X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Makota mój młody wg nie miał problemu żeby pić z butli być może dlatego,że przez jakiś czas karmilam przez nakładki i może był przyzwyczajony do smoczka.takze my z przejściem na flache nie mieliśmy wg problemu

makota lubi tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Małej w szpitalu dawałam butle z moim mlekiem, czasami później dostała moje z butli też jak mnie nie było i nie miala problemu, no ale ona w szpitalu już flache musiała doic.

• makota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny
    mam zamiar jeszcze trochę powalczyć, poczekam na to usg, może to coś wyjasni, poza tym przez zimę postanowiłam wytrwać, zobaczymy z jakim skutkiem

Ja nie szczepiłam na rota właśnie ze względu na skutki uboczne oraz to, że dziecko i tak kiedyś złapie biegunkę-jak nie ta bakteria to inna. Tutaj lekarze są raczej przeciwnikami tej szczepionki

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz lekarka powiedziała ze nie wolno z takimi kupami szczepic.My kupilismy szczepionke,ale bardz sie biłam z myslami czy szczepic czy nie.Byłam na nie,maz na tak.Na szczescie lekarka powiedziała ze nie.
    Makota ja daje tylko piers,moja butelki nie lubi smoczka tez nie.A co jej beda wtykac jakis sztuczny szmelc.Ona tylko nature preferuje,ciepła słodka miła w dotyku.HEHE

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez co jakis czas w lewej piersi takie zgrubienie sie robi szczegolnie jak czasem w nocy mala malo pije.

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja karmię tylko jedną piersią :P bo tylko w jednej mam mleko :P ciekawa jestem jak po wszystkim będą się różniły moje piersi...

• Benus Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rota nie szczepiłam i nie zamierzam, jakoś nie bardzo do mnie przemawia sens tej szczepionki, z dodatkowych pneumokoki na pewno a nad meningokokami jeszcze myślę. Na pneumo ją zaszczepię jak skończy 6 miesięcy, wtedy się daje tylko 2 dawki i akurat mi się cykl szczepień skończy przed żłobkiem :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a coś mi ostatnio pediatra mówiła ze od 2017 pneumo maja byc w kalendarzu szczepień... Czy to znaczy, że nasze dzieciątka dostaną ją za darmo??? Ktoś coś o tym słyszał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka od początku tylko jedna pierś? Nie da się rozchulac z drugiej?

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, najpierw były obie ale po jakimś czasie jak miałam nawał i bolała jedna pierś to robiłam okłady z kapusty i dawalam częsciej tę drugą i przy tej fruiej została już... próbowałam już wiele razy ale tylko troszkę poleci i zaraz się niunia denerwuje że nie leci i zaprzestałam jej dawać tę :( a może macie jakiś sposób żeby jeszcze ją rozkręcić? planuję jeszcze ze 2 miesiące pokarmić to może jeszcze się uda?

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne macie bobasy;-) dziękuję za mile slowa:-) my tylko ma cycku jestesmy,a mala smoczek kocha. My tez na rota nie szczepimy bo pediatra nam powiedziala,ze ta szczepionka za bardzo sensu nie ma. Mala dopiero usnela bo Bączek jej po brzuchu latal.

Ja dzisiaj mialam wychodne bo za tydzien moj maz jest chrzestnym u syna siostry(3tygodnie mlodszy od Milki) i kupowalam mu zloty lancuszek i Bozie do tego.

Ja za tydzien robie test z nabialem. Nie jem juz 3 tydzien niczego mlecznego i po 4 tyg mam sprawdzić czy beda kupy zielone ze sluzem i krewka. Teraz jak odstawilam nabial wrocily do normy.

Ja bym chciala karmic do 8-9 miesiaca moze do roku. Zobaczymy.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka kojarze coś że dziecku daje się pierś do ciumkania a chyba kątem ust taką rurką podaje się mleczko. Dzidziu w ten sposób stymuluje pierś a i jedzonko dostaje. To się chyba jakaś sonda nazywa.

Kajka86 lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sa szczepie na nic ponad to co obowiązkowe.. ta szczepionka na Rota ponoć chroni przed paroma rotawirusami, nie przed wszystkimi. Ogólnie, jest tyle chorób, ze nie da sie na wszystko zaszczepić. Moje dziecko na 100 procent nie pójdzie do żłobka, wiec tez na razie nie bardzo ma sie jak zarazić.

Makota, biedna jestes współczuje :( Tak dzielnie karmiłas piersią, spróbuj wytrzymać do tych 6 mcy. Tak sie zastanawiam. Moze my gdzieś robimy błąd, ze nam sie ten zastój robi...

Kajka, ja mam wrażenie, ze mi tez chyba ustanie laktacja w jednej piersi przez to ze ciagle prawie małego przystawialam to tej z zastojem. :) ciekawe czy jakbyś zaczęła przystawiać do tej nieczynnej, to by coś ruszyło.

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 my szczepiliśmy na rota i drugiej dawki nie dajemy. Miał pierwszą dawkę razem z pneumokokakmi ale wydaje mi się że po rota te niepożądane były.
    Mały najpierw płakał że mąż nie mógł go uspokoić. Ja byłam na 1 piątku ze starszym to musiałam z mszy wychodzić. Później cały tydz ryk na brzuch i mały niespokojny. A jeszcze ja miałam po paru dniach wymioty i biegunkę. 2 dawkę mamy 20 grudnia i mam zamiar lekarze powiedzieć że nie szczepimy.

Nie wiem co jest mały już obudził się na jedzenie ech. A było już tak pięknie. Chyba nadrabia to że w dzień mało je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super i 3h przerwy . znowu to samo nawet nie zdążyłam usnac :-( biorę ją do siebie od razu

• makota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Ja nie sa szczepie na nic ponad to co obowiązkowe.. ta szczepionka na Rota ponoć chroni przed paroma rotawirusami, nie przed wszystkimi. Ogólnie, jest tyle chorób, ze nie da sie na wszystko zaszczepić. Moje dziecko na 100 procent nie pójdzie do żłobka, wiec tez na razie nie bardzo ma sie jak zarazić.

Makota, biedna jestes współczuje :( Tak dzielnie karmiłas piersią, spróbuj wytrzymać do tych 6 mcy. Tak sie zastanawiam. Moze my gdzieś robimy błąd, ze nam sie ten zastój robi...

Kajka, ja mam wrażenie, ze mi tez chyba ustanie laktacja w jednej piersi przez to ze ciagle prawie małego przystawialam to tej z zastojem. :) ciekawe czy jakbyś zaczęła przystawiać do tej nieczynnej, to by coś ruszyło.

do 6 wytrzymam. Chciałabym dalej, ale zobaczymy czy dam radę. Agusieńka, ja się męczę nie tylko z zastojami,zgrubieniami itp. ale leczyłam też ponad 3 tygodnie grzybicę, której nawrót miałam ostatnio... Przystawiany jest dobrze, ssie ładnie, masuję, cuduję i dwa tygodnie miałam spokój, teraz znów coś się dzieje i nie wiem czy psychicznie dam radę. Z jednej strony lubię go karmić, chociaż w ciąży nie byłam pewna czy się przemogę, bo wydawało mi się to dość obrzydliwe, a z drugiej strony chciałabym żeby moje ciało znów należało do mnie. Budzić się i nie czuć żadnych bolesnych żył młecznych w piersiach. Mieć piersi znów dla siebie. Bez bólu od zastojów. Trudne to wszystko. Spróbuję jeszcze u lekarza, bo byłam już chyba wszędzie - u dwóch położnych, na zebraniach LLL i dostałam dużo dobrych rad, które pomagają, ale na krótko. Nie jestem w stanie po każdym karmieniu latać z kapustą, bo trzeba dziecko odbeknąć i akurat się zesrało, a jak już matka zmieni pieluchę to narzyga na ubranko i tyle z mojej kapusty. Zresztą same wiecie jak jest.

Kajka, jest taka grupa na fb Karmienie piersią - tam dziewczyny rozwiązują takie łamigłówki jak Twoja. Są mamy, ale też doule, certyfikowani doradcy i chyba nawet pediatra. Ja się tam dużo dowiedziałam. Co Ci szkodzi zapytać? Pogrzeb jeszcze na Hafiji - tam na pewno coś znajdziesz.
    JA wiem tylko, że laktację można na pewno rozbudzić - nawet tam gdzie jej nie było np. przy adoptowanym niemowlaku. Poleca się bardzo dużo kontaktu skóra do skóry. Rozebrać siebie i dziecko i dać dziecku wisieć, wiem, że to na pewno na początek, a dalej poradź się u profesjonalistów

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy od4.30. Drugi rax zrobił mi taki numer to wybaczę mu.

Kaja:musisz cały czas zaczynać karmić od tej piersi bez mleka. W ogóle jak najczęściej dostawiać i ściągać po.

Ja karmiłam córkę 22 m. Tyle że ostatni rok tylko rano.
    Makota tylko ja nigdy nie miałam nic nawet jak teraz miałam noc przerwy w karmieniu.

U nas też teraz jedną pierś lepszą. Szukam powodu ale pomysłu brak bo mleko jest nie więcej niż w drugiej. Niema pojęcia o co chodzi. A niby mamy przybrać a mały ma w nosie jedzenie. Nie widzę powodu żeby dać mu zupkę bo mleko mam tylko on strajkuje. Już dawno nie miałam tskiej bani z piersi jak wczoraj. Zobzczymy w przyszłym tygodniu ile waży.

Córka urodziła się z błękitnym oczami i takie ma do dziś syn z prawie czarnymi i też takie ma. Natan ma błękitne ale włosy ciemniejsze niż rodzeństwo i liczę na zmianę koloru oczu. Makota zmieniają się do roku.
    Wczoraj robliśmy pierniczki z 2 kg mąki. Zapraszam.

Miłego dnia życzę i zapraszam na kawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 05:55

Kajka86, makota lubią tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota ja dałam z 5 razy butle jak byłam w szpitalu i nie było problemu. Teraz za to jest ogromny. Nawet mojego mleka nie zje z butli. Na chyba uczulenie na silikon bo mi aż buzie wykręca.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień "dobry" w czwartym miesiącu :-)
    Ja w czasie gdy Wiki miala przerwy w karmieniu w nocy 9-godzinne to budzilam się z mega baniami baniami bolacymi ale jakimś cudem zastoju nigdy nie było.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i nas ppbudka,o 23'30 i o 4.30ma godzine by uskuteczniac ,baki i obroty na bok wczoraj sie nauczyla.O 23 usnla sa o 4 z bujaniem

marcianka86
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ