Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
s1985 wrote:Witam bobo nie denerwuj się dzidzia nadgoni,
Ja dziś się na prenatalne umówiłam na 22 styczeń, poza tym dziś wyszlam ze szpitala i już urzęduje w domu,
Po drodze kupiłam detektor tętna płodu i leży w szafce i czeka na 12 tc
Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje
Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam! -
Friend wrote:A czy wy miałyście w 10 tyg już przez brzuch robione badanie?
[/url]
-
Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02
A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem
A prenatalne robi się już przez brzuch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.
Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię. -
nietupska wrote:Hej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.
Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię.z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.
To tez moja pierwsza ciazakazda tu pyta i pomaga jak moze
[/url]
-
nick nieaktualnySyHa85 wrote:Przez brzuch to dopiero pozniej. Na poczatku zawsze jest dopochwowo
z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.
To tez moja pierwsza ciazakazda tu pyta i pomaga jak moze
Dostałam skierowania na badania, ale ograniczone - tylko morfologia, mocz, kiła i hiv. Zrobiłam na prywatne ubezpieczenie medyczne toksoplazmoze i grupę krwi, no ale jak czytam to sporo jeszcze tego muszę zrobić - różyczka własnie, tsh, hcv.
I tylko mam mętlik w głowie z tymi usg, połówkowe, prenatalne, nic nie rozumiem zupełnie
-
aaniuskaa wrote:ooo zaciekawiłaś mnie, co to jest ten detektor
?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg
O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekambobo_frut lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
MiMK wrote:Nie za szybko? Jesteś w 8 a będziesz w 11tc? To prenatalne to tylko usg czy badanie krwi również?
Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje
Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam!2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Miałam dzisiaj śmieszną syyuację w gabinecie u gin. Bo nie było u niego sprzętu do usg a ja mu się źaliłam źe tak dawno dzidzi nie widziałam i, źe się martwie. Na co on poszedł do rejestracji sprawdził jaki gabinet jest wolny z aparatem, wrócił do nas i mówi źe zaprasza do gabinetu nr 5 na badanie. Ja tam wchodzę a on do mnie "proszę się połoźyć" , a ja chciałam iść do łazienki i się przebrać w ginekologiczną spodniczke bo myślałam, źe przez pochwę robimy. A on do mnie " no gdzie Pani idzie... proszę się połoźyć i pokazać brzuch to juź przecieź 10 tydzień" .. na co ja " ojej to przez brzuch juź moźna.. nie wiedziałam. Nigdy jeszcze nie byłam w 10 tygodniu" na co on "ja teź nie"
Agsha, SyHa85, ninciaa172, Domi793, Ninka0111, MiMK, celia, Paulka123 lubią tę wiadomość
-
aaniuskaa wrote:Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02
A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem
A prenatalne robi się już przez brzuch?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg
O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekam
Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowychteż by mi się przydało takie urządzenie
Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowych
też by mi się przydało takie urządzenie
Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał
Jestem dzis taka szczesliwa
Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic
Martynka30, bobo_frut, Agsha, malika89, pigułka, SyHa85, Domi793, Elza :), MiMK, monirek, aniab91, sylwiaśta159, Paulka123 lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał
Jestem dzis taka szczesliwa
Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic
Super! Cieszę się Twoim szczęściemDoczekałaś się i fajnie, że mąż posłuchał serduszka
Betty Boop lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyhej a ja sie przechwalilam i w drodze do domu zaliczylam pierwszego pawia...a do tej pory mnie mdli, mam nadzieje ze to tylko wina dlugiej jazdy...
a i musze sie pochwalic, moj wczesniaczek stawia swoje pierwsze krokipigułka, rosax3, Domi793, Ninka0111, celia, Betty Boop, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt.
Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku zaczynam L4.
Planuję też kupić poduszkę ciążową na allegro
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-promocja-i5726262777.html
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.