WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn mających już małe maluszki. Czy Wy macie już jakikolwiek brzuch???
    Wszędzie mówili że przy drugiej ciąży wywali szybko brzuch. A ja nie mam nic... U mnie już 11+0, dodatkowo 2 maluchy a nic po mnie nie widać. Boję się że przestały rosnąć :/

Mi tez juz wywala brzuch a jutro mi pyknie 10+0 ale z synem tez bardzo szybko mnie wywalilo. Ja juz mam taka urode. Jak mi sie uda to wstawie zdjecie jutro...

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) my dzisiaj byliśmy na wizycie i wszystko jest ok. Z USG ciąża wychodzi mi młodsza, ale na karcie mam wpisane 13 sierpnia poród.
    Lekarz powiedział że prenatalne za 3 tygodnie ;] jutro zadzwonie żeby się umówić, niby powiedział że może mi on zrobić te pierwsze, ale pójdę sobie na te pierwsze, żeby film dostać ;] podobno na pierwszym najlepiej wychodzi dzidzia.

28c7228607639249med.jpg

aaniuskaa, Martynka30, alicjaaaa, Edzia;), Domi793, Emma1985, kaarolaa, malika89, JRY1984, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Czytałam, że im większe CRL tym większe NT w tym okresie kiedy się robi badania prenatalne... Próbuje się uspokoić i przestać płakać bo mąż za niedlugo wraca do domu.. idę i już nie smęcę. Tak bardzo chciałam zdrowe dziecko.
    BEdzie zdrowe !!!Kochana spokojnie :* same pozytywne mysli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:06

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zamówiłąm poduszkę w kształcie I

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i5762679500.html

mam małe łóżko tylko 140cm szerokości, a mąż duuuży, wiec większa mi nie wejdzie poprostu, taka mi wystarczy :)

malika89 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Czytałam, że im większe CRL tym większe NT w tym okresie kiedy się robi badania prenatalne... Próbuje się uspokoić i przestać płakać bo mąż za niedlugo wraca do domu.. idę i już nie smęcę. Tak bardzo chciałam zdrowe dziecko.

Kochana więcej optymizmu! Słuchaj, bo dziewczyny mądrze piszą.
    Poza tym pamiętaj, że maluszek już odczuwa Twoje emocje, więc potrzebuje mnóstwa dobrej energii i uśmiechu, żeby zdrowo rosnąć :)
    Głowa do góry! :*

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu, rozumiem, że się Słońce boisz, każda z nas by się bała będąc na Twoim miejscu, ale to nie jest ostateczna diagnoza, i wcale nie oznacza ona, że będziesz miała chore dziecko, pójdziesz na prenatalne i zobaczysz napiszesz nam, dziewczyny jest dobrze. Moja bratowa będąc w ciąży usłyszała od lekarza, że dziecko będzie miało poważną wadę serca. Skierował ją do innego lekarza, na potwierdzenie i okazało się, że maluch zdrowy.
    Lekarz jest tylko człowiekiem i może się mylić, a sprzęt też zawodzi.
    Kochana przytulam Cię z całej siły <3

SyHa85, Domi793 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt :))

Malibu... i dla mnie ten czlowiek to zero jesli chodzi o lekarza. Jesli jest okreslone, ze NT bada sie przy 4,5 cm co najmniej to po co robi usg wczesniej i matke stresuje!! Porazka...
    Kochanie postaraj sie uspokoic...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    hej zamówiłąm poduszkę w kształcie I

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i5762679500.html

mam małe łóżko tylko 140cm szerokości, a mąż duuuży, wiec większa mi nie wejdzie poprostu, taka mi wystarczy :)

Bardzo fajna podusia:) całkiem spora :) moja odziedziczona jest w kształcie litery C.
    A odnośnie brzuszka. Mój wydaje mi się ogromny jak wysłałam zdjęcie siostrze ( podwójnej mamie) to mi odpisała,że miała taki na koniec 4go miesiąca. wizyta o 19.15 a mnie od 16 brzuch strasznie boli z nerwów

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę dołączyć? Jestem nowa ale ze sporym bagażem jak można to tak nazwać. Mam 39 lat, troje dzieci i małą niespodziankę w brzuchu. Odkryłam to forum nie dawno ale postanowiłam dołączyć jak przeczytam Was od początku do końca no i dzisiaj się udało.

Martynka30, monika454, aaniuskaa, SyHa85, monirek, Domi793, kaarolaa, Dominique88, Elza :), malika89, JRY1984, Betty Boop, celia lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk Witamy :)rozgość sie :)na którego masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:40

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Czy mogę dołączyć? Jestem nowa ale ze sporym bagażem jak można to tak nazwać. Mam 39 lat, troje dzieci i małą niespodziankę w brzuchu. Odkryłam to forum nie dawno ale postanowiłam dołączyć jak przeczytam Was od początku do końca no i dzisiaj się udało.

Pewnie, że możesz, czuj się jak u siebie :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję, napiszę może parę słów o sobie. Ciąża troszkę nas zaskoczyła i szczerze powiem że najgorzej było mi się przyznać w rodzinie bo oczywiście słów krytyki mi nie oszczedzono, że za stara jestem, że nie mamy warunków, że tacy dorośli a nie umieją się zabezpieczyć ale mam to głęboko gdzieś. Mam córkę 18 lat, syna 8 i córkę 4. Mieszkam w Warszawie. Raz poronienie tzw.puste jajo.

Paulka123, snoopy29 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk bardzo dobrze, że masz to gdzieś, to Twoje życie, nikt z tych osób nie przeżyje go za Ciebie, a dziecko jest darem Bożym :)
    Starym można być w wieku 80 lat, a nie w 39 :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam o tym ze wybieracie się na badania prenatalne i w sumie rozmawiałam o tym z moim lekarzem. Jednak podjęłam decyzje ze nie będę ich robić. Niech się dzieje wola nieba.

Wiadomo mam nadzieję że dziecko urodzi się zdrowe ale jesli tak nie będzie to i tak je będę kochać.

Zawsze marzyłam by udało mi się mieć choć jedno dziecko i teraz noszę je pod sercem. Co by się nie działo godzę się z losem i jestem dobrej myśli :)

Martynka30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

mam pytanko natury kosmetycznej.

Bo przecież od tych zakazów i nakazów w internecie to można zwariować.

Jak jest z kąpielami? WIadomo w gorącej wodzie nie wolno.... Ale w takiej letnio-ciepłej?
    Najpierw to wykluczyłam. Ale potem pomyślałam, że przykładowo w lipcu raczej nie będzie chłodniej niż woda w wannie.... A też musimy jakoś funkcjonować. Jak to jest?

A dodatkowo JEŚLI by się okazało że jednak czasem można ponurkowac...

Jak z kosmetykami do kąpieli?
    Jako dodatkową działalność mam sklep internetowy. Pośród różnych produktów mam babeczki do kąpieli z olejkami nawilżającymi. Są 1000 razy lepsze niż balsamy a skóra jest niesamowicie ujędrniona i elastyczna po nich. Pomyślałam, że fajnie byłoby je wykorzystać w ciąży na okoliczność rozstępów itp.... (uwaga, nie nie to nie reklama mojego sklepu :-)).

Ale właśnie wie wiem czy mogę.

Podaję przykładowy skład takiej babeczki:
    Składniki: Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Zea Mays (Corn) Starch, Sodium Lauryl Sulfate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Parfum (Fragrance), Sucrose, Aqua (Water), Glucose, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Xanthan Gum, Glycerin, Santalum Spicata (Sandalwood) Wood Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Shellac, Hydroxypropyl Methylcellulose, Benzyl Alcohol, Linalool, Benzyl Benzoate, Amyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Geraniol

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk witamy :)

Rudi trzymam kciuki za wizytę :)

Mmalibu
    nie denerwuj się, wiem że łątwo mówić, ale ja w czw dostałąm info, żę serduszko bije za wolno... to oznacza powolny koniec...nie ma na to leku, na szczęście w pt miałąm umówioną wiztre prywatną, na ktora pod wpływem takich informacji poszłąm
    i co? okazało się że serduszko jest ok, dzidzia też, niestety taśma owodniowa się ujawniłą, ale powód mojego strachu okazal się nieprawdziwy!
    Głowa do góry, bez zmartwień, odsuwaj te myśli a będzie dobrze!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Bardzo dziękuję, napiszę może parę słów o sobie. Ciąża troszkę nas zaskoczyła i szczerze powiem że najgorzej było mi się przyznać w rodzinie bo oczywiście słów krytyki mi nie oszczedzono, że za stara jestem, że nie mamy warunków, że tacy dorośli a nie umieją się zabezpieczyć ale mam to głęboko gdzieś. Mam córkę 18 lat, syna 8 i córkę 4. Mieszkam w Warszawie. Raz poronienie tzw.puste jajo.

Ehh wiesz mnie mama urodziła jak miała 38 lat, a moja najstarsza siostra również urodziła synka w wieku 38 lat :). Nie przejmuj się tym gadaniem bo to takie bezsensowne komentarze i wszyscy wtedy tacy mądrzy nagle są ;)
    Zresztą ja nie widzę nic złego w Twoim wieku i w byciu w ciąży w tym wieku bo jesteś młoda! Masz już trójkę dzieci i doświadczenie więc sobie spokojnie ze wszystkim poradzisz :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dziewczyny tak czytam o tym ze wybieracie się na badania prenatalne i w sumie rozmawiałam o tym z moim lekarzem. Jednak podjęłam decyzje ze nie będę ich robić. Niech się dzieje wola nieba.

Wiadomo mam nadzieję że dziecko urodzi się zdrowe ale jesli tak nie będzie to i tak je będę kochać.

Zawsze marzyłam by udało mi się mieć choć jedno dziecko i teraz noszę je pod sercem. Co by się nie działo godzę się z losem i jestem dobrej myśli :)

Pięknie to napisałaś, ja też będę kochać dziecko bez względu na wszystko :)

SyHa85, Ania_1986, smerfetka84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem robie kąpiel w takiej ciepło letniej właśnie i do kapieli uzywam takie z Rossmana z Baby dream taki dla przyszłych mam Wohlfuhl Bad płyn do kapieli,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:07

Martynka30 lubi tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha tak czytam co tu piszesz i w szoku jestem bo ja kąpiel robię sobie normalnie z tym ze w samej wodzie bez żadnych płynów bo zapachy mię doprowadzają do mdłości.

A co do twojego sklepu to możesz podać linka?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ