Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Jak to jest w polsce z ta beta? Jesli rano oddam w szpitalu krew to po poludniu beda juz wyniki?
I czy w czasie swiat mozna badac czy tylko 27 dopiero? -
Mi sie wydaje że nawet dopiero 28mego bo 27 to chyba niedziela.
P.S. Tak sobie myślę.... że może to zależy od miasta bo w Warszawie jest kilka punktów czynnych 24h.... i bez skierowania. Ja sama robiłam jak wszystko bylo zamkniete i po 3h miałam wynikOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Mi sie wydaje że nawet dopiero 28mego bo 27 to chyba niedziela.
P.S. Tak sobie myślę.... że może to zależy od miasta bo w Warszawie jest kilka punktów czynnych 24h.... i bez skierowania. Ja sama robiłam jak wszystko bylo zamkniete i po 3h miałam wynik
Grudziadz niestety nie jest tak wielki jak warszawa wiec pewnie poczekam do 27 grudnia
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Odebrałam resztę wyników. Nie choruję na różyczkę. Toxo przechodziłam więc jest dobrze
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki Wyglądam jak zombie - oczy malutkie, gorączka, nos spuchnięty i ledwo żyję dzwoniłam do mojej ogólnej i powiedziała, że nic nie mogę brać, a tu tyle roboty. Do tego od połowy dnia bardzo boli mnie pod lewą łopatką jakby ktoś tam wbił nóż i trzymał - co to może być ? i czy mogę to posmarować jakimś specyfikiem p.bólowym?
-
rosax3 wrote:Grudziadz niestety nie jest tak wielki jak warszawa wiec pewnie poczekam do 27 grudnia
rosax3 lubi tę wiadomość
[/url] -
Aleksa13 wrote:Witajcie dziewczynki Wyglądam jak zombie - oczy malutkie, gorączka, nos spuchnięty i ledwo żyję dzwoniłam do mojej ogólnej i powiedziała, że nic nie mogę brać, a tu tyle roboty. Do tego od połowy dnia bardzo boli mnie pod lewą łopatką jakby ktoś tam wbił nóż i trzymał - co to może być ? i czy mogę to posmarować jakimś specyfikiem p.bólowym?
Aleksa13, bobo_frut lubią tę wiadomość
[/url] -
SyHa85 wrote:Czosnek miod i cytryna. Ja bym nic nie braka. Ja katar "lecze" mascia majerankowa. .. No i seria prenalen jest dla ciężarnych. Zdrówka!!!!!
-
SyHa85 wrote:Grudziądzanka potwierdza. Laboratorium szpitalne jest jutro otwarte, ale na cito podobno tylko, inne laboratoria beds zamkniete. Dopiero poniedzialek...
A wiec zrobie w poniedzialek tyle wytrzymam a chce jeszcze przed wizyta upewnic sie ze rosnie zdrowo a gdzie jeszcze w gdz mozna robic? Sporo czasu tam mnie nie bylo wiem tylko ze w szpitalu w wegrowie robia a czy gdzies jeszcze to nie mam pojecia.. I ile takie badanie kosztuje?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyAleksa13 wrote:Witajcie dziewczynki Wyglądam jak zombie - oczy malutkie, gorączka, nos spuchnięty i ledwo żyję dzwoniłam do mojej ogólnej i powiedziała, że nic nie mogę brać, a tu tyle roboty. Do tego od połowy dnia bardzo boli mnie pod lewą łopatką jakby ktoś tam wbił nóż i trzymał - co to może być ? i czy mogę to posmarować jakimś specyfikiem p.bólowym?
potwierdzam: czosnek, cebula, miód i cytryna... a jak nie przejdzie to do lekarza po odpowiedni antybiotyk...Aleksa13 lubi tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:niczym nie smaruj, żadnymi maściami, one też mogą szkodzić. tak przynajmniej czytałam, więc ja bym na pewno niczym nie smarowała...
potwierdzam: czosnek, cebula, miód i cytryna... a jak nie przejdzie to do lekarza po odpowiedni antybiotyk... -
Aleksa13 wrote:Witajcie dziewczynki Wyglądam jak zombie - oczy malutkie, gorączka, nos spuchnięty i ledwo żyję dzwoniłam do mojej ogólnej i powiedziała, że nic nie mogę brać, a tu tyle roboty. Do tego od połowy dnia bardzo boli mnie pod lewą łopatką jakby ktoś tam wbił nóż i trzymał - co to może być ? i czy mogę to posmarować jakimś specyfikiem p.bólowym?
Mleko z miodem i czosnkiem i do łóżka. Wypoć się porządnie, a jutro powinno być lepiej A kiedyś się jeszcze smarowało tłuszczem z gęsi, też super sprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 19:48
Aleksa13 lubi tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Mleko z miodem i czosnkiem i do łóżka. Wypoć się porządnie, a jutro powinno być lepiej A kiedyś się jeszcze smarowało tłuszczem z gęsi, też super sprawa.
-
Aleksa13 wrote:Dzięki wielkie za wparcie - super byłoby nic nie robić ale jeszcze mam gotowanie na jutro Moi bardzo pomagają ale są rzeczy które muszę zrobić sama. Takie życie.
Ja własnie gotuję barszcz, ale coś mi słabo. W połowie tarcia buraków przerwałam i połozyłam się na 5 minut. Ciut mi lepiejAleksa13 lubi tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Witajcie. Ja juz po wizycie. No i niestety nic nie widac. Powinien byc 7 tydzien a wyszlo 4+3, pecherzyk 1,25mm, zarodka brak... Przy jakiej wielkosci pecherzyka widac zarodek?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ja nie jestem w stanie nic zrobić. wróciłam z pracy to padłam na kanapie, tylko w odpowiedniej pozycji leżenia mdłości są lżejsze. Dobrze, że w tym roku na święta jadę o mamy (jutro podróż 250km).
Gratuluje cudownych maluszków! Są piękne!kaarolaa lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Witam sierpniowe mamusie i dołączam do Waszego grona . Wg kalendarza belly termin mam na 24 sierpnia, dziś równe 5t0d. Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa tzn. musiałam jechać po receptę i przy okazji zrobiła mi USG po to żeby zobaczyć czy wszystko ok, widoczny jest pęcherz płody i nic więcej. Na kolejnej wizycie może już będzie serduszko i wtedy też ginekolog obliczy który to tydzień i kiedy poród. Staram się nie stresować, jest to moja pierwsza ciążą, jestem dobrej myśli
Coconue wrote:A wiecie jaki ja mam śmieszny objaw ciążowy - nie mogę rąk podnieść do góry, nawet prze malowaniu sobie rzęs ręce mi cierpnią.
A śmieszny jest to dla mnie objaw, bo ja bez ciąży na siłowni podnoszę hantla 8 kg nad głowę jedną ręką. I w przerwie pomiędzy feralną ciążą a nową ciążą znowu potrafiłam podnosić taki ciężar. W ciąży nie potrafię.... to właściwie był mój pierwszy objaw ciążowy.
Wam też ręce cierpną?
Ja regularnie ćwiczyłam siłowo i robiłam interwały, ogólnie od kilku lat ćwiczę regularnie jednak teraz boję się podejmować aktywność. Tzn. interwały odpadają... a co do ciężarów to boje się po prostu, został mi tylko rowerek jednak jak ginekolog powiedziała żebym dużo odpoczywała to mąż powiedział, że nie ma żadnego rowerka Co ja pocznę? Ja żyć bez ruchu nie umiem...Hurija lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
monika454 wrote:Ja nie jestem w stanie nic zrobić. wróciłam z pracy to padłam na kanapie, tylko w odpowiedniej pozycji leżenia mdłości są lżejsze. Dobrze, że w tym roku na święta jadę o mamy (jutro podróż 250km).
Gratuluje cudownych maluszków! Są piękne!
Współczuję Ci tych 250 km ja jadę tylko kawałeczek a już się rozgladam gdzie na siusiu by się udać