X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wieści, że u Alexa dobrze. I pokaźna waga :)

Kciuki za wizytę , daj znać potem.

Domi793 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi napewno to nic niepokojacego, ale sprawdzic jak najbardziej trzeba, waga malego fajna, jestem ciekawa ile ten moj zlosnik wazy, juz po 17 bede wiedziala...

Penelope30, Domi793 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Domi napewno to nic niepokojacego, ale sprawdzic jak najbardziej trzeba, waga malego fajna, jestem ciekawa ile ten moj zlosnik wazy, juz po 17 bede wiedziala...

Karola z pewnością urósł i waży nie mało :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ugotowałam obiad, ryba, kalafior, surówka z kiszonej z marchewką i jabłkiem i ziemniaki :) Mąż przyszedł z pracy i nie bedzie jadł bo był w kfc...
    Trudno, zjem wszystko później 2gi raz :)
    Najgorsze, że po obiedzie zjadłam 1/2 paczki hitów to 500kalorii!!!
    A już na wadze 20+

Dziewczyny u mnie a to z babcia a to z mama są przeboje na zmianę.
    Z babcią mieszkam w tym samym domu - babcia na 1 piętrze a my na 2 piętrze, suteryny nikt nie zamieszkuje a strych to moje królestwo - mam tam 1000 rzeczy do szkoły, ubrania, buty, szafy, stare meble itd.
    Wiec zajmujemy po połowie domu. Babcia dokłada się do prądu, wody, gazu i węgla 1/3
    Zawsze to lżej.
    Nigdy nie mieszkałam sama, nie wiem jak to jest. Wcześniej mieszkałam w mieście u mamy w jej domu na 2 piętrze, ale tam musiałam jeszcze bardziej się dostosować do wszystkiego.
    Potem jak babcia nagle została sama w dużym domu to przyszliśmy do niej na wieś mieszkać, żeby się nią opiekować. Właścicielem domu jest moja mama - spadek. Ja nie mam żadnej własności, mam to mieć zapisane ale jest tu pole i musiałabym krus płacić.

Babcia jest jedynaczką i jest nauczona, że najważniejsza jest ona i wszystko co robi robi dobrze i wszystko jej się należy.
    Mąż też jest jedynakiem. Nasza córka 13,5 letnia też jedynaczka, tylko ja mam brata i jestem nauczona ustępować, usługiwać i siedzieć cicho.

Na szczęście po wielu latach udało się wystarać o rodzeństwo :)

Ja nawet nie próbuje z mężem <3 bo się boje, że coś się podzieje, już 3 mieś bez <3 i jeszcze ze 2 bedzie bez <3
    Dobrze mu tak, nie chciało mu się starać o dzidziola to kara!

Szafa miała być dziś - będzie chyba jutro :/
    A chce już segregować i torbę pakować moją, dla małej do szpitala, dla małej na powrót ze szpitala, dla mnie na powrót ze szpitala i dla mnie po porodzie - kurde to 5 toreb!!!
    Podkłady na łóżko, pampersy, laktator, podpaski mega itd to wszystko zajmie mase miejsca!
    Nie wiem jak to spakować...

Dziś na zgagę pije len w ziarnach - gotuje go na kisiel i pije cały dzień - zobaczymy czy pomoze. Zamówiłam i refluxin i ten gastrotuss i jeszcze gaviscon tablety i mallox i to jest 80zł!! Może do porodu wystarczy, mam jeszcze 2x alugastrin.
    Dziś lub jutro bede szyć córce poduszkę i sobie torebkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/810db74d1948.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e8b76d70349.jpg
    zobaczymy jak wyjdzie...
    Poduszka dość dziwna, ale to taki hit u niej w szkole...

Dots&Lace lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko najpierw zobaczyłam zdjęcie poduszki a potem doczytałam :D
    U nas w rodzinie ogromnej nie ma jedynaków praktycznie i wszyscy jacyś tacy fajni są, ale K ma brata najstarszego, który no 4 lata był jedynakiem i miał wszystko co chciał i później jeszcze bliźniaki i K i trzeba było się dzielić i teraz taki mega egoista i frajer jest, że szkoda słów...
    Ja mam dla siebie tylko dużą sportową torbę, wszystkie rzeczy swoje zmieścisz w jedną, tylko podziel sobie w środku przestrzeń, a Małej nie trzeba na wyjście rzeczy dużo brać, bo tylko ubranko to i Ona się w jedną zmieści ;)

No ja karkówkę miałam zamiar robić, ale miałam też schab, więc robię schabowe, a wiecie- "Mięcho, mięcho", więc pewnie karkówka będzie jutro... :P Dziś do tego młode ziemniaczki i marchewka zasmażana z groszkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:00

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super waga :) Zajmijcie się tą nogą, ja na własną rękę kupiłam cyklo3fort i bede brać 2x 1 przez żylaki sromu boje się, że nie urodzę :/

Zamówienia z gemini mam już chyba 4 lub 5 nawet i to jest 550zł!!
    Dobrze, że na raty to kupowałam bo by tragedia była na raz, z tym, że prepararaty na zgagę to ze 120-150zł kosztowały od kwietnia tam zamawiam.
    Jest taniej, a szkoda, że nie dają rabatów na nast zamówienie.

Ninka mój jako kurier wytrzymał tylko pół roku, ale to był jego 2 etat na samochód zbierał sobie. To dość denerwująca praca, ale idealnej nie ma. Mój ma wykształcenie średnie ale bez matury, wiec wybierać w czym nie ma. A najgorsze, że do domu przynosi 1500zł+chleb - to grosze jak na te czasy! Ale ja 1600zł wiec nie lepiej a po studiach i jako nauczyciel pracuje tylko po 10 mieś w roku - 2 mieś bezrobocie :/
    Jeszcze to 500+ nam się nie należy na córkę bo przekraczamy o 90zł na osobę....
    Ja bym chciała, żeby zmienił pracę na inną, ale on nie zmieni i od 10 lat nie miał urlopu - ani płacone za niego! Przynajmniej ja tej kasy nie widziałam...
    Tak jest źle i tak niedobrze, bo jak Twój bedzie w domu bez pracy to kiepsko z finansami a tu dziecko malutkie, ale na siłe pracować jak nie wytrzyma?
    Może niech poszuka czegoś i dopiero się zwolni z przerwą max 2-3 tyg między nową a starą pracą. Jeśli tak się uda, bo to nie takie proste.

Domi793 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same pyszności macie, a ja dalej nie wiem co za bardzo mam zrobić na obiad, dziś źle się czuję chodzę ledwo, zmęczona jestem.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zadzwoniła do mnie moja mama ze jutro przyjeżdżają z tatą.
    A ja mam w domu taki bałagan wiec będą mi wypominać i sie czepiać, nie ważne ze u nich jest 10 razy gorzej. Ech a myślałam że troche odsapnę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja też od nich zawsze zamawiam na duże kwoty, bo to jeszcze rodziców zamówienie dochodzi, a ostatnio włożyli mi ulotki do daglasa :/

Ja zamawiam od nich kilka lat, więc powinnam mieć już jakąś kartę stałego klienta ;)
    Dziewczyny ja sobie myślę i chyba zamówię ten laktator, nawet jak przez swoje sutki nie będę mogła karmić, to może będe miała pokarm i ściągać będę jak mi poradziła LETTY, i chyba zamówię z genimi znów :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:16

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Kurczę zadzwoniła do mnie moja mama ze jutro przyjeżdżają z tatą.
    A ja mam w domu taki bałagan wiec będą mi wypominać i sie czepiać, nie ważne ze u nich jest 10 razy gorzej. Ech a myślałam że troche odsapnę.

Oj to współczuje :/

f2wl3e5eai92376u.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochłodziło się lekko więc wstałam. Przez neta odebrałam wyniki i są lepsze niż miesiąc temu :) Co prawda mam leciutko podwyższone leukocyty. Norma do 10,00, a ja mam 10,14. Któraś wie od czego to i czy się martwić?

Na obiad zrobie jednak kotlety z kurczaka i fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 16.30 mam wizytę. Liczę na to, ze Tosia się w końcu obróciła, no i w końcu trochę przytyła.Jestem w 35 tygodniu ciąży i mam nadzieję,że przekroczyła choć te 2 kg. Równo miesiąc temu ważyła zaledwie 1350 g ale lekarz twierdził, że jest w porządku.

Ninka0111, Gilis, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz troche ochlonol na szczescie mamy ustalone ze idzie na prawko c+e i bedzie szukal pracy w miedzynarodowkach sam tak chce ale jego prawko to ok 7 tysi wiec dopiero wrzesien pazdziernik do tego czasu ma sie wstrzymac moj maz ma urlop od 8 sierpnia wiec odpocznie weekendy tez ma wolne nie powiem ze ma lekko ale ja mu pracy nie wybieralam moze zmienic jak chce powysylal cv ale obowiazuje go tez okres wypowiedzenia bo ma umowe o prace a u nas ciezko z praca a jak jest to za najnizsza krajowa w rybach albo na hali produkcyjnej a on do tekiej roboty sie nie nadaje ja go rozumiem bo ostatnio 100 paczek dziennie ma a jeszcze odbiory robi tez nie lubie patrzec jaki on zmeczony i nieszczesliwy ale wszystko z glowa trzaba zrobic

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ochłodziło się lekko więc wstałam. Przez neta odebrałam wyniki i są lepsze niż miesiąc temu :) Co prawda mam leciutko podwyższone leukocyty. Norma do 10,00, a ja mam 10,14. Któraś wie od czego to i czy się martwić?

Na obiad zrobie jednak kotlety z kurczaka i fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą.

Laukocyty w ciazy sa podwyzszone. U Ciebie tak nieznacznie ze wg mbie nie masz powodow do niepokoju :-)

hella lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko fajna ta podusia. Jak uszyjesz to pokaż efekty. Ja ostatnio uszyłam pościel,a teraz dla szwagierki robię literki na łóżeczko. Dzięki szyciu się tak nie nudzę w domu, a zresztą bardzo to lubię.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella ja mam wiecznie trochę podwyższone leukocyty w ciąży. To normalne.

hella lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja zamawiam od nich kilka lat, więc powinnam mieć już jakąś kartę stałego klienta ;)
    Dziewczyny ja sobie myślę i chyba zamówię ten laktator, nawet jak przez swoje sutki nie będę mogła karmić, to może będe miała pokarm i ściągać będę jak mi poradziła LETTY, i chyba zamówię z genimi znów :/
    Zawsze możesz molestować o pomoc doradcę laktacyjnego po porodzie, ciekawe czy jest do kogoś takiego dostęp w każdym szpitalu.
    Ja raz zamawiałam z innej apteki to dostałam sporo próbek dla siebie i dziecka. Widać było, że dopasowane były pod wiek osób dla których zamawiałam leki. Ale sprawdzam zawsze gdzie mi leki wyjdą taniej i gdzie więcej skompletuje więc najcześciej gemini. Miło by było gdyby gemini czasem coś oprócz makulatury i folii dołożyło ;)

Martynka30 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella ostatnio jedna z Dziewczyn pisała, że w ciąży norma leukocytów jest do 15, więc jest ok :)
    A ja się muszę pochwalić, co Ciocia wydziergała dla mojej Perełki :)
    Aż się nie mogę doczekać, aż zobaczę na żywo, bo nie wiem jakie to duże jest nawet :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16bf64e9901.jpg

Martynka30, hella, paola89, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny same pyszności macie, a ja dalej nie wiem co za bardzo mam zrobić na obiad, dziś źle się czuję chodzę ledwo, zmęczona jestem.
    Zjadłabym nadziewanych jakimś dobrym farszem pomidorów na ciepło, ale same się nie zrobią, a ja zaraz biorę się za miksowanie mango na serniczek. Mam większe zachcianki teraz jak na początku.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis niestety nie w kazdym szpitalu jest doradca, akurat tutaj gdzie ja sie szykuje rodzic chyba nie ma, ale na 100% pewnosci nie mam. wiem tylko tyle ze plakat wisi na oddziale i jest podany nr i mozna dzwonic.

‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ