X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki za zabieg i za młodego żeby szybko wrócił do formy. Daj znać jak będziesz po.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja już po wizycie. Szyjka miękka krótka około 1cm i rozwarcie na 1cm.. Nadal w planach mamy ten 6-08.08 .. teraz tylko męża zmobilizować do działania od piątku i czekamy. :)
    A mierzył Ci dr miednicę cyrklem?? USG z przewidywaną wagą nie miałaś?? Ja zaraz wychodzę na swoją wizytę.

• 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie nic takiego nie robił. Ja chodzę na NFZ i tu co prawda mam co 2 tyg usg ale takie szybkie (serduszko, płyn owodniowy, łożysko) Pomiary miałam u niego w szpitalu w 33 tyg. a wcześniej prywatnie u innego w 14 i 22 tyg.

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj położna pięknie wyrolowała, kazała przyjść do siebie na 7 i sama nie przyszła :P

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia:piękne zdjęcie.

Karola:u na wczoraj z córką teź kiepsko-wymiotowała. Tyle że ona z wodogłowiem zatrzymanym i takie akcje to u nas ogromny stres.
    Zdrowia dla syna.

Mnie spina bardzo-tak 1-2 razy w godzinie od paru dni. Mam mięśniaka 15cm i wygląda to komicznie jak sterczy. We wcześniejszych ciąźach nie zdążyło bo było po porodzie. Niech sobie macica ćwiczy.
    Od rana czuję że dziecko schodzi i organizm się szykuje. Śmieje się tylko z m że ciągle tyle gonimy, załatwiamy,że rano mówię:mogę rodzić wieczorem bo dzisiaj dzień zajęty,a wieczorem modle się żeby udało się przed porodem przespać choć 3,4 godziny. No nie ma czasu urodzić.

Trzymam kciuki za rodzące dzisiaj.

elfiona lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg maly wazy okolo 3,1kg no i czekam i czekam i nic nie robia narazie

Mama dzwonila i Marceli ma ospe.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ostatniej wizycie:)
    Na ktg ani jednego skurczu..a w ciagu dnia czuje wyraznie jak brzuch sie spina i twardnieje, przeplywy ok, ilosc wod plodowych ok, maly wazy ok 3400, szyjka krotka, miekka, zamknieta. I tyle. Nic tylko czekac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 13:49

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ospa to dobrze ze mały z babcią.

• makota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Nie ukrywam, jestem ciekawa jak odebraly juz rozpakowane mamusie zzo? i czy ktora z mamus rodzila w wodzie?

Serdeczne gratulacje dla wszystkich mamuś! Aguśienka, Dagmara czekamy na zdjęcia!!!!

Asia, wanna jest super, ale dopóki nie ma skurczu. U mnie właśnie ostatnim krokiem przed podaniem znieczulenia była ta specjana wanna do rodzenia. Ekstra spa z olejkami rozluźniającymi, ale jak nadchodził kolejny skurcz, to chciałam się w niej utopić ;D długo tam nie posiedziałam, może 40 min. Myślę, że każdy jest inny i inaczej to odczuwa. Myślisz o porodzie w wodzie? ja też tak chciałam ;)

pozdrowienia i miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:01

Dagmara, Asiasia lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Karola ospa to dobrze ze mały z babcią.
    No tak to jest wlasnie dobre.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i my witamy sie po wizycie ;)
    wszystko ok szyjka bardzo krotka, maly bardzo nisko ladnie jest ustawiony, wód jest duzo i lozysko ok..teraz nic tylko czekac dr powiedziala,ze teraz juz moge rodzic :) nie musze juz lezec cale szczescie :) pomiary podobne jak w tamtym tyg 3 kg i 50 cm ale wiadomo jak to usg nie do konca jest dokladne.. ktg dwa razy robione bo najpierw maly spioszek nie chcial sie ruszac wiec trzeba bylo go pobudzic kawka i ciaseczkiem :) potem wierzgał.ze nie szlo go opanowc ale skurczy nie bylo :)

sabanek, Asiasia, makota lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szew zdjety i ktg podpiete. Obserwacje do jutra. Takze zobaczymy. , ale mam zamiar po schodach spscerowac.

Lady Savage, makota, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mówiłam że nasze bobasy podobnie, ja właśnie po wizycie i młody waży równo 3kg :). Szyjka zmiękła ale rozwarcie ledwo na opuszek więc nic na razie się nie dzieję. Nie mierzył mi tym cyrklem bo powiedział że to już są stare metody a i tak mnie położne będą mierzyć przed samym porodem.
    Karola ale skąd ta ospa przecież Marceli do przedszkola nie chodzi? Obyś Ty nie złapała, ale pewnie przechodziłaś.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola mówiłam że nasze bobasy podobnie, ja właśnie po wizycie i młody waży równo 3kg :). Szyjka zmiękła ale rozwarcie ledwo na opuszek więc nic na razie się nie dzieję. Nie mierzył mi tym cyrklem bo powiedział że to już są stare metody a i tak mnie położne będą mierzyć przed samym porodem.
    Karola ale skąd ta ospa przecież Marceli do przedszkola nie chodzi? Obyś Ty nie złapała, ale pewnie przechodziłaś.

Nie musi być przedszkole, wystarczy plac zabaw :) lub Biedronka ;) kontakt z innym dzieckiem jest nieunikniony ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamusiom, widzę, że niezły tu wysyp! :) trzymam kciuki za kolejne sierpniowe dzieciaczki :) ja jeszcze w dwupaku, ale dziś była położna i powiedziała, że teraz w każdej chwili mogę zacząć rodzić. Przez weekend miałam brązowy śluz (powiedziała że to czop), dziś też spory kawałek czopa poleciał ale już biały. Brzuch coraz częściej się spina i zaczyna ciągnąć od dołu. Umyłam wczoraj wszystkie okna i pozmieniałam firanki ale nic się nie ruszyło. Dziś też coś wymyślę ;) strasznie jestem ciekawa kiedy córci się zechce wyjść, a ja jestem z tych niecierpliwych :P

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już trace nadzieje na poród w terminie...
    Nic go nie zapowiada, zero bóli itd.
    Wiem, że moze być znienacka też, ale zaczynam się niecierpliwić już.
    Poza tym ból spojenia coraz gorszy, ból żebra okropny, i jeszcze przepuklina pępkowa bolesna, nawet ubranie mnie chwilami razi już.
    W weekend to już bym chciała naprawdę urodzić, będe w terminie i najwyższa pora!!

Karola lepiej jak ospe mały przejdzie za "młodu" byle by nie zaraził Was, ale to raczej niemożliwe.
    Pisałaś chyba, że ktoś u Was w rodzinie miał ospe ostatnio - jakieś dziecko, pewnie od niego złapał.

Kurde mąż mnie wkurza, ale znów czasem mi go żal, teraz tak się w pracy nadźwigał i tak strasznie boli go jakby pas - w pracy podejrzewają przepuklinę!!!
    Do lekarza nie chce iść oczywiście bo wytrzyma. Ale wczoraj musił ketonal wziąć bo tak go bolało. Prace ma beznadziejną i mało płatną bo 1800zł miesięcznie w sumie ma. Już 2 razy go pszczoły pogryzły z nieciekawym skutkiem - lekki wstrząs od jadu miał, a musi robić co szef każe po tym jak rozwiezie towar po Krk. Myśli o zmianie, ale raz że teraz kiepsko bo ja zostane bez pracy na samym najniższym macierzyńskim ok 1020zł obliczyłam + 500zł na dziecko, i troche ryzykowne teraz porzucać prace i szukać nowej. Musimy poczekać aż ja znajdę coś po macierzyńskim najlepiej na stałe a nie na 10 miesiecy jak zwykle.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja od wczoraj wiecej sikam nie wiem co to zaczy...

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas przytulanie spowodowało odejście pierwszych wód po 15 minutach :p takŻE polecam! ;)

makota, Jujka, Truskaweczka83, JRY1984, Betty Boop lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    hej dziewczyny ja od wczoraj wiecej sikam nie wiem co to zaczy...

prawdopodobnie dziecięcie się inaczej ułożyło i już nie ciśnie tak bardzo na jakieśtam narządy i wtedy można więcej wysikać - też miałam czasem takie lepsze dni ;)

Agusnieńka - przytulanie zawsze dobre! Ja miałam właśnie w planach zaciągnąć męża do łóżka w ten dzień, kiedy odeszły mi wody ;)

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Asia, wanna jest super, ale dopóki nie ma skurczu. U mnie właśnie ostatnim krokiem przed podaniem znieczulenia była ta specjana wanna do rodzenia. Ekstra spa z olejkami rozluźniającymi, ale jak nadchodził kolejny skurcz, to chciałam się w niej utopić ;D długo tam nie posiedziałam, może 40 min. Myślę, że każdy jest inny i inaczej to odczuwa. Myślisz o porodzie w wodzie? ja też tak chciałam ;)
    Tak Makota, powaznie mysle o porodzie w wodzie, bo uwielbiam woda, a do tego naczytalam sie sporo pozytywnych informacji na ten temat. Niemniej, no wlasnie...jakby mialo tak bolec, ze nie dam rady, to po prostu wyjde i wezme PDA. Musze tylko uwazac, aby nie ominac momentu w ktorym mozna je jeszcze podac, bo dopieroby bylo :( A samo PDA znioslas dobrze? Jak zadzialalo na maluszka? Pisalas, ze moglas sie poruszac, prawda? Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ