X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z krwiakami przy kosmówce?
    Zastanawiam się, jak bardzo jest groźne dla ciąży

Ja podobno je mam. Dr nawet mi pokazala. Mowi ze spokojnie, ze wszystko sie osadza... I dla spokoju biore progesteron

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    No to niestety jest ciut poniżej tej dolnej kreski :(((

Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.

bobo_frut lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wybrałam się do H&M po spodnie ciążowe i muszę powiedzieć, że są baaardzo wygodne. W końcu nic mi nie uciska brzucha :)

SyHa85, Martynka30, bobo_frut, Domi793, smerfetka84, malika89 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie jeszcze z siostrą na zakupach byłam. Niestety mąż nie dotarł. Ginekolog powiedziała że na następnej wizycie badanie przez brzuszek a mąż ze na pewno pojedzie ze mną.

Co do dzidzi to ma juz prawie 3 cm. Serduszko dziś słyszałam bije 166ud/min.

Jak zobaczyłam dzidzie na usg to się troche zmartwiłam bo tak nóżki i raczki zwisały. Pani doktor się ze mnie śmiała ze to normalne ułożenie dziecka i ze to ułożenie embrionalne.
    Jeszcze powiedziała ze mama się czepia bo pytalam czemu się nie wierci.

Ogólnie jestem zachwycona wizytą.

Niestety do endokrynologa na cito.

kaarolaa, bobo_frut, SyHa85, Martynka30, malika89, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja też mam pewność co do owulacji i z owu tp powinien być 7.08, z 1 usg wyszedł 4.08, a po 3 tygodniach 11.08. Czyli co do terminu ustalonego przez lekarza (i który mam na suwaczku) tydzień różnicy, a do owu też 4 dni. Na wykresie CRL gruuubo poniżej kreski. ale się tym nie przejmuje - dziecko rośnie i serduszko pracuje, więc nie ma czym! Zawsze jest jakiś błąd pomiaru i już wychodzi inaczej.

o proszę, no to super :)))
    mam nadzieję, że mój szkrab też będzie się ładnie rozwijał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja juz tez bym chciala zobaczyc maluszka, a jeszcze nawet nie wiem kiedy wizyta...

• letty Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam robionych usg dopochwowych. W pierwszej ciąży pokazałam się w 6 tyg. I było przez brzuch i teraz w 5 też przez brzuch. Ale usg ma bardzo dobre, może dlatego

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja wczoraj tez slyszalam przy 1cm i 150/sek
    Moze ponizej 1mm sie nie robi albo przy wolniejszym pikaniu?
    Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:28

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Mam nadzieje , ze tak jest i nie zaszkodziło maluszkowi. Dzisiaj jest moj 9t 2d i nie mam żadnych objawow , trochę mnie to martwi bo wcześniej miałam chociaż lekkie bóle podbrzusza , a teraz dzidzia chyba odpoczywa kilka dni , bo nic nie czuje .

Mi minal bol piersi i tez dumam... :)

Tez mam nadzieje ze nie zaszkodzilo. Mam nadzieje ze lekarze jednak wiedza co robia. Moja dr ma genialne opinie wiec mam nadzieje ze nie zaszkodzila:)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut dzidziolki rosna w roznym tempie i tak jak dziewczyny tu juz pisaly, kazda fasolka rosnie w swoim czasie, a na stronkach sa podane jedynie orientacyjne wymiary. Wazne ze bije serduszko:)) nie martw sie, mysl pozytywnie, zwlaszcza ze jutro zobaczysz sie z mezem:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras jeszcze ma wizyte w poniedzialek? ja juz nie moge sie doczekac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja następną mam dopiero 3 lutego

Ninka0111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba też wziąć poprawkę na te wymiary, chociażby ze względu na to, że lekarz może niedokładnie zaznaczyć punkty pomiaru.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Czy ktoras jeszcze ma wizyte w poniedzialek? ja juz nie moge sie doczekac☺
    Ja mam we wtorek 12 stycznia

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam genetyczne 11 lutego... :):):)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja mam genetyczne 11 lutego... :):):)

Jesteś szybsza bo ja dzień później się umówiłam :)
    A jak się czujesz po wizycie? Już Cię nie boli podbrzusze?
    Zawsze pisałaś o tych bólach, a mnie rzadko bolało i się zastanawiałam czy tylko mnie nie boli, dopiero teraz połączyłam to z braniem luteiny bo ja od ponad dwóch tygodni mam luteinę 100mg i nie mam bóli żadnych póki co...(tfu tfu).

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pochwalę się, że też widziałam już swoją małą Fasolinkę :) Ma całe 5,7mm i bijące serduszko :D

Któraś z Was pytała o krwiaki. Miałam w poprzedniej ciąży, zaraz na początku. Dostałam L4 i przykaz bardzo leniwego trybu życia. I na wysokości II trymestru nie było po nich śladu :) Dodam, że nie miałam nawet plamienia, więc musiały się wchłonąć. Także spokojnie :)

monirek, bobo_frut, Betty Boop, kaarolaa, alicjaaaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...

A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    U mnie cud. Brzuch nie boli, plecy lekko... I nie wiem czy to 3ci dzien na luteinie czy to ze dzis mam post owocowy. Jutro na probe zjem owoce i zobaczymy co jwst winowajca...

A macie tak ze jednego dnia bola Was piersi a drugiego w ogole? Wczoraj mi pekaly a dzis? Nic zero. Nawet jakby mniej napiete.

Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja tak właśnie mam ze czasem ich w ogóle nie czuje a czasem tak ze nie wiem co z tym zrobić.

Mnie pierwszy raz odkąd zaczęły boleć to nie bolą. Ale szczęśliwie brzuch też nie boli, oprócz jajnika z torbielem a to na serio duży sukces....

Jutro się okaże jak się najem owoców co jest powodem bólu i może pozwoli to rozwikłać w końcu definitywnie :)

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ