X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    U mnie wiadomo,że wiedzą, bo jestem na zwolnieniu. Wszyscy współpracownicy baaardzo się ucieszyli, oczywiście kierownictwo to szkoda gadać. U mojego jeszcze nikt nie wie, dowiedza się po prenatalnych.

U mnie w pracy wiedza bo musiaalm powiedziec wczesniej bo rekrutacja na moje stanowisko musi byc, szefostwo pogratulowalo, reszta pracownikow tez, kolezanki sie nawet poplakaly :) u meza w pracy tez wiedza, nawet z tej okazji dostal nowe zadania i mozliwosc dorobienia, wiec jestesmy zadowoleni, chociaz z drugiej strony wolelibysmy zeby wiecej czasu spedzil z nami.

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mały??? Wieeeeelki CUD :D

Na razie mały cud, który rośnie :)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja wg OM mam 25 sierpnia, a wg doktor 28 sierpnia. A jak sprawdzam wzrost to idealnie do tego co ma być 25 sierpnia.

Zwariować można

Po co sie stresowac terminiem, dziecko i tak wybierze dla siebie najbardziej odpowiedni dzien i moze to byc nawet do dwoch tygodni po podanym terminie :)

Dominique88 lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Po co sie stresowac terminiem, dziecko i tak wybierze dla siebie najbardziej odpowiedni dzien i moze to byc nawet do dwoch tygodni po podanym terminie :)
    Moja szwagierka urodziła syna równo 2 tygodnie po terminie juz musieli wywoływać to ważył 4600 i miał 62 cm :)urodziła naturalne bo jak robili usg ostatnie mówili że dziecko ze 4000 moze bedzie miało wiecej nie , a okazał sie spory klocuszek a nie miała cukrzycy nic :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:

Dokladnie. Samo wie kiedy ma wyjsc :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha my zakonczylismy temat imion i powiedzielismy, ze imie dziecka podamy, jak sie urodzi. Raz zaczelismy ten temat to sie nasluchalam i na takiej zasadzie to mi kazde imie obrzydza, bo kazdemu sie imie z kim innym kojarzy. Ja tez jestem z tych, co uwazaja, ze dziecko trzeba zobaczyc, wiec nie mam zamiaru wysluchiwac jakichs docinek, jak potem wszystko mi.sie moze zmienic. Jak sie dziecko urodzi to przedstawimy i watpie, zeby sie wtedy nad imieniem ktos zastanawial, tylko sie na dziecku skupia.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dokladnie. Samo wie kiedy ma wyjsc :-)

Ciekawe czy którejś z nas sprawdzi się idealnie termin :) nie mówie o planowanych CC

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Daria23 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale sie rozpisałyście z samego rana :) co do imion my z meżem mamy juz wybrane od 7 lat, gdy bylismy na pierwszych wspolnych wakacjach na plazy lezalo kolo nas małżeństwo z bliźniakami i strasznie nam sie ich imiona spodobały, a był to Natan i Noemi :) Nawet nie ma możliwości do jakiejkolwiek zmiany, chociaż imie dla corki w mojej rodzinie sie nie podoba, już pod ich naciskiem wymyslalam nowe, ale maż sie nie zgodził maja byc te imiona i koniec :) Muszą zaakceptować i tyle swoj czas na wymyslanie imion mieli, teraz nasza kolej :) ja dzis sie dobrze czuje, ale znowu powrocily poranne mdlości i strasznie chce mi sie pic od dwoch dni tak jakbym miala kaca :/ Zabieram sie za sprzatanie, bo jutro zostajemy z mezem sami i bedziemy sie czuc jakby na swoim :) Milego dnia kochane :)

88c5vfxmz2mg1dh1.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Moja szwagierka urodziła syna równo 2 tygodnie po terminie juz musieli wywoływać to ważył 4600 i miał 62 cm :)urodziła naturalne bo jak robili usg ostatnie mówili że dziecko ze 4000 moze bedzie miało wiecej nie , a okazał sie spory klocuszek a nie miała cukrzycy nic :)

O mamo wspolczuje klocuszka, biedula sie pewnie umeczyla :( moja cora miala 3450 jak sie urodzila, rodzilam naturalnie bez znieczulenia ale nie wyobrazam sobie kilograma wiecej przeciskac ;)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Agsha my zakonczylismy temat imion i powiedzielismy, ze imie dziecka podamy, jak sie urodzi. Raz zaczelismy ten temat to sie nasluchalam i na takiej zasadzie to mi kazde imie obrzydza, bo kazdemu sie imie z kim innym kojarzy. Ja tez jestem z tych, co uwazaja, ze dziecko trzeba zobaczyc, wiec nie mam zamiaru wysluchiwac jakichs docinek, jak potem wszystko mi.sie moze zmienic. Jak sie dziecko urodzi to przedstawimy i watpie, zeby sie wtedy nad imieniem ktos zastanawial, tylko sie na dziecku skupia.

Amen :D

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ciekawe czy którejś z nas sprawdzi się idealnie termin :) nie mówie o planowanych CC

A sa juz jakies cesarki zatwierdzone?

512ee1ecf0.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:

No ja np. w I ciąży terminem się bardzo stresowałam jak się okazało, że będzie cc. Lekarz ustalił go wg OM, nie przyjmując do wiadomości, że mam długie cykle i owu była później (wg obserwacji wiedziałam kiedy). I nie chciałam, żeby mała za szybko wyciągali... Wg usg też zawsze wychodziło później o ok 7-9 dni. Dla dziecka tyle dodatkowo w brzuchu to dużo. A planowe cc u nas zawsze robią w 38 tc. I tak naprawdę to wg terminu poczęcia a nie OM to mała jest jeszcze wcześniakiem bo byłoby dokładnie 36t6d (wiem wiem to żaden wcześniak, ale dodatkowe szczepienia byłyby już za darmo :-p). A wg lekarzy 38t1d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:58

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    A sa juz jakies cesarki zatwierdzone?

Ja. Termin jeszcze nie ustalony :-P ale na pewno nie będę sierpniową mamą :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Pikcia i Ania, bardzo Wam współczuję :( Myślałam że na tym etapie już nie będziemy czytać takich wieści!! Trzymajcie się, jestem pewna że niedługo tu wrócicie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa potwierdzily, ze jest Ok. Ryzyko wszystkich trisomii <1: 20 000 :)

olenka_30, Sanka, monirek, hella, Daria23, SyHa85, Dere, Paulaaa, smerfetka84, malika89, Betty Boop, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dorosłam do tego żeby mnie wpisać na listę :)
    Bo dziś stwierdziłam że spróbuję znaleźć tętna (mam detektor Angelcare) i jestem pewna że znalazłam obydwa! Po przeciwnych stronach, na trochę różnej wysokości.

Ładnie więc proszę o wpisanie mnie na 4 sierpnia. To jest mój termin z OM, ale dzieci są troszkę młodsze. Ale ponieważ rok temu miałam cc, teraz też będzie i na pewno w lipcu. Mam nadzieję że nie odeślecie mnie do lipcówek :)

olenka_30, monirek, Daria23, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

preg.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Pikcia,Aniu strasznie mi przykro...

Ja witam się po urlopie nad morzem :) Rzadko piszę,bo mała zrobiła się dość absorbująca ostatnio,a i starszak ma ferie więc dom pełen ludzi :)

Wczoraj miałam wizytę i badanie genetyczne.A więc zobaczylam juz całkiem sporego,ale jednak małego człowieczka.Wysokości ok.5,5cm z NT 1,12 i wszystkimi zdrowymi organami :) Specjalnie przed wizytą zapodałam sobie snickersa coby się małe trochę rozruszało,bo ostatnio to średnio z tym było...no to sie rozruszało tak,że miałam badanie dłuuugo,bo nie szło nic zmierzyć :P Strasznie sie cieszę,że wszystko ok.Teraz tylko czekać na kopniaczki i kolejne usg :) Na wadze ubył mi kolejny kilogram co mnie dziwi,bo apetyt w normie.

Temat imion...ostatnio myslę o Łucji i Kajetanie.Mąż dla dziewczynki przyklasnął,chłopięce już mniej-będziemy negocjować później :)

Jeśli chodzi o wagę dzieci przy porodzie to syn miał równo 4kg,a Amela 3,58kg(długością prawie równi)Muszę przyznać,że mimo wszystko poród z młodym był lzejszy z tym,że podejrzewam że to z racji mojego wieku.Rodząc go miałam 19 lat więc młodość ;) Amele rodziła już kobieta mniej rozruszana :P

Truskaweczka chyba pytałaś o detektor i od kiedy kto usłyszał bicie serca.Ja mam sonoline i nie udało mi sie jeszcze malucha złapać.Po wczorajszym usg wiem,że serce jak dzwon więc cierpliwie muszę poczekać.

Moja mała przyszłość :)

4190572_hh0003.jpg

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim :)

monirek, Magdzia88, hella, Viola27, Daria23, SyHa85, Sarayu, Karo Em, smerfetka84, malika89, Betty Boop, Domi793, kaarolaa, Dominique88, Paulka123 lubią tę wiadomość

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Canario przytulanko było dzień przed podaniem zastrzyku, w dzień pęknięcia pęcherzyka, i następnego rano. Testowałam w dzień spodziewanej M. Druga kreseczka była baaaardzo bladziutka, kolejnego dnia już bardziej wyraźna, a po 4 dniach 2 wielkie tłuste krechy :) Powodzenia

o kurcze, ja za pierwszym razem zobaczyłam 2 kreski wcześniej niż termin OM, to chyba się wstrzymam z tym testowaniem. no zobaczymy, na pewno się pochwalę wynikiem.
    a kiedy ci pęcherzyk pękł? po ilu godzinach od zastrzyku? czułaś? skąd wiesz kiedy? :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pappa potwierdzily, ze jest Ok. Ryzyko wszystkich trisomii <1: 20 000 :)

Cudnie, bosko i wspaniale :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion i tesciowych to moja bardzo by chciała żeby jeśli bedzie miała sie urodzić dziewczynka to żeby dostała imię po niej - Maria :P maż na szczescie nie zgadza sie na to, ale mnie zadziwił fakt że tak o tym wspomniała... Ale powiedziałam już że żadnego powtarzania imion nie bedzie.
    Już mi wysarczy że w mojej rodzinie mój pradziadek mial na imie Stanisław i miał dwoch synów i córke (moja babcie). I jeden syn to Stanisław, moja babcia Stanisława a drugi syn za żone też sobie wział Stanisławę :P

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ