Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi wyszło z kalendarza, obrączki i z sody chłopak, ja też czuję, że to będzie chłopak.
U nas to bez znaczenia, ważne by było zdrowe i było z nami.
Dlatego będziemy się cieszyć zarówno z chłopczyka jak i z dziewczynki.
Imiona mamy wybraneSyHa85, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Agsha wrote:Kochane a jak mam patrzec na dane dotyczace dzidziusia?
Mam 8.0tc. Wg belly 9.
Czy na parenting mam patrzec na 8 czy na 9 tc?
https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy
Pomoze mi ktos? Slicznie prosze.
Ja patrzę na 8, bo belly "przyśpiesza"
Z resztą, jak sprawdzałam po wizycie ostatniej i maluszek miał 16,5 mm to idealnie oddawało wielkość 8tyg (w którym wtedy byłam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:16
-
alicjaaaa wrote:Ja patrzę na 8, bo belly "przyśpiesza"
Z resztą, jak sprawdzałam po wizycie ostatniej i maluszek miał 16,5 mm to idealnie oddawało wielkość 8tyg (w którym wtedy byłam)
A dlaczego przyśpiesza? liczy wg Om, jak się jest w 9 tyg wg om, t ma się skończony pełny 8.
Ja patrzę normalnie,u mnie dzidzia jest starsza niż pokazuje mi suwaczek.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:A mi wyszło z kalendarza, obrączki i z sody chłopak, ja też czuję, że to będzie chłopak.
Imiona mamy wybrane
Ja czuję, że u nas z imionami będzie niezła wojna
Dla chłopca mam kilka typów, które od zawsze mi się podobały, znam ludzi o takich imionach i nigdy się na nich nie zawiodłam i przede wszystkim "niosą" ze sobą dobry ładunek, że tak powiem
-
Martynka30 wrote:A dlaczego przyśpiesza? liczy wg Om, jak się jest w 9 tyg wg om, t ma się skończony pełny 8.
Ja patrzę normalnie,u mnie dzidzia jest starsza niż pokazuje mi suwaczek.
Ja np. jestem teraz w 9t3d a belly mówi, że to 10 tydzień już
-
Martynka30 wrote:A mi wyszło z kalendarza, obrączki i z sody chłopak, ja też czuję, że to będzie chłopak.
Imiona mamy wybrane -
alicjaaaa wrote:Ja czuję, że u nas z imionami będzie niezła wojna
Dla chłopca mam kilka typów, które od zawsze mi się podobały, znam ludzi o takich imionach i nigdy się na nich nie zawiodłam i przede wszystkim "niosą" ze sobą dobry ładunek, że tak powiem
Dojdziecie do kompromisu
U nas było tak, że zostawiliśmy tylko takie imiona, które obojgu nam się podobają, aż padła decyzjawahamy się jeszcze nad 3 imionami dla dziewczynki
alicjaaaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
alicjaaaa wrote:Ja patrzę na 8, bo belly "przyśpiesza"
Z resztą, jak sprawdzałam po wizycie ostatniej i maluszek miał 16,5 mm to idealnie oddawało wielkość 8tyg (w którym wtedy byłam)
No bo ja juz nie wiem. Mam dzis 8t0d. 7t5d mialam usg i lekarz napisal ze wg usg 7t2d. CRL 13mm.... A na parenting 8t0d to 15mm czyli jakby jednak moje om z parentingiem sie zgadza. A belly mnie tu atakuje 9tc gdzie w ogole wszedzie pokazuje 2cm....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualnyalicjaaaa wrote:Ja czuję, że u nas z imionami będzie niezła wojna
U mnie z imionami problemChciałabym, żeby dzidziu miało imię, którego w rodzinie u nas jeszcze nie ma. Wybrałam sobie "Aleksander", a tu moja kuzynka dopiero co urodziła i zgadnijcie jakie imię synkowi dała
Więc chyba zrezygnuje z tych "wyjątkowych" imion i dam takie, jakie mi się podoba. Więcej problemów mam z imieniem dla dziewuszki.
-
sabanek wrote:U mnie z imionami problem
Chciałabym, żeby dzidziu miało imię, którego w rodzinie u nas jeszcze nie ma. Wybrałam sobie "Aleksander", a tu moja kuzynka dopiero co urodziła i zgadnijcie jakie imię synkowi dała
Więc chyba zrezygnuje z tych "wyjątkowych" imion i dam takie, jakie mi się podoba. Więcej problemów mam z imieniem dla dziewuszki.
Aleksander to też mój typ
A z dziewczynami - mam to samo! Będziemy mieli mega zagwozdkę, jak się okaże, że to kobitkaMartynka30 lubi tę wiadomość
-
Agsha wrote:No bo ja juz nie wiem. Mam dzis 8t0d. 7t5d mialam usg i lekarz napisal ze wg usg 7t2d. CRL 13mm.... A na parenting 8t0d to 15mm czyli jakby jednak moje om z parentingiem sie zgadza. A belly mnie tu atakuje 9tc gdzie w ogole wszedzie pokazuje 2cm....
No i właśnie dlatego ja nie patrzę na belly
-
Agsha wrote:No bo ja juz nie wiem. Mam dzis 8t0d. 7t5d mialam usg i lekarz napisal ze wg usg 7t2d. CRL 13mm.... A na parenting 8t0d to 15mm czyli jakby jednak moje om z parentingiem sie zgadza. A belly mnie tu atakuje 9tc gdzie w ogole wszedzie pokazuje 2cm....
Ja byłam w 7t2d i miałam 1,1cm i na USG pokazywało też 7t2d, wg.belly to był 8 tydzień już ale na parenting wychodziło 7 więc ja też nie wiem.
Ale jak wpisałam wymiar dziecka w belly na ten wykres to pokazuje, że jest ok. Słyszałam też, że jak się jest np w 7t2d to mówi się, że to 8 tydzień..No nie wiem ciężko to wytłumaczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:29
Luteina 100mg x 2
-
Dziewczynki kochane ja bym nie patrzyła, że kuzynka nazwała dziecko imieniem, które mi się podoba, nigdzie nie jest zakazane, że nie można nadawać tych samych imion w rodzinieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
aaniuskaa wrote:Ja byłam w 7t2d i miałam 1,1cm i na USG pokazywało też 7t2d, wg.belly to był 8 tydzień już ale na parenting wychodziło 7 więc ja też nie wiem
.
Ale jak wpisałam wymiar dziecka w belly na ten wykres to pokazuje, że jest ok. Słyszałam też, że jak się jest np w 7t2d to mówi się, że to 8 tydzień..No nie wiem ciężko to wytłumaczyć
No wiec wlasnie. A mi znow chodzi po glowie pojscie na usg...
Zaniepokoil mnie ten ostatni slaby przyrost dzidziusia. I wiem ze to moze byc wina czlowieka i pomiaru. Jednak nie daje mi to spokoju.
Przyrost w 5 dni 2.6mm nie urywa 4 liter...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:43
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!