X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    Pikcia tulę mocno!!!! 3maj się kochana...

Dziewczyny ja znów polecialam do lekarza żeby zobaczyć ten jajnik. Do innej babki poszłam no i teraz oczywiście żałuję... nie dość,że spytała się mnie podczas usg czy miałam cesarke,bo widać jakby blizny w środku...No tego jeszcze nie słyszałam... to nie mogła znaleźć pęcherzyka,a korzystała z tego samego sprzętu co wczorajszy lekarz to jeszcze powiedziała,ze pomimo tego,ze pecherzyk jest w macicy to mam zrobić betę żeby sprawdzić czy nie ma ciąży pozamacicznej...No ja się chyba załamie...zamiast coś więcej wiedzieć i żeby w końcu trafić na kogoś kompetentnego to takie cos... poradzcie cos plisss....Bo zwariuje

Odczekać z tydzień i idź do gin dopiero, bo może jest za wcześniej. W pierwszej ciąży byłam u giną w 6tc i też nic nie widział natomiast tydzień później już było serducho. W tej ciąży poszlam dopiero w 8tc na pierwszą wizytę i też się na szukał malenstw bo zapłodnienie było później

bobo_frut, s1985 lubią tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Juz leze. Zaraz dupka wezme tylko musze odpoczac bo normalnie nie mam sily. Pol godziny temu jadlam a juz mi burczy. Juz nie wiem co mam jesc.

Ja przed chwila extra zrobilam sobie salatki bo nie wytrzymalam ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    dziewczyny pomóżcie...
    chyba mam coś ala grzybice - najpierw było swędzenie, teraz pieczenie, nie wytrzymałam i wziełam vagical globułkę, bo wiem, że jutro byłaby masakra :/
    ponoć wolno w ciąży:

http://farmina.pl/index.php/ofirmie-aktualnosci/100-vagical-i-hemocal-skuteczne-i-bezpieczne-w-ciazy

do gina przed świetami nie mam gdzie iść, żaden nie przyjmuje już a jedyny prywatny ma taką kolejkę, że mnie nie przyjmie już :/
    wybrałam wydaje mi się mniejsze zło, tzn jeśli się rozwinie grzybica to może uszkodzić zarodek, wiec może vagical pomoże...
    a szpital mały mam 25km od domu, ale tam przecież na izbę z grzybicą nie pójdę bo mnie wyrzucą...jak myślicie?
    co mam robić w takiej sytuacji?
    jest coś skutecznego do stosowania w ciąży bez recepty?
    wydaje mi się że to od luteiny w tabletkach.
    Mój chłop jest farmaceutą i radzi w tej sytuacji kupic Clotrimazol w kremie i probiotyk w kapsułkach dopochwowych. To jedyna opcja bez recepty, która ma sens. To co bierzesz działa przeciwzapalnie, a nie przeciwgrzybiczo.

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytalam o Waszych poronieniach i w wiekszosci bardzo szybko mialyscie zabiegi. U mnie w 14tyg lekarz powiedzial ze serduszko nie bije i ze ciaza zatrzymala sie w 9 tyg. (Od 5tyg chodzilam z martwa ciaza) dostalam skierowanie do szpitala ale w zadnym nie chcieli mnie ani przyjac ani nawet zbadac. Za kazdym razem mowili zebym przyszla po weekendzie majowym. Bylam wsciekla i przerazona takim traktowaniem.dopiero znajomy lekarz gin wytlumaczyl mi ze tu nie chodzi o weekend tylko o to ze lekarze chca zeby organizm sam sie zorientowal i zeby poronienie zaczelo sie samoistnie i ze w takim wypadku nawet badanie usg moze wywolac skurcze. Oczywiscie mozna podac leki na wywolanie ale lepiej jak organizm sam wie co sie dzieje. No i na drugi dzien samo sie zaczelo, dzieki temu zabieg byl mniej inwazyjny i szybciej doszlam do siebie. Tyle z mojej wiedzy ale co lekarz to inna teoria....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja przed chwila extra zrobilam sobie salatki bo nie wytrzymalam ;)
    ja podjadam kwasne cukierki...

• Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja makrelę wciągam i smakuje bosko :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Odebrałam swoje wyniki krwi.
    Nie wiem jak to możliwe ale przy wieeelu kotach nie mam przeciwciał na Toxo
    ale bardziej mnie martwi moje TSH-4,37 przy normie do 2,32
    ktoś ma jakieś doświadczenia?

Ja dzień przed owulacją przy której zaszłam miałam TSH 1.1 na lekach (EUTHYROX) bo bez leków zanim zaczęłam się leczyć miałam 4.6....

I wyobraź sobie że 11 dni po owulacji jak tylko się dowiedziałm o ciąży skoczyło mi do 3.8 a cały czas jestem na lekach. Dostałąm jeszcze wieksza dawke i 28.12 mam znów zbadać...

Generalnie wysokie tsh jest niebezpieczne ale jak szybko pójdziesz do lekarza i da leki to będzie ok. Tak myślę.

W ciąży norma jest do 2.3 MAX....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Ja od wczoraj siedzę w śledziach heheheeh
    opiekane, w pomidorach , z suszonymi pomidorami, z cebulą ..... a do tego maślanka !! a wczoraj lody :P
    Oprócz radości z apetytu niestety boli mnie brzuch - brzydko - a najbardziej prawy jajnik :(

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Mój chłop jest farmaceutą i radzi w tej sytuacji kupic Clotrimazol w kremie i probiotyk w kapsułkach dopochwowych. To jedyna opcja bez recepty, która ma sens. To co bierzesz działa przeciwzapalnie, a nie przeciwgrzybiczo.
    Hej to może doradzi mi co mam brać na alergię ? bo gin powiedział że mam skonsultować ze swoim lekarzem co brać, a co nie. Moja ogólna powiedziała że allertec nie wolno - i co mam zrobić ? Alergolog dopiero po nowym roku :(

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:

wielkie dzieki, clotrimazol to nawet mam w domu świeży, tylko probiotyk kupię
    oby przeszło :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Hej to może doradzi mi co mam brać na alergię ? bo gin powiedział że mam skonsultować ze swoim lekarzem co brać, a co nie. Moja ogólna powiedziała że allertec nie wolno - i co mam zrobić ? Alergolog dopiero po nowym roku :(
    Czy to alergia całoroczna? Jakie objawy? (oczne, skórne, katar itd.?)

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziewczyny jutro wyjeżdżam. Będę miała tylko tableta, więc przez tydzień nie będzie mnie na forum. Już dziś składam Wam gorące Świąteczne życzenia. Spełnienia marzeń, miłych, rodzinnych chwil oraz dużo zdrowia dla Was i Waszych Fasolek.
    1793221xmrh5sskmc.gif
    dzięki nawzajem i spokojnego rozpakowania w sierpniu :*

opóźniona lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja dzień przed owulacją przy której zaszłam miałam TSH 1.1 na lekach (EUTHYROX) bo bez leków zanim zaczęłam się leczyć miałam 4.6....

I wyobraź sobie że 11 dni po owulacji jak tylko się dowiedziałm o ciąży skoczyło mi do 3.8 a cały czas jestem na lekach. Dostałąm jeszcze wieksza dawke i 28.12 mam znów zbadać...

Generalnie wysokie tsh jest niebezpieczne ale jak szybko pójdziesz do lekarza i da leki to będzie ok. Tak myślę.

W ciąży norma jest do 2.3 MAX....

nieprawdą jest, że do 2,3. norma to 2,5 dla kobiet w ciąży w I trym.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:

Mówię co przeczytałam... Tak mi się zdawało tak też moja dr mówiła. Ale nie kłócę się.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Witajcie dziewczynki :)
    Ja od wczoraj siedzę w śledziach heheheeh
    opiekane, w pomidorach , z suszonymi pomidorami, z cebulą ..... a do tego maślanka !! a wczoraj lody :P
    Oprócz radości z apetytu niestety boli mnie brzuch - brzydko - a najbardziej prawy jajnik :(

ja niestety radości z apetytu nie mam, czuję głód, ale nie mam ochoty w ogóle jeść... nie mam żądnych mdłości, itp. po prostu nic mi nie smakuje :/

mi właśnie też prawy jajnik daje się we znaki... jak dobrze, że nie jestem z tym sama, bo już zaczynałam świrować przez to... ;)

Aleksa13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Mówię co przeczytałam... Tak mi się zdawało tak też moja dr mówiła. Ale nie kłócę się.
    rozumiem.
    ja też właśnie poczytałam i wieści mam takie od gina (co prawda póki co żadnemu nie ufam ;) ).

fajny artykuł odnośnie TSH oraz jego zależności od FT4:
    http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-w-ciazy/

zanim zaczniecie się martwić o TSH koniecznie zróbcie badanie FT4 :)

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    No widzisz. A mój endo przy 2,9 przepisał mi tylko jod. I bądź tu człowieku mądry.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• celia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to i ja witam się nieśmiało :)

Mam nadzieję po raz drugi zostać Sierpniową Mamusią :D
    Belly wyznaczyło mi termin na 30 sierpnia, zatem łapię się na końcóweczkę tego niezwykłego miesiąca :)

Póki co nie mam żadnych objawów, co oczywiście mnie niepokoi i nie zmienia tego fakt, że to moja druga ciąża... :P

bobo_frut, Dominique88, kaarolaa, s1985, Marta.83, Hurija, malika89 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Allertec można. Tylko nie codziennie. Jak już nie będziesz dawała rady. Ma kategorię B.
    Cytat:
    Dane kli­nicz­ne do­ty­czą­ce sto­so­wa­nia ce­ty­ry­zy­ny w ciąży są ogra­ni­czo­ne. Ba­da­nia prze­pro­wa­dzo­ne na zwie­rzę­tach nie wy­ka­zu­ją bez­po­śred­nie­go ani po­śred­nie­go szko­dli­we­go wpły­wu na prze­bieg ciąży, roz­wój za­rod­ka i/lub płodu, prze­bieg po­ro­du lub roz­wój po­uro­dze­nio­wy. Na­le­ży za­cho­wać ostroż­ność pod­czas prze­pi­sy­wa­nia ce­ty­ry­zy­ny ko­bie­tom w ciąży. Ce­ty­ry­zy­na prze­ni­ka do mleka matki w stę­że­niach sta­no­wią­cych 25 do 90% stę­że­nia leku w oso­czu w za­leż­no­ści od czasu po­bie­ra­nia pró­bek po po­da­niu. Dla­te­go na­le­ży za­cho­wać ostroż­ność pod­czas prze­pi­sy­wa­nia pre­pa­ra­tu ko­bie­tom kar­mią­cym pier­sią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:15

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh nieee... Moj to jednak madry.. On przyjedzie jutro w nocy tak okolo 1-2 a zebysmy zdauyli na wigilie to od razu mamy sie ubierac i to ja mam prowadzic kilka godzin a on pujdzie spac :/ na szczescie pozniej zmiana ;D i tak sobie teraz iswiadomilam ze od czwartku Was bede rzadko odwiedzac :( a pozniej zaleglosci.. Wiec prosze! Nie piszcie za wiele by mi sie za dlugo nie czytalo ;D

bobo_frut, s1985 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ