WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Łączę się w bólu z trudnymi nocami.. u mnie druga noc z rzędu gdzie mały jakoś dziwnie sie układa mi cięzko znaleźć odpowiednią pozycje i wg czuję wtedy taki cięzki brzuch i pobolewa... My po wczorajszym wieczorze w szpitalu gdzie chcę rodzić jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni. Miła atmosfera spokój i cisza na oddziale. Piękny pokój porodowy tylko i wyłącznie na jedną rodzącą z wszystkimi dogodnościami jedna położna która opiekuje się jedną rodzącą można korzystać z wanny,żeby nabrać trochę siły i można skorzystać z porodu w wodzie ale to tylko gdy poród przebiega ksiązkowo..Także jestem pozytywnie nastawiona i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Blondyna dusznośći biorą Cię jak leżysz na plecach czy na boku? Czujesz, że to ucisk na płuca, czy może to niedotlenienie, bo żyła uciska?

Ja śpię tylko na boku ale raz na lewym raz na prawym, bo mnie łapią skurcze bioder i ud :-/
    Na szczęście nie mam co noc duszności, ostatnio miałam kilka dni temu, ale ciężko mi się oddycha wtedy, a nie chce wpadać w panikę :-( podejrzewam ze malutka tam mocno kopie, codziennie ją czuję pod zebrami :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 11:16

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Dziewczyny czy możecie napisać jakie wózki wybrałyście i dlaczego? Od kilku dni siedzę na allegro, ale co mi się spodoba sprawdzam opinie i mój entuzjazm maleje;/ Pozdrawiam :)
    Ja wybrałam wózek z X-Landera dokładnie ten http://allegro.pl/x-lander-2016-17-wozek-x-cite-2w1-xxl-adap-do-3w1-i6017083028.html. Zależalo mi na tym żeby stelaż był lekki i żeby zajmował mało miejsca w bagażniku do tego spacerówka, która składa się razem ze stelażem. Zamówiłam do tego fotelik z Cybexa http://babynet.pl/cybex-cloud-q-fotelik-rozkladany-013kg-p-8430.html, który można rozłożyć do pozycji leżącej na stelażu wózka np jak się jest na zakupach nie trzaba brać gondoli. Myślę, że spełni nasze oczekiwania ale to wyjdzie w praniu :) Ogólnie wykonanie i wygląd zewnętrzny ok jestem zadowolona.

Agusienka1985, Jujka lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie jak ustawiacie suwaczek, że codziennie przestawia się data sama. Ja codziennie muszę na nowo kopiować żeby wskoczyła aktualna data. Nie umiem sobie z tym poradzić :P mój mózg nie ogarnia tego :D

74di3e5e00jw87wl.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam x lander city, dobrze sie go prowadziło, podobał mi sie i był w promocji. Chcieliśmy Boogaboo, ale w końcu trochę przyskapilismy, bo różnica w prowadzeniu niewielka, a w cenie ogromna. Nie był to jednak zbyt przemyślany zakup, ale liczę, ze będzie OK i sprawi sie dobrze, opinie sa raczej pochlebne,
    Tutaj link od razu z opiniami
    http://www.bangla.pl/opinie/p44079/x-lander-wozek-x-cite

Kasiaaaaa88, Jujka lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka no to mamy ten sam wózek :) Mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania :)

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    Agusienka no to mamy ten sam wózek :) Mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania :)
    Wlasnie miałam to napisać :) idealny wózek nie istnieje, ten wydaje sie być w porządku. Ja chyba szybciej wyjdę nim na spacerek, bo jutro zaczynam 36 t, wiec chętnie podzielę sie opinia :):):):)

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Wlasnie miałam to napisać :) idealny wózek nie istnieje, ten wydaje sie być w porządku. Ja chyba szybciej wyjdę nim na spacerek, bo jutro zaczynam 36 t, wiec chętnie podzielę sie opinia :):):):)
    Dokładnie :) to będę czekać na opinie :D

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy baby jogger citi mini 4w. Dla mnie najwazniejsze bylo to, zeby wozek byl lekki i kompaktowy. Sklada sie 1 reka, stelaz i potem spacerowka nam sie miesci w szafie wnekowej.

Jujka lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Młody jest nadal Kornelem dr mówi że nawet jąderka już widać :). Waży ok 2100 i szacowana waga do porodu 3500. Wszystkie pomiary i przepływy mówił że dobrze, więc się w to nie zagłębiam. Łożysko stopień 2, dobra ilość wód. Ustawił się już głową w dół, ale nieznacznie na prawą stronę (więc chyba tak bardziej skośnie?). O zapomniałam o szyjkę spytać, no trudno.

Domi793, Kasiaaaaa88, Nelk, pigułka, 33Karola33, kaarolaa, monika454, sabanek, makota, JRY1984, hella, Kajka86, marcianka1, Martynka30, Rudi88 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a suwaczek tylko raz ustawiłam i sam codziennie się zmienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope i wszystko super :) Buźkę pokazał?

Ja się gin pytałam, na ile szacuje wagę Małej, a ona mówi, że tak się nie da szacować, że nie ma sensu. O stopniu łożyska nic nie mówiła nigdy. Na kartce z wizyt zawsze jest taki podpunkt, ale zawsze puste obok. Ale przepływy ok zawsze, to się nie martwię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa88 wrote:
    A jeszcze mam pytanie jak ustawiacie suwaczek, że codziennie przestawia się data sama. Ja codziennie muszę na nowo kopiować żeby wskoczyła aktualna data. Nie umiem sobie z tym poradzić :P mój mózg nie ogarnia tego :D
    Może ustaw sobie suwaczek z innej strony?
    Stąd dużo osób ma: https://www.suwaczki.com/

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tako moonlight, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal, odkupilam uzywany, mi wystarczy zebym miala w czym mlodego wozic, reszta dla mnie to juz druga sprawa. bagaznik duzy, lekki nie musi byc bo wozek i tak bedzie na klatce stal...z reszta ja duzych wymagan nie mam

Jujka lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam buźkę na foto z taką skrzywioną minką, w sumie znam tą minę bo mój mąż taką robi hihi

kaarolaa, sabanek, Rudi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mam buźkę na foto z taką skrzywioną minką, w sumie znam tą minę bo mój mąż taką robi hihi
    a pokazesz fote?

• makota Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pochwalcie się gdzie/jakie kupowałyście koszule nocne do karmienia/szpitala. Ja szukam teraz czegoś bawełanianego bez długiego rękawa. Nie cierpię spać w ubraniu! Na zimę mam takie dwie bluzy, ale bez gaci. Zawsze mi się coś majta, zahacza i nie mogę zasnąć... Już się widzę w tej koszuli....

Co do wózka, to my mamy Tako Acoustic - chciałam taki, bo ma duże normalne, nie jeżdżące we wszystkie strony świata koła, dużą gondolę, buja (bo te ze skrętnymi nie mają niestety tej opcji) amortyzacja jest świetna, dobrze się prowadzi no i jest śliczny! Chociaż co do prowadzenia, to na razie wożę tylko moje przerażone koty po domu ;)

Ja mam szary - tylko tańszy był

http://www.ceneo.pl/15301231

Wyprałam już wszystko co miękkie było z niego do wyprania i trochę mi się zmechaciło - też tak macie w swoich wózkach? Nie jakoś tragicznie, ale jednak. Prałam na 600 obrotów i 40 z pokrowcem na materacyk, także same białe rzeczy

dziewczyny z Niemiec - powiedzcie, co macie spakowane w torbie do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 14:07

Jujka lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota - ja jeszcze nie spakowalam torby do szpitala, mam zamiar to zrobic w przyszlym tygodniu. Spakuje dla siebie koszule do porodu, dwie bluzeczki na ramiaczkach z odpinanymi guziczkami co bedzie latwiej do karmienia plus jakies luzne spodnie/spodenki (u mnie tu w szpitalu nie lezy sie w koszulach tylko wlasnie w dresach), dwa reczniki, klapki, podstawowe kosmetyki. Na salach i w lazienkach dostepne sa dla kobiet podpaski, podklady i majteczki siateczkowe, mozna korzystac ile sie potrzebuje. Dla malego mam wziasc tylko ubranka na wyjscie, bo tak to ubieraja dzieci w szpitalne, a wszystkie rzeczy dla malego typu pampersy, chusteczki, kremiki do pupki itp.jest wszystko na salach ogolniedostepne wiec tego mam nie brac. Dla siebie wezme fez tylko kapturki na sutki do karmienia, bo ja akurat mam plaskie brodawki wiec musze miec takie cos. I tyle :)
    Dowiadywalas sie jak jest u Ciebie w szpitalu? Moze tak samo..?

makota, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ja kupilam koszule do porodu - taka luzna przed kolano z krotkim rekawkiem i zabawna aplikacja w Zeemannie, kosztowala niecale 5 euro.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ja do karmienia kupiłam coś takiego:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/raisa-koszula-krotki-rekaw.php
    A do porodu mam jakiegoś zwyklaka z Auchan :)

makota lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ