X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Wczoraj miałam wizytę u ginekologa a później jechaliśmy do szkoły rodzenia i w domu późno przed 23 wróciliśmy, a dziś rano musiałam zawieźć teściową do szpitala, jechała na kilka dni na obserwacje, dlatego dopiero teraz pisze.

Po kolei ogólnie malutka rośnie jak na drożdżach ma już 1750gram, ginekolog mówił ze przekracza normę jak na dziewczynkę ale dobrze ze teraz ładnie przybiera na wadze bo później to niewiadomo czy nie przestanie przybierać. Ogólnie ginekolog robił mi ostatnie usg, miałam też wyniki cytologii i mówił ze pięknie, wszystko dobrze. Badał tez mi szyjkę macicy i tu się zmartwiłam, zaczęła mi się skracać z 34 na 29 mm. Ginekolog zwiększył mi dawkę luteiny i teraz musze brać 2x2 dziennie 100mg. Mimo brania magnezu z potasem brzuch cały czas twardnieje, mówił ze mam dużo odpoczywać i starać się jak najwięcej leżeć. Ogólnie malutka jest już ułożona główką w dół i prawdopodobnie już tak zostanie.
    Mówił też ze dobrze by było utrzymać ciążę do 35 tygodnia :-/ normalnie co, nie mam w planach rodzic przed 37 tc!!! Mam złe przeczucia ze urodze wcześniej, chyba zacznę pomału pakować torbę do szpitala :-(

Na szczęście mam teraz wizyty co dwa tygodnie i na każdej ginekolog będzie sprawdzał szyjkę macicy i mówił ze jak będzie bardziej się skracać to wtedy będziemy działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:10

hella, oLena31, pigułka, Dominique88, paola89 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa to ma charakterek ;) Sondy od ktg ją wkurzają, psuje całe badanie tym kopaniem i uciekaniem. Aż położna się śmiała. 3 x dziennie mam też przez godzinę liczyć ruchy, więc liczę. Ona wtedy spokojna a jak godzina mija to wariuje tak że w 15 minut załatwia ilość z godziny...

pigułka, Szczęśliwa Mamusia, SyHa85, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna gratuluje - duża córcia :)

Też się martwie wcześniejszym porodem!
    Dziś tak strasznie boli mnie wszystko, że nie wytrzymam chyba!
    Paracetamol nie pomaga, nie wiem czy to krzyż, czy to żoładek, czy kręgosłup piersiowy - boli bardzo, boje się, że szpitalem się skończy :/
    Może od pogody to wszystko, mała się rusza systematycznie, wiec tyle dobrze.

Nie chce urodzić tak wcześnie w sumie do porodu mam jeszcze 9 całych tygodni!
    Przynajmniej do połowy lipca musze wytrzymać - boje się.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a ja właśnie policzyłam, że muszę jeszcze wytrzymać 6,5 tygodnia :D to już jakoś inaczej brzmi :)

Friend, Betty Boop lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to była ewidentnie zmija. Miala piekny zygzak na grzbiecie i niezle syczala jak nas zobaczyła. Piekna była, pierwszy raz mialam okazje obejrzec na żywą zmije na żywo bo widzialam juz tylko zabite przez ludzi.

a poza tym to juz jestem na wsi u rodzicow, zostajemy do poniedziałku. Troche sie pobycze na swiezym powietrzu.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna na pewno będzie dobrze, już niedługo meta. Pooszczędzasz się bardziej i do 37 na pewno dociągniesz :) My idziemy w sobotę na USG i już się doczekać nie mogę, żeby zobaczyć czy z małą na pewno wszystko ok. W sumie bardziej z szyjka, łożyskiem itp, bo mała tak buszuje, że raczej nic jej do szczęścia nie brakuje :p

Penelope30, blondyna5555 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam koszulki na dzień ojca :) http://koszulove.com/51-dla-taty?gclid=CPet7dvmiM0CFUL2cgodq8cLKw

SyHa85 lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a121e358f6c5.jpg

To i ja się pochwalę maluchem! ;)
    Wczoraj byliśmy na ostatnich prenatalnych, całe 1464 gram! Koszykarzem raczej nie zostanie.... ;p

Przy okazji zapytam, czy któraś w Was używa Bio Oil w trakcie ciąży? Dopadły mnie rozstępy...

kaarolaa, aniab91, Dominique88, monika454, sabanek, Nelk, Penelope30, hella, oLena31, SyHa85, Truskaweczka83, paola89, mmalibu, 33Karola33, Ninka0111, Kw14tuszek, blondyna5555, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna wytrzymacie. Teraz to i tak szyjka bedzie sie powoli skracala. Jak dla mnie i tak jest dluga. A
    waga młodej super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 15:07

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a121e358f6c5.jpg

To i ja się pochwalę maluchem! ;)
    Wczoraj byliśmy na ostatnich prenatalnych, całe 1464 gram! Koszykarzem raczej nie zostanie.... ;p

Przy okazji zapytam, czy któraś w Was używa Bio Oil w trakcie ciąży? Dopadły mnie rozstępy...

Śliczny Maluch!
    Co do koszykarza to nigdy nie wiadomo. Dzieciaczki rosną swoim tempem. Mój raz był idealnie na tydzień ciąży by za 3 tyg być 1,5 tyg do przodu. Więc nie mów hop :P
    Ja używałam/używam bio oila. Ale nie tylko. Używam też olejów marki Mokosh i wszystkiego innego do nawilżania w tym również tych balsamów w sprayu jak vasseline. Staram się smarować kilka razy dziennie różnymi preparatami by skóry nie przyzwyczajać. Póki co daje rade mimo sporego skoku wagi

Kokosanka lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było :)...
    Wczoraj miałam wizytę i młody waży 1517g. Niestety bez fotek, bo tyłkiem się odwrócił do nas. Wg USG termin na 7.08 zamiast 17.08. Zobaczymy. Wszystkie wyniki badań plus szyjki, wody, łożyska itp. są w porządku i w nagrodę żadnych badań w tym miesiącu. Doktorek idzie na urlop, więc dopiero 6.07 kolejna wizyta. Dobrze, ze nie jest fanem urlopów w sierpniu ;).
    Młody na Dzień Dziecka dostał książeczki kontrastowe i dostawę ciuszków z 5-10-15.

Dzisiaj poszlałam po sklepach- tyle nakupowałam, że ledwo doczłapałam do domu a brzuch twardy jak skała był. Pokarało mnie ;). Pokupiłam w Rossmanie kosmetyki dziecięce i nie tylko, pokupowałam w lumpeksieciuszków młodemu plus sukienkę h&m mama (cały wór wyszedł). W Pepco kupiłam kolejną sukienkę i pieluchy tetrowe. Musiałam zrobić przystanek po drodze, bo tak mi było duszno i gorąco, więc był pretekst by zjeść dobre lody :).
    No i truskawki też kupiłam oczywiście :)

Penelope30, SyHa85, oLena31, Musik, paola89, Kw14tuszek, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak 16kg na plusie wyskoczyło to już się nie waze ;-) brzucha nie smaruje bo nie mogę tykac, a rozstepow nie ma. Na piersiach delikatne maleńkie.

Blondyna- u mnie szyjka też się tak mniej więcej skrocila, ale w tamtym okresie byłam mega aktywna, szyjka stanęła w miejscu jak większość czasu lezalam na lewym boczku w dzień. Odpoczywaj tak by się brzuch nie spinal. Teraz nie leze bo jest ok, ale jak przegne z robotą to 2dni brzuch twardnieje by poźniej wrócić do normy. Będzie dobrze! Dobrze że na bieżąco będziesz miala kontrolę :-)

Ja niby się nie boję robactwa itp. Ale w ciąży to jest masakra. Jak pająka zobaczyłam grubego w łazience to mega krzyk i paraliż. W lesie jak czasami zmije spotykalam to najpierw mnie paraliżowało a poźniej 2 sekundy i ja pół kilometra dalej :-D
    W poniedziałek na spacerze jakiś kawałek drewienka leżał, a mi mózg powiedział że to duży pająk (mimo że nie wyglądał w ogóle) aż stanelam i taki wdech jakbym się przestraszyla. Aż kuzynka do mnie przerażona '"co się dzieje, co sie dzieje".

• Benus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie po wszystkim. około 13 znów się ta rana rozkrwawiła, wysłałam zdjęcie chirurgowi i na 17.00 mam szycie, od razu uprzedził, że bez znieczulenia. Ale o 20 musze przyjąć kolejny zastrzyk z heparyny, więc niech już to lepiej zeszyją, bo przecież zwariować można.

Co za dzień k...

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus spokojnie moze Cie znieczulic lignocaina bez Adrenaliny niech nie przesadza... zapytaj czy on dałby sobie zeszyc bez znieczulenia...wystarczajaco sie nacierpimy.

Dziewczyny Blondyna i Kokosanka gratuluje maluszków gigantów...Cudownie czytac takie info. Szyjka wytrzyma...

Karola nie znosze takich gadów az mi sie słabo robi na mysl...Kiedys z mezem widziałam takiego albinosa weza na wolnosci cos okropnego.

Pospałam godzine popołudniu i czuje sie jak nowo narodzona:-) Az postawnowiałm zrobisz duszony schab z pieczrkami i sałate z sosem czosnkowym.Uwielbiam wiosne i lato.Takie skarby :-)

Truskawki u nas po 4.5 za tydzien beded robic dzem słodzony ksylitolem...

DZis zostałam Ciocia małego wielkiego człowieka 60cm i 4kilo pucola.

SyHa85, oLena31 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Jednak nie po wszystkim. około 13 znów się ta rana rozkrwawiła, wysłałam zdjęcie chirurgowi i na 17.00 mam szycie, od razu uprzedził, że bez znieczulenia. Ale o 20 musze przyjąć kolejny zastrzyk z heparyny, więc niech już to lepiej zeszyją, bo przecież zwariować można.

Co za dzień k...

Biedna :-( trzymaj sie!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych udanych wizyt i dobrych wiesci :-)

A co do szyjki to ona teraz juz chyba powoli bedzie sie skracac???

Ja bylam u dentysty- w 1,5 miesiaca 3 zeby sie popsuly. No ładnie śsie moje dziecie ze mnie hehe. W poniedzialek mam wizyte. Ciekawa jestem co u niego po tych sterydach i w ogole.

Friend jak sie czujesz??? Bo mnie gardlo jednak boli ale znosnie. Wyplucze sola jeszcze. No i mam 37. Chociaz ostatnio to czesto jak mierze z ciekawosci to tyle mam.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis dokupilam garderobe brakujaca Małemu i na razie starczy :-) na jakies 3-4 miesiace licze no ale wyjdzie w praniu hehe

W smyku trafilam na -50% 3paki. Ja wzielam pajace i body z krotkim rekawkiem.

A teraz szykuje obiad- jajko sadzone, młode ziemniaczki i fasolka szparagowa :-D

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie od 30go tygodnia chyba po troszku się skraca ważne żeby się rozwarcie nie robiło.

U mnie był kuzyn tak mi szybko ten czas z nim zleciał, że szok. A naśmiałam się jak dzika aż się 2 razy popłakałam hehehe

SyHa fasolka szparagowa!!!! pyyyyyychotka :D

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, Kokosanka gratuluje dużych maluszków :)

Odkryłam nową ciążową przypadłość - ból żołądka / skurcze żołądka, jelit, bole jelit...
    Ale się męcze, pomaga no - spa na jakiś czas i jedzenie mało a wiecej razy - a ja głodna, że hej!

Na kolacje mąż z córka zrobili sajgonki z grzybkami mun - pycha, zjadłam 4 małe i boje się o obolały żołądek...

Ja na obiad zupę serową zrobiłam, pierwszy raz i dobra wyszła.

Szyłam ze 3-4h dziś i powstało 2x flanelowe prześcieradło, poducha rogal do karmienia, 4 jaśki, 2 poduszki podłużne, obudowy na mega poduchy do salonu pod kolor ścian :) I jeszcze nowa obudowa na moją poduche ciążową do spania :)
    Krzyż boli, siły brak, a ja zadowolona :) Jutro bede kończyć rogala do karmienia - wypełniać go wkładem i szyć mu etui ;)

U nas deszcz nie pada a leje od 11 cały czas - szaro - buro i ponuro :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Benus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wszystkim. 3 szwy założone, bez znieczulenia faktycznie ale nie bolało prawie nic, pan dr zadowolony, że taka dzielna.

Teraz do spania, bo jutro będzie lepszy dzień :)

SyHa85, Rudi88, pigułka, kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ