X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dzień dobry.
    Wczoraj też wysunęłam naleśniki, wieczorem poprawiłam kanapką z pasztetem i chrzanem i zgaga chciała mńie zabić w nocy. Nie wyobrażam sobie mieć ją na stałe, albo refluks. Przeszło po dwóch tabsach, współczuje, że niektóre z Was sie z tym męczą na codzień. Mam nadzieje, że po porodzie to mija na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:20

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 9 MIESIĄCU !!!!!!!!!!!!!!!!!
    35+0 !!!!

Im bliżej tym bardziej się martwię, żeby na samym końcu nic złego się nie wydarzyło.

Miłego dnia <3

Gilis, marcianka1, Martynka30, Domi793, kaarolaa, pigułka, sabanek, paola89, JRY1984, Penelope30, Friend lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona nic złego się nie wydarzy, zobacz to już 35 tydz, nie 15, nie 25 ale końcówka... :)

opóźniona, Gilis, JRY1984, Penelope30 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam z rana po śniadaniu :)
    Stanełam na wadze a tu +20 :O STRASZNE :O
    Troche mnie to przeraża potrafię po 2kg tygodniowo tyć...
    Nic bede po porodzie walczyć i już.

Od 05.00 nie śpie w sumie co dzień bo babcia mnie budzi.
    Sama też nie mogę spać, ale przynajmniej mam półsen z siku co 2h
    Ale babcia od 05.00 chodzi, trzaska drzwiami, głośno tupie po klatce schodowej, gada do psów, w końcu od 6.00 drzewo przekłada do komórki z mega hukiem.
    Od ok 8.00 siedzi u mnie do ok 10.00 potem idzie spać na godzine, potem u mnie znów, potem idzie jesć obiad i spać znów godzine, i znów robi co chce lub siedzi tu na górze i zasypia ok 19.00, wiec wstaje o 04.30...
    Gdybym jej uwagę zwróciła to płacz i obraza 3 dniowa.

Mąż też mnie wkurza, od 03.00-10.00 rozwozi chleb po krakowie i ma ok 17 sklepów pomiędzy każdym sklepem dzwoni do kumpli z pracy - też kierowców i gadają po 10-15min, ma ok 15 wykonanych połączeń do nich, do mnie średnio jedno - co dziś na obiad? A z kumplami to pół dnia gada :/

Przez niewyspanie zła jestem.

I też się strasznie boje, że coś złego w końcówce się wydarzy - ten strach silniejszy odemnie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:51

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestesmy coraz blizej finiszu!!! :)

Aaaaa zbieram sie na wizyte. Maly kopie:) moja noga dalej spuchnieta, mam nadzieje ze to nie zakrzepica..
    Dzis moja wizyta, maz ma w pracy powazna rozmowe i moj tato ma dzis operacje. Co za emocjonalna sroda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:29

Asiasia, JRY1984 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Opóźniona nic złego się nie wydarzy, zobacz to już 35 tydz, nie 15, nie 25 ale końcówka... :)
    Tradycyjnie naczytałam się w internecie o nadciśnieniu ciążowym... wiem nie powinnam.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Dziś zaczynam 34+0, niestety źle się dla mnie zaczął ten dzień. Najpierw obudził mnie potworny skurcz łydki aż krzyku narobiłam, potem krew z nosa, a teraz się zważyłam i jest 3,6 kg na plusie w przeciągu 2 tyg!! Razem już 14 kg na +. Boję się a krew i mocz dopiero będę robić. Prawie 3 miesiące wcale nie robiłam wyników.

Na pocieszenie ja mam +20 :-( a ostatnio to waga w ogole oszalala!!!!

Nie martw sie wynikami, na pewno wszystko ok :-) a na skurcze tak jak dziewczyny pisza- łyknij magnez :-) glowa do gory!!!

Penelope30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kochane jestesmy coraz blizej finiszu!!! :)

Aaaaa zbieram sie na wizyte. Maly kopie:) moja noga dalej spuchnieta, mam nadzieje ze to nie zakrzepica..
    Dzis moja wizyta, maz ma w pracy powazna rozmowe i moj tato ma dzis operacje. Co za emocjonalna sroda!

Trztmam kciuki za wszystkich- Ciebie, maluszka, meza i tate :-)

Gilis, Domi793 lubią tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Z racji tego ze jestescie juz na finishu chcialabym prosic o porade :)
    Czy ktoras z Was walczyla w ciazy z czesto nawracajaca grzybica?

Ja przed ciaza mialam tendencje do infekcji po basenach zaraz cos lapalam :(
    Na samym poczatku ciazy mialam grzybice i teraz znow mam, zwariowac mozna :(
    Uzywalyscie moze jakis probiotykow zeby nie pozwolic na powrot infekcji?
    Albo macie jakies inne rady jak dbac o siebie zeby to dziadostwo nie wrocilo? :(

Zycze szczesliwych i latwych porodow :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) u mnie jak u Ninki dzis pogoda jesienna. Z jednej strony sie ciesze bo w koncu spie normalnie i oddycham :-)

Kurcze wiecie co taka byla ostatnio nastawiona, ze Mały moze wychodzic a od kiedy brzuch boli jak na okres 3 dzien cisgle z malymi przerwami to juz nie jestem taka odwazna hehe. Jeszcze kilka rzeczy musze dokupic. Nianie i monitor oddechu i drobiazgi z gemini, wanienke i wyprac sobie reczniki i pizamki. Czekam na wyplate w poniedzialek i sie tym zajmuje. Wiec niech Kajtus rozkreca sie jeszcze z tydzien na spokojnie :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa poza tym wczoraj sprowokowalam meza do serduszkowania. Prawie 4 tyg nic nie bylo. I Wam powiem ze bylo fatalnie. On sam po stwierdzil, ze "mam tam inaczej, czul sie dziwnie w srodku". No ja tez czulam inaczej, zdecydowanie mniej przyjemnie. Wiec nie sadze, ze przed porodem jeszcze cos bedzie. No coz, czeka nas jakies 2 miesiace suszy :-)

• Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tradycyjnie naczytałam się w internecie o nadciśnieniu ciążowym... wiem nie powinnam.
    Nie czytaj tego, bo naprawdę pójdzie ci w górę. A kontrolujesz sama ciśnienie czy tylko na wizytach?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno sie wyzalic musze :-) zamowilam pilke na allegro- taka do cwiczen przed porodem teraz, potem zreszta tez sie przyda. Przyszla nie ten rozmiar (chcialam 65 a taka wielka ze ledwo maz wlazł na nia). Napisalam ze chce wymienic a odp mi taki elaborat ze sie wkurzylam, bo kazali mi placic za dodatkowe paczki (a to przeciez ich blad) i po prostu zgodnie z prawem odstapilam od umowy i odeslalam. No ale pewnie troche poczekam zanim zwrocs kase. Wczoraj poszlam do sklepu sportowego kupic pilke. I kupilam drozsza niz na alkegro ale nic. W komplecie z pompka. Wueczorem prosze meza zeby napompowal a tam pompki nie ma!!! No kuzwa musze tam znowu isc i ciekawe czy mi dadza pompke, bo w sumie glupia nie sprawdzalam kartonu przy kolesiu. Cos mam pecha na ta pilke :-/

• Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chmury, wieje, pewnie zaraz zacznie padać, a ja mówię do moich patrzcie jaki dziś fajny dzień będzie. W sensie, że chłodny. To się w głowę popukali. Siedzę z kawką i podziwiam pogodę rodem z października, haha.

Benus lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole dzisiaj wizytuje. Jakoś mi to z głowy wypadlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:04

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa a sprawdzalas czy ona faktycznie jest wieksza? Ja mam niby 55cm a tez bylam w szoku jaka ogromna. A co do pompki to mi dali w zestawie ale nijak sie nie dalo jej tym napompowac, dopiero pompka od materaca sie udalo

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Nie czytaj tego, bo naprawdę pójdzie ci w górę. A kontrolujesz sama ciśnienie czy tylko na wizytach?
    Kontroluję kilka razy dziennie, ale na wizytach mam zawsze wyższe ciśnienie niż w domu. Nawet po odpoczynku. Może to zależy od ciśnieniomierza.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• hella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam rano na badaniach, wyniki jak zwykle po południu pewnie będą. Wizyta jutro - jestem ciekawa co z szyjką :)

Rano było chłodno, ale momentalnie wrócił upał. Nie wyrabiam już... Jak jest tak ciepło to nie mam na nic siły :/ Wczoraj mogłam funkcjonować dopiero wieczorem. Dziś pewnie też większość dnia spędzę leżąc na łóżku.

Wczoraj kupiłam pierwszą paczkę pampersów i chusteczki nawilżane :) Fajne uczucie :)

A dzisiaj i jutro jeszcze szkoła rodzenia. Będzie ciężko ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    SyHa a sprawdzalas czy ona faktycznie jest wieksza? Ja mam niby 55cm a tez bylam w szoku jaka ogromna. A co do pompki to mi dali w zestawie ale nijak sie nie dalo jej tym napompowac, dopiero pompka od materaca sie udalo

Tak. Maz obliczyl ze ma 75. I faktycznie jak bylam w tym sklepie to widzialam taka i facet potwierdzil rozmiar.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Aaaa i jeszcze jedno sie wyzalic musze :-) zamowilam pilke na allegro- taka do cwiczen przed porodem teraz, potem zreszta tez sie przyda. Przyszla nie ten rozmiar (chcialam 65 a taka wielka ze ledwo maz wlazł na nia). Napisalam ze chce wymienic a odp mi taki elaborat ze sie wkurzylam, bo kazali mi placic za dodatkowe paczki (a to przeciez ich blad) i po prostu zgodnie z prawem odstapilam od umowy i odeslalam. No ale pewnie troche poczekam zanim zwrocs kase. Wczoraj poszlam do sklepu sportowego kupic pilke. I kupilam drozsza niz na alkegro ale nic. W komplecie z pompka. Wueczorem prosze meza zeby napompowal a tam pompki nie ma!!! No kuzwa musze tam znowu isc i ciekawe czy mi dadza pompke, bo w sumie glupia nie sprawdzalam kartonu przy kolesiu. Cos mam pecha na ta pilke :-/

Syha, ale masz na myśli taką zwykłą dużą gumową piłkę ? jak do ćwiczeń? :P pytam bo podobno właśnie ćwicząc na niej ułatwia i przyśpiesza poród ;p gdzieś mam starą z dzieciństwa piłkę z takimi uchwytami na rączki i muszę zmobilizować mojego T żeby zanurkował w garażu i jej poszukał bo burdel nie z tej ziemi tam jest a ja już nie mam nerwów i siły żeby tam grzebać ;/ ;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ