecały tydzień po weselu hehehe)
    hehe ja mam nadzieję, że moja posiedzi przynajmniej do powrotu do Gdanska z tego wesela :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie nocleg w tym samym lokalu? Bo ja się zastanawiam czy brać pokój tam co wesele czy w innym hotelu jakieś 15km dalej. Z jednej strony hałas może mi przeszkadzać jak już będę chciała odpocząć ale z drugiej będzie całonocny dostęp do jedzenia :).

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Moja siostra urodzila na moich poprawinach :-)

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Dziewczyn polowala na te lody Tartuffo w wiorkach kokosowych- ostatnio w Lewiatanie dorwalam.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorwacja jest piękna :) w zeszłym roku byliśmy na makarskiej - ehh mam nadzieję że tam wrócimy :) już namawiam mojego T ze jak uda nam się coś odłożyć to teraz byśmy pojechali na północ Chorwacji. .. rozmarzylam się...

Gratuluję udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:45

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    A bierzecie nocleg w tym samym lokalu? Bo ja się zastanawiam czy brać pokój tam co wesele czy w innym hotelu jakieś 15km dalej. Z jednej strony hałas może mi przeszkadzać jak już będę chciała odpocząć ale z drugiej będzie całonocny dostęp do jedzenia :).
    My mamy zaproszenie wraz z noclegiem od pary młodej wiec w sumie to nawet nie wiem czy w tym samym miejscu. Z jednej strony tak bym wolała bo ja na pewno długo nie posiedzę wiec poszłabym do pokoju a mój mógłby sie jeszcze bawic. A ta jedna noc z hałasem w razie czego przeboleję :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    to wcale nie tak mało, jakbyś miała 150cm to byś mogła mówić, że krótkonożna jesteś :P

Asia, no ja wlasnie jestem koczkodan - dlugi tulow, krotkie nozki :P

dziewczyny ide spac, bo jestem zniesmaczona ta swoja szyjka a jutro musze byc rano na nogach bo mam spotkanie u klienta :) spijcie dobrze i zeby Was nie bolaly kregoslupy, nogi ani biodra ! :D

paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa czy zawsze musi być pod górkę? Pojechałam z mężem ciężarówką zeby sczytać czas pracy kierowców bo on nie potrafi i sie auto zepsuło. A jeszcze miał podmienić i znowuż na warsztat trzeba. Zaś kasa w tysiącach, nigdy nie wyjdziemy z dołka. ;( ja nie wiem jakaś klątwa czy jaki h*** ! :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam zapalenie oskrzeli i szmery dostalam antybiotyk zinnat do tego tabletki na kaszel nie wiem jakie bo po rusku☺ w piatek koniecznie kontrol
    Mam nadzieje ze nie zaszkodzi antybiotyk Marysi bidulka moja malutka jak nie urok to...
    Gratuluje udanych wizyt☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
    Amanina, szyjka da radę, a pessar w końcunie taki zły ;-)
    Karola, to już masz prawie 2 Marcelich w brzuszku ;-)
    A ja dzisiaj jak zombie chodzę... ostatnio w ogólę nie mogę spać w nocy i zasypiam nad ranem, a za chwilę mała się budzi.. a w ciągu dnia jak zaśnie to w końcu można coś w spokoju zrobić, więc też nie śpię... wymiękam..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ