Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie u nas wszystko w porządku ale upał daje się we znaki i staram się jak najwięcej odpoczywać.Byliśmy dziś na usg 3D i uwaga przedstawiam wam mojego synusia. Niestety nie chciał pozować za bardzo do zdjęć ale zawsze coś tam można wypatrzeć.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/105dadd6db3c.jpgDomi793, sabanek, marcianka1, pigułka, Ania_1986, Rudi88, Aśka_gdańsk, Kw14tuszek, Ninka0111, mmalibu, Friend, kaarolaa, Nelk, Penelope30, paola89, malika89, JRY1984, makota, hella, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Dziś na szkole rodzenia był fitness
Panowie też musieli ćwiczyć jak oni śmiesznie i pokracznie wyglądali
Były też fajne pozycje porodowe i takie , które pomagają podczas skurczu i pozycje "na relaks". Koniecznie muszę kupić piłkę, będę ćwiczyc sobie miednicę. A po 36tyg będą skakać i chopsasać
Idę wciągnąć kolacjozęmakota lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Cześć dzieczyny,
Ja wczoraj zrobiłam dzień wielkiego prania ciuszków dla Malucha. Dzisiaj rano rozłożyłam deskę i żelazko i usiadłam do prasowania.
Wyprasowałam może max 10 szt i umieram na ból kręgosłupa. Na siedząco średnio wychodzi prasowanie bo żebra mi się w brzuch wbijają. Na stojąco jeszcze gorzej bo się pochylam nad deską.
Proponuje wszystkim, które mają tą przyjemność przed sobą nie czekać do porodu bo jest cięęęężko. Jest kurde cieżko.
Dlatego ja już dawno mam wszystko wyprane, wyprasowane i ułożone w kosteczke
Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
makota wrote:
Jeszcze jedno pytanie, bo trochę nie rozumiem z tym masażem krocza - po co olejek, skoro musisz wsadzić palce w wiadome miejsce, a tam lepiej nie pchać żadnych olejków? Może jakoś źle sobie to wyobrażam... Od kiedy zacząć taki masaż?
pozdrawiam
Olejek to chyba do masażu np pleców, a nie tam na dół
-
Ania_1986 wrote:Olejek to chyba do masażu np pleców, a nie tam na dół
Bo migdał dobrze działa na rozciąganie skóry. Jest ponoć najlepszy na rozstępy bo uelastycznia. Do tego miesza się też go z lawendą, która działa dobrze na drobnoustroje itp w tych okolicach
A nie masujesz się tam głęboko w środku - gdzie jest szyjka macicy - tylko przy ujściu pochwy. I to tak naciskając na tą część, która jest na dole (tam gdzie się robi nacięcie krocza) -
Rudi88 wrote:Dziś na szkole rodzenia był fitness
Panowie też musieli ćwiczyć jak oni śmiesznie i pokracznie wyglądali
Były też fajne pozycje porodowe i takie , które pomagają podczas skurczu i pozycje "na relaks". Koniecznie muszę kupić piłkę, będę ćwiczyc sobie miednicę. A po 36tyg będą skakać i chopsasać
Idę wciągnąć kolacjozę -
nick nieaktualny
-
Melduje sie po wizycie. Wszystko dobrze, szyjka dluga, zamknieta (nie wiem ile ma), dziewczynka w dalszym ciagu zostala dziewczynka
bardzo chcialam zeby przekroczyla juz ten 1kg no i usg wyliczylo 1001g wiec jestem usatysfakcjonowana
Mam tylko problem bo koczy mi sie euthyrox a zapomnialam poprosic o recepte i nie mam skad teraz za bardzo jej wziacehh ten moj mozg ciazowy... cos bede musiala wymyslic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 21:08
Rudi88, pigułka, paola89, Nelk, Ania_1986, Ninka0111, Friend, Penelope30, amanina, kaarolaa, SyHa85, malika89, JRY1984, makota, Kw14tuszek, sabanek, monirek lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Aaaaa i jeszcze mam pewne wnioski po pierwszym praniu.
Niestety ubranka z Pepco jakoś się tak rozlazły niektóre. Straciły fason
No cos Ty ?? Kurcze a ja troszkę kupiłam mojemu w Pepco
Koleżanki ani siostra nie narzekały na pepcowe ubranka, zobaczymy co to z moimi będzie. -
aniab91 wrote:Melduje sie po wizycie. Wszystko dobrze, szyjka dluga, zamknieta (nie wiem ile ma), dziewczynka w dalszym ciagu zostala dziewczynka
bardzo chcialam zeby przekroczyla juz ten 1kg no i usg wyliczylo 1001g wiec jestem usatysfakcjonowana
Mam tylko problem bo koczy mi sie euthyrox a zapomnialam poprosic o recepte i nie mam skad teraz za bardzo jej wziacehh ten moj mozg ciazowy... cos bede musiala wymyslic.
-
aniab91 wrote:Melduje sie po wizycie. Wszystko dobrze, szyjka dluga, zamknieta (nie wiem ile ma), dziewczynka w dalszym ciagu zostala dziewczynka
A jaka dawkę bierzesz bo ja mam receptę .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Rudi88 wrote:No cos Ty ?? Kurcze a ja troszkę kupiłam mojemu w Pepco
Koleżanki ani siostra nie narzekały na pepcowe ubranka, zobaczymy co to z moimi będzie.
No po praniu są takie wymientolone. Ale ogólnie wiadomo ze pepco ma gorszą jakość materiału. -
kaarolaa wrote:ja mam w domu pilke ale nie wolno mi na niej nawet siadac teraz zeby nie powodowac ucisku na szyjke...
Ja od 32 tyg zamierzam ćwiczyć miednice a od 36 podskakiwac
Karola jak mi doktorek zabroni to tez nie będę wiadomo!!
Mój stwierdził,że jemu jest baaardzo wygodnie na piłce i bedzie na niej mecze ogladał