Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mimo wszystko bym wzięła Urosept. Nie jest drogi. Oto jego skład:
tabletki drażowane 1 tabl. zawiera: 86,2 mg wyciągu gęstego złożonego z liści brzozy, korzenia pietruszki, naowocni fasoli, 8 mg wyciągu suchego z ziela rumianku, 26 mg wyciągu suchego z liści borówki brusznicy, 78 mg naowocni fasoli sproszkowanej, 19 mg cytrynianu potasu, 16 mg cytrynianu sodu 30 tabl.
Ja MegaŻurawinę biorę cały czas, ale mam skłonność do kamicy moczowej, więc muszę się jakoś chronić przed infekcjami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:28
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
SyHa85 wrote:Poza żurawiną sposoby
bo to znam.
Kurcze nie wiem czy tak brać urosept bez lekarza...SyHa85 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Poza żurawiną sposoby
bo to znam.
Kurcze nie wiem czy tak brać urosept bez lekarza...pigułka, SyHa85 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Będzie dobrze
U mnie w szpitalu mam całodobowe laboratorium i o każdej porze dnia i nocy robią badania. Na wynik moczu się czeka godzinę na przykład.
SyHa85 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
aniab91 wrote:MiMK, teraz jeszcze czekam na potwierdzenie serduszka ale w pierwszej ciazy placilam 352zl (pamietam jak dzis) tylko to bylo razem z kompletem na tarczyce wiec bez tego pewnie ok. 270zl by wyszlo. Dlatego teraz zamierzam chodzic tez na nfz, niech chociaz czesc skierowan dadza.
-
Dzień doberek
Ja od poniedziałku uciekam na zwolnienie. Czas odpocząć.
Brzuszek rośnie, jest coraz większy
pigułka, bobo_frut, sylwiaśta159, Dominique88, JRY1984, Emma1985, SyHa85 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Rybaaaa wrote:Raczej ciężko przed lekarzem z wizyt prywatnych ukryć fakt chodzenia na nfz, przynajmniej po skierowania, bo każdy chce zobaczyć wyniki badań, a jak robisz na nfz to masz wpisanego lekarza kierującego, a prywatnie nic nie jest wpisane. Więc na pewno się dowie, że byłaś w przychodni po skierowanie i u kogo. Jednym to nie przeszkadza a innym tak.
Ja chodzę prywatnie i badania tez prywatnie w moim osrodku zdrowia i tam pomimo ze kieruje mnie ginekolog to wpisane jest nazwisko lekarza rodzinnego -
Hej Kochane, wrocilam od dermatologa. Dostalam sterydy, nie mozna ich uzywac w ciazy, ale Pani Doktor powiedziała, że 1-2 dni nic sie nie stanie, jest to za malo czasu, żeby przenikło do dzidzi. Wysypało mnie strasznie, dlatego musiałysmy posunac sie do takich kroków. Kolejne rzeczy, masci na nastepne dni już są bezpieczne
.
Mam nadzieje, że wszystko bedzie ok.pigułka, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj (8tc) powiedziałam w pracy, ponieważ jestem od środy przeziebiona i żeby nie iść na zwolnienie którego szefowie nie lubią z reguły bierze się urlop ale na urlop tez trzeba mieć wymowke, wiec powiedziałam wprost żeby dostać wolne 7-8 i od razu jaj wrócę w poniedziałek żeby dziewczyny a jest nas 7 w pomieszczeniu na mnie uważany i kichaly nie otwierały okien jam zawsze.
Szefowa się cieszy z reszta sama mnie namawiala, prosi tylko żebym nie odchodzila za szybko jeśli zdrowie nie będzie tego wymagało.
Ja tez mam brzuszek;) zawsze miałam większy ale teraz zwłaszcza jak zjem jest jak u innych w 5msc spokojnie Hehe. Szefowa mówi ze coś się domyślala bo coś się zaokraglilam.
Jutro robimy domowa sesje brzuszka w 8tc i planujemy tak co 4tyg.
Zdjęcia macie piękne i nowiny tez super, tym bardziej nie mogę się doczekać wizyty seruszkowej 21go
Mam najpóźniej z was, za to prenatalne 8luty.
Dziś troszkę mnie ciągnie wiec juz leżę i do poniedziałku odpoczywam. A nie jeszcze w sobotę szkoła, cholera...
-
Dziewczyny ja bym nie brała żadnych leków na własną rękę. Lepiej zapytać lekarza. Jak nie masz możliwości skonsultować się z ginekologiem to chociaż do rodzinnego.
Ja mam od wielu lat problemy z pęcherzem i moja lekarka zawsze mi mówi żeby dużo pić wody. Przynajmniej 2 litry dziennie. Żurawina oczywiście też. A ponadto witamina C. Bakterie które siedzą w pęcherzu wybitnie jej nie lubią. Możesz np pić wodę z dużą ilością cytryny . Ogranicz słodycze bo bakterie bardziej się rozwijają gdy się je zjada.SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Ktoś pytał o wizyty prywatnie i na nfz jednocześnie. Moją ciążę, prowadzę u prywatnego gin-endo. Dodatkowo poszłam na nfz głównie po skierowanie na badania i żeby w tych pierwszych tygodniach mieć częściej usg, żeby wiedzieć czy ciąża się rozwija. Byłam na nfz, powiedziałam że jedna ciąża poroniona, że mam niedoczynność tarczycy i że mam plamienia. Nie zapytała nawet czy biorę leki na tarczyce, ani czy jestem pod opieką engokrynologa, nie pomyślała nawet o żadnym duphastonie na plamienia... Nie zbadała mnie!! zrobiła tylko usg na szybko (czytaj: na odwal się) Zapytała mnie czy mam zamiar prowadzić ciążę u niej, odpowiedziałam że tak. Zdziwiła się niesamowicie. Wystawiła mi skierowanie tylko na morfologię, wr, i glukozę. Po jakimś czasie poszłam zrobić te badania a pani w laboratorium oznajmiła mi że skierowanie jest błędnie wystawione i że mogę zrobić te badania ale odpłatnie.....
Najbliższą wizytę mam 27 stycznia (prywatnie) i to będą już prenatalne. Nie mam nawet ochoty iść wcześniej na nfz i się bardziej denerwować na tą chorą sytuację w służbie zdrowia....Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017