Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Łączę się w bólu z trudnymi nocami.. u mnie druga noc z rzędu gdzie mały jakoś dziwnie sie układa mi cięzko znaleźć odpowiednią pozycje i wg czuję wtedy taki cięzki brzuch i pobolewa... My po wczorajszym wieczorze w szpitalu gdzie chcę rodzić jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni. Miła atmosfera spokój i cisza na oddziale. Piękny pokój porodowy tylko i wyłącznie na jedną rodzącą z wszystkimi dogodnościami jedna położna która opiekuje się jedną rodzącą można korzystać z wanny,żeby nabrać trochę siły i można skorzystać z porodu w wodzie ale to tylko gdy poród przebiega ksiązkowo..Także jestem pozytywnie nastawiona i mam nadzieję, że będzie dobrze -
sabanek wrote:Blondyna dusznośći biorą Cię jak leżysz na plecach czy na boku? Czujesz, że to ucisk na płuca, czy może to niedotlenienie, bo żyła uciska?
Ja śpię tylko na boku ale raz na lewym raz na prawym, bo mnie łapią skurcze bioder i ud
Na szczęście nie mam co noc duszności, ostatnio miałam kilka dni temu, ale ciężko mi się oddycha wtedy, a nie chce wpadać w panikępodejrzewam ze malutka tam mocno kopie, codziennie ją czuję pod zebrami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 11:16
-
Jujka wrote:Dziewczyny czy możecie napisać jakie wózki wybrałyście i dlaczego? Od kilku dni siedzę na allegro, ale co mi się spodoba sprawdzam opinie i mój entuzjazm maleje;/ Pozdrawiam
Ogólnie wykonanie i wygląd zewnętrzny ok jestem zadowolona.
Agusienka1985, Jujka lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam x lander city, dobrze sie go prowadziło, podobał mi sie i był w promocji. Chcieliśmy Boogaboo, ale w końcu trochę przyskapilismy, bo różnica w prowadzeniu niewielka, a w cenie ogromna. Nie był to jednak zbyt przemyślany zakup, ale liczę, ze będzie OK i sprawi sie dobrze, opinie sa raczej pochlebne,
Tutaj link od razu z opiniami
http://www.bangla.pl/opinie/p44079/x-lander-wozek-x-citeKasiaaaaa88, Jujka lubią tę wiadomość
-
Kasiaaaaa88 wrote:Agusienka no to mamy ten sam wózek
Mam nadzieję, że spełni nasze oczekiwania
idealny wózek nie istnieje, ten wydaje sie być w porządku. Ja chyba szybciej wyjdę nim na spacerek, bo jutro zaczynam 36 t, wiec chętnie podzielę sie opinia
Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Wlasnie miałam to napisać
idealny wózek nie istnieje, ten wydaje sie być w porządku. Ja chyba szybciej wyjdę nim na spacerek, bo jutro zaczynam 36 t, wiec chętnie podzielę sie opinia
to będę czekać na opinie
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie. Młody jest nadal Kornelem dr mówi że nawet jąderka już widać
. Waży ok 2100 i szacowana waga do porodu 3500. Wszystkie pomiary i przepływy mówił że dobrze, więc się w to nie zagłębiam. Łożysko stopień 2, dobra ilość wód. Ustawił się już głową w dół, ale nieznacznie na prawą stronę (więc chyba tak bardziej skośnie?). O zapomniałam o szyjkę spytać, no trudno.
Domi793, Kasiaaaaa88, Nelk, pigułka, 33Karola33, kaarolaa, monika454, sabanek, makota, JRY1984, hella, Kajka86, marcianka1, Martynka30, Rudi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope i wszystko super
Buźkę pokazał?
Ja się gin pytałam, na ile szacuje wagę Małej, a ona mówi, że tak się nie da szacować, że nie ma sensu. O stopniu łożyska nic nie mówiła nigdy. Na kartce z wizyt zawsze jest taki podpunkt, ale zawsze puste obok. Ale przepływy ok zawsze, to się nie martwię -
nick nieaktualnyKasiaaaaa88 wrote:A jeszcze mam pytanie jak ustawiacie suwaczek, że codziennie przestawia się data sama. Ja codziennie muszę na nowo kopiować żeby wskoczyła aktualna data. Nie umiem sobie z tym poradzić
mój mózg nie ogarnia tego
Stąd dużo osób ma: https://www.suwaczki.com/Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam tako moonlight, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal, odkupilam uzywany, mi wystarczy zebym miala w czym mlodego wozic, reszta dla mnie to juz druga sprawa. bagaznik duzy, lekki nie musi byc bo wozek i tak bedzie na klatce stal...z reszta ja duzych wymagan nie mam
Jujka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, pochwalcie się gdzie/jakie kupowałyście koszule nocne do karmienia/szpitala. Ja szukam teraz czegoś bawełanianego bez długiego rękawa. Nie cierpię spać w ubraniu! Na zimę mam takie dwie bluzy, ale bez gaci. Zawsze mi się coś majta, zahacza i nie mogę zasnąć... Już się widzę w tej koszuli....
Co do wózka, to my mamy Tako Acoustic - chciałam taki, bo ma duże normalne, nie jeżdżące we wszystkie strony świata koła, dużą gondolę, buja (bo te ze skrętnymi nie mają niestety tej opcji) amortyzacja jest świetna, dobrze się prowadzi no i jest śliczny! Chociaż co do prowadzenia, to na razie wożę tylko moje przerażone koty po domu
Ja mam szary - tylko tańszy był
http://www.ceneo.pl/15301231
Wyprałam już wszystko co miękkie było z niego do wyprania i trochę mi się zmechaciło - też tak macie w swoich wózkach? Nie jakoś tragicznie, ale jednak. Prałam na 600 obrotów i 40 z pokrowcem na materacyk, także same białe rzeczy
dziewczyny z Niemiec - powiedzcie, co macie spakowane w torbie do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 14:07
Jujka lubi tę wiadomość
-
Makota - ja jeszcze nie spakowalam torby do szpitala, mam zamiar to zrobic w przyszlym tygodniu. Spakuje dla siebie koszule do porodu, dwie bluzeczki na ramiaczkach z odpinanymi guziczkami co bedzie latwiej do karmienia plus jakies luzne spodnie/spodenki (u mnie tu w szpitalu nie lezy sie w koszulach tylko wlasnie w dresach), dwa reczniki, klapki, podstawowe kosmetyki. Na salach i w lazienkach dostepne sa dla kobiet podpaski, podklady i majteczki siateczkowe, mozna korzystac ile sie potrzebuje. Dla malego mam wziasc tylko ubranka na wyjscie, bo tak to ubieraja dzieci w szpitalne, a wszystkie rzeczy dla malego typu pampersy, chusteczki, kremiki do pupki itp.jest wszystko na salach ogolniedostepne wiec tego mam nie brac. Dla siebie wezme fez tylko kapturki na sutki do karmienia, bo ja akurat mam plaskie brodawki wiec musze miec takie cos. I tyle
Dowiadywalas sie jak jest u Ciebie w szpitalu? Moze tak samo..?makota, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm