X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Makota.Moja gwiazda spi na noc..padla w 5 minut.Jak ona tak zasypia to sie boje ze cos jej jest.Teraz mam stracha isc z pokoju.

marcianka86
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka:córa 7 a syn 4. Był wiotki,leniwy. Wzystko robił z opóźnieniem. Zaczną chodzić jak miał 18 m. Teraz to samo. Z wszystkim wolno. Najlepiej by spał albo siedział. A jak siedzi to plecy okrągłe.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam, że absolutnie nie wolno proporcji mm zmieniać, musi być 1 miarka na 30 ml, bo inaczej za mało składników odżywczych było. W ogóle kto to wymyśla, żeby odchudzać niemowlę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój padł już na noc, pewnie o piątej obudzi się wyspany. Ale liczę, że pospi teraz dłużej.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiki drzemie jeszcze. Myślę że z 20minut i będzie wstawala. Dam jeść, pobawimy się, pomarudzi, kąpiel, kolacyjka i ok. 21 powinna lulac.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudzilam przez nadgorliwosc,teraz wisi na cycu

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota potwierdzam to co napusalas..Benus widzisz taki lekarz nam się trafił ale ja nie zmieniam tych proporcji daje tak jak jest napisane i tak jak robiłam.Zacznie raczkować to to wygania i tyle.Nathan też już padł mam nadzieję,że pospi tak jak wczoraj :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Masz racje Makota.Moja gwiazda spi na noc..padla w 5 minut.Jak ona tak zasypia to sie boje ze cos jej jest.Teraz mam stracha isc z pokoju.

nie śpi - niedobrze, śpi- też źle
    ciężkie jest życie matki

Śliczne te Wasze dzieciaki dziewczyny, po mamusiach ;)
    mój właśnie wrzeszczy swojemu tacie do ucha, wstał po 16 i teraz dopiero jest usypiany i histeryzuje...
    Dziewczyny, czy któreś z dzieci ma już kolor oczu? Tzn. nie ten noworodkowy tylko swój? bo ja czekam niecierpliwie na kolor

Mam jeszcze takie pytanie do dziewczyn, które na początku karmiły piersią, a później dały butlę - czy dzieci bardzo protestują? bo tego się obawiam...
    bardzo chciałam karmić do roku, ale już mi ręce opadają-co chwila coś nie tak z tymi moimi cyckami i mam już tego dość. NIe mam już siły do przykładania kapusty na zmianę z termoforem a i tak się coś koci raz na dwa tygodnie

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota a jaki to kolor noworodkowy? Moja ma mega ciemny szary kolor. Tak jakby lekko zajezdzalo brazem ale to zależy od światła.

• makota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieski wchodzący w granat - wszystkie białe dzieci się rodzą z takimi, a później im się zmienia

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma coraz jasniejszy niebieski...

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wojowniczka usneła drugi raz o 19 i o 20cos kwekala myslałam ze jesc.Doczłapałam sie obróciłam do bok do cyca a ta nic spi dalej.Wczoraj o tej godzinie piła juz mleczko.Moze dzis edzie lepsza noc?ale wydaje mi sie, ze bedzie popłakiwac.
    Sabenek a juz nie bedziesz mieszkac we Wro?Ja sie wyprowadzam w styczniu.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej we Wro tylko w innym miejscu :-) A Ty za Wrocław uciekasz?

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dziewczyny, juz dawno zaobserwowałam z tymi jajkami, to tez alergen, ale sprawdzam raz na czas, czy przeszło.
    A moj Oli ani myśli spać. Przysnął przy piersi, a pozniej jakiegoś ADHD dostał, teraz szaleje z miśkiem na macie i ani myśli spać!

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dalej we Wro tylko w innym miejscu :-) A Ty za Wrocław uciekasz?
    Tak,moze dzieki temu bedziemy wiecej czasu we troje.

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coraz jaśniejszy niebieski i myślę,że taki będzie bo my z mężem mamy niebieskie :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było i ciężko Was nadrobić tyle naprodukowałyście.
    Moja ma na razie jasnoniebieskie oczka :)
    W przyszłym tygodniu mamy szczepienie i mam zamiar zrezygnować z podania drugiej dawki rotawirusów, bo ostatnio był wielki ból brzucha i nadal mamy probmely z brzuszkiem i kolejny miesiąc dajemy Espumisan i Biogaie :(

Zarejestrowałam się przed chwilą na stronie Bobovity, mają przysłać nam za to jakieś próbki jedzonka, zobaczymy co przyjdzie :)

Poza tym u nas cieżko ze spaniem dwa dni w tym tygodniu mała spała ładnie do południa a po 13 już wcale do nocy nie chciała spać.. dopiero dzisiaj jak wyszłyśmy na spacer to zasnęła na spacerze i pospała do 15 :)

W nocy też wstajemy co 2 - 2,5 godziny na karmienie.

A pytałam wczesniej o to szerokie pieluchowanie bo nam lekarz zalecił i się zastanawiałam czy krzywdy tym dziecku nie zrobimy :( ale już bioderka dojrzały i jest wszystko ok :)

A czy któraś z Was w ogóle nie szczepiła maleństwa na rotawirusy??

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie szczepiłam bo u nas sluzowe kupki.

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kupki były trochę śluzowe i brzuszek bolał, a lekarka i tak stwierdziła że to nie są przeciwwskazania :( i potem młoda miała megaból brzucha :( nigdy wcześniej ani potem tak nam nie płakała :( poproszę o wpisanie tego w książeczce zdrowia ciekawe co Pani od szczepień na to powie...

Ja już przestałam ufać lekarzom :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepilam na rota. Nie interesowałam się nawet tym. Tyle tylko co Dziewczyny na forum się wypowiadaly i stwierdzilam że nie ma sensu tfu tfu ;-)
    My z narzeczonym brązowe oboje mamy, zatem Wiki pewnie też ;-) Ciekawa jestem jakie włoski będzie miala. Ja mam bardzo ciemne, K takie średnie, ale jak był mały to miał białe. Wiki póki co to łysa praktycznie i kolor ciężko stwierdzic, raczej taki średni. :-)

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ