WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella - trzymam kciuki co Cie jutro wypuszcza:)

Wlasnie zbieramy sie do Ikei:)) uwielbiam ten sklep wiec radocha wielkaaa! Mam w planie kupic przewijak, wanienke, poleczke, lampke i kilka innych drobiazgow. Jeszcze mam swoja mala liste z rzeczami ktore chce kupic, ale to nawet nie pokazywalam mezowi, po co ma sie chlop denerwowac. Juz i tak jest caly chory jak slyszy o Ikei hihi :)

Friend, Penelope30, Rudi88 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dzisiaj mam usg 3 trymestru na 19.45. Strasznie się denerwuję i nie wiem jak wytrzymam tyle godzin :( Mam nadzieję, że z Antośką wszystko ok, bo na ostatniej wizycie u mojej gin nie było idealnie :(

Ja też mam zaskrońce pod oknem, mieszkam blisko parku, który ma dziką strefę, gdzie nie da się wejść i tam kwitnie życie zwierząt. Bobry,jeże i zaskrońce to chleb powszedni u mnie.

U nas remont powoli dobiega końca. Na całe szczęście.
    W sobotę planuję wybrać się na zakupy. Muszę dokupić trochę rzeczy dla Małej i dla siebie do szpitala.

Mało piszę, bo mi już ciężko i fizycznie i psychicznie :(

Hella kciuki za Was <3 Oby wszystko było ok :)

Miłego dnia dla Wszystkich <3

_cherryLady lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Hella - trzymam kciuki co Cie jutro wypuszcza:)

Wlasnie zbieramy sie do Ikei:)) uwielbiam ten sklep wiec radocha wielkaaa! Mam w planie kupic przewijak, wanienke, poleczke, lampke i kilka innych drobiazgow. Jeszcze mam swoja mala liste z rzeczami ktore chce kupic, ale to nawet nie pokazywalam mezowi, po co ma sie chlop denerwowac. Juz i tak jest caly chory jak slyszy o Ikei hihi :)

słuszna strategia! :D

Domi793 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze Dziewczyny, od rana dzień zaczyna się fantastycznie. Robiłam rano kanapki i wyciągałam nożem (zwykłym do smarowania z ząbkami) pieczeń na kanapkę. Nie wiem co ja k.... zrobiłam ale wbiłam calutki ten nóż w opuszek, rana głęboka co najmniej na centymetr, palec wygląda jak do szycia, nie wiem czy nie został mi w ranie kawałek aluminium z opakowania. Biorę dużą dawkę heparyny, nie mogę opanować krwotoku, dom wygląda jak po wojnie, a mi się robi coraz bardziej słabo.

Jak nie przestanie się lać z tej rany za 30 min to jadę do szycia, już widzę ich miny jak zobaczą ciężarną płaczącą nad paluszkiem.Ma sa kra.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie 30min!!! Jedz natychmiast, to nie ma żartów.

• Benus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde boje się, że mnie wyśmieją, że z paluszkiem przyjechała...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, nie z takimi rzeczami ludzie przychodzą, a ty jesteś nie dość że w ciąży to na lekach rozrzedzających...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem skąd te hałasy pod domem: układają ostatni fragment nowego chodnika i remontują miejsca parkingowe, ale kurna aż do 18go będa to robić.

Dziewczyny u mnie truskawy już po 4zł!!! A takie wielkie co się ledwo do paszczy mieszczą po 9zł.

I się zasmuciłam , bo moja fizjoterapeutka na urlopie, a druga przez to ma tyyyyyyyle ludziów,że szok. Ale jako,że jestem 2in1 to mnie wcisnęła na poniedziałek ufffffff.

Benus do lekarza!!!! na co Ty kobito czekasz????

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • hella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie, ktg i usg. Wszystko ok. Lekarz który mnie badał powiedział, że raczej zostawią mnie do poniedzialku, ale ordynator stwierdził że dziś na pewno nie wyjdę, ale jutro kontrola jeszcze i wtedy zdecyduje. Może uda się jutro :) Ja czuje się ok, Mała też i bardzo chętnie wrócę już do swojego mieszkania.

Friend, pigułka, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus noego czekaj. Nie będzie się nikt śmiał. Interwencji to wymaga zwłaszcza że na heparynie jedziesz to nie zatrzymasz tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to Dzień dobry.
    My wracamy właśnie od dentysty. Znowu mnie wkurzyli. Im trzeba tłumaczyć jakie jest prawo, bo sami nie znają i wiecznie problemy mi robią że nieubezpieczona.... Eh
    Glowa boli. Pić się chce... Muszę wodę kupić gdzieś bo nie dam rady. :-(
    K ma drugie zmiany więc w domu praktycznie cały dzień sama jestem :-( Perelka moja tak mi wczoraj nogi wypychala w prawym boku że aż bolało :-) jutro ją zobaczę <3
    Idę wyniki z krwi odebrać później i fajrant.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu śliczne zdjęcie Franusia :) Gratulacje - duży chłopiec :)

Dziś od rana oglądam kanał Siostry Ani na you tubie o Zachariaszu.
    Cała ciąża i poród i życie z małym dziecku oglądam już kilka gdz - fajne mi się bardzo podoba :)

Wczoraj wreszcie po 3 tygodniach chodzenia udało mi się zamówić szafę do przedpokoju będzie na rzeczy dla małej bo nie mam ich gdzie trzymać. Ok 20 czerwca będzie, wiec zabiorę się za pranie, prasowanie ubranek, pakowanie torby do szpitala pod koniec czerwca, kończę gromadzić rzeczy dla małej już :)

Nie czuje się zbyt dobrze - jest mi już ciężko, wstawanie i przewracanie z boku na bok jest poprostu CIEŻKO! Wszystko boli - wszystko!

Wczoraj kupiłam materiały i znów bede szyć :)
    To moja obecna praca - dla zabicia czasu :)
    No i jeszcze maluje pazurki sobie i robie wzorki - uwielbiam to :)
    Jak się urodzi mała to już nic nie zrobie z tych rzeczy :)

mmalibu lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • makota Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus - zwariowana kobieto - jak wrócisz ze szpitala to daj znać - trzymam kciuki :) Dobrze, że sobie tego palca nie amputowałaś :P
    Mogę zapytać czemu bierzesz heparynę?

Dziewczyny i pytanie ogólne - liczę na Waszą radę - co robicie kiedy jeden lekarz mówi Wam, żeby brać leki, a drugi, że wszystko jest w najlepszym porządku i niczego nie potrzebujecie przy zdiagnozowanym wyraźnie schorzeniu. Dostaję już kręćka i nie wiem co robić. Jeśli dzisiaj nie uda mi się niczego dowiedzieć (czekam na telefon od mojej położnej i jeszcze jednego lekarza); zastanawiam się czy:
    - jechać do jutro szpitala, powiedzieć, że boli mnie brzuch i jestem zaniepokojona (trochę mnie boli to fakt - Wy też tak macie?) i przy okazji wyciągnąć wyniki badań, diagnozę i zapytać co mam robić
    - szukać jeszcze kolejnego lekarza, z którym mogłabym się skonsultować - pytanie czy będzie chciał podważać zdanie koleżanki po fachu tym bardziej, że nie jest moim lekarzem

sama już nie wiem i stresuję się i chyba od tego mnie brzuch boli...

relgwn15uyzm1mjb.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ciężko tak ogólnie odpowiedzieć. Ja staram się zawsze wybrać takiego lekarza do którego mam zaufanie, a jak mam wątpliwości to sama też szukam odpowiedzi (ale w naukowych publikacjach a nie na forach itp). Ja mam jeszcze koleżankę, która jest lekarzem i w razie czego podsyłam mi jakieś rzetelne artykuły.

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Makota ciężko tak ogólnie odpowiedzieć. Ja staram się zawsze wybrać takiego lekarza do którego mam zaufanie, a jak mam wątpliwości to sama też szukam odpowiedzi (ale w naukowych publikacjach a nie na forach itp). Ja mam jeszcze koleżankę, która jest lekarzem i w razie czego podsyłam mi jakieś rzetelne artykuły.

pigułka, szukam w publikacjach naukowych, na fora w takich wypadkach nie zaglądam i tam właśnie panuje opinia, że leki należy przyjmować...Do tej pory myślałam, że moja gin jest dobrym lekarzem, ale teraz mam coraz więcej wątpliwości. Co lekarz to inna opinia, a tu o zdrowie moje i młodego chodzi, więc to strasznie trudne dla mnie...

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff już po wszystkim chyba, dzwoniłam na IP i do medicover - powiedzieli, że przy takiej dawce heparyny to każda rana będzie wyglądać dramatycznie, kazali włożyć do lodowatej wody na obkurczenie naczyń, a potem obłożyć lodem i jeśli do godziny nie ustanie to przyjechać. Na szczęście przestało. Jutro mam się zgłosić do chirurga jeśli opuchlizna nie będzie się zmniejszała lub rana nie będzie się chciała goić. Wtedy będzie mi wyczyści i założy szwy.

Moja kuchnia wygląda jakbym świniaka ubiła, mąż się zadeklarował, że to posprząta jak wróci.Trzeba być mega zdolnym żeby sobie coś takiego zrobić tępym nożem, dziecko przerażone z jaką matką przyjdzie mu żyć.

Makota o heparynie mój gin-endo zdecydował profilaktycznie, bo mówi, że przy moich schorzeniach lepiej dmuchać na zimne, a że mu ufam i raczej się nigdy nie pomylił to się kłuję już tak ze 150 dni :)

makota, pigułka lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulko dzisiaj 29+0 XD

Dziewczyny ale jestem szczęśliwa!!! Jutro jedziemy zamawiać mebelki :D

hella, SyHa85, Penelope30, Dominique88, paola89, Ninka0111, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)
    Dawno mnie tu nie było, z tydzień jakiś a to wszystko przez wyjazd do mamusi a po powrocie musiałam dojść do siebie, gdyż od pogody napuchłam niemiłosiernie.
    Swoją droga nadrobienie Was to nie taka łatwa sprawa :P
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące!
    Moja wizyta dopiero 14 czerwca.
    Ahh... Mały od Cioci dostał leżaczko bujaczek a babcia zakupila mu dresik-na nic zdało się mówienie-Mamo, Miki ma już mnóstwo ciuszków. Babcia wie lepiej.
    Wczoraj narobiłam się przy jaglanym ciescie kokosowym a dziś jak spróbowałam to niestety stwierdziłam, że jest conajmniej kiepskie i raczej wyląduje w koszu..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) mnie też już bardzo dawno tu nie było nawet nie próbuję was nadrobić. u nas ok malutka rosnie i jest bardzo ruchliwa :) w poniedziałek wizyta kontrolna a od wczoraj mamy 32 tydzień :)

Dominique88, JRY1984 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko dopisz u mnie że córcia będzie miała na imię Maja :)

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ