Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    tu sprawdzisz wymiary dzidzi :)

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Dzięki :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja prenatalne mam dopiero 4.02 :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Witam bobo nie denerwuj się dzidzia nadgoni,
    Ja dziś się na prenatalne umówiłam na 22 styczeń, poza tym dziś wyszlam ze szpitala i już urzęduje w domu,
    Po drodze kupiłam detektor tętna płodu i leży w szafce i czeka na 12 tc ;)
    Nie za szybko? Jesteś w 8 a będziesz w 11tc? To prenatalne to tylko usg czy badanie krwi również?
    Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
    Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje ;)
    Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam!

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A czy wy miałyście w 10 tyg już przez brzuch robione badanie?
    Tez mam prenatalne 28.01. Ja mialam robione dopochwowo, ale tydzien temu jak bylam na konsultacji z moim tsh to zrobila na szybko przez brzuch i tez bylo ladnie widac :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    a ja prenatalne mam dopiero 4.02 :)
    Ja dopiero 8.02 a fasolkę widziałam ostatnio 23.12...

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02 :)
    A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem :)

A prenatalne robi się już przez brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.

Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Hej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.

Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię.
    Przez brzuch to dopiero pozniej. Na poczatku zawsze jest dopochwowo :-) z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.

To tez moja pierwsza ciaza :-) kazda tu pyta i pomaga jak moze :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Przez brzuch to dopiero pozniej. Na poczatku zawsze jest dopochwowo :-) z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.

To tez moja pierwsza ciaza :-) kazda tu pyta i pomaga jak moze :-)
    Gratulacje :)
    Dostałam skierowania na badania, ale ograniczone - tylko morfologia, mocz, kiła i hiv. Zrobiłam na prywatne ubezpieczenie medyczne toksoplazmoze i grupę krwi, no ale jak czytam to sporo jeszcze tego muszę zrobić - różyczka własnie, tsh, hcv.

I tylko mam mętlik w głowie z tymi usg, połówkowe, prenatalne, nic nie rozumiem zupełnie :D

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    ooo zaciekawiłaś mnie, co to jest ten detektor :D?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg

O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Nie za szybko? Jesteś w 8 a będziesz w 11tc? To prenatalne to tylko usg czy badanie krwi również?
    Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
    Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje ;)
    Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam!
    Niby to pierwsza wizyta i rozmowa i na bank krew bo to mój genetyk a wszystkiego dowiem się we wtorek jak kariotyp będzie badał

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj śmieszną syyuację w gabinecie u gin. Bo nie było u niego sprzętu do usg a ja mu się źaliłam źe tak dawno dzidzi nie widziałam i, źe się martwie. Na co on poszedł do rejestracji sprawdził jaki gabinet jest wolny z aparatem, wrócił do nas i mówi źe zaprasza do gabinetu nr 5 na badanie. Ja tam wchodzę a on do mnie "proszę się połoźyć" , a ja chciałam iść do łazienki i się przebrać w ginekologiczną spodniczke bo myślałam, źe przez pochwę robimy. A on do mnie " no gdzie Pani idzie... proszę się połoźyć i pokazać brzuch to juź przecieź 10 tydzień" .. na co ja " ojej to przez brzuch juź moźna.. nie wiedziałam. Nigdy jeszcze nie byłam w 10 tygodniu" na co on "ja teź nie"

Agsha, SyHa85, ninciaa172, Domi793, Ninka0111, MiMK, celia, Paulka123 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02 :)
    A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem :)

A prenatalne robi się już przez brzuch?
    Ja mówię że jestem w 7

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg

O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekam

Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowych :) też by mi się przydało takie urządzenie :)

Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowych :) też by mi się przydało takie urządzenie :)

Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam :)
    Sprawdza się bo z synem używałam a dziś to mu dałam posłuchać jego serduszko tym urządzeniem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał :)
    Jestem dzis taka szczesliwa :)
    Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic ;)

Martynka30, nick nieaktualny, Agsha, malika89, pigułka, SyHa85, Domi793, Elza :), MiMK, monirek, aniab91, nick nieaktualny, Paulka123 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał :)
    Jestem dzis taka szczesliwa :)
    Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic ;)

Super! Cieszę się Twoim szczęściem :) Doczekałaś się i fajnie, że mąż posłuchał serduszka :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Sprawdza się bo z synem używałam a dziś to mu dałam posłuchać jego serduszko tym urządzeniem

To muszę mężowi to pokazać, może się pokusimy:D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja sie przechwalilam i w drodze do domu zaliczylam pierwszego pawia...a do tej pory mnie mdli, mam nadzieje ze to tylko wina dlugiej jazdy...

a i musze sie pochwalic, moj wczesniaczek stawia swoje pierwsze kroki :)

pigułka, rosax3, Domi793, Ninka0111, celia, Betty Boop, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku zaczynam L4.

Planuję też kupić poduszkę ciążową na allegro
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-promocja-i5726262777.html

:)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ