Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi TSH też szaleje w ciąży.
W pierwszej, która straciłam miałam wynik powyżej 3.
Zaczęłam brać letrox po poronieniu i wynik spadł do 1,700.
Po miesiącu (we wczesnej ciąży) wynik 1,900. Zwiększono mi dawkę i po kolejnym miesiącu (wynik z wczoraj) 2,300.
Dzisiaj idę na wizytę, ale przeraża mnie to jak to szybko rośnie mimo, że zwiększono mi dawkę o 25%.
Po poronieniu niecały miesiąc zajęło zbicie mi TSH z powyżej 3 na 1,700. A teraz rośnie i rośnie... -
Pikcia wrote:Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
Miałam już robione USG, bylo na nim aż trzech lekarzy i udało im się zobaczyć Maleństwo. Stwierdzili, że ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje OM i dali cień nadziei, że nie wszystko stracone.
Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)
Trzymam kciuki za Was!
Pikcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPikcia wrote:Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
Miałam już robione USG, bylo na nim aż trzech lekarzy i udało im się zobaczyć Maleństwo. Stwierdzili, że ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje OM i dali cień nadziei, że nie wszystko stracone.
Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)Pikcia lubi tę wiadomość
-
Hej, Tak czytam Was i chyba tylko ja nie robilam bety w ciazy ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie i nie bede sobie wynajdowac za niecale dwa tygodnie bede podgladac moje dwa szczescia juz sie doczekac nie moge, a maz odlicza mi dni po kolejnej wizycie chyba juz powiemy corce ze bedzie starsza siostra
-
Pikcia wrote:Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)
Trzymam za Ciebie kciuki. U mnie tez jest ciaza mlodsza.
Pikcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPikcia wrote:Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)Pikcia lubi tę wiadomość
-
Dere wrote:Hej, Tak czytam Was i chyba tylko ja nie robilam bety w ciazy ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie i nie bede sobie wynajdowac za niecale dwa tygodnie bede podgladac moje dwa szczescia juz sie doczekac nie moge, a maz odlicza mi dni po kolejnej wizycie chyba juz powiemy corce ze bedzie starsza siostra
Ja tylko raz zrobiłam betę aby potwierdzić ciążę też jestem zdania że co ma być to będzie także nie stresuję się robieniem bety -
Uf, makowiec w piekarniku Teraz został mi sernik, dwie sałatki i pierogi do zrobinenia
bobo_frut, SyHa85 lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
My juz po spacerze. Tabletki wykupione tylko jedno opakowanie a tyle kasy zostawilam w aptece.. Ale jak muss to muss. Wazne by fasolce nic nie bylo czas posprzatac mieszkanko torby juz spakowane i nie pasuja mi zadne spodnie ;/ mam ostatnie leginsy.. Ciekawe jak ja wyzyje te swieta w zaciasnych spodniach i jednej parze leginsow ktore mam zamiar zalozyc na droge.. Ostatnie 4 dni to chodzilam w dresiku bo wygodniej a dzis taka niespodzianka z tymi spodniami.. Przeciez to dopiero 6 tydzien sie zacznie..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnychcialam przedstawic mojego Kropa
wedlug OM dzisiaj jest 6+1 a wg usg 6+3...maluch kma 6,1 mm i widzialam serduszko wizyta bardzo krotka, ale chcialam tylko wiedziec czy jest wszytsko dobrze...teraz przez swieta bede spokojna...mam brac dupa a jak sie skonczy to luteine, ktora mam i w styczniu mam sie umawiac na wizyte
pigułka, Friend, Viola27, JRY1984, czekaja, Dominique88, Pikcia, SyHa85, Elza :), bobo_frut, Domi793, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:chcialam przedstawic mojego Kropa
wedlug OM dzisiaj jest 6+1 a wg usg 6+3...maluch kma 6,1 mm i widzialam serduszko wizyta bardzo krotka, ale chcialam tylko wiedziec czy jest wszytsko dobrze...teraz przez swieta bede spokojna...mam brac dupa a jak sie skonczy to luteine, ktora mam i w styczniu mam sie umawiac na wizyte
No i pieknie!!!
Po tych waszych zdjeciach z USG coraz bardziej martwie sie moimi..kaarolaa lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Śliczny kropek
Ja kierujac sie waszymi radami poczekam do nowego roku na usg. Bede dobrej mysli i mam nadzieje, ze wszystko bedzie super.
Ja dzis tak rano zaczelam dzien ze juz mam wiekszosc posprzątane, ostatnie zakupy zrobione i wlasnie ukręcilam masło ziołowe hehe Zdrowe odzywianie to podstawa.
Jesli chodzi o brzuch to zaczynam odczuwac dyskomfort bo jest lekko wzdęty nawet na głodniaka. A kupilam sobie zarąbista obcisłą kiecke na swieta i chyba bede musiala z niej zrezygnowac buuuu bo raczej nie bedzie sie tak dobrze prezentowac szczególnie po swiatecznej kolacjiMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Rosax3 mam tak samo ze spodniami widzę, że też sie martwisz zdjeciem usg... ech mam to samo- tydzień temu -4t5d byłam na usg i był duży jak na ten etap pęcherzyk (o.9mm) odpowiadał 5t5d, ale zarodka nie było nic biorę duphaston dalej , a po świętach kontrola.
Kaarolaa śliczne usgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:44
rosax3, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:Śliczny kropek
Ja kierujac sie waszymi radami poczekam do nowego roku na usg. Bede dobrej mysli i mam nadzieje, ze wszystko bedzie super.
Ja dzis tak rano zaczelam dzien ze juz mam wiekszosc posprzątane, ostatnie zakupy zrobione i wlasnie ukręcilam masło ziołowe hehe Zdrowe odzywianie to podstawa.
Jesli chodzi o brzuch to zaczynam odczuwac dyskomfort bo jest lekko wzdęty nawet na głodniaka. A kupilam sobie zarąbista obcisłą kiecke na swieta i chyba bede musiala z niej zrezygnowac buuuu bo raczej nie bedzie sie tak dobrze prezentowac szczególnie po swiatecznej kolacjibobo_frut lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Mi TSH też szaleje w ciąży.
W pierwszej, która straciłam miałam wynik powyżej 3.
Zaczęłam brać letrox po poronieniu i wynik spadł do 1,700.
Po miesiącu (we wczesnej ciąży) wynik 1,900. Zwiększono mi dawkę i po kolejnym miesiącu (wynik z wczoraj) 2,300.
Dzisiaj idę na wizytę, ale przeraża mnie to jak to szybko rośnie mimo, że zwiększono mi dawkę o 25%.
Po poronieniu niecały miesiąc zajęło zbicie mi TSH z powyżej 3 na 1,700. A teraz rośnie i rośnie...
A przyczyna poronienia bylo wysokie TSH? Ja go ogarnac nie moge. 1.1 tydzien przed ciaza, 2 dni po pozytywnym tescie (11dpo!) 3.8! Toz to wariactwo...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!