X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was że słonecznego Egiptu, nie dam rady nadrobić co pisalyscie, poczytam po powrocie. ;)
    U mnie z objawów to wymioty po kazdym posiłku i nic poza tym. ;) Pozdrowienia dla Was! ;)

bobo_frut, Betty Boop, Domi793, monirek, Lulu83, alicjaaaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Po wczorajszej wizycie usg jak sie w nocy przebudzilam na siku to zasnac nie moglam z wrazenia hahah Tysiace mysli, ktore za nic nie chcialy odpłynąć. Cos tam znowu przysnęłam i od 6 znowy nie spie. Ale to nic, mam dzis wolne :)

Mikołajkowa ale fajnie, ze na wakacjach. Ja za 3 tygodnie lece do Londynu jak co roku w odwiedziny do mojej kuzynki.
    Najlepsze, ze na koniec kwietnia moi tesciowie wykupili dla siebie i dla nas wycieczke do Meksyku. Ja z powodu mojej ciazy zrezygnowalam bo nie wyobrazam sobie przetrwac 15 czy wiecej godzinnej podrozy z brzuchem. Takze wysyłam samego męza z bratem i jego rodzicami a ja bede odpoczywac w domku :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poduszki ciazowej to ja mam ale taki prosty wałek ciazowy-tez z allegro za 50 zł i spie z nim od ponad roku-wspaniala sprawa dla tych co lubia na boku spac :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Mnie pierwszy raz odkąd zaczęły boleć to nie bolą. Ale szczęśliwie brzuch też nie boli, oprócz jajnika z torbielem a to na serio duży sukces....

Jutro się okaże jak się najem owoców co jest powodem bólu i może pozwoli to rozwikłać w końcu definitywnie :)

Ja jak byłam wczoraj na wizycie to się okazało że torbiel się zmniejszyła i chyba nawet to odczuwałam bo coraz mniej mnie bolał ten jajnik.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak chwaliłam, że mdłości mam już słabsze, wczoraj nawet nie miałam...no to dzisiaj już nad ranem się zaczęło i tylko wstałam to przywitałam się z toaletą ;-/
    Do tego chyba mi się z zatokami coś dzieje, strasznie mi się zatyka nos w nocy, jak dmucham to mam krew na chusteczce i teraz boli mnie trochę głowa i nos z jednej strony?
    Ogólnie dziś czuję się fatalnie...spać nie mogłam bo żołądek muli i głowa boli, wstałam to jeszcze gorzej :O
    Wciskam w siebie śniadanie bo przy tej glukozie muszę regularnie jeść...

Dobra już nie narzekam! Wczoraj widziałam Fasolkę i to mi humor poprawia chociaż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:57

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cos się dzieje ze tak powiem katarowego ciągle cos spływa nawet nie wiem co brać.

Ja tez zachwycona wczorajszą wizytą. Nie ma to jak zobaczyć dzidzie na ekranie usg.

A i mam już kartę ciąży :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)

Śniadanka pojedzone? bulbar-smiley.gif

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, cieszę się razem z Wami, bo wiem, jakie to szczęście widzieć nasze maleństwa :)

Ja teraz czekam na 16.01 na badania genetyczne, a następne 3.02 już zwykłe :)

Bobofrut, dziewczyny już Cię uspokoiły i dobrze, nie ma się czym martwić :)

Poduszkę ciążąwą albo coś podobnego też będę musiała kupić bo nie umiem spać inaczej niż na boku więc ... narazie ratuję się zwykłą poduszką.

Gratulacje dla dzielnego Marcelego!

Agsha, na pewno nie owoce są winowajcą- one nic do skurczów nie mają- jedynie duża ilość świeżego ananasa może powoddować skurcze. Prg rozluznia macicę i stąd lepiej się czujesz ;) Swoją drogą ja będę go brać jeszcze tylko miesiąc i odstawiam, zostanie mii tylko duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:10

kaarolaa, bobo_frut, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• monirek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Ja dzisiaj tez z bolem glowy wstalam. Ale to pewnie przez to, zw wczoraj bylam w knajpie ze znajomymi i leciala bardzo glosno muzyk.
    Dzisiaj mam wrazenie, ze mniej mnie muli rano, niecjest mi az tak niedobrze dopoki nie zjem. Tylko oczywiście wzdecia i gazy dokuczaja:(

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ma angine mam nadzieje ze sie nie zaraze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:28

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz odwiedzilam labka, krew na tarczyce oddana...we wtorek wizyta, mam nadzieje ze leki dzialaja...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wróciły wymioty :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Co do krwiaków, bo o nie pytałam, staram sie nie panikować w takim razie i cierpliwie czekam, aż sie wchłonie. Zwłaszcza, ze lekarz mówił, ze to mikro krwiak. Dostalam lek na uszczelnienie naczyń krwionośnych i większa dawkę dupka.
    Wizytę mam 18.01, to bedzie 10 tydz :)
    Łącze sie w bólu z dziewczynami, ktore męczą mdłości. Wprawdzie nie wymiotuje, ale potrafi mnie mdlic przez cały dzien nawet :/ wmuszam w siebie jedzenie...
    Ostatnio, jak złapało mnie lekkie przeziębienie - udało mi sie wykurować woda z cytryna i miodem - 4 dni i zapomniałam o katarze :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc :/

a u mnie wszystko ustało.....
    znów w nocy nie spałąm, już od wczoraj jakieś dziwne przeczucie...
    i najgorsze, że piersi zrobiły się miekkie flakowate, a bolały niezeomsko i były napęczniałe jak diabli - teraz dwa miekkie flaki, mdłości przeszły, ból brzucha przeszedł, jedynie krzyż boli, ale lekko, jeść mi się nic nie chce, a zawsze pół nocy mnie ssało aż z głodu a o 8.00 to już 4 kromeczki jadłąm, umieram ze strachu, w poprzedniej ciąży też tak się bałam w pewnym dniu dostałąm ataku paniki i na wizycie okazało się, że od mniej wiecej w tedy serce nie bije...
    teraz moje serce wali jak młotem ze strachu... umieram, jeszcze nigdy aż tak się nie bałąm to silniejsze ode mnie, a nie ma dziś lekarzy ginekologów nigdzie bo nie wytrzymam tego!!!
    a i sikanie też w połowie odpuściło...

gdzie iśc dziewczyny???
    mieszkam w małęj miejscowości, gdzie jest tylko dyżur (na kogo się trafi - dentysta, pediatra itd) który nie zbyt pomaga, nie plamie, nie krwawie, wiec mnie do domu odeśle... do szpitala najbliżej nas nie przyjmą jeśli nie ma zagrożenia życia, odeślą na nasz dyżur, nie mam gdzie iść...
    jestem z wolbromia, nieopodal olkusza a ok 45km od krakowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:15

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj sukces. Przespalam cala noc bez wstawania na sikanie. Dawno sie tak nie wyspalam. Ja poki co spie ze zwyklym walkiem z ikei, a ta ciazowa jest juz w drodze:)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej miejscowoscij jestes bo tak to ciezko cci cos polecic

hchyw1d370r6axb9.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie mam mdlosci ani wymiotow. One jeszcze nadejda? :)

Dzis specjalnie zjem owoce i zobaczymy z tymi bolami. Moze po prostu mam jakas nietolerancje. Wiem ze nie robia skurczy ale ja nie wiem czy bol mam skurczowy czy nie... :)

Ja dzis tez przespalam bez wstawania ale zaraz sie klade bo mi sie spac chce :):):)

A

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

można jechać do szpitala do krakowa i powiedzieć, że mam złe przeczucia???
    że objawy ciążowe przeszły jak ręką odjął??
    a jak mnie wyśmieją i wyrzuca???
    gdyby był normalny dzień to bym poszła gdzieś prywatnie, a dziś nie mam gdzie :/

iv09roeqjdjavel4.png

Cytuj  /     /  Zgłoś

gdyby był normalny dzień to bym poszła gdzieś prywatnie, a dziś nie mam gdzie :/

iv09roeqjdjavel4.png
  • Ninka0111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja w ogole nie mam mdlosci ani wymiotow. One jeszcze nadejda? :)

Dzis specjalnie zjem owoce i zobaczymy z tymi bolami. Moze po prostu mam jakas nietolerancje. Wiem ze nie robia skurczy ale ja nie wiem czy bol mam skurczowy czy nie... :)

Ja dzis tez przespalam bez wstawania ale zaraz sie klade bo mi sie spac chce :):):)

A

Nie koniecznie moja przyjaciolka urodzila dwoje zfrowych wspanialych dzieci i nie miala wogole mdlosci...nie wymiotowala☺a i dwa porody miala takie ekspresowe☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:

Może zadzwoń do jakiegoś lekarza, który przyjmuje prywatnie? Ja np mam dziś prywatną wizytę, więc jednak przyjmują w weekendy...

Ale przede wszystkim uspokój się kochana! stres i nerwy to jedne z najgorszych rzeczy w ciąży

f2w3rjjgdlc19w86.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ