Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Friend wrote:Mi kiedyś lekarz powiedział, że beta i tsh są ze sobą powiązane. U zdrowej kobiety - bez niedoczynności tarczycy - zależność jest taka, ze hcg rośnie, tsh spada..
Ale mogłam też coś pomieszać.
Trzeba chodzić na regularne wizyty do gina i endo i ufać swoim lekarzom
Może tak być bo przed ciążą miałam 1.1 czy 1.2... (dokładnie w dniu owulacji)... a 11dpo miałam 3.8....!!!!!! I właśnie od wtedy zaczęła mi beta słabieć.... ale juz od środy wdrożyłam większą dawkę leku....i w poniedziałek beta była lepsza a dziś już super.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Dziewczyny z małymi maluszkami jak wy ogarniacie e jestescie w stanie czytac na bierzaco i jeszcze sie udzielac?? ja ledwo czytam a o pisaniu nie wspmne
gratuluje pozytywnych wiadomosci. pikcia trzymam kciuki
karola czytajac Twoj pamietnik nie myslalam ze kiedys bedziemy razem oczekiwac maluszka podziwiam cie za Twoja postaę i siłe w tym wszystkim!!!
pamietacie dziewczynę kyora miała maluszka prawie 9 miesiecy. czytalam ze krwawila i dawno sie nie odzywala nic. wiecie co u niej??
pozdrawiam Was!!!!kaarolaa, Pikcia lubią tę wiadomość
-
Ja w ciazy z coreczka strasznie panikowalam beta co chwile progesteron i ciagle wizyty. pewnie z racji wczesniejszego poronienia. teraz podchodze do tego troche spokojniej. nie sprawdzam nie licze tylko cierpliwie czekam od wizyty do wizyty.
wierze ze bedzie dobrze u kazdej z nas
s1985, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFriend wrote:Mi kiedyś lekarz powiedział, że beta i tsh są ze sobą powiązane. U zdrowej kobiety - bez niedoczynności tarczycy - zależność jest taka, ze hcg rośnie, tsh spada..
Ale mogłam też coś pomieszać.
Trzeba chodzić na regularne wizyty do gina i endo i ufać swoim lekarzom
Ale ogolnie cos moze w tym byc- nie bez powodu kaza kontrolowac tarczyce... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:tak wygląda moje Słoneczko... 8t2d
Serdunio pukało jak szalone... widziałam rączki, nóżki... niesamowite... Moja Marcelinka lub Marcelek ma już 2cm. Kosmówka wygląda, jakby się przykleiła, jest może jedna mała przestrzeń nie do końca przyklejona, stąd może jeszcze to brązowe brudzenie, bo nie krwawię od 8 dni, a wcześniej krwawienia miały miejsce co dwa dni. Na szczęście mam ostatni tydzień fragminu- połowę dawki i odstawiam. Jestem mieszanką wybuchową, cieszę się jak wariat, ale też okropnie boję. Mój P tak oszalał, że nijak nie mogłam go powstrzymać i jeździ po wszystkich i chwali się swoim dzieckiem...
Kochana, cieszę się bardzo Śliczny ten Twój Bąbelek.Domi793, sylwiaśta159, blondyna5555 lubią tę wiadomość
-
Pikcia wrote:Dziewczyny, witam Was ze szpitalnego łóżka.
Miałam już robione USG, bylo na nim aż trzech lekarzy i udało im się zobaczyć Maleństwo. Stwierdzili, że ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje OM i dali cień nadziei, że nie wszystko stracone.
Dziękuję za Wasze wsparcie i po prostu, że jesteście:)
wow bardzo się cieszę, wiec warto było iść do lekarza/szpitala, a nie siedzieć i smucić się w domu
super!
powodzenia życzęPikcia lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Postanowiłam przełączyć sie na tryb świąteczny. Tylko i wyłącznie. Czyli niemartwie sie tylko cieszę. Pierwsze Święta w trójkę! Cudownie
Tez postanowilam sie nie martwic. Mysle pozytywnie, ze bedzie dobrze. W koncu po ponad dwuch latach staran sie udalo i to w dodatku w grudniu gdzie swieta i cudy wiec tak. To Nasz cud i wszystko bedzie dobrze.!SyHa85, s1985, Domi793 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
kaarolaa wrote:bo belly pokazuje jeden tydzien na przod i tak jak u Ciebie jest 5+6 to wg belly jest to 6 tc, ja wole sie poslugiwac terminami jak lekarze czyli jak mam 6+1 to mowie ze to 6 tc bo oni tez tak mowia...
No mi w ksiazeczce napisal na ostatniej wizycie 5+4 ale usg pokazalo 5+1 wiec jest 5+6 lub 5+3 hihi na pewno nie tak jak belly 6+6
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Jak to jest w polsce z ta beta? Jesli rano oddam w szpitalu krew to po poludniu beda juz wyniki?
I czy w czasie swiat mozna badac czy tylko 27 dopiero?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 18:01
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny