WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja dziś zaliczyłam spacerek do laboratorium ( misja " nie wylać siuśków " zakończona sukcesem )

Teraz zjem śniadanko a około 11 ruszamy do Galerii poszukac dla mnie kiecki na wesele, a popołudniu po mebelki dla Kluska :D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim. u nas dziś trochę chłodniej, przynajmniej teraz... to dobrze, męczące wysokie temperatury a przecież to dopiero początek :(
    Ninka, ja też miałam koszmar tylko mi się śniło że córcia się urodziła, dostała 8pkt tylko nie wiem czemu i coś z nią było nie tak i nikt nie wiedział co jej jest... i tak wyłam przez sen :( i wstałam w takim zjebanym humorze :(

Życzę zdrówka wszystkim i mamusiom i dzieciaczkom! Miłego dnia!

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka ale miałaś sen ;)

Ja za jakąś chwilę jadę na zakupy musze cos do lodówki kupić i prezent dla kuzynki. Nie bardzo wiem co jej kupic jest gospodynią domową wiec myślę o czymś do kuchni ale nie wiem co dokladnie. Doradzicie coś?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to w nocy u nas w domu miał miejsce poród. Kocica mojej teściowej urodził 3 kociaki. Ale śmieszne strasznie owłosione myślałam ze gołe będą.

mmalibu lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Nie kaleczcie się już więcej :)
    Ja o 4:30 wielkie oczy...do 6:00 spać nie mogłam a o 7:30 już pobudka. Poprałam właśnie nowe ciuszki i pieluchy tetrowe. Już się suszą w ogrodzie :) Piękna pogoda i delikatny wiaterek...zaraz wypłyne na taras na jakąś inke z mleczkiem :)
    Poza tym chciałam już iść na zwolnienie ale wszyscy na mnie w pracy poobrażani. Już czuję się jak wieloryb, kręgosłup boli jak cholera, nie wysypiam się. A te 10h siedzenia w pracy przed kompem nie pomagają mi.... do dupy :\

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kochane:)
    W Poznaniu dziś słonecznie. Pospałam długo i chyba za długo bo aż łepek boli.
    Stwierdziłam, że pieczenie na noc t nic dobrego bo i tak musiałam kawałek sobie ukroić mimo późnej godziny :P
    Wczoraj moje koty dostały nową zabawkę i nie moga się z nią rozstać a nawet się o nią kłócą :P
    może ktoś będzie miał ochote polubić funpage fundacji w której działam :P
    Dużo kotów-w sumie praktycznie same koty. Różne historie, nie rzadko ciężkie ale często z happyendem ;)
    https://www.facebook.com/Fundacja-Koci-Pazur-371850769322/?fref=ts

No i nie wiem co na obiad zrobić... dawno takiej pustki w głowie nie miałam. Ostatnie dwa dni był makaron z truskawkami i średnio 3 dzień z rzędu robić to samo..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh... i zastanawiam się czy nie upiec tego ciasta
    http://ala-piecze.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-brzoskwiniowym.html
    tylko najpierw trzeba ogarnąć te 3, które mam już gotowe :P
    A jutro mam festyn z fundacji. Znaczy jedziemy na jakiś festyn. Ciekawe czy ogarnę 6h bajery :P
    W sumie jak dobrze pójdzie to w przyszły weekend mamy 2 dni działania na dniach pobliskiej miejscowości :P

74di6iyermvv176r.png

• Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Zaczynamy 32 tydzień (31+0):D Niestety dopadła mnie jakaś depresja chyba :( Od kilku dni mam kiepski nastrój,w nocy nie mogę spać i płaczę. Nie zrozumcie mnie źle,kocham mojego synka i dziękuję Bogu za tą ciążę ale tęsknie za swoim dawnym życiem i przeraża mnie że po porodzie to już wogóle wszystko się zmieni. Czepiam się mojego K.że oboje chcieliśmy dziecka a to mój świat wywrócił się do góry nogami a on sobie żyje dalej jak żył ( praca ,siłownia itp.) Mam nadzieję że to taki chwilowy spadek dobrego nastroju . Życzę wam miłego dnia dziewczyny :*

_cherryLady lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:
    Witam się i ja. Zaczynamy 32 tydzień (31+0):D Niestety dopadła mnie jakaś depresja chyba :( Od kilku dni mam kiepski nastrój,w nocy nie mogę spać i płaczę. Nie zrozumcie mnie źle,kocham mojego synka i dziękuję Bogu za tą ciążę ale tęsknie za swoim dawnym życiem i przeraża mnie że po porodzie to już wogóle wszystko się zmieni. Czepiam się mojego K.że oboje chcieliśmy dziecka a to mój świat wywrócił się do góry nogami a on sobie żyje dalej jak żył ( praca ,siłownia itp.) Mam nadzieję że to taki chwilowy spadek dobrego nastroju . Życzę wam miłego dnia dziewczyny :*

Hej hej! To jest zupełnie normalne, masz wyrzuty sumienia z powodu takich myśli, bo od lat wmawia się kobietom, że macierzyństwo to cukier, miód, cud i orzeszki, a jak jest na prawdę to jakieś wielkie tabu. Życie się zmienia, wywraca do góry nogami i dlaczego miałybyśmy za nim nie tęsknić? Super, że mówisz o takich emocjach, a najważniejsze to uświadomić sobie, że masz do nich 100% prawa, nie odpowiadasz za coś co czujesz, a zagłuszanie ich w sobie pod maską uśmiechu tylko pogorszy sprawę.

Każda decyzja w życiu wiąże się z wyborem coś za coś, a nasze nagrody będą najlepsze na świecie, co nie znaczy, ze o reszcie tego świata mamy zapomnieć.

Trzymaj się mocno i głowa do góry :)

Domi793, Viola27, SyHa85, paola89, Friend lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam głupie myśli bo dzieci już samodzielne a tu znowu maleństwo i noce nie przespane a najbardziej sie boje tych chorób bo taki maluch to nie powie co mu jest a i podawać nic za bardzo nie można .

Dochodzę do wniosku ze ja to nic nie robię innego tylko sprzątam piorę i prasuje daje dupy i gotuje .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • hella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze po obchodzie zdecydowali zostawić mnie do poniedziłku. Z badań pewnie tylko ktg raz dziennie będzie, a usg dopiero w poniedziałek. Przeraża mnie weekend w szpitalu. Mąż nie bardzo ma kiedy do mnie przyjeżdżać bo pracuje, pojawia się raptem na 30-40 minut koło 20. Dziewczny z którymi już się dogadałam wypisali. Nie mam motywacji nawet do czytania... Czuje się dobrze, Mała szaleje... Wiem że to wszystko dla dobra dziecka ale skoro po tylu kontrolach nic nie wyszło to o co chodzi? Nie wiem czy specjalnie nie trzymają żeby znów 3 doby minęły :/

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Lekarze po obchodzie zdecydowali zostawić mnie do poniedziłku. Z badań pewnie tylko ktg raz dziennie będzie, a usg dopiero w poniedziałek. Przeraża mnie weekend w szpitalu. Mąż nie bardzo ma kiedy do mnie przyjeżdżać bo pracuje, pojawia się raptem na 30-40 minut koło 20. Dziewczny z którymi już się dogadałam wypisali. Nie mam motywacji nawet do czytania... Czuje się dobrze, Mała szaleje... Wiem że to wszystko dla dobra dziecka ale skoro po tylu kontrolach nic nie wyszło to o co chodzi? Nie wiem czy specjalnie nie trzymają żeby znów 3 doby minęły :/
    Pewnie dmuchają na zimne i boją się Ciebie tak szybko wypuścić. Mnie trzymali raz tydzień, a drugim razem 5 dni.
    To dla Waszego dobra, jakoś wytrzymacie, pozdrawiam.

hella lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki witam się po długiej nieobecności, niestety tym razem nie próbuje nadrobić.
    U nas po urlopie robota pełną parą. Kuchnia z kotłownią opłytkowane i zafugowane, przedpokój dzisiaj fugujemy. Także robota, robota i jeszcze raz robota.
    Ja czuję się coraz ciężej ale nadal jest ok. 7 mam wizytę mam nadzieję że tym razem z usg!

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mnie tu dawno nie bylo. :) nie nadrobie bo nie dam rady ale czesc wszystkim!! :)

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    No i nie wiem co na obiad zrobić... dawno takiej pustki w głowie nie miałam. Ostatnie dwa dni był makaron z truskawkami i średnio 3 dzień z rzędu robić to samo..

Ja dziś robie pierogi, a nie chce mi się jak nie wiem co, ale już rozmrażam farsz i mąż będzie zadowolony bo uwielbia pierożki.

A kupiłam kilogram truskawek, sporo to wyszło, więc stwierdziłam że zrobię jakieś ciacho z galaretką :D troche drogo bo po 7 zł ale tak mi się chciało

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja dziś robie pierogi, a nie chce mi się jak nie wiem co, ale już rozmrażam farsz i mąż będzie zadowolony bo uwielbia pierożki.

A kupiłam kilogram truskawek, sporo to wyszło, więc stwierdziłam że zrobię jakieś ciacho z galaretką :D troche drogo bo po 7 zł ale tak mi się chciało

biszkopcik z kremikiem truskawami i galaretką! Pycha!!!
    też myślałam o pierogach ale za dużo roboty :P
    robię schabowego, kasze orkiszową i kalafiora z wody :P
    Dziś kupiłam czereśnie bo po 10zł były. Lekko kwaskowe ale i tak zjem :P

74di6iyermvv176r.png

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj spagetti. Najadłam się tak że chyba się ocielę. Prawie dosłownie. Z resztą nawet tak wyglądam :P

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty jestem taka sama - nawet jak leże tą godzinkę to obmyślam co bede robić zaraz, albo co by tu zrobić , gdzie posprzątać, co uszyć - nie potrafie się nudzić i odpoczywać, a jak bedzie mała to cały dzień na cycu bedzie wisieć i musze wysiedzieć - dom w brudzie zarośnie...

Ja też jak Nelk gotuje, piore, sprzątam, usługuje, jeszcze sobie ciągle coś wymyślam.

Dziś od rana szyłam rogala do karmienia (poduche w kształcie C) wyszła nawet fajna,musiałam dla niej 3 poduchy rozerwać i wypełnienie wyciągnąć i podrzeć na kawałeczki - 3h zeszło i fajnie bo czas zleciał.

Pojechałam też na szczepienie antykoncepcyjne z naszą suczką bo pies ją obwąchuje, wiec zaraz będzie ją gnębił.
    Kupiłam przy okazji 2kg truskawek po 6zł/kg.

Żołądek mi się rozregulował całkowicie, mam skurcze żołądka jak jestem głodna i po jedzeniu przez pół gdz w nocy o 03.00 musiałam bułeczkę zjeśc bo bolało jak diabli!
    Nie mam już ochoty z tym iść do lekarza nawet, i tak nic mi nie pomogą.
    W nocy budzę się co 2h i musze pić na zgagę/reflux bo mi się ulewa - masakra jakaś.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie truskawy po 4,5 :D czeresnie po 10 zl ;)

A dzis robie pizze na obiad i jako ze i tak i tak tyje to mam zamiar sie nazrec i jeszcze przegryzc ciastem!!! Patrzcir jak wczoraj spuchlam o.O jakbym ze 130 kg wazyla :P af47962b474f99b8med.jpg

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro truskawy kupuję i robię swoje ciacho mniam :)

Truskaweczko to jest dobry sposób chyba na zarobek? Takie szycie takich bajerów. Próbowałaś kiedyś sprzedawać na allegro np.?

Wczoraj wyniki z lab odebrałam, mocz średnio, ale to wiem sama, że źle pobrałam, bo zaspana byłam. Mi o dziwo się nigdy siuśki nie wylały, po zakręceniu wystarczy docisnąć wieczko od góry mocno aż zaskoczy.

Ja mam dziś wizytę, późno, bo przed 18, ciekawe czy mi szyjkę sprawdzi, bo zapisałam się tylko na USG 3trym. w ramach zwykłej wizyty, a tam o badaniu ginekologicznym nie ma nic :/ Muszę też o receptę poprosić, bo dragi mi się kończą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:15

‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ