Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pigułka wrote:Może to ze stresu? Pisałaś, że mocno się denerwujesz wizytą...
Ale chyba nie az tak....
I mam 37.2...
Ale to chyba normalne w ciąży podwyzszona temperatura nie?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:A ja właśnie pisalam na czacie Medicover z lekarzem i mąż poszedł do apteki po Smecte i Elektrolity. Coś mnie dopadło. Ciekawe jak skoro wszystko jem domowe i nie wychodzę z 4 scian...
Ech...[/url]
-
Agsha wrote:Ale chyba nie az tak....
I mam 37.2...
Ale to chyba normalne w ciąży podwyzszona temperatura nie?
U mnie tez ciagle 37,104.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualnyKw14tuszek wrote:Hej dziewczyny
bardzo się cieszę z waszych udanych wizyt
Ja dziś miałam znowu wizytę (byłam ostatnio tydzień temu) ale poszłam na cytologię no i chciałam też L4 ale lekarz odmówił, mimo, że pracuję ciężko fizycznie na produkcji i źle to znoszę i nawet nie mam możliwości pójść do toalety tak często jak potrzebuję. Ok, z jednej strony rozumiem ciąża to nie choroba ale chyba powinno się bardziej brać pod uwagę rodzaj wykonywanej pracy? I mam to swoje chodzenie na NFZ...
Z dobrych wieści to zrobił jeszcze usg i z dzidzią wszystko ok, ma 13-14mm (nie pamiętam dobrze)
U mnie temperatura praktycznie taka sama, w okolicy 37,4.
Na L4 tez już siedzę, bo również mam pracę fizyczną. Wiem, że istnieje pewne rozporządzenie mówiące o czynnikach uciążliwych i szkodliwych w pracy dla kobiet w ciąży, skoro pracujesz na produkcji to pewnie hałas, wymuszona pozycja pracy oraz narzucone tempo Ciebie dotyczą. Zwolnienie dostałam już na pierwszej wizycie, w 5 tyg. z powodu plamień, ale chodzę do prywatnej kliniki.
Fioła można dostać od siedzenia w domu, ale chociaż obiadek cieplutki mam czas zrobić, zdrowy! -
nick nieaktualnyStokrotka no wlasnie
7 juz skonczylas czyli zaczynasz, wchodzisz w 8 tydzien, bo 7 to juz skonczona historia
Dziewczyny, ktoras ostatnio pisala, ze tez ma klucia w szyjce. Chyba opozniona?
Powiedz, tez co poniektore uklucie jest takie intensywnie mocne? Uu mnie to tak falami jest. Dzis nie ma a jutro prawie caly dzien bedzie mnie meczyc.
-
Kw14tuszek wrote:no dokładnie, chociaż trafiłaś na normalnego lekarza... Ja mu mówię że pracodawca sam sugeruje L4 bo on nie ma co ze mną w tej sytuacji zrobić ale lekarz nieugięty...
Umówiłam się na sobotę do innego prywatnie, powiedziałam przez tel o co chodzi to powiedział że spoko wypisze mi wstecz L4. Nie obejdzie się bez wizyt prywatnych...
Wszystko o kasę się rozchodzi ehh...
Dziewczyny, czytałam gdzieś że chyba kilka z dziewczyn chodzi i na NFZ (po skierowania) i prywatnie (dla własnego komfortu). W takim wypadku żaden z lekarzy nie wie o tym drugim? Macie dwie karty ciąży?
Raczej ciężko przed lekarzem z wizyt prywatnych ukryć fakt chodzenia na nfz, przynajmniej po skierowania, bo każdy chce zobaczyć wyniki badań, a jak robisz na nfz to masz wpisanego lekarza kierującego, a prywatnie nic nie jest wpisane. Więc na pewno się dowie, że byłaś w przychodni po skierowanie i u kogo. Jednym to nie przeszkadza a innym tak. -
Co lekarz to inne liczenie. Miałam usg w 7 tygodniu zarodek 5.3 pęcherzyk 18 mm a wpisał mi 5 tydzień. Serce już biło. Najlepiej jest wiedzieć kiedy była owulaja i tak liczyć.
U mnie w każdym usg (w poprzednich ciążach) wychodził inny termin porodu a i tak rodzillam wedle moich obliczeń.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Dagmara wrote:Co lekarz to inne liczenie. Miałam usg w 7 tygodniu zarodek 5.3 pęcherzyk 18 mm a wpisał mi 5 tydzień. Serce już biło. Najlepiej jest wiedzieć kiedy była owulaja i tak liczyć.
U mnie w każdym usg (w poprzednich ciążach) wychodził inny termin porodu a i tak rodzillam wedle moich obliczeń.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Ja mam temperaturę 36,6. I tak już od kilku tygodni. Tylko przez pierwszy tydzień po terminie @ była podwyższona, a potem spadła. Gin powiedziała, że teraz już nie ma ona znaczenia. Chyba, że by była poniżej 36 albo powyżej 37,5.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kurcze chyba jakas infekcja sie zaczyna
pęcherz chyba. Mam nadzieje ze nie rozprzestrzeni sie ...A wizyta dopiero w czwartek wieczorem... Kurcze. Nie wiecie co by tu mozna wziąć? Jakies domowe sposoby? Poza zurawina. Nasiadowki wiem ze odpadaja.
[/url]
-
sabanek wrote:U mnie temperatura praktycznie taka sama, w okolicy 37,4.
Na L4 tez już siedzę, bo również mam pracę fizyczną. Wiem, że istnieje pewne rozporządzenie mówiące o czynnikach uciążliwych i szkodliwych w pracy dla kobiet w ciąży, skoro pracujesz na produkcji to pewnie hałas, wymuszona pozycja pracy oraz narzucone tempo Ciebie dotyczą. Zwolnienie dostałam już na pierwszej wizycie, w 5 tyg. z powodu plamień, ale chodzę do prywatnej kliniki.
Fioła można dostać od siedzenia w domu, ale chociaż obiadek cieplutki mam czas zrobić, zdrowy!
kurcze ale wam zazdroszczę dziewczyny, że na spokojnie możecie cieszyć się ciążą... o tych szkodliwych warunkach mówiłam lekarzowi a on powiedział, że pracodawca ma mi znaleźć takie stanowisko gdzie nie będzie szkodliwych warunków... a wiemy wszyscy jak jest, a ja nie mam zamiaru jeszcze się wykłócać z przełożonymi...
ehh nie przypuszczałam, że tak ciężko będzie. w dodatku mam męża w szpitali 70km od domu i jak tylko mogę to jeżdżę do niego, a chciałabym po prostu odpocząć i niczym się nie martwić...
No i z tym liczeniem to rzeczywiście lekarz jak mi liczył to mówił pełne tygodnie np 6t1d - 6 tydzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:05
-
SyHa85 wrote:Kurcze chyba jakas infekcja sie zaczyna
pęcherz chyba. Mam nadzieje ze nie rozprzestrzeni sie ...A wizyta dopiero w czwartek wieczorem... Kurcze. Nie wiecie co by tu mozna wziąć? Jakies domowe sposoby? Poza zurawina. Nasiadowki wiem ze odpadaja.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja bym brała Urosept. Do czwartku już blisko. Myślę, że te parę ziołowych tabletek nie zaszkodzi. Ale to moje zdanie. Ja się ogólnie leków nie boję, bo biorę je przewlekle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:17
[/url]