Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z krwiakami przy kosmówce?
Zastanawiam się, jak bardzo jest groźne dla ciąży
Ja podobno je mam. Dr nawet mi pokazala. Mowi ze spokojnie, ze wszystko sie osadza... I dla spokoju biore progesteron
alicjaaaa lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

-
bobo_frut wrote:No to niestety jest ciut poniżej tej dolnej kreski
((
Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz po wizycie jeszcze z siostrą na zakupach byłam. Niestety mąż nie dotarł. Ginekolog powiedziała że na następnej wizycie badanie przez brzuszek a mąż ze na pewno pojedzie ze mną.
Co do dzidzi to ma juz prawie 3 cm. Serduszko dziś słyszałam bije 166ud/min.
Jak zobaczyłam dzidzie na usg to się troche zmartwiłam bo tak nóżki i raczki zwisały. Pani doktor się ze mnie śmiała ze to normalne ułożenie dziecka i ze to ułożenie embrionalne.
Jeszcze powiedziała ze mama się czepia bo pytalam czemu się nie wierci.
Ogólnie jestem zachwycona wizytą.
Niestety do endokrynologa na cito.
nick nieaktualny, nick nieaktualny, SyHa85, Martynka30, malika89, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.
o proszę, no to super
))
mam nadzieję, że mój szkrab też będzie się ładnie rozwijał
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .Agsha wrote:Ja wczoraj tez slyszalam przy 1cm i 150/sek
Moze ponizej 1mm sie nie robi albo przy wolniejszym pikaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:28

-
Ewelinaaa wrote:Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .
Mi minal bol piersi i tez dumam...
Tez mam nadzieje ze nie zaszkodzilo. Mam nadzieje ze lekarze jednak wiedza co robia. Moja dr ma genialne opinie wiec mam nadzieje ze nie zaszkodzila:)Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

-
Bobo frut dzidziolki rosna w roznym tempie i tak jak dziewczyny tu juz pisaly, kazda fasolka rosnie w swoim czasie, a na stronkach sa podane jedynie orientacyjne wymiary. Wazne ze bije serduszko:)) nie martw sie, mysl pozytywnie, zwlaszcza ze jutro zobaczysz sie z mezem:)
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Trzeba też wziąć poprawkę na te wymiary, chociażby ze względu na to, że lekarz może niedokładnie zaznaczyć punkty pomiaru.
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.

Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Ja mam we wtorek 12 styczniaNinka0111 wrote:Czy ktoras jeszcze ma wizyte w poniedzialek? ja juz nie moge sie doczekac☺
Ninka0111 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Agsha wrote:Ja mam genetyczne 11 lutego...

Jesteś szybsza bo ja dzień później się umówiłam
A jak się czujesz po wizycie? Już Cię nie boli podbrzusze?
Zawsze pisałaś o tych bólach, a mnie rzadko bolało i się zastanawiałam czy tylko mnie nie boli, dopiero teraz połączyłam to z braniem luteiny bo ja od ponad dwóch tygodni mam luteinę 100mg i nie mam bóli żadnych póki co...(tfu tfu).
Luteina 100mg x 2

-
Hej dziewczyny pochwalę się, że też widziałam już swoją małą Fasolinkę
Ma całe 5,7mm i bijące serduszko 
Któraś z Was pytała o krwiaki. Miałam w poprzedniej ciąży, zaraz na początku. Dostałam L4 i przykaz bardzo leniwego trybu życia. I na wysokości II trymestru nie było po nich śladu
Dodam, że nie miałam nawet plamienia, więc musiały się wchłonąć. Także spokojnie 
monirek, nick nieaktualny, Betty Boop, nick nieaktualny, alicjaaaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

-
U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...
A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

-
Agsha wrote:U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...
A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.
Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić. -
Ania_1986 wrote:Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić.
Mnie pierwszy raz odkąd zaczęły boleć to nie bolą. Ale szczęśliwie brzuch też nie boli, oprócz jajnika z torbielem a to na serio duży sukces....
Jutro się okaże jak się najem owoców co jest powodem bólu i może pozwoli to rozwikłać w końcu definitywnie
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!