X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten skok jest od 14-19 tyg...to moze ona go ma?Nocki okropne najpierw budzi sie co 2h do 23 potem ciagle i z poplakiwaniem...u nas remont balkony ,zaraz przeprowadzka ...bedzie masakra...Ciesze sie ze tu jestescie i mozna sie wygadac...,Fajnie ze u Was lepiej cieszecsue i zazdroszcze.Czasem chcialabym by sie wyplakala ,ale ona nanie payrzy takim wzrokiem ze nie moge.Ogolnie mam najwiecej ciwrpluwosci do srody od czwartku masakra.Koniec marudzenia powinnam sie cieszyc zdrowym dzieckiem...Jaskoleczka Twoj maluch to cudny jest z tym spaniem.Kupilam mojej wredociealej zabawek za 160zl w smyku pod choinke ale oczywiscie juz jej dalam.Podoba jej sie szczegolnie jedna

marcianka86
  • monisiaaa Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały w dzien śpi ok 50 min i się przebudza ale daje mu pierś i dosypia do dwóch godzin. U mnie gorzej wieczorem bo po kąpieli zasypia po chwili bez płaczu czy kolysania ale przy piersi. Po 40 minutach dojada i tak dwa razy aż zasypia po 20 twardo i budzi się o 23 30,2,4,6. I do sypia do 6 50 i juz gotowy do zabawy. Ale bez cycusia nie potrafi zaspać w domu, jedynie na spacerze.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka
    Šliczna mała, do mamy podobna :).
    Mamy taką samą małpkę z pepco, Nikona ulubiona.

Mały śpi właśnie przyszliśmy ze spacerku, ja się zbieram obiad robić bbo zaraz dzieciaki ze szkoły wrócą.

Jujka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka :O W ciągu 4,5 miesiąca ani razu nie doprowadził Cię do takiego stanu, żeby podać smoka? Szacunek :D Moja dostała chyba w 3 tygodniu, bo nie potrafiłam jej inaczej uspokoić. Pewnie nie podałabym jej go, gdyby mi jakaś położna łaskawie chociaż wspomniała co nieco o kryzysie laktacyjnym... Tak samo K wtedy o północy jechał do Tesco po jakieś mleko dla Małej. Ja się chciałam poddać wtedy, myślałam, że nie mam pokarmu. Ale na szczęście jest Internet ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka- może skok, ale w nocy też by dawała czadu aż tak? Może przejdź się do pediatry, zbada, obejrzy i jak wszystko ok, to się uspokoisz, bo skok kiedyś mija :)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w ciemnosci z dzieckiem w chuscie i sie bujam jak przy chirobie sierocej...hehehe co tr dzieci robia z nami.

makota lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka, dołączam sie do komplementów :) i jaka super czapa. Eh z tym ubieraniem sie na spacery. Janchyba dzisiaj odpuszczę, tak mi sie nie chce go ubierać.
    Marcianka, tak to na pewno skok sie zaczyna :)
    Sabanek, bo sie naczytałam, ze smoczek złe wpływa na laktację i miałam bzika, ze nie zechce z piersi jesc, bo moje sutki ze 3 razy mniejsze. Mamy w domu smoczek, nawet taki fajny i juz pare razy było, "to moze dajmy mu smoczek" No i wtedy, to "trzeba wyparzyć" i jakoś tak nam sie nie chce iść wyparzyć i mały sie jakoś uspakaja. Teraz juz nie zdarza nam sie, ze nie da sie go uspokoić, odkąd odkryliśmy Windi na gazy, to zawsze jakoś sie uspokajał.
    Tak samo butelki ani razu nie dostał nawet z moim mlekiem.
    Chyba z czystej ciekawości dam mu ten smoczek, zobaczymy co zrobi hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:28

Jujka lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon bylam u pediatry bylo mala ma teraz 15.5 tyg.Zebow nie widac,kataru nie ma.Te nocki juz od soboty gorsze...albo za duzo spi w dzien...

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka kiedyś minie.
    Jak sen i jedzenie jest sygnałem skoku to mój też ma tylko odwrotnie dużo śpi i mało je, i jak nie śpi jest marudny.

Moja najstarszą też smoczka nie miała, ale ona nie chciała, cycuś tez za uspokajacz robił. Mi to nie przeszkadzało ale mojej mamie i mężowi juž tak gdy ja poszłam na zaoczne studia a oni musieli się małą zajmować, co oni się ją nausypiali to ich.
    A mój średni od razu po urodzeniu musiał mieć bo się darł w niebogłosy nie chciał piersi tylko cumel. Musiałam go usypiać i wtedy pierś dać bo inaczej nie jadł. I tak się namęczyłam 6 miesięcy, teraz dalej jest niejadkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zostaje Ci nic innego jak wyluzować ;) Mogę wstawić link? Tu laska w zabawny sposób opisuje to wszystko, ja po tej lekturze zaczęłam się śmiać z tego wszystkiego, że Wiki się z tym musi męczyć, że to wszystko komicznie tak naprawdę wygląda, no nic nie zrobisz:
    http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabenek hehe...mojej w nocy nawet cyc nie. Pomaga hehe.,Jak jest glodnaa to tak a jak nie? W nocy wyjelam jej lapi z otulacza...troche pomoglo...maz mowi spij w dzien z nia kochany jest,tylko corka spac nie chce jak cos bujaniem.Moze to pelnia tak dziala bo wczoraj byla...

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno od tygodnia wydaje mi sie ze mimo cwiczen wszystko wrocilo...mozliwe ze skok?

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko, ja mam plan do kwietnia, kiedy wrócę do pracy, nauczyć go zasypiać w łóżeczku, ale dokładnie sen mi to z oczu spędza!

Marcianka,,,czy jestes pewna, ze Zosia powinna w tym wieku nadal w otulacxku spać? Wydaje mi sie, ze to wazne, zeby nóżki ćwiczyła i raczki, a także obroty...moze daje Ci znak, ze juz z tego wyrosła?

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bez otulacza probowalam usypiac to 5 min spala bo sie raczka obudzila.Pani dobranocka zaleca dla lepszego snu otulacze.Jakis czas temu spala bez to masakra byla.Potem w to duzo lepiej teraz tak cY inaczej zle...ja nadal sie bujam

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka ja małą w kokon z koca zawijalam by ją ręce nie budziły i już zerwałam z tym bo Mała w ogóle rąk nie kumala. Już chyba nie mają dzieci odruchu moro?

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie kilka dni a tu tyle napisane. Chyba was nie nadrobię a tyle ciekawego piszecie.
    U nas pracowicie. Obchodziłam urodziny w weekend i sporo gości było. Do tego u dzieci w przedszkolu i szkole a to kiermasz , warsztaty, wigilia. Ciągle coś. Jeszcze robię testy płatkowe.

Pisałam kilka dni temu ale coś znikło.

Oglądnęłam zdjęcia. Śliczne dzieci i mamusie. Jakie niektóre bobasy mają super włosy. makota właśnie tak sobie ciebie wyobrażałam. Reszta wygląda inaczej niż moje wyobrażenie.
    Wysłałam też coś. Na razie nie ma tam mnie bo muszę od męża z telefonu coś ściągnąć. Sama sobie nie robię zdjęć.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też zwróciłam uwagę, że dzieciaczki niektóre fajne kudłate :) Tylko moja cały czas łysa ;)
    Wspaniałą rodzinkę masz Krisi :D

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam czytać zaległości to może co nieco napiszę. Tylko wstecz.

Czemu zasłaniacie okna? Ja bardzo pilnowałam żeby tego nie robić bo co potem jak przyjdzie słoneczne lato i pójdziecie na spacer albo wyjedziecie na wczasy gdzie rolet nie ma.

mY USIMY BYĆ SPECJALISTKAMI W KAŻDEJ DZIEDZINIE ups. Ja z synem starszym ciągle chodziłam i trułam że coś jest nie tak a teraz borykamy się ze skutkami obniżonego napięcia mięśniowego.

Koniec czytania> Książę wstał

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie :) u nas nocka w miare ok spal do 3 czyli jakas poprawa ciekawe co dzis bedzie ;/ ale za to dzis w dzien ciezko ze spaniem teraz ma 3 drezmke ciekawe jak dlugo tamte tylko 30 min ahh a i noc po szczepieniu ok a rano temp 37,7 czyli nie ma tragedii oby dzis i jutro bylo ok to chyba juz bede mogla byc spokojniejsza coo? a widze ze spanie u nas na forum to głowny temat hahha my dzis siedzimy w domku bo zawsze po szczepieniu ten jeden dzien nie wychodzimy a wg jest buro i ponuro i sie nie chce a mam takie wrazenie ze cos mu w gardle chrapie oby nic sie nie dzialo wczoraj go osluchiwal to bylo ok.dzis maz kupi sol morska i mu inhalacje zrobimy..

74di3e5e00jw87wl.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcinka: pewnie że nie będzie lubiłam bez otulacza bo tak się przyzwyczaiła ale nie wiem czy nie czas na odstawienie.

Ja bym dużo dała żeby Natan chciał smoka i butelkę. Nie toleruje nic wytrzyma nawet 4 h (raz tak było) i czeka na cyca a przy tym okropnie gryzie. Mało tego ostatnio nie lubi prawej piersi i je chwilkę a potem chwyta zębami i pociąga. Po trzecim razie zabieram cyca

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ