Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Dziewczyny właśnie dostałam wyniki na maila z tego darmowego badania na konflikt płytkowy http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
Na szczęście mi i mojemu Maluchowi on nie groziWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:04
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:A to nie jest to samo badanie, które się robi zazwyczaj na początku ciąży razem z grupą krwi? Ja to miałam robione i mam zapis, że ALLOPRZECIWCIAŁ DO ANTYGENÓW UKŁADU CZERWONOKRWINKOWEGO NIE STWIERDZONO
ja mialam w poprzedniej ciazy ze wzgledu na to, ze mam ujemna grupe...teraz pewnie bede musiala tez zrobic coombsa -
sylwiaśta159 wrote:A to nie jest to samo badanie, które się robi zazwyczaj na początku ciąży razem z grupą krwi? Ja to miałam robione i mam zapis, że ALLOPRZECIWCIAŁ DO ANTYGENÓW UKŁADU CZERWONOKRWINKOWEGO NIE STWIERDZONO
chyba raczej nie, bo ja też cos takiego mam zapisane a czekałam na wyniki 1 dzień, a to o czym pisze opóźniona na 3 tyg się czeka. -
http://tipy.interia.pl/artykul_17828,chlopiec-czy-dziewczynka-test-na-plec.html
Zrobiłam ten test. No normalnie co pytanie to mam inny wynikna mnie zabawy testowe się nie sprawdzają
+ kalendarz chiński - chłopak
+ owulacja - chłopak
+ obrączka - chłopak
+ soda - dziewczynka
Ale np. uroda na dziewczynkę, tętno na dziewczynkę, beta na chłopca....
Bujdy, bujdy, bujdys1985 lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
kaarolaa wrote:moze chodzi ci o test coombsa?
ja mialam w poprzedniej ciazy ze wzgledu na to, ze mam ujemna grupe...teraz pewnie bede musiala tez zrobic coombsa2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Agsha wrote:http://tipy.interia.pl/artykul_17828,chlopiec-czy-dziewczynka-test-na-plec.html
Zrobiłam ten test. No normalnie co pytanie to mam inny wynikna mnie zabawy testowe się nie sprawdzają
+ kalendarz chiński - chłopak
+ owulacja - chłopak
+ obrączka - chłopak
+ soda - dziewczynka
Ale np. uroda na dziewczynkę, tętno na dziewczynkę, beta na chłopca....
Bujdy, bujdy, bujdy
Ja tam nie robie tych testów co będzie to będzie ważne żeby miało 2 nóżki, 2 rączki, 2 nereczki i zdrowe serduszkos1985, smerfetka84, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:A to nie jest to samo badanie, które się robi zazwyczaj na początku ciąży razem z grupą krwi? Ja to miałam robione i mam zapis, że ALLOPRZECIWCIAŁ DO ANTYGENÓW UKŁADU CZERWONOKRWINKOWEGO NIE STWIERDZONO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:51
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Nie. To chodzi o za małą liczbę płytek u płodu, która powstaje przez atakujące go plytki matki. Małopłytkowość płodu to duże zagrożenie, między innymi wylewami do różnych organów dziecka.
-
sylwiaśta159 wrote:nie mam pojęcia
ja mam 0rh+ mój ma 0rh-, a i tak miałam takie coś zrobione. Muszę zapytać gin
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
sylwiaśta159 wrote:ja oddaję krew i coś takiego dzięki temu sprawdzą u dziecka i to za darmo? Fajnie, w poniedzialek ide do diagnostyki na morfologię to zapytam o to
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Badają antygeny na Twoich płytkach. Ja jesteś dodatnia to ok, jak ujemna to jest zagrożenie konfliktem. Wejdź sobie na tą stronę co podałam i poczytaj. Tam są też punkty pobrań, które biorą udział w programie.
-
Agsha wrote:Hej,
wybaczcie, że dopiero teraz, ale wróciłam do domu i padłam.
Ja to mam "szczęście".
Poszłam na IP - były tylko 3 osoby. Wychodzi dr, patrzę a to ten sam konował u którego byłam w Medicover, ktory nawet mnie nie zbadał i wizyta trwała 3 minuty (wmawiając mi że majac niedoczynność tarczycy wcale nie muszę robić badań tarczycowych w ciąży)...
Więc mina mi zrzedła.
Tu dużo lepiej nie było, choć musiał mnie zbadać.
Na usg wszystko ok, choć nawet mi nie pokazał, tylko zdjęcie zobaczyłam i to ukradkiem.
Dzidzia ma 2.9cm, serduszko było 170...
Nie dał mi nic ponad to co biorę.
Nie powiedział też skąd te różowe plamienia.
Po powrocie już ich nie zauważyłam.
Tylko teraz jakoś boli mnie podbrzusze i krzyż.
Kochana ja mam bule w krzyżu cały czas czasami ledwo mogę przez to dojść do kibelka, myślę że to wynik że tam nam się wszystko rozciąga i kręgosłup cierpi. U mnie jest najgorzej jak długo i duzo stoje.
-
Martynka30 wrote:Ja już po wizycie jest wszystko dobrze
Dzidzia jest duża i starsza niż na suwaczku
7,52 cm. Serduszko mocno bije.
Maleństwo strasznie ruchliwe, podskakiwało sobie, jest takie ruchliwe,że ginek miał problem, żeby zmierzyć mu tętno bo uciekało. A na sam początek zasłoniło sobie twarz rączkami
Jestem taka szczęśliwa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed9ca5c1998.jpg
Martynka, śliczna dzidzia
Martynka30 lubi tę wiadomość