X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze szpitala, gdzie zbadano przez usg moja spuchnieta noge. Ufff nie jest to zakrzepica ani zapalenie zyl. Po prostu silna opuchlizna bo zebrala sie tam woda. Musze chodzic w tych specjalnych uciskowych rajstopach (tego cholernego ustrojstwa nawet nie umiem zalozyc). Zadnych lekow mam nie brac. Duzo odpoczywac i pic. Ciesze sie ze to tylko silna opuchlizna a nic bardziej powaznego:)
    Ciag dalszy pozytywnych informacji - tata nie mial dzis operacji bo sie okazalo ze kamyczek znikl! Maz w pracy zaliczyl bardzo pozytywna rozmowe z szefostwem:)
    Ojjj... teraz moge odetchnac z ulga:) Dobre wiadomosci dzisiejszego dnia:)

Dzieki dziewczywczyny za wsparcie:)
    Buziaki

Martynka30, kaarolaa, makota, marcianka1, pigułka, Penelope30, Kasiaaaaa88, Benus, sabanek, Gilis, paola89, Truskaweczka83, Kw14tuszek, SyHa85, Asiasia, Ninka0111, Dots&Lace, Lulu83 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja juz po wizycie. Badanie na fotelu i serce w gardle, lekarz bada, bada i mowi ze trzyma sie na szwie. Juz czuje ze mi cisnienie rośnie, ale przechodze na lezanke i usg i tam wychodzi 2 cm czyli jeszcze cos tam tej szyjki jest ale ewidentnie sie skraca i rozwarcie wewnętrzne sie powieksza. Takze w koncu musze sie zabrac za ta wyprawke bo lekarz mi powiedzial ze u mnie te skracanie to bezbolesne bedzie i w koncu jak mnie bole zlapia to juz trzeba bedzie do szpitala gnac i szybko szew sciagac bo mi szyjke rozerwie. Waga młodego około 2400g wiec juz ladnie. No nic zobaczymy ile wytrzymam. A moj gin od 8 ma urlop i za tydzien mam isc do innego co pracuje w tym szpitalu co moj. Nie lubie tak zmieniac lekarzy zwłaszcza na koncowce. Buuuuu. Ale gdybym szybciej zaczela rodzic to dzwonić, moze odbierze. Ha ha śmieszne.

Oj biedna strachu się najadłaś :(mam nadzieję, że jeszcze maluszek zostanie trochę

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Ja sie nigdy nie sugeruje tym co oni piszą bo ja liczę tak jak mi leci czyli mam 34+1 a nie zaczęty 35.

Wiecie ze w nocy obudził mnie mój własny jęk bólu taki miałam bolesny skurcz który trwał se dwie minuty okresowo krzyżowy , masakra drugi był trochę słabszy po 16 minutach a następne coraz słabsze .

Nelk obserwuj kochana...

Widzę, że zaczyna się u nas robić poważnie.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na usg i mój bejbik w 33 tyg waży 3300!! Troche nie chce mi się w to wierzyć, bo jak patrzę na wasze opisy, to jest bardzo duża różnica. Toż to takie dzieci się już rodzą, a przede mną jeszcze 1,5 miesiąca. Chyba dobrze, że na cc się zdecydowałam.
    Jakoś przez ostatnie 2 tyg, nie mam na nic siły, muszę się zmuszać do wszystkiego. Najlepiej bym leżała, niestety obowiązki nie pozwalają. Brzuch mi mocno urósł ostatnio, waga idzie mocno w górę i apetyt dopisuje. Ledwo chodzę, czuję już ten ciężar...

Martynka30, marcianka1, JRY1984, Ninka0111, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale duży maluch :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Nelk obserwuj kochana...

Widzę, że zaczyna się u nas robić poważnie.

Dzisiaj byłam na badaniach i pytałam ile sie czeka na wynik gbs i powiedzieli ze 4 dni to do czwartku muszę wytrzymać , boje sie trochę tego wymazu bo przy poprzedniej ciazy miałam e coli . W sobotę mi pobierze i zobaczy co tam u mnie w podwoziu.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    a widzisz :) i pływać nie umiem, boję się głębokiej wody :/
    tez plywac nie umiem, nas byla gromada i rodzice nigdy nas nad jezioro nie zabrali bo 5 sztuk ciezko upilnowac. a sami plywac potrafia.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    tez plywac nie umiem, nas byla gromada i rodzice nigdy nas nad jezioro nie zabrali bo 5 sztuk ciezko upilnowac. a sami plywac potrafia.

To nie jestem sama :)

Domi same dobre wieści :)

Domi793, kaarolaa, Penelope30 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    No i teraz jestem pewna, że belly robi nas w ch... ;-P W cotygodniowych informacjach piszą, że dziecko ma status "donoszonego".. A u nas 36+0, a nie 37+0. Więc ktoś nie skumał i informacje pobiera skądś gdzie tygodnie ciąży podają skończone.
    Ale jak przelaczysz na kalendarz to w 37+0 jest napisane ze donoszona :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twoj Kornelek wazy tyle samo co moj Alexik:) super bo jestesmy praktycznie w tym samym czasie ciazy:) Dobrze ze to juz 34 tydzien..
    Moja znajoma chodzila caly miesiac z szyjka 2 cm, urodzila w terminie. Musiala wiecej lezec. Moze i u Cciebie bedzie podobnie kochana, ale w razie czego lepiej miec juz toebe spakowana i wszystko przygotowane:)
    Pozdrawiam cieplo:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz i tak czuje ze on jest coraz nizej i ze niedlugo moze sie zaczac. To co chcialam osiagnelam czyli 34 tygodnie i jestem zadowolona, sterydy byly podane, waga nawet ladna jest mozna rodzic. Ale jesli zechce posiedzieć do sierpnia to tez bedzie ok. Teraz u mojego gina mam wizyte 1 sierpnia, zobaczymy czy cwaniaczek bedzie chcial poczekac.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dziewczyny, ja sie kraula nauczyłam dopiero jakieś pare lat temu :) wszystko przed Wami!

relganliumoc9u3n.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim, no spory maluszek!
    Choć tymi pomiarami z usg ja się wcale nie sugeruję.. Moja siostra jak trafiła do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, bo mała przez 3 tygodnie niby nic nie przybrała (lekarce wyszło 2700 g) a przy przyjęciu lekarz robi usg i podaje wagę 3700... Taka "mała różnica" ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z plackami ziemniaczanymi tak samo, ja zawsze w domu jadłam ze śmietaną i cukrem, a jak robię na obiad tu, to sos pieczarkowy do tego, bo K tak woli ;)

Ale duże Dzieci już, czujecie że taki klocuszki już tam nosicie? Bo ja nie za bardzo, tyle, że jak leże na boku i Mała na jedną stronę się położy, to napina mi skórę tam i ciągnie, a tak to nie. Ciekawa jestem jk to będzie po porodzie, od razu parę kg zejdzie w brzucha przecież, ciekawa jestem czy będzie czuć tą różnicę :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wykonanie zadania. Torba spakowana :) Moje bóle mnie zmobilizowały hehe. Zamówiłam też monitor oddechu z nianią. Także jestem zdecydowanie spokojniejsza :)

sabanek, pigułka, Domi793, Gilis, paola89, kaarolaa, JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek ja zdecydowanie swojego klocuszka czuje, chociaż ona z tych mniejszych. Zobaczymy ile jutro lekarz powie ale tak ok 2,5kg powinna już mieć :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Goslim, no spory maluszek!
    Choć tymi pomiarami z usg ja się wcale nie sugeruję.. Moja siostra jak trafiła do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, bo mała przez 3 tygodnie niby nic nie przybrała (lekarce wyszło 2700 g) a przy przyjęciu lekarz robi usg i podaje wagę 3700... Taka "mała różnica" ;-)
    Moja koleżanka miała identyczny błąd. Dziecku też wyparował kilogram i to w ciagu doby. Lekarz prowadzący się mylił co do wagi miesiac wcześniej, jak i ten co jej robił usg w szpitalu dzień przed cc. Pocięli ją bo dziecko miało być spore. Mój gin nie chce mierzyć bo twierdzi że to tylko wyliczenia na kompie i łatwo o błąd. Wystarczy że maluch się skuli. Ja to już wcale nie wiem na co sie przygotować i śni mi się przez to tłuściutki synek.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim - wow ale dorodne dzieciątko :)
    Ja też czuje ciężar brzucha a ból krzyża - masakra!
    Teraz boje się porodu sn bo moja zaczyna rosnąc a ja z nią w expresowym tempie i chyba dobije 5kg!!!
    Albo była za mała i stresowałam się bardzo, albo duża i też źle.
    Zawsze dylemat ;)

Ja dziś po południu padłam na pół gdz. na półsen - ale odżyłam od razu :)
    Poszłam wiec szyć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae7f4d4dbe77.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d2999d35b53.jpg
    torebka ze starych jeansów - nie ma szału, ale cieszę się głupotami :)

Dots&Lace a masz jeszcze siłe siedzieć i szyć?
    Ja nie bardzo już daje rade, boli wszystko i tak max 40-60min wytrzymam a wychodze połamana i obolała :O
    Oczywiście wstawie fotkę: poduszkę - kupę, jutro bede ją szyć jak wyschnie mi materiał bo wykorzystuje stare materiały ze strychu lub z ciuchów moich nie zniszczonych starszych - materiały są dość drogie i się nie opłaca kupować a tak zawsze coś znajdę i uszyje :)

Potem pożarłam całą miche czereśni -mąż urwał mi u sąsiada :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d59b912e817d.jpg
    Teraz zgfaga pali i nawet ten len gotowany ala kisiel - całe ziarna nie pomaga :/

kaarolaa, Ninka0111, Dots&Lace, Penelope30 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam postepy i w koncu zrealizowalam zamówienie w Gemini. Bedzie do odebrania dopiero 14 i mam nadzieje ze jeszcze tydzien wytrzymam.
    a jutro kupuje koszule do karmienia. Czas sie wziac do kupki i dokonczyc prasowanie pieluszek.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Benus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Melduję wykonanie zadania. Torba spakowana :) Moje bóle mnie zmobilizowały hehe. Zamówiłam też monitor oddechu z nianią. Także jestem zdecydowanie spokojniejsza :)

Jeeej, jak przeczytałam początek myślałam, że to już główne zadanie wykonane i sobie myślę, że szybko poszło, bo przecież rano pisałaś na forum :D bardzo ładnie, że torba spakowana, zawsze to człowiek spokojniejszy.

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ