X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dzień dobry.
    Wczoraj też wysunęłam naleśniki, wieczorem poprawiłam kanapką z pasztetem i chrzanem i zgaga chciała mńie zabić w nocy. Nie wyobrażam sobie mieć ją na stałe, albo refluks. Przeszło po dwóch tabsach, współczuje, że niektóre z Was sie z tym męczą na codzień. Mam nadzieje, że po porodzie to mija na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:20

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 9 MIESIĄCU !!!!!!!!!!!!!!!!!
    35+0 !!!!

Im bliżej tym bardziej się martwię, żeby na samym końcu nic złego się nie wydarzyło.

Miłego dnia <3

Gilis, marcianka1, Martynka30, Domi793, kaarolaa, pigułka, sabanek, paola89, JRY1984, Penelope30, Friend lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona nic złego się nie wydarzy, zobacz to już 35 tydz, nie 15, nie 25 ale końcówka... :)

opóźniona, Gilis, JRY1984, Penelope30 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam z rana po śniadaniu :)
    Stanełam na wadze a tu +20 :O STRASZNE :O
    Troche mnie to przeraża potrafię po 2kg tygodniowo tyć...
    Nic bede po porodzie walczyć i już.

Od 05.00 nie śpie w sumie co dzień bo babcia mnie budzi.
    Sama też nie mogę spać, ale przynajmniej mam półsen z siku co 2h
    Ale babcia od 05.00 chodzi, trzaska drzwiami, głośno tupie po klatce schodowej, gada do psów, w końcu od 6.00 drzewo przekłada do komórki z mega hukiem.
    Od ok 8.00 siedzi u mnie do ok 10.00 potem idzie spać na godzine, potem u mnie znów, potem idzie jesć obiad i spać znów godzine, i znów robi co chce lub siedzi tu na górze i zasypia ok 19.00, wiec wstaje o 04.30...
    Gdybym jej uwagę zwróciła to płacz i obraza 3 dniowa.

Mąż też mnie wkurza, od 03.00-10.00 rozwozi chleb po krakowie i ma ok 17 sklepów pomiędzy każdym sklepem dzwoni do kumpli z pracy - też kierowców i gadają po 10-15min, ma ok 15 wykonanych połączeń do nich, do mnie średnio jedno - co dziś na obiad? A z kumplami to pół dnia gada :/

Przez niewyspanie zła jestem.

I też się strasznie boje, że coś złego w końcówce się wydarzy - ten strach silniejszy odemnie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:51

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestesmy coraz blizej finiszu!!! :)

Aaaaa zbieram sie na wizyte. Maly kopie:) moja noga dalej spuchnieta, mam nadzieje ze to nie zakrzepica..
    Dzis moja wizyta, maz ma w pracy powazna rozmowe i moj tato ma dzis operacje. Co za emocjonalna sroda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:29

Asiasia, JRY1984 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Opóźniona nic złego się nie wydarzy, zobacz to już 35 tydz, nie 15, nie 25 ale końcówka... :)
    Tradycyjnie naczytałam się w internecie o nadciśnieniu ciążowym... wiem nie powinnam.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziś zaczynam 34+0, niestety źle się dla mnie zaczął ten dzień. Najpierw obudził mnie potworny skurcz łydki aż krzyku narobiłam, potem krew z nosa, a teraz się zważyłam i jest 3,6 kg na plusie w przeciągu 2 tyg!! Razem już 14 kg na +. Boję się a krew i mocz dopiero będę robić. Prawie 3 miesiące wcale nie robiłam wyników.

Na pocieszenie ja mam +20 :-( a ostatnio to waga w ogole oszalala!!!!

Nie martw sie wynikami, na pewno wszystko ok :-) a na skurcze tak jak dziewczyny pisza- łyknij magnez :-) glowa do gory!!!

Penelope30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kochane jestesmy coraz blizej finiszu!!! :)

Aaaaa zbieram sie na wizyte. Maly kopie:) moja noga dalej spuchnieta, mam nadzieje ze to nie zakrzepica..
    Dzis moja wizyta, maz ma w pracy powazna rozmowe i moj tato ma dzis operacje. Co za emocjonalna sroda!

Trztmam kciuki za wszystkich- Ciebie, maluszka, meza i tate :-)

Gilis, Domi793 lubią tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Z racji tego ze jestescie juz na finishu chcialabym prosic o porade :)
    Czy ktoras z Was walczyla w ciazy z czesto nawracajaca grzybica?

Ja przed ciaza mialam tendencje do infekcji po basenach zaraz cos lapalam :(
    Na samym poczatku ciazy mialam grzybice i teraz znow mam, zwariowac mozna :(
    Uzywalyscie moze jakis probiotykow zeby nie pozwolic na powrot infekcji?
    Albo macie jakies inne rady jak dbac o siebie zeby to dziadostwo nie wrocilo? :(

Zycze szczesliwych i latwych porodow :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) u mnie jak u Ninki dzis pogoda jesienna. Z jednej strony sie ciesze bo w koncu spie normalnie i oddycham :-)

Kurcze wiecie co taka byla ostatnio nastawiona, ze Mały moze wychodzic a od kiedy brzuch boli jak na okres 3 dzien cisgle z malymi przerwami to juz nie jestem taka odwazna hehe. Jeszcze kilka rzeczy musze dokupic. Nianie i monitor oddechu i drobiazgi z gemini, wanienke i wyprac sobie reczniki i pizamki. Czekam na wyplate w poniedzialek i sie tym zajmuje. Wiec niech Kajtus rozkreca sie jeszcze z tydzien na spokojnie :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa poza tym wczoraj sprowokowalam meza do serduszkowania. Prawie 4 tyg nic nie bylo. I Wam powiem ze bylo fatalnie. On sam po stwierdzil, ze "mam tam inaczej, czul sie dziwnie w srodku". No ja tez czulam inaczej, zdecydowanie mniej przyjemnie. Wiec nie sadze, ze przed porodem jeszcze cos bedzie. No coz, czeka nas jakies 2 miesiace suszy :-)

• Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tradycyjnie naczytałam się w internecie o nadciśnieniu ciążowym... wiem nie powinnam.
    Nie czytaj tego, bo naprawdę pójdzie ci w górę. A kontrolujesz sama ciśnienie czy tylko na wizytach?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno sie wyzalic musze :-) zamowilam pilke na allegro- taka do cwiczen przed porodem teraz, potem zreszta tez sie przyda. Przyszla nie ten rozmiar (chcialam 65 a taka wielka ze ledwo maz wlazł na nia). Napisalam ze chce wymienic a odp mi taki elaborat ze sie wkurzylam, bo kazali mi placic za dodatkowe paczki (a to przeciez ich blad) i po prostu zgodnie z prawem odstapilam od umowy i odeslalam. No ale pewnie troche poczekam zanim zwrocs kase. Wczoraj poszlam do sklepu sportowego kupic pilke. I kupilam drozsza niz na alkegro ale nic. W komplecie z pompka. Wueczorem prosze meza zeby napompowal a tam pompki nie ma!!! No kuzwa musze tam znowu isc i ciekawe czy mi dadza pompke, bo w sumie glupia nie sprawdzalam kartonu przy kolesiu. Cos mam pecha na ta pilke :-/

• Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chmury, wieje, pewnie zaraz zacznie padać, a ja mówię do moich patrzcie jaki dziś fajny dzień będzie. W sensie, że chłodny. To się w głowę popukali. Siedzę z kawką i podziwiam pogodę rodem z października, haha.

Benus lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole dzisiaj wizytuje. Jakoś mi to z głowy wypadlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:04

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa a sprawdzalas czy ona faktycznie jest wieksza? Ja mam niby 55cm a tez bylam w szoku jaka ogromna. A co do pompki to mi dali w zestawie ale nijak sie nie dalo jej tym napompowac, dopiero pompka od materaca sie udalo

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Nie czytaj tego, bo naprawdę pójdzie ci w górę. A kontrolujesz sama ciśnienie czy tylko na wizytach?
    Kontroluję kilka razy dziennie, ale na wizytach mam zawsze wyższe ciśnienie niż w domu. Nawet po odpoczynku. Może to zależy od ciśnieniomierza.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• hella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam rano na badaniach, wyniki jak zwykle po południu pewnie będą. Wizyta jutro - jestem ciekawa co z szyjką :)

Rano było chłodno, ale momentalnie wrócił upał. Nie wyrabiam już... Jak jest tak ciepło to nie mam na nic siły :/ Wczoraj mogłam funkcjonować dopiero wieczorem. Dziś pewnie też większość dnia spędzę leżąc na łóżku.

Wczoraj kupiłam pierwszą paczkę pampersów i chusteczki nawilżane :) Fajne uczucie :)

A dzisiaj i jutro jeszcze szkoła rodzenia. Będzie ciężko ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    SyHa a sprawdzalas czy ona faktycznie jest wieksza? Ja mam niby 55cm a tez bylam w szoku jaka ogromna. A co do pompki to mi dali w zestawie ale nijak sie nie dalo jej tym napompowac, dopiero pompka od materaca sie udalo

Tak. Maz obliczyl ze ma 75. I faktycznie jak bylam w tym sklepie to widzialam taka i facet potwierdzil rozmiar.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Aaaa i jeszcze jedno sie wyzalic musze :-) zamowilam pilke na allegro- taka do cwiczen przed porodem teraz, potem zreszta tez sie przyda. Przyszla nie ten rozmiar (chcialam 65 a taka wielka ze ledwo maz wlazł na nia). Napisalam ze chce wymienic a odp mi taki elaborat ze sie wkurzylam, bo kazali mi placic za dodatkowe paczki (a to przeciez ich blad) i po prostu zgodnie z prawem odstapilam od umowy i odeslalam. No ale pewnie troche poczekam zanim zwrocs kase. Wczoraj poszlam do sklepu sportowego kupic pilke. I kupilam drozsza niz na alkegro ale nic. W komplecie z pompka. Wueczorem prosze meza zeby napompowal a tam pompki nie ma!!! No kuzwa musze tam znowu isc i ciekawe czy mi dadza pompke, bo w sumie glupia nie sprawdzalam kartonu przy kolesiu. Cos mam pecha na ta pilke :-/

Syha, ale masz na myśli taką zwykłą dużą gumową piłkę ? jak do ćwiczeń? :P pytam bo podobno właśnie ćwicząc na niej ułatwia i przyśpiesza poród ;p gdzieś mam starą z dzieciństwa piłkę z takimi uchwytami na rączki i muszę zmobilizować mojego T żeby zanurkował w garażu i jej poszukał bo burdel nie z tej ziemi tam jest a ja już nie mam nerwów i siły żeby tam grzebać ;/ ;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ