X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    tu sprawdzisz wymiary dzidzi :)

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Dzięki :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja prenatalne mam dopiero 4.02 :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Witam bobo nie denerwuj się dzidzia nadgoni,
    Ja dziś się na prenatalne umówiłam na 22 styczeń, poza tym dziś wyszlam ze szpitala i już urzęduje w domu,
    Po drodze kupiłam detektor tętna płodu i leży w szafce i czeka na 12 tc ;)
    Nie za szybko? Jesteś w 8 a będziesz w 11tc? To prenatalne to tylko usg czy badanie krwi również?
    Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
    Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje ;)
    Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam!

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A czy wy miałyście w 10 tyg już przez brzuch robione badanie?
    Tez mam prenatalne 28.01. Ja mialam robione dopochwowo, ale tydzien temu jak bylam na konsultacji z moim tsh to zrobila na szybko przez brzuch i tez bylo ladnie widac :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    a ja prenatalne mam dopiero 4.02 :)
    Ja dopiero 8.02 a fasolkę widziałam ostatnio 23.12...

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02 :)
    A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem :)

A prenatalne robi się już przez brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.

Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Hej dziewczyny, mam termin na 4 sierpnia. Potrzebuję pomocy, bo to moja 1 ciąża a nie mam za bardzo kogo się radzić. Na lekarzy trafiam takich sobie, ciężko uzyskać konkrety.

Zastanawiam się jakie powinnam mieć badania w czasie ciąży. Na 1 wizycie miałam dopochwowe usg. Lekarz mówił, ze dobrze zrobić w 11-13 usg prenatalne o to wiem. Czy mój ginekolog powinien mi też robić usg "przez brzuch"? W internecie jest taki natłok informacji, ze sama się gubię.
    Przez brzuch to dopiero pozniej. Na poczatku zawsze jest dopochwowo :-) z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.

To tez moja pierwsza ciaza :-) kazda tu pyta i pomaga jak moze :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Przez brzuch to dopiero pozniej. Na poczatku zawsze jest dopochwowo :-) z tego co ja wiem, to do 10tyg trzeba zrobic cytologie i badania krwi- morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza, rozyczka, tsh itp. Chorujesz na cos? Bo wtedy to trzeba konsultowac ze swoim lekarzem.

To tez moja pierwsza ciaza :-) kazda tu pyta i pomaga jak moze :-)
    Gratulacje :)
    Dostałam skierowania na badania, ale ograniczone - tylko morfologia, mocz, kiła i hiv. Zrobiłam na prywatne ubezpieczenie medyczne toksoplazmoze i grupę krwi, no ale jak czytam to sporo jeszcze tego muszę zrobić - różyczka własnie, tsh, hcv.

I tylko mam mętlik w głowie z tymi usg, połówkowe, prenatalne, nic nie rozumiem zupełnie :D

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    ooo zaciekawiłaś mnie, co to jest ten detektor :D?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg

O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekam

bobo_frut lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Nie za szybko? Jesteś w 8 a będziesz w 11tc? To prenatalne to tylko usg czy badanie krwi również?
    Mi mój od razu kazał czekać.do.13 tc a w 10 czyli 21.01 idę 1 raz zobaczyć serduszko.
    Zobaczcie co lekarz to inna metoda co sprzęt inne pomiary czyli każda ciąża jest inna i nie ma się co zamartwiac, puki nie ma jakiegoś widocznego powodu do zmartwień, cieszmy się chwilą dzidzia na pewno czuje ;)
    Fajnie ze u was w większości wszytko dobrze. Ja dzień przed wigilia widziałam swoją fasolkę a mam wrażenie jakby minęło dużo więcej czasu a jeszcze 2 tyg czekania... Pozdrawiam!
    Niby to pierwsza wizyta i rozmowa i na bank krew bo to mój genetyk a wszystkiego dowiem się we wtorek jak kariotyp będzie badał

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj śmieszną syyuację w gabinecie u gin. Bo nie było u niego sprzętu do usg a ja mu się źaliłam źe tak dawno dzidzi nie widziałam i, źe się martwie. Na co on poszedł do rejestracji sprawdził jaki gabinet jest wolny z aparatem, wrócił do nas i mówi źe zaprasza do gabinetu nr 5 na badanie. Ja tam wchodzę a on do mnie "proszę się połoźyć" , a ja chciałam iść do łazienki i się przebrać w ginekologiczną spodniczke bo myślałam, źe przez pochwę robimy. A on do mnie " no gdzie Pani idzie... proszę się połoźyć i pokazać brzuch to juź przecieź 10 tydzień" .. na co ja " ojej to przez brzuch juź moźna.. nie wiedziałam. Nigdy jeszcze nie byłam w 10 tygodniu" na co on "ja teź nie"

Agsha, SyHa85, ninciaa172, Domi793, Ninka0111, MiMK, celia, Paulka123 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja się umówiłam na prenatalne na 12.02 :)
    A powiedzcie mi czy jak jestem w 7t2d to jest to 8 czy 7 tydzień? Bo różnie piszą i mówią i sama nie wiem :)

A prenatalne robi się już przez brzuch?
    Ja mówię że jestem w 7

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc142d71b74a.jpg

O to coś takiego można słuchać serduszka dzidzi ale od minimum 12 tc więc jeszcze poczekam

Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowych :) też by mi się przydało takie urządzenie :)

Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Fajne, ciekawe czy faktycznie tak dobrze się sprawdza w warunkach domowych :) też by mi się przydało takie urządzenie :)

Głowa mi pęka, a nie chcę brać paracetamolu..chyba zjem kolację i pójdę spaćto wtedy mi przejdzie. Myślę, że to z emocji i zmęczenia, jednak 100km w jedną i 100km w drugą stronę, wizyta u ginekologa przy okazji małe zakupy...i padam :)
    Sprawdza się bo z synem używałam a dziś to mu dałam posłuchać jego serduszko tym urządzeniem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał :)
    Jestem dzis taka szczesliwa :)
    Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic ;)

Martynka30, bobo_frut, Agsha, malika89, pigułka, SyHa85, Domi793, Elza :), MiMK, monirek, aniab91, sylwiaśta159, Paulka123 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczyny, dziewczyny jest serduszko! Moja dzidzia ma 1cm i bijace serduszko 143. Jezu, prawie 3 lata czekalam na ten dźwiek. jak to powiedzialam lekarce to zawołała mojego meza z poczekalni aby tez sobie posłuchał :)
    Jestem dzis taka szczesliwa :)
    Jutro nadrobie zaleglosci w czytaniu ale chcialam sie na szybko pochwalic ;)

Super! Cieszę się Twoim szczęściem :) Doczekałaś się i fajnie, że mąż posłuchał serduszka :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Sprawdza się bo z synem używałam a dziś to mu dałam posłuchać jego serduszko tym urządzeniem

To muszę mężowi to pokazać, może się pokusimy:D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja sie przechwalilam i w drodze do domu zaliczylam pierwszego pawia...a do tej pory mnie mdli, mam nadzieje ze to tylko wina dlugiej jazdy...

a i musze sie pochwalic, moj wczesniaczek stawia swoje pierwsze kroki :)

pigułka, rosax3, Domi793, Ninka0111, celia, Betty Boop, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku zaczynam L4.

Planuję też kupić poduszkę ciążową na allegro
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-promocja-i5726262777.html

:)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ