Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
bobo_frut wrote:Jestem po wizycie...I sama nie wiem Ci myśleć...zarodek 0,52cm. Na parenting.pl powinien mieć niby 1cm w tym dniu ciąży co jestem...No i się martwię czy ciąża się nie zatrzymała... serduszko było widać i biło. Póki co nie mierzyla ile.za dwa tyg.kolejna wizyta.powiedzcie czy są szanse żeby było wszystko okey?
A pewne jest ze nie bylo pozniejszej owulacji? Jak dr to skomentowal?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
bobo_frut wrote:Jestem po wizycie...I sama nie wiem Ci myśleć...zarodek 0,52cm. Na parenting.pl powinien mieć niby 1cm w tym dniu ciąży co jestem...No i się martwię czy ciąża się nie zatrzymała... serduszko było widać i biło. Póki co nie mierzyla ile.za dwa tyg.kolejna wizyta.powiedzcie czy są szanse żeby było wszystko okey?
Może ciaża jest młodsza. Ważne, że serduszko bije, to znaczy że zarodek się nie zatrzymał w rozwoju.
Miałaś wcześniej robione jakieś USG już? Czy to pierwsze?
Ps. Moj lekarz powiedział, ze moja ciąża jest młodsza o tydzień niż z miesiączki (z miesiączki powinnam mieć już 9t0d, ale mam długie cykle), ale żeby tym się nie przejmować, że w mniej więcej 12 tygodniu się określi dokładnie wielkość i wiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:52
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Kochana każda dzidzia rośnie we własnym tempie, nie martw się zobaczysz, że do następnej wizyty nadrobi
Najważniejsze, że serduszko biłoto jest najważniejsze
Jest i Będzie dobrzeCoconue lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyOwu była na bank 27.11. Dr powiedziała,ze na tym etapie ciężko cokolwiek przesadzić...I że za dwa tyg.się rozstrzygnie niby. Wydaje mi się,że od wizyty 31.12 wielkość zarodka mało urosła,choć wtedy lekarz mi go nie mierzył,bo mówił,ze za mały... Już sama nie wiem
-
bobo_frut wrote:Mam wpisać w Crt 0,52? Coś chyba jednak będzie za mało ;( chyba powoli będę się żegnać ;(
I wszystkiego najlepszego :*bobo_frut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Kochana każda dzidzia rośnie we własnym tempie, nie martw się zobaczysz, że do następnej wizyty nadrobi
Najważniejsze, że serduszko biłoto jest najważniejsze
Jest i Będzie dobrzeMartynka30 lubi tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:Mam wpisać w Crt 0,52? Coś chyba jednak będzie za mało ;( chyba powoli będę się żegnać ;(
bobo_frut lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnypigułka wrote:Przecież nawet na suwaczku masz, że w tym tygodniu dziecko ma 6mm, to do końca tygodnia dorośnie. Mój zarodek nijak się miał do norm z parentingu i zgadzał się właśnie z suwaczkiem i ma się całkiem świetnie.
I wszystkiego najlepszego :*
Dziękuję :* -
bobo_frut wrote:Owu była na bank 27.11. Dr powiedziała,ze na tym etapie ciężko cokolwiek przesadzić...I że za dwa tyg.się rozstrzygnie niby. Wydaje mi się,że od wizyty 31.12 wielkość zarodka mało urosła,choć wtedy lekarz mi go nie mierzył,bo mówił,ze za mały... Już sama nie wiem
Słońce ja na tym etapie też nie miałam cm, a teraz mały ma prawie 4 cm, najważniejsze jest serduszko, ono biło
A dane na portalach są w przybliżeniu, nie ma 2takich samych ciąż .
Ja uważam, jest dobrze.bobo_frut, Coconue, Domi793 lubią tę wiadomość
Mi do norm belly moj tez nie przystaje ale w druga strone. Bo w 7.0tc mial ponad 1cm. Co portal to zdanie.
U mnie 28.12.byl pusty pecherzyk
5.01/6.01 o północy na IP 6.5mm
7.01 na wizycie rano ponad 1cm..
Wiec duzo u Ciebie moze sie w 2 tyg zmienic:-***
Co innego ze lekarz zachodzi w glowe jak tak szybko uroslo w 1.5doby. Ale mysle ze to pomiaru na innych sprzetach swoje zrobily...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
bobo_frut wrote:Właśnie tylko ta myśl mnie trzyma na duchu,że dzidzia jeszcze wybije do przodu...
Kochana tak trzymaj. Dzidzia wiele potrafi, ja nie mogłam jeść, ledwo co skubnełam bałam się, że przez to dzidzia nie urośnie.bobo_frut lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Powiem Wam dziewczyny coś, dzidzia naprawdę dużo może, koleżanka była na usg nie było serduszka, już grzebała swoje dziecko, poszła jeszcze raz na usg za 2 dni i pięknie biło.
opóźniona wrote:Ja pierniczę, co za lekarz. Ja też mam tyłozgięcie macicy i taki mój urok i już. W latach 50 uważano to za wadę anatomiczną. Niech ten lekarz zrobi sobie rozciąganie jąder, a nie bierze się za poprawianie natury.
hahaha uśmiałam się - rozciąganie jąderdobre !
opóźniona lubi tę wiadomość
-
Ja będąc na wizycie 7t6d miałam zarodek 1cm czyli sporo za mało jak na ten czas. Na belly 5 centyl. Wówczas moja ciąża odpowiadała 7+0 i to by się zgadzało z dniem owulacji. Były dziewczyny, gdzie nawet monitoring się mylił, więc Bobofrut spokojnie. Może jednak, gdzieś się przesunęła owu. Ważne, że serduszko jest i bije. Ponoć nawet jak ciąża początkowo jest młodsza to dzieciaczki pracują za dwoje by to nadrobić. Ciesz się serduszkiem a za 2 tygodnie zobaczysz, że ono nadal jest.
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Truskaweczka83 wrote:hej dziewczyny super, że wizyty wypadły pomyślnie, to bardzo dobre wiadomości
ja się wczoraj jakoś wieczorem podłamałąm i nioe mogłam spac do 12, a potem od ok 04.00 juz nie spałąm nic
przeczytałąm wpis Roxy i bardzso mi jej żal, nie dość, że poronienie, zabieg, to jeszcze teraz nadal ma mdłości ciążowe, bo hormony wolno spadają i objawy się utrzymują, biedna...
i tak sobie myślę, a skąd wiem, że ze mna tak też sie nie dzieje???
a może objawy mam a wcale dobrze nie jest???
tak mi to w głowie utkwiło, że umieram ze strachu...
ginka do ktorej chodze na nfz nie robi usg
ostatnie wiec mialam 14.12.15 prywatnie - trwało może 5-10sekund tylko i powiedział mi z łaską "żyje"
a teraz prawie miesiąc nie wiem co się dzieje
umieram na zawał serca, mam wizyte na nfz 13.01, a prywatną 15.01 wiec może się czegoś dowiem na niej, ale to jeszcze tydzień
skąd mogę wiedzieć, że dzidzia żyje???
Nie zamartwiaj sie. Na pewno zyje i wszystko jest ok! To ze mnie tak sie przytrafilo nie znaczy ze wam tez!!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Bobo serduszko jest najważniejsze. Sprzęt sprzętowi nie równy. Ciąża ciąży też nie równa. A kalkulator belly nie dodaje liczb po przecinku więc u Ciebie pewnie bierze wynik 5 mm. Nie przejmuj się. Serdunio bije więc nie wątp za szybko w swoje małe cudo.
SyHa85, bobo_frut lubią tę wiadomość