X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć cos na temat mojego małżonka. Otóż dziś mu się trochę zebrało że wszystko leży i nabiera " wartości urzędowej" i jak mój mąż wziął się za robotę to tak nawet sobie przypomniał o krześle które myślałam że już prędzej wyląduje w koszu niż zostanie naprawiony a tu taki psikus ;)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Zgrzeszyłam....Od kilku dni za mną chodził. . McFluur z Lionem. . .:D

ja mieszkam 100m od mcdonalda, więc pokusa ogromna. Ja 2 razy zgrzeszyłam w ciązy raz zupka chińska raz chipsy.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby któraś miała problem z migrenowymi bólami głowy to melduję, że wypróbowałam sposób mojego pana doktora i polecam - wypicie kubka czarnej kawy pomogło mega!!!

co do jedzenia, to ja znowu mam fazę na chłodnik.. robię z kefiru, buraka, rzodkiewek, koperku i ogórka. i potrafię litr naraz zjeść :D

a dziś w biedronce napatoczyłam się na tydzień azjatycki i są ośmiornice mrożone w bardzo przyzwoitej cenie (29 zł za kilogram zapłaciłam). a w ogóle jest dużo fajnych rzeczy, więc polecam jeśli któraś lubi :)

Dominique88, celia lubią tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop
    pytałąś o tętno, centralnie przez środek macicy przepływa duża pulsująca żyła, tętni tak jak serce, po 2 stronach - blisko pachwin płyną dwie duże łątwo słyszalne żyły, przystaw do swojego serca detektor - mam ten sam co Ty, i posłuchaj jak bije Twoje serce - wolno ok 100 uderzeń, dziecka tętno jest ok 150 uderzeń, jakby bieg konia - jego tętent kopyt, ja znajduje od 11 tyg i 4 dnia co dzień :)
    najgorsze są początki, trzeba trzymać po 10sek w jednym miejscu i nasłuchiwać, potem 1 cm dalej i znów 10 sek, aż znajdziesz :)
    warto, bo ja bardzo się uspokajam podsłuchując :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka no teraz jak mi to wyjasnilas to by sie zgadzało, bo wlasnie w tych miejscach gdzie te zyły to słyszałam wyraźnie, ale swoje hahaha Jeszcze za wczesnie u mnie ale chcialam spróbowac ;) W sumie jak sobie przypomne dzwiek bicia serduszka z usg to nie brzmiało tak samo. Dzidzi faktycznie jak lokomotywa uderza a to dzisiaj było zwykłe-czyli moje :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wybaczcie, że dopiero teraz, ale wróciłam do domu i padłam.

Ja to mam "szczęście".

Poszłam na IP - były tylko 3 osoby. Wychodzi dr, patrzę a to ten sam konował u którego byłam w Medicover, ktory nawet mnie nie zbadał i wizyta trwała 3 minuty (wmawiając mi że majac niedoczynność tarczycy wcale nie muszę robić badań tarczycowych w ciąży)...
    Więc mina mi zrzedła.

Tu dużo lepiej nie było, choć musiał mnie zbadać.

Na usg wszystko ok, choć nawet mi nie pokazał, tylko zdjęcie zobaczyłam i to ukradkiem.
    Dzidzia ma 2.9cm, serduszko było 170...

Nie dał mi nic ponad to co biorę.

Nie powiedział też skąd te różowe plamienia.

Po powrocie już ich nie zauważyłam.

Tylko teraz jakoś boli mnie podbrzusze i krzyż.

s1985 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha no masz pecha do tego lekarza ale z drugiej strony wszystko sie dobrze skonczyło. Odpoczywaj i dbaj o siebie, bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:40

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    ja mieszkam 100m od mcdonalda, więc pokusa ogromna. Ja 2 razy zgrzeszyłam w ciązy raz zupka chińska raz chipsy.

Ja tez zjadlam dzis zupke chinska chodz wiem ze to tak srednio zdrowe ale tak soe zle czulam a mialam ochote na cos goracego a w domu grochowka wiec nie najlepsza na mdlosci...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Agsha no masz pecha do tego lekarza ale z drugiej strony wszystko sie dobrze skonczyło. Odpoczywaj i dbaj o siebie, bedzie dobrze :)

On mnie chyba prześladuje. Przecież wtedy byłam u niego prywatnie, po drugiej stronie Warszawy :P A tu ciup na IP w szpitalu państwowym pod moim blokiem...
    Brrrr

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Hej,

wybaczcie, że dopiero teraz, ale wróciłam do domu i padłam.

Ja to mam "szczęście".

Poszłam na IP - były tylko 3 osoby. Wychodzi dr, patrzę a to ten sam konował u którego byłam w Medicover, ktory nawet mnie nie zbadał i wizyta trwała 3 minuty (wmawiając mi że majac niedoczynność tarczycy wcale nie muszę robić badań tarczycowych w ciąży)...
    Więc mina mi zrzedła.

Tu dużo lepiej nie było, choć musiał mnie zbadać.

Na usg wszystko ok, choć nawet mi nie pokazał, tylko zdjęcie zobaczyłam i to ukradkiem.
    Dzidzia ma 2.9cm, serduszko było 170...

Nie dał mi nic ponad to co biorę.

Nie powiedział też skąd te różowe plamienia.

Po powrocie już ich nie zauważyłam.

Tylko teraz jakoś boli mnie podbrzusze i krzyż.

Odpoczywaj bo to najwazniejsze ja sie dzis wyspalam chyba pierwszy raz w dzien corcia dala mi pospac a teraz spacerek z pieskiem trzeba dotlenic sie i dzidzie ja to caly czas mowie i glaszcze sie po brzuszku a moja mala caluje dzidzie cos wspanialego a najfajniejsze uczucie jakie moze byc dla mnie to jak bylam ok7-8miesiac ciazy i dzidzia miala czkawke☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, teraz trochę więcej :-)

Badanie wyszło ok.Wszystkie pomiary dobre. Ciąża prawdopodobnie starsza (możliwe, że nawet o tydzień!). Postaraliśmy się o naszego dzidzisia 11 listopada, a termin porodu wg usg mam na 1go sierpnia. Muszę pomyśleć o bardzo patriotycznym imieniu dla chłopaka! :-) Mi się bardzo podoba Julek, ale Mąż stawia opór :-)

Badanie było przez brzuch, wszystko było widać. Dostaliśmy filmik z całego badania i już oglądaliśmy w domu. Bardzo fajna rzecz, bo na tak na spokojnie bez emocji widać o wiele lepiej! Do tego zawsze można zatrzymać i sie przyjrzeć Pysiowi.

Lekarz powiedział, że dobrze wykonane usg to 85% pewności że dziecko nie będzie miało tych trzech sprawdzanych chorób. Test Pappa daje dodatkowe 5 % (czyli wtedy 90
    %) - tylko, że ten test najcześćiej jeśli podaje wyniki fałszywe to przede wszystkim takie, które dają fałyszywy wynik dodatni (czyli, że jest choroba) - więc tylko wprowadzają niepotrzebnie zamęt. My zdecydowaliśmy się go nie robić.

Czekam na informacje od Martynki i Dere wiem, że też dzisiaj wizytowały :-)

I powodzenia dla wszystkich przyszłych wizyt! :-) (Malika trzymam kciuki za jutro!)

rosax3, Paulka123, Rudi88, Domi793, monirek, kaarolaa, Ninka0111, opóźniona, alicjaaaa, Nelk, Kw14tuszek, pigułka, malika89, sylwiaśta159, Dominique88, SyHa85, Ania_1986, celia, Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    On mnie chyba prześladuje. Przecież wtedy byłam u niego prywatnie, po drugiej stronie Warszawy :P A tu ciup na IP w szpitalu państwowym pod moim blokiem...
    Brrrr

Ja jeszcze nie będąc w ciąży trafiłam na lekarz na ip, którego mój chciał już czapnąć :P
    Przyjechałam z mega bólem brzucha ( ani stac ani lezeć ani siedzieć, tylko chodzenie mi pomagało) i krwawieniem między miesiączkami ( a brałam tabletki antty) a on tylko mnie zbadał ginekologicznie i kazał test ciążowy zrobić!!!!!! Do swojego lekarza zadzwoniłam na drugi dzień z rana, kazał przyjechać zbadałm gin i usg zrobił okazało się na szczęście, że tylko jakies zapalenie. A jak mu wspomniałam o tamtym to tylko wymownie spojrzał

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja tez uzywam detektora ale. tylko jak zeschizuje- srednio 2 razy w tygodniu:) u mnie lapalo 130 na tetnicach, tez na poczatku myslalam ze dzidzi az znalazlam 168- 173:) super urzadzenie.

Troche boje sie z tego czesto korzystac - na ostatnim usg Pan powiedzial ze uzywanie dopplera jest nieetyczne:((

• Dere Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ok, teraz trochę więcej :-)

Badanie wyszło ok.Wszystkie pomiary dobre. Ciąża prawdopodobnie starsza (możliwe, że nawet o tydzień!). Postaraliśmy się o naszego dzidzisia 11 listopada, a termin porodu wg usg mam na 1go sierpnia. Muszę pomyśleć o bardzo patriotycznym imieniu dla chłopaka! :-) Mi się bardzo podoba Julek, ale Mąż stawia opór :-)

Badanie było przez brzuch, wszystko było widać. Dostaliśmy filmik z całego badania i już oglądaliśmy w domu. Bardzo fajna rzecz, bo na tak na spokojnie bez emocji widać o wiele lepiej! Do tego zawsze można zatrzymać i sie przyjrzeć Pysiowi.

Lekarz powiedział, że dobrze wykonane usg to 85% pewności że dziecko nie będzie miało tych trzech sprawdzanych chorób. Test Pappa daje dodatkowe 5 % (czyli wtedy 90
    %) - tylko, że ten test najcześćiej jeśli podaje wyniki fałszywe to przede wszystkim takie, które dają fałyszywy wynik dodatni (czyli, że jest choroba) - więc tylko wprowadzają niepotrzebnie zamęt. My zdecydowaliśmy się go nie robić.

Czekam na informacje od Martynki i Dere wiem, że też dzisiaj wizytowały :-)

I powodzenia dla wszystkich przyszłych wizyt! :-) (Malika trzymam kciuki za jutro!)

Super że wszystko dobrze, ja miałam wizytę wczoraj. Młode miało chyba czkawke bo podskakiwalo:) poza tym pomiary ok:) kolejną wizyta 23.02 o 16tej:D już odliczam

monirek, Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pochłonęła lody z bita śmietaną. Bomba kaloryczna ale mąż obiecał już gimnastykę dziś więc jeszcze coś tam spale;)

512ee1ecf0.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie jest wszystko dobrze :) Dzidzia jest duża i starsza niż na suwaczku :) 7,52 cm. Serduszko mocno bije.
    Maleństwo strasznie ruchliwe, podskakiwało sobie, jest takie ruchliwe,że ginek miał problem, żeby zmierzyć mu tętno bo uciekało. A na sam początek zasłoniło sobie twarz rączkami :)

Jestem taka szczęśliwa <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed9ca5c1998.jpg

Paulka123, Ninka0111, opóźniona, amanina, kaarolaa, alicjaaaa, beza_cytrynowa, Rudi88, Dere, Nelk, Viola27, Magdzia88, Kw14tuszek, monirek, pigułka, malika89, sylwiaśta159, s1985, Emma1985, Dominique88, SyHa85, hella, Ania_1986, Coconue, Domi793, Dagmara, celia, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i w szoku jestem na pierwszej wizycie bylam prywatnie u lekarza ale bylo widac tylko ciaze lekarz powiedzial ze mam przyjsc na nfz mialam wizyte 11.01 potem 25.01 a nastepna 10.02 wiec w szoku jestem ze tak czesto myslalam ze moze jakies badania wychodza ale chyba nie bo to bedzie 14-15 tydz a moze ktoras z was ma kalendarz badan i moglaby wrzucic bede wdzieczna☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i w szoku jestem na pierwszej wizycie bylam prywatnie u lekarza ale bylo widac tylko ciaze lekarz powiedzial ze mam przyjsc na nfz mialam wizyte 11.01 potem 25.01 a nastepna 10.02 wiec w szoku jestem ze tak czesto myslalam ze moze jakies badania wychodza ale chyba nie bo to bedzie 14-15 tydz a moze ktoras z was ma kalendarz badan i moglaby wrzucic bede wdzieczna☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend,super. Cieszę się bardzo! Hehehe za dużo u nas tych zbiegów okoliczności :-P Nasz Dzidziul też powstawał 11 listopada - po gęsinie i rogalach świętomarcińskich :-D Dere - idę po dokładkę lodów :-D

Martnkooo strasznie się cieszę! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:24

amanina, Martynka30, Friend lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja już po wizycie jest wszystko dobrze :) Dzidzia jest duża i starsza niż na suwaczku :) 7,52 cm. Serduszko mocno bije.
    Maleństwo strasznie ruchliwe, podskakiwało sobie, jest takie ruchliwe,że ginek miał problem, żeby zmierzyć mu tętno bo uciekało. A na sam początek zasłoniło sobie twarz rączkami :)

Jestem taka szczęśliwa <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed9ca5c1998.jpg

Wspaniale ☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ