WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia szyjka nie jest zla :)) tylko odpoczywaj duzo i ciesze sie ze maluch zdrowy i pieknie rosnie :)

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to my Joanny mamy dziś imieniny :)

Aśka_gdańsk, kaarolaa, paola89, _cherryLady, Ania_1986, Asiasia lubią tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie odpoczywamy w domu.
    Mały już nie jest mały tylko kawał chłopa z niego
    Waga na dziś-1440gram!
    Rozmiarowo jest na 30t2d. Najdłuższa szkitka na 31t3d a brzusio malutki na 29tc
    Ostatnio miał 870 więc w 3 tyg przybrał prawie 600!
    Lekarz aż się zdziwił.
    Szyjka długa-4,4
    Na niewspółpracującą tarczyce większa dawka euthoryxu.
    Zaczęłam sie zastanawiać czy ciuszki 56 nie będą za małe jak on rośnie jak na drożdżach :P

pigułka, Rudi88, mmalibu, marcianka1, Aśka_gdańsk, amanina, kaarolaa, Kw14tuszek, Ania bebe 88, Nelk, paola89, Friend, sabanek, Penelope30, _cherryLady, hella, Domi793, Ninka0111, Gilis, opóźniona, SyHa85, malika89, JRY1984, oLena31, Dagmara, Betty Boop lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Cześć dzieczyny,

Kwiatuszek - nie wiedziałam, że mimo, że mam na L4 kod 2 to nie powinnam się oddalać od domu. To trochę nieludzkie ;/ Mam prawo pojechać do rodziców i siedzieć tam nawet tydzień/dwa/trzy jeśli chce. Opieka u nich o wiele lepsza niż we własnym domu. Tu trzeba Męża ogarnać, a w domu dbają o Ciebie :-)

No właśnie zgodnie z ustawą nie masz do tego prawa, jeśli chcesz przebywać dłużej u rodziców to albo zgłaszasz do ZUSu adres pod którym będziesz przebywała albo prosisz lekarza, aby na L4 wpisał Ci adres rodziców. Wiem, że to nieludzkie ale niestety tego typu kontroli jest coraz więcej. Ja sama ostatnio pojechałam na tydzień do rodziców, którzy mieszkają 300km ode mnie i spotkałam koleżankę, która zdziwiła się że mnie widzi i spytała czy się nie boję kontroli bo jej właśnie odebrali zasiłek właśnie dlatego, że przebywała u swojej babci pod innym adresem (kilka ulic dalej). Jak dostała wezwanie to nawet nie pomyślała, żeby ściemniać, że była na zakupach/u lekarza/w aptece tylko powiedziała prawdę i została bez kasy.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane :* póki co najważniejsze ze z mała wszystko ok:) a mi pozostaje czekać na wyniki jutrzejszych badań i chyba faktycznie zmniejszyć tempo troche bo ostatnio wiecznie na nogach jestem.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Według teorii, że zdrowe dzieci chowają buzię to mój powinien być ideałem zdrowotnym. Nie mam żadnego zdjęcia buźki... Ja nawet jak detektor przykładam, żeby skontrolować tętno to mały od razu w niego przywala i się wścieka i tętno rośnie :D A detektor działa jak zwykły mikrofon więc teoretycznie dziecko nie wie, że coś się mu sprawdza, w przeciwieństwie do usg...

detektor nie dziala jak mikrofon, on wykorzystuje efekt dopplera - wysyla sygnaly ultradzwiekowe i odbiera fale dzwiekowe. no i mikrofon nie nagrzewa tkanek, a detektor tak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa, przypomnialam sobie ze przeciez ja mam w domu detektor ktory mialam sprzedac w imieniu kolezanki :O
    najlepsze ze ani razu go nie odpalilam :D

mmalibu, _cherryLady lubią tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    detektor nie dziala jak mikrofon, on wykorzystuje efekt dopplera - wysyla sygnaly ultradzwiekowe i odbiera fale dzwiekowe. no i mikrofon nie nagrzewa tkanek, a detektor tak ;)
    Oooo,to nie wiedziałam, dziękuję :) Rzeczywiście chyba jest tak jak mówisz. Młody chyba nie lubi detektora ;P Od kiedy czuję jego kopniaczki to jak przykładam detektor to zaraz dostaje kopa i "matka weź mnie nie denerwuj bo u mnie wszystko dobrze". :)

relg6iyem5hi69f7.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    No właśnie zgodnie z ustawą nie masz do tego prawa, jeśli chcesz przebywać dłużej u rodziców to albo zgłaszasz do ZUSu adres pod którym będziesz przebywała albo prosisz lekarza, aby na L4 wpisał Ci adres rodziców. Wiem, że to nieludzkie ale niestety tego typu kontroli jest coraz więcej. Ja sama ostatnio pojechałam na tydzień do rodziców, którzy mieszkają 300km ode mnie i spotkałam koleżankę, która zdziwiła się że mnie widzi i spytała czy się nie boję kontroli bo jej właśnie odebrali zasiłek właśnie dlatego, że przebywała u swojej babci pod innym adresem (kilka ulic dalej). Jak dostała wezwanie to nawet nie pomyślała, żeby ściemniać, że była na zakupach/u lekarza/w aptece tylko powiedziała prawdę i została bez kasy.

A w ogole to jak przychodzi taka kontrola z ZUSu to oni zostawiaja po sobie jakis slad ze byli i np nikogo nie zastali? Np jakies pismo w skrzynce czy cos?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    A w ogole to jak przychodzi taka kontrola z ZUSu to oni zostawiaja po sobie jakis slad ze byli i np nikogo nie zastali? Np jakies pismo w skrzynce czy cos?
    Zależy od oddziału. W jednych od razu zostawiają, a w innych dostajesz pismo po jakimś czasie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na zwolnieniu...ale ALergolog i neurolog kazali spacerowac wiec tym sie beded tłumaczyc
    a moja alergolog jej potwierdzi

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Oooo,to nie wiedziałam, dziękuję :) Rzeczywiście chyba jest tak jak mówisz. Młody chyba nie lubi detektora ;P Od kiedy czuję jego kopniaczki to jak przykładam detektor to zaraz dostaje kopa i "matka weź mnie nie denerwuj bo u mnie wszystko dobrze". :)

jakby dzialal jak mikrofon to tez bym uzywala, szczegolnie ze trzymam w domu jeden ;) a tak to nie uzywalam zeby go nie nagrzewac/naswietlac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Zależy od oddziału. W jednych od razu zostawiają, a w innych dostajesz pismo po jakimś czasie.

ja to w ogole nie wiedzialam o czyms takim.
    a przychodza pod adres zameldowania czy zamieszkania?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Taki jak podajesz na zwolnieniu, chociaż słyszałam, ze bywają rożne pomyłki i chodzą nie tam gdzie trzeba.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Aaa bo mamy tam takie ubezpieczenie diamentowa przyszlosc i zlozylam wniosek o wykup bo nie chcemy juz jej i zastanawiam sie jak dlugo czeka sie na kasiure. Wiem ze do miesiaca od wplyniecia wniosku, ale licze ze moze przyjda wczesniej i chcialam zapytac czy nie wiecie czy czekaja miesiac czy wyplacaja wczesniej kasiure... a teraz akurat by sie przydala nie ukrywam :)

A to nie pomogę :P chociaż chciałam

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Musik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:00

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Powinni przyjsc pod adres ktory masz na zwolnieniu wpisany.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jezuśku, ale się objadłam.Zaraz peknę bez kitu... mam nadzieje,że do 16 dam radę się ruszyć, bo jak na szkołe rodzenia się zakulam :P

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Według teorii, że zdrowe dzieci chowają buzię to mój powinien być ideałem zdrowotnym. Nie mam żadnego zdjęcia buźki... Ja nawet jak detektor przykładam, żeby skontrolować tętno to mały od razu w niego przywala i się wścieka i tętno rośnie :D A detektor działa jak zwykły mikrofon więc teoretycznie dziecko nie wie, że coś się mu sprawdza, w przeciwieństwie do usg...

A to nie jest tak, że detektor tętna działa na zasadzie wysyłania ultradźwięków podobnie jak USG? Tak mi się kojarzy coś z dopplerem i falami, a dźwięki to fale. Mi się wydaje, że Młoda kuma jak ją detektorem katuję ;)
    Na USG to ona kuma, że coś nie tak, bo się nie rusza i udaje, że jej tam nie ma. Jak już się jednak obróci, to też rączkę przy buzi ma, ale zawsze jakoś ładnie gin obrobi, powycina i jest ładnie widoczna :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ostatnio jakaś zalatana jestem :)
    Zaraz bede nadrabiać zaległości.

Dziś przyszło zamówienie z rossmana i gemini:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f44f41aeb56.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88ab5649f4bc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0a3b0778512.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0494950d1964.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be6417871e4f.jpg
    To w sumie jeszcze nie wszystko co mam...
    Tylko nie mam siły tego wyjmować z pudła.
    Jeszcze pościele w sówki i dużo innych uszytych przezemnie :)

Wczoraj przyszły mi też materiały i szyłam dziś do południa poduszki i jaśki i jeszcze domówiłam wiecej i bede znów szyć :)

Wczoraj ok 16.00 poszłam z mężem robić przy kojcu - ja tylko wyrywałam gwoździe z desek i o 20.00 wróciłam padnięta i połamana, na dodatek pies z radości na mnie skoczył i efektem są siniaki i zdarta noga:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45b437a44f69.jpg

A mała od wczoraj prawie wcale się nie rusza :/
    W nocy detektorem sprawdzałam nawet.

Na 18.00 idę na wywiadówkę do córki, wrócę pewnie późno.

Zaczynam zaległe czytanie z 2 dni :)

sabanek, Ania_1986 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ