Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was że słonecznego Egiptu, nie dam rady nadrobić co pisalyscie, poczytam po powrocie.
U mnie z objawów to wymioty po kazdym posiłku i nic poza tym.Pozdrowienia dla Was!
bobo_frut, Betty Boop, Domi793, monirek, Lulu83, alicjaaaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witajcie
Po wczorajszej wizycie usg jak sie w nocy przebudzilam na siku to zasnac nie moglam z wrazenia hahah Tysiace mysli, ktore za nic nie chcialy odpłynąć. Cos tam znowu przysnęłam i od 6 znowy nie spie. Ale to nic, mam dzis wolne
Mikołajkowa ale fajnie, ze na wakacjach. Ja za 3 tygodnie lece do Londynu jak co roku w odwiedziny do mojej kuzynki.
Najlepsze, ze na koniec kwietnia moi tesciowie wykupili dla siebie i dla nas wycieczke do Meksyku. Ja z powodu mojej ciazy zrezygnowalam bo nie wyobrazam sobie przetrwac 15 czy wiecej godzinnej podrozy z brzuchem. Takze wysyłam samego męza z bratem i jego rodzicami a ja bede odpoczywac w domkuMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Agsha wrote:Mnie pierwszy raz odkąd zaczęły boleć to nie bolą. Ale szczęśliwie brzuch też nie boli, oprócz jajnika z torbielem a to na serio duży sukces....
Jutro się okaże jak się najem owoców co jest powodem bólu i może pozwoli to rozwikłać w końcu definitywnie
Ja jak byłam wczoraj na wizycie to się okazało że torbiel się zmniejszyła i chyba nawet to odczuwałam bo coraz mniej mnie bolał ten jajnik. -
A ja tak chwaliłam, że mdłości mam już słabsze, wczoraj nawet nie miałam...no to dzisiaj już nad ranem się zaczęło i tylko wstałam to przywitałam się z toaletą ;-/
Do tego chyba mi się z zatokami coś dzieje, strasznie mi się zatyka nos w nocy, jak dmucham to mam krew na chusteczce i teraz boli mnie trochę głowa i nos z jednej strony?
Ogólnie dziś czuję się fatalnie...spać nie mogłam bo żołądek muli i głowa boli, wstałam to jeszcze gorzej
Wciskam w siebie śniadanie bo przy tej glukozie muszę regularnie jeść...
Dobra już nie narzekam! Wczoraj widziałam Fasolkę i to mi humor poprawia chociażWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:57
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamusie
Śniadanka pojedzone?
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, cieszę się razem z Wami, bo wiem, jakie to szczęście widzieć nasze maleństwa
Ja teraz czekam na 16.01 na badania genetyczne, a następne 3.02 już zwykłe
Bobofrut, dziewczyny już Cię uspokoiły i dobrze, nie ma się czym martwić
Poduszkę ciążąwą albo coś podobnego też będę musiała kupić bo nie umiem spać inaczej niż na boku więc ... narazie ratuję się zwykłą poduszką.
Gratulacje dla dzielnego Marcelego!
Agsha, na pewno nie owoce są winowajcą- one nic do skurczów nie mają- jedynie duża ilość świeżego ananasa może powoddować skurcze. Prg rozluznia macicę i stąd lepiej się czujeszSwoją drogą ja będę go brać jeszcze tylko miesiąc i odstawiam, zostanie mii tylko duphaston.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:10
kaarolaa, bobo_frut, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny:)
Ja dzisiaj tez z bolem glowy wstalam. Ale to pewnie przez to, zw wczoraj bylam w knajpie ze znajomymi i leciala bardzo glosno muzyk.
Dzisiaj mam wrazenie, ze mniej mnie muli rano, niecjest mi az tak niedobrze dopoki nie zjem. Tylko oczywiście wzdecia i gazy dokuczaja:(04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim!
Co do krwiaków, bo o nie pytałam, staram sie nie panikować w takim razie i cierpliwie czekam, aż sie wchłonie. Zwłaszcza, ze lekarz mówił, ze to mikro krwiak. Dostalam lek na uszczelnienie naczyń krwionośnych i większa dawkę dupka.
Wizytę mam 18.01, to bedzie 10 tydz
Łącze sie w bólu z dziewczynami, ktore męczą mdłości. Wprawdzie nie wymiotuje, ale potrafi mnie mdlic przez cały dzien nawetwmuszam w siebie jedzenie...
Ostatnio, jak złapało mnie lekkie przeziębienie - udało mi sie wykurować woda z cytryna i miodem - 4 dni i zapomniałam o katarze
-
cześc
a u mnie wszystko ustało.....
znów w nocy nie spałąm, już od wczoraj jakieś dziwne przeczucie...
i najgorsze, że piersi zrobiły się miekkie flakowate, a bolały niezeomsko i były napęczniałe jak diabli - teraz dwa miekkie flaki, mdłości przeszły, ból brzucha przeszedł, jedynie krzyż boli, ale lekko, jeść mi się nic nie chce, a zawsze pół nocy mnie ssało aż z głodu a o 8.00 to już 4 kromeczki jadłąm, umieram ze strachu, w poprzedniej ciąży też tak się bałam w pewnym dniu dostałąm ataku paniki i na wizycie okazało się, że od mniej wiecej w tedy serce nie bije...
teraz moje serce wali jak młotem ze strachu... umieram, jeszcze nigdy aż tak się nie bałąm to silniejsze ode mnie, a nie ma dziś lekarzy ginekologów nigdzie bo nie wytrzymam tego!!!
a i sikanie też w połowie odpuściło...
gdzie iśc dziewczyny???
mieszkam w małęj miejscowości, gdzie jest tylko dyżur (na kogo się trafi - dentysta, pediatra itd) który nie zbyt pomaga, nie plamie, nie krwawie, wiec mnie do domu odeśle... do szpitala najbliżej nas nie przyjmą jeśli nie ma zagrożenia życia, odeślą na nasz dyżur, nie mam gdzie iść...
jestem z wolbromia, nieopodal olkusza a ok 45km od krakowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:15
-
Ja w ogole nie mam mdlosci ani wymiotow. One jeszcze nadejda?
Dzis specjalnie zjem owoce i zobaczymy z tymi bolami. Moze po prostu mam jakas nietolerancje. Wiem ze nie robia skurczy ale ja nie wiem czy bol mam skurczowy czy nie...
Ja dzis tez przespalam bez wstawania ale zaraz sie klade bo mi sie spac chce
AOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
można jechać do szpitala do krakowa i powiedzieć, że mam złe przeczucia???
że objawy ciążowe przeszły jak ręką odjął??
a jak mnie wyśmieją i wyrzuca???
gdyby był normalny dzień to bym poszła gdzieś prywatnie, a dziś nie mam gdzie
-
można jechać do szpitala do krakowa i powiedzieć, że mam złe przeczucia???
-
Agsha wrote:Ja w ogole nie mam mdlosci ani wymiotow. One jeszcze nadejda?
Dzis specjalnie zjem owoce i zobaczymy z tymi bolami. Moze po prostu mam jakas nietolerancje. Wiem ze nie robia skurczy ale ja nie wiem czy bol mam skurczowy czy nie...
Ja dzis tez przespalam bez wstawania ale zaraz sie klade bo mi sie spac chce
A
Nie koniecznie moja przyjaciolka urodzila dwoje zfrowych wspanialych dzieci i nie miala wogole mdlosci...nie wymiotowala☺a i dwa porody miala takie ekspresowe☺ -
Truskaweczka83 wrote:można jechać do szpitala do krakowa i powiedzieć, że mam złe przeczucia???
Może zadzwoń do jakiegoś lekarza, który przyjmuje prywatnie? Ja np mam dziś prywatną wizytę, więc jednak przyjmują w weekendy...
Ale przede wszystkim uspokój się kochana! stres i nerwy to jedne z najgorszych rzeczy w ciąży