Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilis wrote:A da się Twojego lekarza przekonać do cc? I to on by odbierał poród, tzn rodzisz w jego szpitalu?
U mnie pomimo słów, że papier da to i tak sie boję, że nie doczekam, albo że mu sie odwidzi. I wiem, że nawet jak pojadę bez skierowania to i tak mała szansa na sn, to i tak boję się, że mnie przymuszą do próby i mały się poddusi czy coś.
Zresztą co ja się martwię, że sie poród wcześniej zacznie, jak moje dziecię bez przerwy usiłuje wydostać się górączuję go ciagle pod prawym żebrem jak coś majstruje.
Gilis lubi tę wiadomość
-
Rybaaa GRATULACJE!!!
Jak tylko bedziesz miec chwilke i chec opisz jak sie u Ciebie zaczelo..i jaka jest malutka:)
Sezon otwarty:)
Ps. fajnie ze tutaj napisalas, gdzie sa wszystkie, a nie na fb.Asiasia, Rybaaaa lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Gratulacje Rybaaa
Ja dziś byłam w szpitalu na KTG i na razie nie zanosi się na poród. Chociaż twardnienia mam ostatnio bardzo często i ogólnie też jak niektóre samopoczucie okrutne. Ból przy każdym przekręcaniu, wstawaniu.
Jak ja już bym chciała być po
Pozdrowienia :*Rybaaaa lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Ryba, super wieści!!! Gratulacje i buziaki dla małej księżniczki
dziewczyny możecie mnie oświecić czemu już nie bierzecie magnezu? O co w tym chodzi?
Benus dzięki za informacje o daktylach - spróbuję - tylko ta kuracja dość drogo wyjdzie...
Dzisiaj zaczęłam pić herbatkę z maliny. Mam zamiar pić dwa kubeczki dziennie. Wy też tak pijecie?Rybaaaa lubi tę wiadomość
-
makota wrote:Ryba, super wieści!!! Gratulacje i buziaki dla małej księżniczki
dziewczyny możecie mnie oświecić czemu już nie bierzecie magnezu? O co w tym chodzi?
Benus dzięki za informacje o daktylach - spróbuję - tylko ta kuracja dość drogo wyjdzie...
Dzisiaj zaczęłam pić herbatkę z maliny. Mam zamiar pić dwa kubeczki dziennie. Wy też tak pijecie?
Ile tych daktyli? Ja pije 3 razy dziennie, na szklanke 2 lyzeczki sypie. I wiesiolek 3 razy dziennie po 2 tabletki.
Magnez bralam tylko sporadycznie. Ale lekarka mowi ze moze hamowac skurcze i po tym jak ciazs donoszona to juz lepiej niebrac. Ale wiem ze dziewczyny tu pisaly ze ich lekarze nie zabraniaja brac. Co lekarz to opiniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 19:14
[/url]
-
Rybaaa gratulacje malutka prześliczna
Ale się nie mogę doczekać i za razem boję się
Dziś mało co zrobiłam jak na mnie i taki twardy bolesny - brzuch, najgorszy po malowaniu krzesełka na świeżym powietrzu, troszkę pochodziłam, może godzinę powoli cos tam dłubałam i potem płakać mi się chciało z bezsilności, bolu, mam dośc.
Jeszcze miesiąc to ciężko bedzie...Rybaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jadę do szpitala do Ełku, dzwoniłam do lekarza prowadzącego i kazał mi jechać, bo test wyszedł mi niebieski, a dalej ze mnie leci...
Nie mam w komórce netu, to więc nie napiszęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monisiaaa wrote:Cześć dziewczyny
czytam Was od grudnia, ale zawsze brakowało mi odwagi się odezwać
Termin porodu mam na 30 lipca z Usg, z om 1 sierpień, jednak ze względu na ułożenie maluszka mam planowana cesarkę na 20 lipca
Co do urlopów macierzyńskich ... można wziąść 2 tyg przed terminem porodu ale wówczas trzeba złożyć wniosek u pracodawcy lub w ZUS. A tak to macierzyński rozpoczynamy porodem i nie trzeba żadnych wniosków tylko zgłosić poród.
Albo zrobić tak jak mydo wczoraj zwolnienie a dzisiaj poród
hehehe
Benus, Gilis, Agusienka1985, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Zbliża się wieczór i noc to już się zaczyna, niemiłosierny ból krocza, normalnie płakać mi się chce
Do tego mała tak mocno mi się wypycha, że mnie kluje i boli tam na dole inaczej mówiąc brzydko " pipka " mnie boli
Czasami myślę że będę kolejna
Nie mam już siły
W czwartek idę do mojej lekarki i powiem jej o tym, zobaczymy co mi powie.