X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    rozumiem.
    ja też właśnie poczytałam i wieści mam takie od gina (co prawda póki co żadnemu nie ufam ;) ).

fajny artykuł odnośnie TSH oraz jego zależności od FT4:
    http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-w-ciazy/

zanim zaczniecie się martwić o TSH koniecznie zróbcie badanie FT4 :)
    Ale na ft4 też się bierze euthyrox nie? Ja dopiero ft4 zbadam w poniedziałek/wtorek ale juz profilaktycznie mam wieksze dawki leku....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Cześć dziewczyny, to i ja witam się nieśmiało :)

Mam nadzieję po raz drugi zostać Sierpniową Mamusią :D
    Belly wyznaczyło mi termin na 30 sierpnia, zatem łapię się na końcóweczkę tego niezwykłego miesiąca :)

Póki co nie mam żadnych objawów, co oczywiście mnie niepokoi i nie zmienia tego fakt, że to moja druga ciąża... :P

Witaj witaj :) zapraszamy...mi wyliczono na 25 sierpnia ... :) Robiłaś już jakieś badanka czy na razie tylko sikaniec?

celia lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    rozumiem.
    ja też właśnie poczytałam i wieści mam takie od gina (co prawda póki co żadnemu nie ufam ;) ).

fajny artykuł odnośnie TSH oraz jego zależności od FT4:
    http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-w-ciazy/

zanim zaczniecie się martwić o TSH koniecznie zróbcie badanie FT4 :)
    Fajny artykuł. Tylko w moim przypadku dwóch endokrynologów stwierdziło, że moje tsh 2,9 jest ok, bo nie mam przeciwciał. Jeden to olał, a drugi przepisał jod. I bądź tu człowieku mądry jak każdy mówi coś innego. Do trzeciego już nie idę. Po prostu będę kontrolować tsh co miesiąc i jak mi znacząco skoczy to wtedy się wybiorę.
    Zbankrutuje na tych lekarzy :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• celia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Witaj witaj :) zapraszamy...mi wyliczono na 25 sierpnia ... :) Robiłaś już jakieś badanka czy na razie tylko sikaniec?

Agsha ja to z tych niecierpliwych i kontrolujących, więc sikańca zrobiłam w 10dpo i o dziwo wyszła blada kreseczka. W 11dpo betka wyniosła 156,85 a 48h później 545 więc jest dobrze :) Choć oczywiście najchętniej chodziłabym na betę codziennie, by upewniać się, że wszystko z Fasolinką dobrze ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Czy to alergia całoroczna? Jakie objawy? (oczne, skórne, katar itd.?)
    Katar, (wysypka czasem) i czy swędzą że mają wypaść, przy próbach odstawienia - więc chyba całoroczna :(

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Agsha ja to z tych niecierpliwych i kontrolujących, więc sikańca zrobiłam w 10dpo i o dziwo wyszła blada kreseczka. W 11dpo betka wyniosła 156,85 a 48h później 545 więc jest dobrze :) Choć oczywiście najchętniej chodziłabym na betę codziennie, by upewniać się, że wszystko z Fasolinką dobrze ;)

Witaj w klubie. Ja sikaniec 9dpo :)

Czy tylko ja mam taką beznadziejną betę? Mam nadzieję, że z tych co nie poroniły (odpukać!) mam najniższą betę... Serio...

9dpo -11.4
    11 dpo - 47
    13 dpo - 106
    15 dpo - 188
    18 dpo - 487

JAKIŚ KOSZMAR... ludzie robią w 48h tyle co ja w tydzień :/

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    ja niestety radości z apetytu nie mam, czuję głód, ale nie mam ochoty w ogóle jeść... nie mam żądnych mdłości, itp. po prostu nic mi nie smakuje :/

mi właśnie też prawy jajnik daje się we znaki... jak dobrze, że nie jestem z tym sama, bo już zaczynałam świrować przez to... ;)
    Powiem Ci że serio się martwię tym bólem :( idą Święta a ja nie mam siły na nic :( do tego coś mnie bierze i padam na r.. :(

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Powiem Ci że serio się martwię tym bólem :( idą Święta a ja nie mam siły na nic :( do tego coś mnie bierze i padam na r.. :(

ja sie martwiłam do wizyty u gin (wmawiałam sobie pozamaciczną) ale ona mnie uspokoiła że to normalne.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez okres świąteczny ograniczony jest dostęp do lekarzy. We wtorek po świętach z rana mam lekarza, mam nadzieje, że nic złego do tego czasu się nie stanie. FT 3, FT 4 jeszcze nie robiłam ale nie wiem czy nie ogarnąć tego jeszcze przed wizytą

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Katar, (wysypka czasem) i czy swędzą że mają wypaść, przy próbach odstawienia - więc chyba całoroczna :(
    Do wyboru masz leczenie doustne lekami z kategorii B: cetyryzyna (Zyrtec, Allertec, Amertil, Alermed) albo loratadyna (Loratan, Flonidan). Jednak w tym wypadku zaleca się konsultacje z lekarzem alergologiem, bo w Twoim wypadku te leki powinny być brane codziennie.
    Druga opcja- bezpieczniejsza dla dziecka, jednak kosztowniejsza finansowo- przejście na leczenie "miejscowe" preparatami: do oczu (np. Allergodil), do nosa ( Allegrodil lub lek sterydowy) i miejscowo maść sterydowa w razie wysypki (np. najsłabszy Hydrokortyzon 0,5%). Leczenie miejscowe nie powinno mieć wpływy na płód.

opóźniona lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    ja sie martwiłam do wizyty u gin (wmawiałam sobie pozamaciczną) ale ona mnie uspokoiła że to normalne.
    Byłam wczoraj i powiedział że narazie widzi pęcherzyk 12mm i nie może więcej nic powiedzieć ale jedna dobra wiadomość na ten moment to że nie jest to poza maciczna. Oczywiście wręczając mi zdjęcie usg powiedział że gdybym zaczęła krwawić to mam zabrać zdjęcie do szpitala żeby wiedzieli że byłam w ciąży :(
    - następna wizyta 04.01 ale i tak się martwię bo dziś boli mnie mocno i leżę :(

c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Witaj w klubie. Ja sikaniec 9dpo :)

Czy tylko ja mam taką beznadziejną betę? Mam nadzieję, że z tych co nie poroniły (odpukać!) mam najniższą betę... Serio...

9dpo -11.4
    11 dpo - 47
    13 dpo - 106
    15 dpo - 188
    18 dpo - 487

JAKIŚ KOSZMAR... ludzie robią w 48h tyle co ja w tydzień :/

Ja mialam 20dpo wynik 512,7 a 22dpo 1109,0 wiec raczej nie masz malo wychodzi na to ze ja mam mniej na 18 dpo.
    Bo ty masz 487 a u mnie by wychodzilo dwiescie z kawalkiem. ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja mialam 20dpo wynik 512,7 a 22dpo 1109,0 wiec raczej nie masz malo wychodzi na to ze ja mam mniej na 18 dpo.
    Bo ty masz 487 a u mnie by wychodzilo dwiescie z kawalkiem. ;)

Bardziej niż o wartości co do dpo chodzi mi o przyrosty.... przedostatni 77%, ostatni 88%....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha najważniejsze, że przyrasta, spokojnie. A konsultowałaś to z lekarzem?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Agsha najważniejsze, że przyrasta, spokojnie. A konsultowałaś to z lekarzem?

tak, tak... dr mówi żeby się nie przejmować (moja prowadząca), a rzeźniczka z piątku mnie ochrzaniłą że robię betę i powiedziała "najpierw robią a potem płacz że poroniły"...

Ale serio mam najniższe przyrosty że wszystkich...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    tak, tak... dr mówi żeby się nie przejmować (moja prowadząca), a rzeźniczka z piątku mnie ochrzaniłą że robię betę i powiedziała "najpierw robią a potem płacz że poroniły"...

Spokojnie. Nie masz najnizszej normy wiec wszystko jest ok! Rosnie - to najwazniejsze!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Cześć dziewczyny, to i ja witam się nieśmiało :)

Mam nadzieję po raz drugi zostać Sierpniową Mamusią :D
    Belly wyznaczyło mi termin na 30 sierpnia, zatem łapię się na końcóweczkę tego niezwykłego miesiąca :)

Póki co nie mam żadnych objawów, co oczywiście mnie niepokoi i nie zmienia tego fakt, że to moja druga ciąża... :P
    hej kochana, dobrze widziec stara, dobra znajoma z poprzedniego starania :)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

ja mialam przyrost 89% i na poczatku spanikowalam a teraz jestem spokojna...

• Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mialam przyrost 89% i na poczatku spanikowalam a teraz jestem spokojna...

Stały czy raz? No ja miałam 77 to sobie wyobraź....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy Hcg to może ktoś mi odpowie czy to może świadczyć o bliźniakach ?? :P
    21 dpo 949,3
    23 dpo 2011

c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ