Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj wyszlam ze szpitala
dzis mialam wizyte u mojego ginekologa, nadal mam w sobie hormon ciazowy.. Przez kolejne miesiace a nawet i pol roku musze brac bez przerwy tabletki antykoncepcyjne i byc pod jego obserwacja. Moze i juz po 3 miesiacach odstawimy tabletki ale puki co moje jajniki maja odpoczac. Troche sie dzis zasmucilam ze to na prawde koniec ale glowe mam nadal u gory ze sie uda. Odczekam i bedzie dobrze. Ale ten hormon hcg muglby juz odpuscic. Nadal jestem spiaca i co najgorsze mam checi wymiotowac.. Lekarz mowi ze to normalne i powinno minac jak tylko beta wroci do zera.
A tak w ogole to z calego serca wam kibicuje i bede kibicowac do konca! Juz sie nie moge doczekac az zaczniecie wrzucac zdjecia brzusi i bobaskow!pigułka, Domi793, Betty Boop, Emma1985, Ninka0111, JRY1984 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Wczoraj wyszlam ze szpitala
dzis mialam wizyte u mojego ginekologa, nadal mam w sobie hormon ciazowy.. Przez kolejne miesiace a nawet i pol roku musze brac bez przerwy tabletki antykoncepcyjne i byc pod jego obserwacja. Moze i juz po 3 miesiacach odstawimy tabletki ale puki co moje jajniki maja odpoczac. Troche sie dzis zasmucilam ze to na prawde koniec ale glowe mam nadal u gory ze sie uda. Odczekam i bedzie dobrze. Ale ten hormon hcg muglby juz odpuscic. Nadal jestem spiaca i co najgorsze mam checi wymiotowac.. Lekarz mowi ze to normalne i powinno minac jak tylko beta wroci do zera.
A tak w ogole to z calego serca wam kibicuje i bede kibicowac do konca! Juz sie nie moge doczekac az zaczniecie wrzucac zdjecia brzusi i bobaskow!
Zobaczysz, że Ty też niedługo będziesz z brzuszkiem chodziła. Odpocznij, niech organizm się zregeneruje i do dzieła!
rosax3, Domi793 lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyJa mam 22 lata, a tez dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ, ktore zrobia mi w tej samej klinice do ktorej teraz chodze
wszystko zalezy od lekarza. U nas w klinice maja kontrakt z NFZ, i lekarka po prostu na skierowaniach troche oszukuje piszac ze cos jej tam nie pasowalo, mi np wpisala, ze nie dostrzegla kosci nosowej i to jest wskazanie do prenatalnych. Oczywiscie mowi ze wszystko jest OK, ale zebym zaoszczedzila te 300 zl to musi troche podkolorowac sprawe i kazdej pacjentce tak robia
) i bardzo sie ciesze bo troche zaoszczedze a i sprzet do prenatalnych maja jeden z najlepszych w wojewodztwie
lekarka z certyfikatem
Chociaz jak zobaczylam to wskazanie to prawie na zawal padlamdopiero potem mnie uspokoila, ze to tak kazdemu musi
Wiec zeby dostac skierowanie trzeba miec wskazanie lekarza badz wiek powyzej 35 lat
Rosax, kochana przytulam... :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:02
-
aaniuskaa wrote:Zobaczysz, że Ty też niedługo będziesz z brzuszkiem chodziła
. Odpocznij, niech organizm się zregeneruje i do dzieła!
Ja nie czekam na ten brzuszek tak bardzo jaak na zdrowiuskie dziecko! Brzuszek to i od paczkow moge sobie zrobic hihia odpoczywac to i tak jestem zmuszona.. Nie wiem po co mi zwolnienie z pracy takie dlugie w ogole? Do 16 lutego mam.. Az tak dluugo..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
sylwiaśta159 wrote:Ja mam 22 lata, a tez dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ, ktore zrobia mi w tej samej klinice do ktorej teraz chodze
wszystko zalezy od lekarza. U nas w klinice maja kontrakt z NFZ, i lekarka po prostu na skierowaniach troche oszukuje piszac ze cos jej tam nie pasowalo, mi np wpisala, ze nie dostrzegla kosci nosowej i to jest wskazanie do prenatalnych. Oczywiscie mowi ze wszystko jest OK, ale zebym zaoszczedzila te 300 zl to musi troche podkolorowac sprawe i kazdej pacjentce tak robia
) i bardzo sie ciesze bo troche zaoszczedze a i sprzet do prenatalnych maja jeden z najlepszych w wojewodztwie
lekarka z certyfikatem
Chociaz jak zobaczylam to wskazanie to prawie na zawal padlamdopiero potem mnie uspokoila, ze to tak kazdemu musi
Wiec zeby dostac skierowanie trzeba miec wskazanie lekarza badz wiek powyzej 35 lat
Rosax, kochana przytulam... :*
Fajna ta lekarkabynajmiej do swojej kieszeni nie wola
a co nie ktorzy ostatni grosz z portfela by wyciagneli..
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Ja nie czekam na ten brzuszek tak bardzo jaak na zdrowiuskie dziecko! Brzuszek to i od paczkow moge sobie zrobic hihi
a odpoczywac to i tak jestem zmuszona.. Nie wiem po co mi zwolnienie z pracy takie dlugie w ogole? Do 16 lutego mam.. Az tak dluugo..
No nie chodziło mi stricte o brzuszek tylko o maluszka w środku
Nie wiem czemu tak długo ale to chyba dobrze?Może tyle trzeba czasu żeby dojść do siebie, jednak Twój organizm sporo przeszedł w ostatnim czasie!
Luteina 100mg x 2
-
Sarayu wrote:ojej wiem co przeżywałaś. Ja w nocy z pt na sobotę plamiłam brązowo- jakby strzępy starej krwi. Dzwoniłam na IP i tam mówili, że jak nie ma czerwonej krwi to położyć się i leżeć. Przeszło na drugi dzień na szczęście. Ale strach miałam niesamowity. Teraz skoro ustąpiły i cisza 5 dni myślę, że jest ok wszystko tym bardziej, że mdłości się nasiliły.
Dr mnie pocieszyla... Wszystko na usg pokazala. Mam takie czarne punkciki w macicy. To mini krwiaczki i krew to prawdopodobnie to ze one sie oczyszczajam koze byc tak nawet 2 tygodnie. Oczywiscie krwawienie ma byc skromneOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
aaniuskaa wrote:No nie chodziło mi stricte o brzuszek tylko o maluszka w środku
Nie wiem czemu tak długo ale to chyba dobrze?Może tyle trzeba czasu żeby dojść do siebie, jednak Twój organizm sporo przeszedł w ostatnim czasie!
No troche przeszedl. I nadal przechodzi. Ale szybko sie ustatkuje mam nadzieje.
07.11.2012 Julian
SyHa85 wrote:A u mnie właśnie był kurier ze ślicznymi spodniami ciążowymi
wiem, że to szybko, ale ja przed ciążą przytyłam i wiele rzeczy teraz już po prostu jest ciasna, zwłaszcza że brzuszek ciążowy już widzę. Założyłam i od razu lepiej- nie gniecie, nie ciśnie
Ale się cieszę jak dziecko
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Domi793 wrote:Ile kosztuja u Was prenatalne? I jaka metoda sa robione?
Zapłacić tylko trzeba w laboratorium za wyniki z krwi około 100zł.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Chcialam dolaczyc do pozytywnych wiadomosci
chcoiaz za czesto sie nie udzielam to czytam w miare na bieżąco.
Nasza dzidzia ma 3 cm a serduszko bije 174 na minute
gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt
pigułka, s1985, sylwiaśta159, monirek, monirek, bobo_frut, SyHa85, malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
a co depilacji mój gin mówi tak a co to zima jest a futerka nie ma?zima jest to i futerko ma być, żeby ciepełko było a jak lato futerko zbedne bo ciepło jest
a gošcio ma ok 50 lat:)
sylwiaśta159, monirek, Lulu83, s1985, Paulka123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny