Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
bobo_frut wrote:rozumiem.
ja też właśnie poczytałam i wieści mam takie od gina (co prawda póki co żadnemu nie ufam ).
fajny artykuł odnośnie TSH oraz jego zależności od FT4:
http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-w-ciazy/
zanim zaczniecie się martwić o TSH koniecznie zróbcie badanie FT4Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
celia wrote:Cześć dziewczyny, to i ja witam się nieśmiało
Mam nadzieję po raz drugi zostać Sierpniową Mamusią
Belly wyznaczyło mi termin na 30 sierpnia, zatem łapię się na końcóweczkę tego niezwykłego miesiąca
Póki co nie mam żadnych objawów, co oczywiście mnie niepokoi i nie zmienia tego fakt, że to moja druga ciąża...
Witaj witaj zapraszamy...mi wyliczono na 25 sierpnia ... Robiłaś już jakieś badanka czy na razie tylko sikaniec?celia lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
bobo_frut wrote:rozumiem.
ja też właśnie poczytałam i wieści mam takie od gina (co prawda póki co żadnemu nie ufam ).
fajny artykuł odnośnie TSH oraz jego zależności od FT4:
http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-w-ciazy/
zanim zaczniecie się martwić o TSH koniecznie zróbcie badanie FT4
Zbankrutuje na tych lekarzy
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Agsha wrote:Witaj witaj zapraszamy...mi wyliczono na 25 sierpnia ... Robiłaś już jakieś badanka czy na razie tylko sikaniec?
Agsha ja to z tych niecierpliwych i kontrolujących, więc sikańca zrobiłam w 10dpo i o dziwo wyszła blada kreseczka. W 11dpo betka wyniosła 156,85 a 48h później 545 więc jest dobrze Choć oczywiście najchętniej chodziłabym na betę codziennie, by upewniać się, że wszystko z Fasolinką dobrze
-
Dominique88 wrote:Czy to alergia całoroczna? Jakie objawy? (oczne, skórne, katar itd.?)
-
celia wrote:Agsha ja to z tych niecierpliwych i kontrolujących, więc sikańca zrobiłam w 10dpo i o dziwo wyszła blada kreseczka. W 11dpo betka wyniosła 156,85 a 48h później 545 więc jest dobrze Choć oczywiście najchętniej chodziłabym na betę codziennie, by upewniać się, że wszystko z Fasolinką dobrze
Witaj w klubie. Ja sikaniec 9dpo
Czy tylko ja mam taką beznadziejną betę? Mam nadzieję, że z tych co nie poroniły (odpukać!) mam najniższą betę... Serio...
9dpo -11.4
11 dpo - 47
13 dpo - 106
15 dpo - 188
18 dpo - 487
JAKIŚ KOSZMAR... ludzie robią w 48h tyle co ja w tydzieńOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
bobo_frut wrote:ja niestety radości z apetytu nie mam, czuję głód, ale nie mam ochoty w ogóle jeść... nie mam żądnych mdłości, itp. po prostu nic mi nie smakuje
mi właśnie też prawy jajnik daje się we znaki... jak dobrze, że nie jestem z tym sama, bo już zaczynałam świrować przez to... -
Aleksa13 wrote:Powiem Ci że serio się martwię tym bólem idą Święta a ja nie mam siły na nic do tego coś mnie bierze i padam na r..
ja sie martwiłam do wizyty u gin (wmawiałam sobie pozamaciczną) ale ona mnie uspokoiła że to normalne.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Przez okres świąteczny ograniczony jest dostęp do lekarzy. We wtorek po świętach z rana mam lekarza, mam nadzieje, że nic złego do tego czasu się nie stanie. FT 3, FT 4 jeszcze nie robiłam ale nie wiem czy nie ogarnąć tego jeszcze przed wizytą
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Aleksa13 wrote:Katar, (wysypka czasem) i czy swędzą że mają wypaść, przy próbach odstawienia - więc chyba całoroczna
Druga opcja- bezpieczniejsza dla dziecka, jednak kosztowniejsza finansowo- przejście na leczenie "miejscowe" preparatami: do oczu (np. Allergodil), do nosa ( Allegrodil lub lek sterydowy) i miejscowo maść sterydowa w razie wysypki (np. najsłabszy Hydrokortyzon 0,5%). Leczenie miejscowe nie powinno mieć wpływy na płód.opóźniona lubi tę wiadomość
-
Agsha wrote:ja sie martwiłam do wizyty u gin (wmawiałam sobie pozamaciczną) ale ona mnie uspokoiła że to normalne.
- następna wizyta 04.01 ale i tak się martwię bo dziś boli mnie mocno i leżę -
Agsha wrote:Witaj w klubie. Ja sikaniec 9dpo
Czy tylko ja mam taką beznadziejną betę? Mam nadzieję, że z tych co nie poroniły (odpukać!) mam najniższą betę... Serio...
9dpo -11.4
11 dpo - 47
13 dpo - 106
15 dpo - 188
18 dpo - 487
JAKIŚ KOSZMAR... ludzie robią w 48h tyle co ja w tydzień
Ja mialam 20dpo wynik 512,7 a 22dpo 1109,0 wiec raczej nie masz malo wychodzi na to ze ja mam mniej na 18 dpo.
Bo ty masz 487 a u mnie by wychodzilo dwiescie z kawalkiem.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Ja mialam 20dpo wynik 512,7 a 22dpo 1109,0 wiec raczej nie masz malo wychodzi na to ze ja mam mniej na 18 dpo.
Bo ty masz 487 a u mnie by wychodzilo dwiescie z kawalkiem.
Bardziej niż o wartości co do dpo chodzi mi o przyrosty.... przedostatni 77%, ostatni 88%....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
celia wrote:Agsha najważniejsze, że przyrasta, spokojnie. A konsultowałaś to z lekarzem?
tak, tak... dr mówi żeby się nie przejmować (moja prowadząca), a rzeźniczka z piątku mnie ochrzaniłą że robię betę i powiedziała "najpierw robią a potem płacz że poroniły"...
Ale serio mam najniższe przyrosty że wszystkich...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:tak, tak... dr mówi żeby się nie przejmować (moja prowadząca), a rzeźniczka z piątku mnie ochrzaniłą że robię betę i powiedziała "najpierw robią a potem płacz że poroniły"...
Ale serio mam najniższe przyrosty że wszystkich...
Spokojnie. Nie masz najnizszej normy wiec wszystko jest ok! Rosnie - to najwazniejsze!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnycelia wrote:Cześć dziewczyny, to i ja witam się nieśmiało
Mam nadzieję po raz drugi zostać Sierpniową Mamusią
Belly wyznaczyło mi termin na 30 sierpnia, zatem łapię się na końcóweczkę tego niezwykłego miesiąca
Póki co nie mam żadnych objawów, co oczywiście mnie niepokoi i nie zmienia tego fakt, że to moja druga ciąża...celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgsha wrote:tak, tak... dr mówi żeby się nie przejmować (moja prowadząca), a rzeźniczka z piątku mnie ochrzaniłą że robię betę i powiedziała "najpierw robią a potem płacz że poroniły"...
Ale serio mam najniższe przyrosty że wszystkich...