Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilam ze szpitala, gdzie zbadano przez usg moja spuchnieta noge. Ufff nie jest to zakrzepica ani zapalenie zyl. Po prostu silna opuchlizna bo zebrala sie tam woda. Musze chodzic w tych specjalnych uciskowych rajstopach (tego cholernego ustrojstwa nawet nie umiem zalozyc). Zadnych lekow mam nie brac. Duzo odpoczywac i pic. Ciesze sie ze to tylko silna opuchlizna a nic bardziej powaznego:)
Ciag dalszy pozytywnych informacji - tata nie mial dzis operacji bo sie okazalo ze kamyczek znikl! Maz w pracy zaliczyl bardzo pozytywna rozmowe z szefostwem:)
Ojjj... teraz moge odetchnac z ulga:) Dobre wiadomosci dzisiejszego dnia:)
Dzieki dziewczywczyny za wsparcie:)
BuziakiMartynka30, kaarolaa, makota, marcianka1, pigułka, Penelope30, Kasiaaaaa88, Benus, sabanek, Gilis, paola89, Truskaweczka83, Kw14tuszek, SyHa85, Asiasia, Ninka0111, Dots&Lace, Lulu83 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
kaarolaa wrote:Ja juz po wizycie. Badanie na fotelu i serce w gardle, lekarz bada, bada i mowi ze trzyma sie na szwie. Juz czuje ze mi cisnienie rośnie, ale przechodze na lezanke i usg i tam wychodzi 2 cm czyli jeszcze cos tam tej szyjki jest ale ewidentnie sie skraca i rozwarcie wewnętrzne sie powieksza. Takze w koncu musze sie zabrac za ta wyprawke bo lekarz mi powiedzial ze u mnie te skracanie to bezbolesne bedzie i w koncu jak mnie bole zlapia to juz trzeba bedzie do szpitala gnac i szybko szew sciagac bo mi szyjke rozerwie. Waga młodego około 2400g wiec juz ladnie. No nic zobaczymy ile wytrzymam. A moj gin od 8 ma urlop i za tydzien mam isc do innego co pracuje w tym szpitalu co moj. Nie lubie tak zmieniac lekarzy zwłaszcza na koncowce. Buuuuu. Ale gdybym szybciej zaczela rodzic to dzwonić, moze odbierze. Ha ha śmieszne.
Oj biedna strachu się najadłaś :(mam nadzieję, że jeszcze maluszek zostanie trochęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Nelk wrote:Ja sie nigdy nie sugeruje tym co oni piszą bo ja liczę tak jak mi leci czyli mam 34+1 a nie zaczęty 35.
Wiecie ze w nocy obudził mnie mój własny jęk bólu taki miałam bolesny skurcz który trwał se dwie minuty okresowo krzyżowy , masakra drugi był trochę słabszy po 16 minutach a następne coraz słabsze .
Nelk obserwuj kochana...
Widzę, że zaczyna się u nas robić poważnie.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na usg i mój bejbik w 33 tyg waży 3300!! Troche nie chce mi się w to wierzyć, bo jak patrzę na wasze opisy, to jest bardzo duża różnica. Toż to takie dzieci się już rodzą, a przede mną jeszcze 1,5 miesiąca. Chyba dobrze, że na cc się zdecydowałam.
Jakoś przez ostatnie 2 tyg, nie mam na nic siły, muszę się zmuszać do wszystkiego. Najlepiej bym leżała, niestety obowiązki nie pozwalają. Brzuch mi mocno urósł ostatnio, waga idzie mocno w górę i apetyt dopisuje. Ledwo chodzę, czuję już ten ciężar...Martynka30, marcianka1, JRY1984, Ninka0111, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Nelk obserwuj kochana...
Widzę, że zaczyna się u nas robić poważnie.
Dzisiaj byłam na badaniach i pytałam ile sie czeka na wynik gbs i powiedzieli ze 4 dni to do czwartku muszę wytrzymać , boje sie trochę tego wymazu bo przy poprzedniej ciazy miałam e coli . W sobotę mi pobierze i zobaczy co tam u mnie w podwoziu.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:tez plywac nie umiem, nas byla gromada i rodzice nigdy nas nad jezioro nie zabrali bo 5 sztuk ciezko upilnowac. a sami plywac potrafia.
To nie jestem sama
Domi same dobre wieściDomi793, kaarolaa, Penelope30 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Rybaaaa wrote:No i teraz jestem pewna, że belly robi nas w ch... ;-P W cotygodniowych informacjach piszą, że dziecko ma status "donoszonego".. A u nas 36+0, a nie 37+0. Więc ktoś nie skumał i informacje pobiera skądś gdzie tygodnie ciąży podają skończone.
-
Karola Twoj Kornelek wazy tyle samo co moj Alexik:) super bo jestesmy praktycznie w tym samym czasie ciazy:) Dobrze ze to juz 34 tydzien..
Moja znajoma chodzila caly miesiac z szyjka 2 cm, urodzila w terminie. Musiala wiecej lezec. Moze i u Cciebie bedzie podobnie kochana, ale w razie czego lepiej miec juz toebe spakowana i wszystko przygotowane:)
Pozdrawiam cieplo:)kaarolaa lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyJa juz i tak czuje ze on jest coraz nizej i ze niedlugo moze sie zaczac. To co chcialam osiagnelam czyli 34 tygodnie i jestem zadowolona, sterydy byly podane, waga nawet ladna jest mozna rodzic. Ale jesli zechce posiedzieć do sierpnia to tez bedzie ok. Teraz u mojego gina mam wizyte 1 sierpnia, zobaczymy czy cwaniaczek bedzie chcial poczekac.
-
Goslim, no spory maluszek!
Choć tymi pomiarami z usg ja się wcale nie sugeruję.. Moja siostra jak trafiła do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, bo mała przez 3 tygodnie niby nic nie przybrała (lekarce wyszło 2700 g) a przy przyjęciu lekarz robi usg i podaje wagę 3700... Taka "mała różnica" -
nick nieaktualnyU nas z plackami ziemniaczanymi tak samo, ja zawsze w domu jadłam ze śmietaną i cukrem, a jak robię na obiad tu, to sos pieczarkowy do tego, bo K tak woli
Ale duże Dzieci już, czujecie że taki klocuszki już tam nosicie? Bo ja nie za bardzo, tyle, że jak leże na boku i Mała na jedną stronę się położy, to napina mi skórę tam i ciągnie, a tak to nie. Ciekawa jestem jk to będzie po porodzie, od razu parę kg zejdzie w brzucha przecież, ciekawa jestem czy będzie czuć tą różnicę -
Melduję wykonanie zadania. Torba spakowana
Moje bóle mnie zmobilizowały hehe. Zamówiłam też monitor oddechu z nianią. Także jestem zdecydowanie spokojniejsza
sabanek, pigułka, Domi793, Gilis, paola89, kaarolaa, JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Rybaaaa wrote:Goslim, no spory maluszek!
Choć tymi pomiarami z usg ja się wcale nie sugeruję.. Moja siostra jak trafiła do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, bo mała przez 3 tygodnie niby nic nie przybrała (lekarce wyszło 2700 g) a przy przyjęciu lekarz robi usg i podaje wagę 3700... Taka "mała różnica" -
Goslim - wow ale dorodne dzieciątko
Ja też czuje ciężar brzucha a ból krzyża - masakra!
Teraz boje się porodu sn bo moja zaczyna rosnąc a ja z nią w expresowym tempie i chyba dobije 5kg!!!
Albo była za mała i stresowałam się bardzo, albo duża i też źle.
Zawsze dylemat
Ja dziś po południu padłam na pół gdz. na półsen - ale odżyłam od razu
Poszłam wiec szyć:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae7f4d4dbe77.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d2999d35b53.jpg
torebka ze starych jeansów - nie ma szału, ale cieszę się głupotami
Dots&Lace a masz jeszcze siłe siedzieć i szyć?
Ja nie bardzo już daje rade, boli wszystko i tak max 40-60min wytrzymam a wychodze połamana i obolała
Oczywiście wstawie fotkę: poduszkę - kupę, jutro bede ją szyć jak wyschnie mi materiał bo wykorzystuje stare materiały ze strychu lub z ciuchów moich nie zniszczonych starszych - materiały są dość drogie i się nie opłaca kupować a tak zawsze coś znajdę i uszyje
Potem pożarłam całą miche czereśni -mąż urwał mi u sąsiada
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d59b912e817d.jpg
Teraz zgfaga pali i nawet ten len gotowany ala kisiel - całe ziarna nie pomagakaarolaa, Ninka0111, Dots&Lace, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez zrobilam postepy i w koncu zrealizowalam zamówienie w Gemini. Bedzie do odebrania dopiero 14 i mam nadzieje ze jeszcze tydzien wytrzymam.
a jutro kupuje koszule do karmienia. Czas sie wziac do kupki i dokonczyc prasowanie pieluszek.SyHa85 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Melduję wykonanie zadania. Torba spakowana
Moje bóle mnie zmobilizowały hehe. Zamówiłam też monitor oddechu z nianią. Także jestem zdecydowanie spokojniejsza
Jeeej, jak przeczytałam początek myślałam, że to już główne zadanie wykonane i sobie myślę, że szybko poszło, bo przecież rano pisałaś na forumbardzo ładnie, że torba spakowana, zawsze to człowiek spokojniejszy.
kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość
[/url]