Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:dzieki
czyli wychodzi, że wolno, a mnie gin ochrzanił i już nie brałam a to był 3 miesiąc już.
zgłupieć idzie, ja też myślę, że to nie zaszkodziło aż tak aby serduszko przestało bić
sama nie wiem co zaszkodziło, ale apropo lekarzy to miałam w poprzedniej ciąży 3 usg i ostatnie było w 13 tyg i dziecko miało 34mm (prawie 3,5cm)
a na wypisie ze szpitala mam ciąża obumarła - 9 tydz - 2,5cm zobaczyłąm to dopiero w domu, i nie miałam siły się dochodzić, że to 13/14 tydz i dziecko nie mogło zmaleć! wpisali co chcieli!
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
pigułka wrote:Chodziło mi o to, żeby sobie poczytała w google o co chodzi z tymi grupami, bo opisy odnośnie tego co oznacza A,B, C i tak dalej są aktualne. Jeśli chodzi o leki to już nie bardzo. Ja na portalach medycznych znalazłam, ze jest w B, ale ogólnie jest coraz więcej doniesień, ze jest bezpieczny w ciąży.
dzieki -
pigułka wrote:Chodziło mi o to, żeby sobie poczytała w google o co chodzi z tymi grupami, bo opisy odnośnie tego co oznacza A,B, C i tak dalej są aktualne. Jeśli chodzi o leki to już nie bardzo. Ja na portalach medycznych znalazłam, ze jest w B, ale ogólnie jest coraz więcej doniesień, ze jest bezpieczny w ciąży.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Pikcia wrote:Dziewczyny, wróciłam właśnie od lekarza.
Dał mi skierowanie do szpitala ;( Nic nie chciał powiedzieć, ale na skierowaniu napisał, że 7 tyd. ciąża obumarła...
Nie wiem, co ze sobą zrobić, najprawdopodobniej spędzę Święta w szpitalu.
jedż juro do szpitala, miałam dokłądnie tak samo, zrobią komisyjne usg - mi też robili, jeśli zdarzy się cud wrócisz szczęśliwa, jeśli nie zrobią z miejsca zabieg i w śr wieczorem, max w czw rano bedziesz w domu po wszystkim, świeta bedą beznadziejne, ale ta niepewność i nadzieja Cie wykończy, pomyśl czy chcesz czekać...na co?
lepiej jutro rano wiedzieć co jest. -
opóźniona wrote:Jak zarodek obumiera to się kurczy. Mógł Maluszek zmaleć.
w sumie to możliwe...
biedny...
oby teraz się udało i bym nie doczekała takiej sytuacji
Pikcia ma tak samo jak ja miałam, eh, to okropne!niesprawiedliwe! -
Truskaweczka83 wrote:jedż juro do szpitala, miałam dokłądnie tak samo, zrobią komisyjne usg - mi też robili, jeśli zdarzy się cud wrócisz szczęśliwa, jeśli nie zrobią z miejsca zabieg i w śr wieczorem, max w czw rano bedziesz w domu po wszystkim, świeta bedą beznadziejne, ale ta niepewność i nadzieja Cie wykończy, pomyśl czy chcesz czekać...na co?
lepiej jutro rano wiedzieć co jest.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnymonika454 wrote:Odebrałam swoje wyniki krwi.
Nie wiem jak to możliwe ale przy wieeelu kotach nie mam przeciwciał na Toxo
ale bardziej mnie martwi moje TSH-4,37 przy normie do 2,32
ktoś ma jakieś doświadczenia? -
https://parenting.pl/portal/6-tydzien-ciazy tu jest fajnie opisane jakie wymiary i mniej wiecej jak dziecko rosnie
bobo_frut, opóźniona lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
nick nieaktualny
-
Ania_1986 wrote:Dziewczyny a jak to w końcu jest z tą wielkością zarodka bo wy piszecie ze okolo 0,3 mm a u mnie w 6t4d miał 0,84 mm. To tak by szybko urósł?
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm
6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm
6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm
6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm
6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm
6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm
masz dzidziusia gigantaopóźniona lubi tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:też korzystam z tej stronki, a propo jak się właśnie dziecko rozwija, co i jak2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Ania_1986 wrote:To ja juz nic nie wiem . U mnie CRL 0,84 cm ; YS 0,40 cm; GS 2,95 cm.
bobo_frut lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Ania_1986 wrote:Czyli w wszystko ok?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Kurde siedze w garach od kilku godzin a tu mi moj maz dzwoni ze moja ciocia do niego dzwonila ze mamy przyjechac na swieta do nich.. Maz im powiedzial ze nie damy rady ja mowie im tak samo bo swieta mialy byc w domku a maz wylatuje z tekstem do mnie nikomu nic nie mow spakuj nasze rzeczy jedziemy na swieta do polski a wiec jutro wyjazd
s1985, Ania_1986, bobo_frut, kaarolaa lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Kurde siedze w garach od kilku godzin a tu mi moj maz dzwoni ze moja ciocia do niego dzwonila ze mamy przyjechac na swieta do nich.. Maz im powiedzial ze nie damy rady ja mowie im tak samo bo swieta mialy byc w domku a maz wylatuje z tekstem do mnie nikomu nic nie mow spakuj nasze rzeczy jedziemy na swieta do polski a wiec jutro wyjazd
Ej miałaś nikomu nic nie mówićbobo_frut, s1985 lubią tę wiadomość