X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TSH też szaleje w ciąży.

W pierwszej, która straciłam miałam wynik powyżej 3.

Zaczęłam brać letrox po poronieniu i wynik spadł do 1,700.

Po miesiącu (we wczesnej ciąży) wynik 1,900. Zwiększono mi dawkę i po kolejnym miesiącu (wynik z wczoraj) 2,300.

Dzisiaj idę na wizytę, ale przeraża mnie to jak to szybko rośnie mimo, że zwiększono mi dawkę o 25%.

Po poronieniu niecały miesiąc zajęło zbicie mi TSH z powyżej 3 na 1,700. A teraz rośnie i rośnie...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
    Miałam już robione USG, bylo na nim aż trzech lekarzy i udało im się zobaczyć Maleństwo. Stwierdzili, że ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje OM i dali cień nadziei, że nie wszystko stracone.
    Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)

Trzymam kciuki za Was!

Pikcia lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Miałam już robione USG, bylo na nim aż trzech lekarzy i udało im się zobaczyć Maleństwo. Stwierdzili, że ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje OM i dali cień nadziei, że nie wszystko stracone.
    jak dobrze!!!

Pikcia lubi tę wiadomość

• Dere Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Tak czytam Was i chyba tylko ja nie robilam bety w ciazy :D ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie i nie bede sobie wynajdowac :) za niecale dwa tygodnie bede podgladac moje dwa szczescia :) juz sie doczekac nie moge, a maz odlicza mi dni :) po kolejnej wizycie chyba juz powiemy corce ze bedzie starsza siostra :)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    \

Trzymam za Ciebie kciuki. U mnie tez jest ciaza mlodsza.

Pikcia lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    super :) to teraz spokojnie spedzaj swieta a fosolka niech rosnie :)

Pikcia lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia rewelacyjna wiadomosc. Trzymam kciuski za Ciebie i malenstwo :* ja tez mam ciaze mlodsza 2 tyg niz z miesiaczki, ale na szczescie od razu wiedzialam, ze owulacja byla pozno

Pikcia lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co so luteiny, to trzeba ssac, bo polknieta nie zadziala.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Hej, Tak czytam Was i chyba tylko ja nie robilam bety w ciazy :D ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie i nie bede sobie wynajdowac :) za niecale dwa tygodnie bede podgladac moje dwa szczescia :) juz sie doczekac nie moge, a maz odlicza mi dni :) po kolejnej wizycie chyba juz powiemy corce ze bedzie starsza siostra :)

Ja tylko raz zrobiłam betę aby potwierdzić ciążę :) też jestem zdania że co ma być to będzie :) także nie stresuję się robieniem bety :)

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • monirek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, makowiec w piekarniku :) Teraz został mi sernik, dwie sałatki i pierogi do zrobinenia :)

bobo_frut, SyHa85 lubią tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerze. Tabletki wykupione tylko jedno opakowanie a tyle kasy zostawilam w aptece.. Ale jak muss to muss. Wazne by fasolce nic nie bylo ;) czas posprzatac mieszkanko torby juz spakowane i nie pasuja mi zadne spodnie ;/ mam ostatnie leginsy.. Ciekawe jak ja wyzyje te swieta w zaciasnych spodniach i jednej parze leginsow ktore mam zamiar zalozyc na droge.. Ostatnie 4 dni to chodzilam w dresiku bo wygodniej a dzis taka niespodzianka z tymi spodniami.. Przeciez to dopiero 6 tydzien sie zacznie..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam przedstawic mojego Kropa :)

wedlug OM dzisiaj jest 6+1 a wg usg 6+3...maluch kma 6,1 mm i widzialam serduszko :) wizyta bardzo krotka, ale chcialam tylko wiedziec czy jest wszytsko dobrze...teraz przez swieta bede spokojna...mam brac dupa a jak sie skonczy to luteine, ktora mam i w styczniu mam sie umawiac na wizyte :)

e50cc386e0a2e86emed.jpg

pigułka, Friend, Viola27, JRY1984, czekaja, Dominique88, Pikcia, SyHa85, Elza :), bobo_frut, Domi793, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super, piękny Kropek :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    chcialam przedstawic mojego Kropa :)

wedlug OM dzisiaj jest 6+1 a wg usg 6+3...maluch kma 6,1 mm i widzialam serduszko :) wizyta bardzo krotka, ale chcialam tylko wiedziec czy jest wszytsko dobrze...teraz przez swieta bede spokojna...mam brac dupa a jak sie skonczy to luteine, ktora mam i w styczniu mam sie umawiac na wizyte :)

e50cc386e0a2e86emed.jpg

No i pieknie!!!

Po tych waszych zdjeciach z USG coraz bardziej martwie sie moimi..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny kropek :)
    Ja kierujac sie waszymi radami poczekam do nowego roku na usg. Bede dobrej mysli i mam nadzieje, ze wszystko bedzie super.

Ja dzis tak rano zaczelam dzien ze juz mam wiekszosc posprzątane, ostatnie zakupy zrobione i wlasnie ukręcilam masło ziołowe hehe Zdrowe odzywianie to podstawa.
    Jesli chodzi o brzuch to zaczynam odczuwac dyskomfort bo jest lekko wzdęty nawet na głodniaka. A kupilam sobie zarąbista obcisłą kiecke na swieta i chyba bede musiala z niej zrezygnowac buuuu bo raczej nie bedzie sie tak dobrze prezentowac szczególnie po swiatecznej kolacji ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax3 mam tak samo ze spodniami :) widzę, że też sie martwisz zdjeciem usg... ech mam to samo- tydzień temu -4t5d byłam na usg i był duży jak na ten etap pęcherzyk (o.9mm) odpowiadał 5t5d, ale zarodka nie było :( nic biorę duphaston dalej , a po świętach kontrola.

Kaarolaa śliczne usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:44

rosax3, kaarolaa lubią tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super zdjecie :) u mnie 6t to mlodsze mialo niecale 4mm i tylko serducho widzialam bijace a zarysu czlowieka jeszcze nie.

512ee1ecf0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Śliczny kropek :)
    Ja kierujac sie waszymi radami poczekam do nowego roku na usg. Bede dobrej mysli i mam nadzieje, ze wszystko bedzie super.

Ja dzis tak rano zaczelam dzien ze juz mam wiekszosc posprzątane, ostatnie zakupy zrobione i wlasnie ukręcilam masło ziołowe hehe Zdrowe odzywianie to podstawa.
    Jesli chodzi o brzuch to zaczynam odczuwac dyskomfort bo jest lekko wzdęty nawet na głodniaka. A kupilam sobie zarąbista obcisłą kiecke na swieta i chyba bede musiala z niej zrezygnowac buuuu bo raczej nie bedzie sie tak dobrze prezentowac szczególnie po swiatecznej kolacji ;)
    Betty ja byłam w zeszłym tygodniu na wigilii u znajomych i po tych wszystkich wigilijnych potrawach tak mnie wydymało, że myślałam, że nie złapię oddechu, a kiecka była odcinana pod biustem. Od razu wszyscy się zorientowali, że w ciąży jestem, bo brzuch normalnie się podwoił. Polecam zabrać ze sobą espumisan :P

bobo_frut lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Mi TSH też szaleje w ciąży.

W pierwszej, która straciłam miałam wynik powyżej 3.

Zaczęłam brać letrox po poronieniu i wynik spadł do 1,700.

Po miesiącu (we wczesnej ciąży) wynik 1,900. Zwiększono mi dawkę i po kolejnym miesiącu (wynik z wczoraj) 2,300.

Dzisiaj idę na wizytę, ale przeraża mnie to jak to szybko rośnie mimo, że zwiększono mi dawkę o 25%.

Po poronieniu niecały miesiąc zajęło zbicie mi TSH z powyżej 3 na 1,700. A teraz rośnie i rośnie...

A przyczyna poronienia bylo wysokie TSH? Ja go ogarnac nie moge. 1.1 tydzien przed ciaza, 2 dni po pozytywnym tescie (11dpo!) 3.8! Toz to wariactwo...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ