X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Makota.Moja gwiazda spi na noc..padla w 5 minut.Jak ona tak zasypia to sie boje ze cos jej jest.Teraz mam stracha isc z pokoju.

marcianka86
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka:córa 7 a syn 4. Był wiotki,leniwy. Wzystko robił z opóźnieniem. Zaczną chodzić jak miał 18 m. Teraz to samo. Z wszystkim wolno. Najlepiej by spał albo siedział. A jak siedzi to plecy okrągłe.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam, że absolutnie nie wolno proporcji mm zmieniać, musi być 1 miarka na 30 ml, bo inaczej za mało składników odżywczych było. W ogóle kto to wymyśla, żeby odchudzać niemowlę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój padł już na noc, pewnie o piątej obudzi się wyspany. Ale liczę, że pospi teraz dłużej.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiki drzemie jeszcze. Myślę że z 20minut i będzie wstawala. Dam jeść, pobawimy się, pomarudzi, kąpiel, kolacyjka i ok. 21 powinna lulac.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudzilam przez nadgorliwosc,teraz wisi na cycu

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota potwierdzam to co napusalas..Benus widzisz taki lekarz nam się trafił ale ja nie zmieniam tych proporcji daje tak jak jest napisane i tak jak robiłam.Zacznie raczkować to to wygania i tyle.Nathan też już padł mam nadzieję,że pospi tak jak wczoraj :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Masz racje Makota.Moja gwiazda spi na noc..padla w 5 minut.Jak ona tak zasypia to sie boje ze cos jej jest.Teraz mam stracha isc z pokoju.

nie śpi - niedobrze, śpi- też źle
    ciężkie jest życie matki

Śliczne te Wasze dzieciaki dziewczyny, po mamusiach ;)
    mój właśnie wrzeszczy swojemu tacie do ucha, wstał po 16 i teraz dopiero jest usypiany i histeryzuje...
    Dziewczyny, czy któreś z dzieci ma już kolor oczu? Tzn. nie ten noworodkowy tylko swój? bo ja czekam niecierpliwie na kolor

Mam jeszcze takie pytanie do dziewczyn, które na początku karmiły piersią, a później dały butlę - czy dzieci bardzo protestują? bo tego się obawiam...
    bardzo chciałam karmić do roku, ale już mi ręce opadają-co chwila coś nie tak z tymi moimi cyckami i mam już tego dość. NIe mam już siły do przykładania kapusty na zmianę z termoforem a i tak się coś koci raz na dwa tygodnie

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota a jaki to kolor noworodkowy? Moja ma mega ciemny szary kolor. Tak jakby lekko zajezdzalo brazem ale to zależy od światła.

• makota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieski wchodzący w granat - wszystkie białe dzieci się rodzą z takimi, a później im się zmienia

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma coraz jasniejszy niebieski...

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wojowniczka usneła drugi raz o 19 i o 20cos kwekala myslałam ze jesc.Doczłapałam sie obróciłam do bok do cyca a ta nic spi dalej.Wczoraj o tej godzinie piła juz mleczko.Moze dzis edzie lepsza noc?ale wydaje mi sie, ze bedzie popłakiwac.
    Sabenek a juz nie bedziesz mieszkac we Wro?Ja sie wyprowadzam w styczniu.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej we Wro tylko w innym miejscu :-) A Ty za Wrocław uciekasz?

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dziewczyny, juz dawno zaobserwowałam z tymi jajkami, to tez alergen, ale sprawdzam raz na czas, czy przeszło.
    A moj Oli ani myśli spać. Przysnął przy piersi, a pozniej jakiegoś ADHD dostał, teraz szaleje z miśkiem na macie i ani myśli spać!

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dalej we Wro tylko w innym miejscu :-) A Ty za Wrocław uciekasz?
    Tak,moze dzieki temu bedziemy wiecej czasu we troje.

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coraz jaśniejszy niebieski i myślę,że taki będzie bo my z mężem mamy niebieskie :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było i ciężko Was nadrobić tyle naprodukowałyście.
    Moja ma na razie jasnoniebieskie oczka :)
    W przyszłym tygodniu mamy szczepienie i mam zamiar zrezygnować z podania drugiej dawki rotawirusów, bo ostatnio był wielki ból brzucha i nadal mamy probmely z brzuszkiem i kolejny miesiąc dajemy Espumisan i Biogaie :(

Zarejestrowałam się przed chwilą na stronie Bobovity, mają przysłać nam za to jakieś próbki jedzonka, zobaczymy co przyjdzie :)

Poza tym u nas cieżko ze spaniem dwa dni w tym tygodniu mała spała ładnie do południa a po 13 już wcale do nocy nie chciała spać.. dopiero dzisiaj jak wyszłyśmy na spacer to zasnęła na spacerze i pospała do 15 :)

W nocy też wstajemy co 2 - 2,5 godziny na karmienie.

A pytałam wczesniej o to szerokie pieluchowanie bo nam lekarz zalecił i się zastanawiałam czy krzywdy tym dziecku nie zrobimy :( ale już bioderka dojrzały i jest wszystko ok :)

A czy któraś z Was w ogóle nie szczepiła maleństwa na rotawirusy??

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie szczepiłam bo u nas sluzowe kupki.

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kupki były trochę śluzowe i brzuszek bolał, a lekarka i tak stwierdziła że to nie są przeciwwskazania :( i potem młoda miała megaból brzucha :( nigdy wcześniej ani potem tak nam nie płakała :( poproszę o wpisanie tego w książeczce zdrowia ciekawe co Pani od szczepień na to powie...

Ja już przestałam ufać lekarzom :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepilam na rota. Nie interesowałam się nawet tym. Tyle tylko co Dziewczyny na forum się wypowiadaly i stwierdzilam że nie ma sensu tfu tfu ;-)
    My z narzeczonym brązowe oboje mamy, zatem Wiki pewnie też ;-) Ciekawa jestem jakie włoski będzie miala. Ja mam bardzo ciemne, K takie średnie, ale jak był mały to miał białe. Wiki póki co to łysa praktycznie i kolor ciężko stwierdzic, raczej taki średni. :-)

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ