Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki, dawno mnie tu nie było. Tzn, byłam ale nie miałam czasu nic napisać. My się obudziliśmy przed 7 ale gnijemy jeszcze w łóżku
u nas już wszystko kupione, czas torbę do szpitala spakować, kurcze jakoś nie dociera do mnie ze za miesiąc będziemy już we czwórkę
lekarz zadecydował że będę mieć CC, z jednej strony się cieszę, a z drugiej jak sobie pomyślę o tym bólu po cesarce to wolałabym poród sn. Ale kobiecie nie dogodzisz
[/url]
-
Martynka30 wrote:Ja się witam z samego rana, nie śpię już od 4, coraz gorzej mi z tym spaniem
Zazdroszczę dziewczynom, co sypiają bez problemu, ja nie mogę.
Dziś znów zapowiadają upałya ja w taką pogodę najgorzej się czuje.
Doszło mi do tego sztywność i bolesność palcówOd kilku dni bolą mnie palce u rąk jak zginam. Szczególnie po przebudzeniu. Pewnie kości już miękną przed porodem, żeby miednica była bardziej elastyczna.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Lulu83 wrote:Witam sie I ja. Sorki że rzadko się odzywam. Częściej na cukrzycowych mamach jestem. I zanim tam ogarnie to już musze wstawać. Mam pytanie
Chodźcie na ktg?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Witam sie w 34 tc
Po porannym serduszkowaniu z mezem, zjedzeniu pysznego sniadanka, czas na pyszna kawke z pianka:)
Lulu ja od 30 tc na kazdej wizycie mam ktg co dwa tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:34
Martynka30, Truskaweczka83, Asiasia lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
opóźniona wrote:U mnie też już upał. Nie wiem co to będzie po południu
Od kilku dni bolą mnie palce u rąk jak zginam. Szczególnie po przebudzeniu. Pewnie kości już miękną przed porodem, żeby miednica była bardziej elastyczna.
mnie też bolą strasznie zwłaszcza przy zginaniu u rąk i nógzwłaszcza na kostkach
I dziś mocniej brzuch mnie boliMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja nie miałam jeszcze KTG i nie sądzę żeby mi gin to zlecił. W przyszłym tygodniu muszę zrobić badania, szczególnie mocz mnie martwi bo sikam w nocy co dwie godziny więc będzie i tak niewiarygodny. HIV i tych innych mi na razie nie kazał powtarzać tylko TSH.
Martynka łącze się w bólu też źle sypiam, w dodatku mam bóle w kręgosłupie w odcinku krzyżowym, kości ogonowej i promieniuje na odbyt. Strasznie to nie przyjemne i mam nadzieję że nie zapowiada porodu bo czasem tak przed okresem miałam.
Makota temat mam ciężki, ja to nawet mam gorzej, bo Ty masz świadomość że Twoja mama po prostu nie może, a ja wiem że moja nie chce i jeszcze do tego mi źle życzy. Dała mi ostatnio w "prezencie" jakieś stare poplamione szmaty twierdząc że to pościel dla dziecka!!! Nawet na szmatach by tego nie przyjęli a ona to dla wnuka... szkoda gadać. -
Dziś na forum czytałam jak dziewczyna pisała, że lekarz wymierzył jej złą dawkę znieczulenia do CC i przy krojeniu krzyczała bo czuła, szybko ją uspali...
Ja pierdzielęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Wiecie juz kilka lipcowek sie rozpakowalo! Jezzzuuu jeszze chwila i my bedziemy! Zapewne czesc z nas rozpakuje sie juz w lipcu. Wow. Tak to szybko leci ta ciaza..
Aaa jeszcze mam pytanko, ile bierzecie codziennie magnezu? I czy dawke ustalal Wam lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:05
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Wiecie juz kilka lipcowek sie rozpakowalo! Jezzzuuu jeszze chwila i my bedziemy! Zapewne czesc z nas rozpakuje sie juz w lipcu. Wow. Tak to szybko leci ta ciaza..
Aaa jeszcze mam pytanko, ile bierzecie codziennie magnezu? I czy dawke ustalal Wam lekarz?
Ja biorę 3 dziennie, sama z siebie.Domi793 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Ja nie biorę wcale może ze dwa razy brałam jak miałam te kołatania serca.
Mojego tatę wczoraj pogotowie zabrało cos z sercem za wysokie tętno . Cała noc przez to prawie nie spałam .
Wymyśliłam sobie ze jak urodzę to na tydzień z maluchem pojadę na działkę na urlop .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja ktg w tej ciąży też jeszcze nie miałam i pewnie będę miała pierwsze przy przyjęciu do szpitala do planowego cc..
Ninka, wiadomo, że z maluchem (a zwłaszcza maluchami) będzie trudno o chwilę wolnego czasu, ale jedne rodzą wcześniej to te w dwupaku pewnie będą liczyć na jakieś wskazówki, porady, no i relacje z porodówekpo to tu jesteśmy
A ja ze znajomą rozmawiałam, co właśnie też na bbf się udzielała, a jak tylko urodziła to wprost powiedziała, że do tego były jej potrzebne dziewczyny na forum - żeby dotrwać do porodu, a jak już ma swoje dziecko całe i zdrowe to już w ogóle tam nie zagląda, bo po co..
Ja magnez zaczęłam brać sama, później tylko lekarza zapytałam czy ok, to powiedział, że 2x dziennie po 1 tabletce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:34
-
Nelk wrote:Ja nie biorę wcale może ze dwa razy brałam jak miałam te kołatania serca.
Mojego tatę wczoraj pogotowie zabrało cos z sercem za wysokie tętno . Cała noc przez to prawie nie spałam .
Wymyśliłam sobie ze jak urodzę to na tydzień z maluchem pojadę na działkę na urlop .
Kochana przykromam nadzieję, że to nic poważnego.
Witam się z Wami dziewczyny w 36 tc (35+0)
To już tak poważnie i coraz bliżej do porodu
Ogólnie czuje się coraz gorzej, w nocy spać nie mogę, zasypiam dopiero koło 6 rano, a i tak koło 9-10 wstajew nocy siedzę, bo jak leżę mam zgage i duszności, pobolewa mnie też brzuch, ogólnie jest mi niedobrze
wiem ze juz niewiele zostało i nie mogę narzekać, ale jest mi ciężko, do tego te upały
Musze w końcu wziąść się za pakowanie torby do szpitala, zabieram się za to od jakiegoś czasu i coś mi nie wychodzi
W środę wizyta u ginekologa, zobaczymy jak będzie, ale podejrzewam ze pewnie szyjka mi się skrócila, codziennie czuje jak malutka się tam wypycha i grzebie tam. Wczoraj tak mocno ze mnie macica bolałapigułka, sabanek lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Ja ktg w tej ciąży też jeszcze nie miałam i pewnie będę miała pierwsze przy przyjęciu do szpitala do planowego cc..
Ninka, wiadomo, że z maluchem (a zwłaszcza maluchami) będzie trudno o chwilę wolnego czasu, ale jedne rodzą wcześniej to te w dwupaku pewnie będą liczyć na jakieś wskazówki, porady, no i relacje z porodówekpo to tu jesteśmy
A ja ze znajomą rozmawiałam, co właśnie też na bbf się udzielała, a jak tylko urodziła to wprost powiedziała, że do tego były jej potrzebne dziewczyny na forum - żeby dotrwać do porodu, a jak już ma swoje dziecko całe i zdrowe to już w ogóle tam nie zagląda, bo po co..
Ja magnez zaczęłam brać sama, później tylko lekarza zapytałam czy ok, to powiedział, że 2x dziennie po 1 tabletce.
Mi jak Tymuś pozwoli to będę pisaćRybaaaa lubi tę wiadomość
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz