Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam używany wózek Jedo Bartatina beżowo-brązowy 3w1. A wybrałam go dlatego, ze ma duże pompowane koła, aluminiowy stelaż, duży koszyk, dużą gondolę, regulowaną rączkę, pojemną torbę do wózka.
A co do koszul to kupiłam takie i są bardzo fajne do spania (bo już testowałam)
http://allegro.pl/show_item.php?item=5783591069Jujka, makota lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypigułka wrote:Makota ja do karmienia kupiłam coś takiego:
http://www.italianfashion.pl/produkt/raisa-koszula-krotki-rekaw.php
A do porodu mam jakiegoś zwyklaka z Auchan
Kajka ja mam podobne cenowo koszule z allegro, wygodne, ale wydaje mi się materiał trochę za "gęsty", mam nadzieję, że się nie ugotujęmakota lubi tę wiadomość
-
Domi, u mnie to trochę bardziej skomplikowane, bo nie miałam rodzić w szpitalu... teraz sytuacja się zmieniła - udało mi się znaleźć bardzo przyjazny szpital, gdzie szanuje się "chcenia" i niechcenia kobiet i pozwala im się rodzić z położną jak sobie chcą, bez lekarzy, ostrych świateł itp. Tylko, że teraz ogarniam temat na nowo... i nie mam w ogóle pojęcia o tych realiach
W niedzielę jeszcze jedno miejsce oglądamy, ale chyba zdecydujemy się na ten, bo byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Tylko okolica taka, że najlepiej spalić i zasypać wapnem
malowniczy Duisburg
Do tego wszystkiego prawdopodobnie zostałam bez położnej - wiesz tej co przychodzi do domu po. Wszystko rozstrzygnie się do końca przyszłego tygodnia. Także, emocje są -
sabanek wrote:A tą do porodu masz zwykłą zwykłą? W sensie nie rozpinaną? Bo ja też mam luźną fajną szmacianą z Auchan i nie wiem, czy brać ją, a mi po prostu rozetną, czy jakaś rozpinaną na całej długości szukać
Kajka ja mam podobne cenowo koszule z allegro, wygodne, ale wydaje mi się materiał trochę za "gęsty", mam nadzieję, że się nie ugotuję -
Makota a czemu zostalas bez poloznej? Ja mam swoja wybrana i to nawet polka, tylko ze jest problem bo ta moja polska polozna idzie od 10.08. na urlop
moze do 10 sierpnia urodze, ale juz po porodzie do domu to nie wiem czy ktos przyjdzie, chyba bedzie miala jakies zastepstwo, musze o to dopytac..
To fajnie ze szukasz przyjaznego szpitala i bardzo przyjemnej atmosfery:) bedziesz chodzic na zabiegi akupunktury?
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Ja mam koszule do karmienia z biedronki na krótki rękaw, taką kopertową... mam 2 sztuki i jakąś na ramiączka z rynku, położna mówiła, żeby wziąć więcej niż 2 bo po porodzie bardzo się poci i całym mokrym się jest.
makota, JRY1984 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Makota u mnie tak samo jak u Domi..Tylko dodatkowo do tej listy muszę dołożyć z dwa staniki do karmienia..A tak poza tym dla Dzidziolka tylko rzeczy na wyjście nic po za tym więcej.. Moja torba tez jeszcze nie spakowana może w przyszłym tyg ogarnę temat
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Kasiaaaaa88 wrote:Makota u mnie tak samo jak u Domi..Tylko dodatkowo do tej listy muszę dołożyć z dwa staniki do karmienia..A tak poza tym dla Dzidziolka tylko rzeczy na wyjście nic po za tym więcej.. Moja torba tez jeszcze nie spakowana może w przyszłym tyg ogarnę temat
No faktycznie - jeszcze dwa staniki do karmienia:) ja juz w takich chodze, kupilam dwa z Rossmanna i sa mega wygodne:)makota lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
nick nieaktualnyja mam jedna stara koszule, to znaczy taka co mialam kiedy Marcela rodzilam, ale ona jest kiepska do karmienia wiec tez musze kupic, ja sobie jakies z allegro zamowie.
torba jeszcze niespakowana bo tez nie kupilam nic z produktow higienicznych, chyba bede jedna z ostatnich...
koszuli do porodu nie musze miec, bo szpital ma swoje takie biale jak przescieradlo,Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:43
-
Jujka wrote:Dziewczyny czy możecie napisać jakie wózki wybrałyście i dlaczego? Od kilku dni siedzę na allegro, ale co mi się spodoba sprawdzam opinie i mój entuzjazm maleje;/ Pozdrawiam
Ja mam Adamex Barletta Eco. Wybraliśmy go ze względu na kolor i mężowi podobały się elementy z Eco skóry. -
nick nieaktualny
-
Kasiaaaaa88 wrote:Makota u mnie tak samo jak u Domi..Tylko dodatkowo do tej listy muszę dołożyć z dwa staniki do karmienia..A tak poza tym dla Dzidziolka tylko rzeczy na wyjście nic po za tym więcej.. Moja torba tez jeszcze nie spakowana może w przyszłym tyg ogarnę temat
Staniki do karmienia - no właśnie, dobrze, że mi przypomniałaś - kiedy zamierzacie kupować? Cycki jeszcze urosną? Ja chciałam zamawiać przez internet te z Bravado. Ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia?
Ja tak pomału pakuję... Muszę jeszcze dopytać w szpitalu co mi jest potrzebne, ale przeglądałam listę z TK (przysyłają mi co miesiąc nowe materiały co się dzieje w poszczególnych miesiącach ciąży itp) i jest strasznie długa...
Kasiaaa dzięki za cynk - dopytam w szpitalu czy jest taka opcja, ale trochę w to wątpię, bo dzwoniłam wczoraj chyba do 15 położnych (także z tego szpitala) i do końca roku mają terminy zajęte.
Martynka, z tym poceniem się to dobrze mówisz - ja już się pocę jak mały prosiaczek...
Domi, moja położna okazała się nieprofesjonalna (długa historia - nie odbierała telefonów kiedy miałam problem, nie oddzwaniała i generalnie poszła na miesięczny urolop, o którym nam nie raczyła powiedzieć) dlatego nie chcę już z nią rodzić i podpisać umowy... Jak wróci to chcę podpisać tylko tę umowę na opiekę przed i po - nie na poród. Zobaczymy czy się zgodzi. W związku z tym, że to już nie są takie duże pieniądze, może się na mnie wypiąć, więc szukam jakiegoś zastępstwa, ale jest już za późno.
Jeśli chodzi o akupunkturę to byłam przekonana, że moja położna plus jest partnerka z teamu zrobią mi to w domu, ale... Wczoraj miałam wizytę, badania i pytałam o to. Okazało się, że żadna nie ma takiego Ausbildung... no ręce opadają. Szkoda, że nie mówiły o tym w lutym na spotkaniu informacyjnym wrrrrr Także będę musiała umówić sobie termin w klinice koło nas. Wiem, że jest tam babka, która robi akupunkturę. A Ty Domi, masz już coś dograne w tym temacie?Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:no wlasnie tez nie mam stanikow, a te z rossmanna sa usztywniane? bo ja takich szukam
W Rossmannie sa dwa rodzaje stanikow do karmienia. Jedne cale miekkie - sa z bawelny albo z mikrofibry i sa tez z fiszbinami - i tez do wybiru albo bawelniane albo z mikrofibry. Sa biale i czarne, chyba nie ma innych kolorow. Ja mam dwa miekkie z mikrofibry i sa naprawde super. Polecam:)makota, kaarolaa lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Makota, u mnie ta polozna bardzo poleca akupunkture. Dla mnie to tez byl zupelnie nowy temat.. Mowila ze tu w de prawie wszystkie ciezarne z tego korzystaja. Jest to calkowicie darmowe i moze to wykonywac jedynie wyspecjalizowana polozna. Mowila ze to bardzo rozluznia miesnie i powoduje szybszy porod. Maksymalnie mozna chyba miec trzy zabiegi po pol godziny. Co wazne, zabiegi te mozna zaczac wykonywac dopiero od 37 tc, nie wczesniej. Glownie igielki wbijane sa w nogi. Zabieg jest przeprowadzany jako relaksacyjny i rozluzniajacy, w spokoju i milej atmosferze, takze z wykorzystaniem spokojnej muzyki. Ta moja polozna zabiegi te wykonuje w szpitalu, u siebie na dyzurze. Poczytalam troche o tym w necie i w sumie nie znalazlam nic niepokojacego i zadnych negatywnych opinii, chyba sie skusze na te zabiegi. Skoro moga choc troche pomoc zminimalizowac bol, przyspieszyc sam porod to czemu nie
makota lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
makota wrote:Domi, u mnie zalecają od 36 tygodnia - co tydzień, aż do porodu... i bądź tu człowieku mądry...
Ooooo... to widocznie mozna juz i w 36 tc. Niedlugo juz bedzie sie mozna umawiac:) w sumie jestesmy w tym samym tc:) jestem ciekawa wrazen, nigdy nie korzystalam jeszcze z akupunktury.Julia, 10 latek
nick nieaktualnyDomi793 wrote:W Rossmannie sa dwa rodzaje stanikow do karmienia. Jedne cale miekkie - sa z bawelny albo z mikrofibry i sa tez z fiszbinami - i tez do wybiru albo bawelniane albo z mikrofibry. Sa biale i czarne, chyba nie ma innych kolorow. Ja mam dwa miekkie z mikrofibry i sa naprawde super. Polecam:)
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Właśnie staniki tez zamierzam kupić w rossmanie i wezmę rozmiar większe bo pewnie piersi jeszcze nabiorą rozmiarów
A co do akupunktury to w 36 tyg pojadę się zapisać do szpitala i wiem, że też ta ja wykonują więc wtedy dopytam co i jak bo też bym z chęcią skorzystała skoro może pomócDomi793 lubi tę wiadomość