X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z krwiakami przy kosmówce?
    Zastanawiam się, jak bardzo jest groźne dla ciąży

Ja podobno je mam. Dr nawet mi pokazala. Mowi ze spokojnie, ze wszystko sie osadza... I dla spokoju biore progesteron

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    No to niestety jest ciut poniżej tej dolnej kreski :(((

Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.

bobo_frut lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wybrałam się do H&M po spodnie ciążowe i muszę powiedzieć, że są baaardzo wygodne. W końcu nic mi nie uciska brzucha :)

SyHa85, Martynka30, bobo_frut, Domi793, smerfetka84, malika89 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie jeszcze z siostrą na zakupach byłam. Niestety mąż nie dotarł. Ginekolog powiedziała że na następnej wizycie badanie przez brzuszek a mąż ze na pewno pojedzie ze mną.

Co do dzidzi to ma juz prawie 3 cm. Serduszko dziś słyszałam bije 166ud/min.

Jak zobaczyłam dzidzie na usg to się troche zmartwiłam bo tak nóżki i raczki zwisały. Pani doktor się ze mnie śmiała ze to normalne ułożenie dziecka i ze to ułożenie embrionalne.
    Jeszcze powiedziała ze mama się czepia bo pytalam czemu się nie wierci.

Ogólnie jestem zachwycona wizytą.

Niestety do endokrynologa na cito.

kaarolaa, bobo_frut, SyHa85, Martynka30, malika89, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.

o proszę, no to super :)))
    mam nadzieję, że mój szkrab też będzie się ładnie rozwijał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja juz tez bym chciala zobaczyc maluszka, a jeszcze nawet nie wiem kiedy wizyta...

• letty Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam robionych usg dopochwowych. W pierwszej ciąży pokazałam się w 6 tyg. I było przez brzuch i teraz w 5 też przez brzuch. Ale usg ma bardzo dobre, może dlatego

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja wczoraj tez slyszalam przy 1cm i 150/sek
    Moze ponizej 1mm sie nie robi albo przy wolniejszym pikaniu?
    Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:28

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .

Mi minal bol piersi i tez dumam... :)

Tez mam nadzieje ze nie zaszkodzilo. Mam nadzieje ze lekarze jednak wiedza co robia. Moja dr ma genialne opinie wiec mam nadzieje ze nie zaszkodzila:)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut dzidziolki rosna w roznym tempie i tak jak dziewczyny tu juz pisaly, kazda fasolka rosnie w swoim czasie, a na stronkach sa podane jedynie orientacyjne wymiary. Wazne ze bije serduszko:)) nie martw sie, mysl pozytywnie, zwlaszcza ze jutro zobaczysz sie z mezem:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras jeszcze ma wizyte w poniedzialek? ja juz nie moge sie doczekac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja następną mam dopiero 3 lutego

Ninka0111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba też wziąć poprawkę na te wymiary, chociażby ze względu na to, że lekarz może niedokładnie zaznaczyć punkty pomiaru.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Czy ktoras jeszcze ma wizyte w poniedzialek? ja juz nie moge sie doczekac☺
    Ja mam we wtorek 12 stycznia

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam genetyczne 11 lutego... :):):)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja mam genetyczne 11 lutego... :):):)

Jesteś szybsza bo ja dzień później się umówiłam :)
    A jak się czujesz po wizycie? Już Cię nie boli podbrzusze?
    Zawsze pisałaś o tych bólach, a mnie rzadko bolało i się zastanawiałam czy tylko mnie nie boli, dopiero teraz połączyłam to z braniem luteiny bo ja od ponad dwóch tygodni mam luteinę 100mg i nie mam bóli żadnych póki co...(tfu tfu).

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pochwalę się, że też widziałam już swoją małą Fasolinkę :) Ma całe 5,7mm i bijące serduszko :D

Któraś z Was pytała o krwiaki. Miałam w poprzedniej ciąży, zaraz na początku. Dostałam L4 i przykaz bardzo leniwego trybu życia. I na wysokości II trymestru nie było po nich śladu :) Dodam, że nie miałam nawet plamienia, więc musiały się wchłonąć. Także spokojnie :)

monirek, bobo_frut, Betty Boop, kaarolaa, alicjaaaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...

A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...

A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.

Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić.

Mnie pierwszy raz odkąd zaczęły boleć to nie bolą. Ale szczęśliwie brzuch też nie boli, oprócz jajnika z torbielem a to na serio duży sukces....

Jutro się okaże jak się najem owoców co jest powodem bólu i może pozwoli to rozwikłać w końcu definitywnie :)

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ