X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    U mnie wiadomo,że wiedzą, bo jestem na zwolnieniu. Wszyscy współpracownicy baaardzo się ucieszyli, oczywiście kierownictwo to szkoda gadać. U mojego jeszcze nikt nie wie, dowiedza się po prenatalnych.

U mnie w pracy wiedza bo musiaalm powiedziec wczesniej bo rekrutacja na moje stanowisko musi byc, szefostwo pogratulowalo, reszta pracownikow tez, kolezanki sie nawet poplakaly :) u meza w pracy tez wiedza, nawet z tej okazji dostal nowe zadania i mozliwosc dorobienia, wiec jestesmy zadowoleni, chociaz z drugiej strony wolelibysmy zeby wiecej czasu spedzil z nami.

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mały??? Wieeeeelki CUD :D

Na razie mały cud, który rośnie :)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja wg OM mam 25 sierpnia, a wg doktor 28 sierpnia. A jak sprawdzam wzrost to idealnie do tego co ma być 25 sierpnia.

Zwariować można

Po co sie stresowac terminiem, dziecko i tak wybierze dla siebie najbardziej odpowiedni dzien i moze to byc nawet do dwoch tygodni po podanym terminie :)

Dominique88 lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Po co sie stresowac terminiem, dziecko i tak wybierze dla siebie najbardziej odpowiedni dzien i moze to byc nawet do dwoch tygodni po podanym terminie :)
    Moja szwagierka urodziła syna równo 2 tygodnie po terminie juz musieli wywoływać to ważył 4600 i miał 62 cm :)urodziła naturalne bo jak robili usg ostatnie mówili że dziecko ze 4000 moze bedzie miało wiecej nie , a okazał sie spory klocuszek a nie miała cukrzycy nic :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:

Dokladnie. Samo wie kiedy ma wyjsc :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha my zakonczylismy temat imion i powiedzielismy, ze imie dziecka podamy, jak sie urodzi. Raz zaczelismy ten temat to sie nasluchalam i na takiej zasadzie to mi kazde imie obrzydza, bo kazdemu sie imie z kim innym kojarzy. Ja tez jestem z tych, co uwazaja, ze dziecko trzeba zobaczyc, wiec nie mam zamiaru wysluchiwac jakichs docinek, jak potem wszystko mi.sie moze zmienic. Jak sie dziecko urodzi to przedstawimy i watpie, zeby sie wtedy nad imieniem ktos zastanawial, tylko sie na dziecku skupia.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dokladnie. Samo wie kiedy ma wyjsc :-)

Ciekawe czy którejś z nas sprawdzi się idealnie termin :) nie mówie o planowanych CC

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Daria23 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale sie rozpisałyście z samego rana :) co do imion my z meżem mamy juz wybrane od 7 lat, gdy bylismy na pierwszych wspolnych wakacjach na plazy lezalo kolo nas małżeństwo z bliźniakami i strasznie nam sie ich imiona spodobały, a był to Natan i Noemi :) Nawet nie ma możliwości do jakiejkolwiek zmiany, chociaż imie dla corki w mojej rodzinie sie nie podoba, już pod ich naciskiem wymyslalam nowe, ale maż sie nie zgodził maja byc te imiona i koniec :) Muszą zaakceptować i tyle swoj czas na wymyslanie imion mieli, teraz nasza kolej :) ja dzis sie dobrze czuje, ale znowu powrocily poranne mdlości i strasznie chce mi sie pic od dwoch dni tak jakbym miala kaca :/ Zabieram sie za sprzatanie, bo jutro zostajemy z mezem sami i bedziemy sie czuc jakby na swoim :) Milego dnia kochane :)

88c5vfxmz2mg1dh1.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Moja szwagierka urodziła syna równo 2 tygodnie po terminie juz musieli wywoływać to ważył 4600 i miał 62 cm :)urodziła naturalne bo jak robili usg ostatnie mówili że dziecko ze 4000 moze bedzie miało wiecej nie , a okazał sie spory klocuszek a nie miała cukrzycy nic :)

O mamo wspolczuje klocuszka, biedula sie pewnie umeczyla :( moja cora miala 3450 jak sie urodzila, rodzilam naturalnie bez znieczulenia ale nie wyobrazam sobie kilograma wiecej przeciskac ;)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Agsha my zakonczylismy temat imion i powiedzielismy, ze imie dziecka podamy, jak sie urodzi. Raz zaczelismy ten temat to sie nasluchalam i na takiej zasadzie to mi kazde imie obrzydza, bo kazdemu sie imie z kim innym kojarzy. Ja tez jestem z tych, co uwazaja, ze dziecko trzeba zobaczyc, wiec nie mam zamiaru wysluchiwac jakichs docinek, jak potem wszystko mi.sie moze zmienic. Jak sie dziecko urodzi to przedstawimy i watpie, zeby sie wtedy nad imieniem ktos zastanawial, tylko sie na dziecku skupia.

Amen :D

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ciekawe czy którejś z nas sprawdzi się idealnie termin :) nie mówie o planowanych CC

A sa juz jakies cesarki zatwierdzone?

512ee1ecf0.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:

No ja np. w I ciąży terminem się bardzo stresowałam jak się okazało, że będzie cc. Lekarz ustalił go wg OM, nie przyjmując do wiadomości, że mam długie cykle i owu była później (wg obserwacji wiedziałam kiedy). I nie chciałam, żeby mała za szybko wyciągali... Wg usg też zawsze wychodziło później o ok 7-9 dni. Dla dziecka tyle dodatkowo w brzuchu to dużo. A planowe cc u nas zawsze robią w 38 tc. I tak naprawdę to wg terminu poczęcia a nie OM to mała jest jeszcze wcześniakiem bo byłoby dokładnie 36t6d (wiem wiem to żaden wcześniak, ale dodatkowe szczepienia byłyby już za darmo :-p). A wg lekarzy 38t1d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:58

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    A sa juz jakies cesarki zatwierdzone?

Ja. Termin jeszcze nie ustalony :-P ale na pewno nie będę sierpniową mamą :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Pikcia i Ania, bardzo Wam współczuję :( Myślałam że na tym etapie już nie będziemy czytać takich wieści!! Trzymajcie się, jestem pewna że niedługo tu wrócicie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa potwierdzily, ze jest Ok. Ryzyko wszystkich trisomii <1: 20 000 :)

olenka_30, Sanka, monirek, hella, Daria23, SyHa85, Dere, Paulaaa, smerfetka84, malika89, Betty Boop, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dorosłam do tego żeby mnie wpisać na listę :)
    Bo dziś stwierdziłam że spróbuję znaleźć tętna (mam detektor Angelcare) i jestem pewna że znalazłam obydwa! Po przeciwnych stronach, na trochę różnej wysokości.

Ładnie więc proszę o wpisanie mnie na 4 sierpnia. To jest mój termin z OM, ale dzieci są troszkę młodsze. Ale ponieważ rok temu miałam cc, teraz też będzie i na pewno w lipcu. Mam nadzieję że nie odeślecie mnie do lipcówek :)

olenka_30, monirek, Daria23, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

preg.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Pikcia,Aniu strasznie mi przykro...

Ja witam się po urlopie nad morzem :) Rzadko piszę,bo mała zrobiła się dość absorbująca ostatnio,a i starszak ma ferie więc dom pełen ludzi :)

Wczoraj miałam wizytę i badanie genetyczne.A więc zobaczylam juz całkiem sporego,ale jednak małego człowieczka.Wysokości ok.5,5cm z NT 1,12 i wszystkimi zdrowymi organami :) Specjalnie przed wizytą zapodałam sobie snickersa coby się małe trochę rozruszało,bo ostatnio to średnio z tym było...no to sie rozruszało tak,że miałam badanie dłuuugo,bo nie szło nic zmierzyć :P Strasznie sie cieszę,że wszystko ok.Teraz tylko czekać na kopniaczki i kolejne usg :) Na wadze ubył mi kolejny kilogram co mnie dziwi,bo apetyt w normie.

Temat imion...ostatnio myslę o Łucji i Kajetanie.Mąż dla dziewczynki przyklasnął,chłopięce już mniej-będziemy negocjować później :)

Jeśli chodzi o wagę dzieci przy porodzie to syn miał równo 4kg,a Amela 3,58kg(długością prawie równi)Muszę przyznać,że mimo wszystko poród z młodym był lzejszy z tym,że podejrzewam że to z racji mojego wieku.Rodząc go miałam 19 lat więc młodość ;) Amele rodziła już kobieta mniej rozruszana :P

Truskaweczka chyba pytałaś o detektor i od kiedy kto usłyszał bicie serca.Ja mam sonoline i nie udało mi sie jeszcze malucha złapać.Po wczorajszym usg wiem,że serce jak dzwon więc cierpliwie muszę poczekać.

Moja mała przyszłość :)

4190572_hh0003.jpg

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim :)

monirek, Magdzia88, hella, Viola27, Daria23, SyHa85, Sarayu, Karo Em, smerfetka84, malika89, Betty Boop, Domi793, kaarolaa, Dominique88, Paulka123 lubią tę wiadomość

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Canario przytulanko było dzień przed podaniem zastrzyku, w dzień pęknięcia pęcherzyka, i następnego rano. Testowałam w dzień spodziewanej M. Druga kreseczka była baaaardzo bladziutka, kolejnego dnia już bardziej wyraźna, a po 4 dniach 2 wielkie tłuste krechy :) Powodzenia

o kurcze, ja za pierwszym razem zobaczyłam 2 kreski wcześniej niż termin OM, to chyba się wstrzymam z tym testowaniem. no zobaczymy, na pewno się pochwalę wynikiem.
    a kiedy ci pęcherzyk pękł? po ilu godzinach od zastrzyku? czułaś? skąd wiesz kiedy? :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pappa potwierdzily, ze jest Ok. Ryzyko wszystkich trisomii <1: 20 000 :)

Cudnie, bosko i wspaniale :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion i tesciowych to moja bardzo by chciała żeby jeśli bedzie miała sie urodzić dziewczynka to żeby dostała imię po niej - Maria :P maż na szczescie nie zgadza sie na to, ale mnie zadziwił fakt że tak o tym wspomniała... Ale powiedziałam już że żadnego powtarzania imion nie bedzie.
    Już mi wysarczy że w mojej rodzinie mój pradziadek mial na imie Stanisław i miał dwoch synów i córke (moja babcie). I jeden syn to Stanisław, moja babcia Stanisława a drugi syn za żone też sobie wział Stanisławę :P

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ