X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel, Klaudia gratulacje!!

Klaudia słodkie córeczki ;-) <3

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ukrywam, jestem ciekawa jak odebraly juz rozpakowane mamusie zzo? i czy ktora z mamus rodzila w wodzie?

Domi793 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje. Sliczne zdjęcie :)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sekundę. Doczytam jutro.

Gratulacje dla nowych mam i pięknych dzieci.

U mnie waga planowana 3600. Rozdarcie na palec.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś 38tydz, mało że ciążą donoszona to od dziś poród już będzie liczony jako w terminie :) .
    Mąż chrapie sobie a ja nie mogę spać. Stresuję się już wizytą i do tego boli mnie hemoroid w wiadomym miejscu :( , jak się wiercę to również w pachwinach ciągnie, nie wiem czy na tym etapie to ból jajników cy jakiś więzadeł.

kaarolaa, Asiasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, może Dziecko się wstawia i coś uciska? Jak u Ciebie z czopem? Odszedł już do końca, czy dalej zauwazasz fragmenty? Coś czuję , że i u Ciebie rozwarcie będzie :-)
    Gratuluje mamusiom i dziewczynom po wizytach- pozytywne wieści u Was. Ja w tygodniu ktg a za tydzień kolejna wizyta, pewnie nie ostatnia...

Ja nie śpię, za dużo myślę ostatnio i tylko bym płakała., zamknęli u nas jedną polecana porodówke i do 15tego będzie nieczynna. Zatem mimo iż szpital najbliżej mnie był oblegany tak teraz będzie jeszcze gorzej, bo babki które chciały tam rodzic będą to robiły w pozostałych szpitalach... :-(

• 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje :) !!!
    Penelope widzę że my w tym samym czasie wszystkie wizyty i termin :) Też mi stuknęło dziś 38. Za chwilkę szykuje się na wizytę.
    Jakaś dziwnie spokojna się zrobiłam, a to do mnie aż niepodobne ;) zobaczymy co powie lekarz.
    Kciuki także za Twoją wizytę ;)

jaskoleczka, Penelope30 lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Penelope Karola powodzenia na wizytach.

Sebanek współczuję zamieszania ze szpitalem

33Karola33 lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę dziś z moim Kacprem na podpięcie wędzidełko.wargi na wadze górnej ciekawa jestem czy się odważy czy podda i nie będziemy podcinać bo z nim jest tragedia z takimi rzeczami, jak w tamtym roku rozciął sobie łuk Brwinów to nie było siły do przekonania go aby go zażyć. Niby dentysta go przekonał a Kacper powiedział že do radę ale niestety dziś do chirurga idziemy. A przez to wędzidełko.wargi nie można założyć aparatu na zęby i Kacper trochę sepleni.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Zbieram się na wizytę na 9.00 :)
    Brzuch mi się spina, ciekawe czy na ktg wyjdą jakieś skurcze.. to dziś ostatnia wizyta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 07:29

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabenek widze ze my z tej samej miejscowosci:-)

marcianka86
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak głupio z tym czopem bo coś tam mi odeszło trochę 2 tyg temu a teraz nic. Zobaczymy co będzie. Wizyta na 11 więc już nie długo. Kciuki za Wasze wizyty również.

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Nie ukrywam, jestem ciekawa jak odebraly juz rozpakowane mamusie zzo? i czy ktora z mamus rodzila w wodzie?

Ja Rodziłam w wodzie. Dla mnie dużo łatwiej było znieść skurcze które już były bez przerwy,a mam porównanie bo dwa porodu na łóźkach pogodowych. Jak jest taka możliwość to polecam. ze znieczuleniem nie pomogę bo nie brałam.

Gratuluję dziewczyną bobrych wieści i czekam na następne sierpniówki.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny za wizyty. Ja juz sali po ktg. Jakies dwa lekkie skurcze byly i widac ze macica cwiczy ale nic ciekawego. Czekam na haslo i idziemy sciagac szew.

Dzwonilam do mamy co z Marcelim i przed 11 idzie z nim do lekarza bo ciagle spi, ma goraczke i nie chce jesc ani pic. Mama podejrzewa gardlo. Normalnie serce mi sie kraje przez to ze nie moge przy nim teraz byc.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Ja Rodziłam w wodzie. Dla mnie dużo łatwiej było znieść skurcze które już były bez przerwy,a mam porównanie bo dwa porodu na łóźkach pogodowych. Jak jest taka możliwość to polecam. ze znieczuleniem nie pomogę bo nie brałam.

Gratuluję dziewczyną bobrych wieści i czekam na następne sierpniówki.
    Dziekuje za informacje. Ja wlasnie tez chce probowac w wodzie. Niemniej nie wiem czy nie skonczy sie na kapieli, bo jak nie wytrzymam bolu to wyjde i wezme zzo, a wtedy do wody juz nie mozna wejsc i wybiore jakas inna pozycje do partych skorczy. Naczytalam sie duzo dobrych opini o porodach w wodzie, niemniej wlasnie...czlowiek nie wie jak sie bedzie zachowywal i jak odbierze bol :(

Domi793, Dagmara, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ja rodziłam w wodzie. Pierwszy poród od wejścia na salę do samego rozwiązania, dzidzia wyskoczyła jak rybka do wody, natomiast ten poród tylko przez pierwszy okres byłam w wannie, później musiałam zmienić pozycję :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Gratulacje dla nowych Mamuś :)

Chciałabym żeby to co jest na moim pasku było już prawdą, ale jeszcze nic i nic się nie dzieje...

Powiedzcie mi czy idąc do szpitala po terminie porodu na wywoływanie trzeba być na czczo?

Dagmara lubi tę wiadomość

• Benus Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wieczorem KTG, zapis tętna ładny, wyszły trzy skurcze po 70-75%. Nie wiem niestety jak szyjka czy jest jakieś rozwarcie czy nie bardzo. Następna wizyta w poniedziałek czyli w dniu terminu. W sumie ciąża mi nie dokucza bardzo poza zastrzykami z heparyny, które bym chętnie już wypierdzieliła, bo mam ich serdecznie dość ale chciałabym już urodzić.

Mama była wczoraj u mnie, aż się dziwiła, że tyle siły mam i w ogóle - mam nadzieję, że poród mnie nie zmasakruje za bardzo i mi coś z tej siły zostanie.

Co do słodyczy o których wyżej pisałyście, to ja nie przejdę obok szafki żeby czegoś nie wyciągnąć i nie zjeść. Bez przerwy ciasteczko, żeleczka, lód, owoc - tragedia.

Gratulacje dla Mamusiek !

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Sabenek widze ze my z tej samej miejscowosci:-)
    o, a gdzie zamierzasz rodzic moja droga?

• 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja już po wizycie. Szyjka miękka krótka około 1cm i rozwarcie na 1cm.. Nadal w planach mamy ten 6-08.08 .. teraz tylko męża zmobilizować do działania od piątku i czekamy. :)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ