Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt
My z Mężem dziś świętowaliśmy 11 rocznicę związkuByła pizza - dawno nie miałam takiego apetytu i... McFlurry - to przez Wasze kuszenie
Domi793, Martynka30, kaarolaa, malika89, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
A to moja Rybeczka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73cf46b4b481.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce6786c04725.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:26
Ania_1986, Rudi88, monirek, hella, Domi793, Betty Boop, Ninka0111, Coconue, kaarolaa, malika89, SyHa85, Dominique88, kata89 lubią tę wiadomość
-
Martynka, gratulacje! Piękna dzidzia i super, że wszystko dobrze :-*
A mój gin trochę mnie uspokoił, bo powiedział, że ocena wysecenia kości nosowej jest subiektywna bardzo i żeby zaczekać na wyniki z krwi. Nie ma się co na zapas przejmować.
I jemu dzisiaj wyglądało na płeć żeńską, ale zobaczymy jak to się rozwinie. Niestety znam przypadki pomyłek co do płci w jego wykonaniu, więc narazie nie biore do serca sobie tej jego informacji.
A i mam pytanie do Was, bo nie mam p.ciał na toxo, czytałam, żeby wtedy powtarzać badanie co 3 mce, zapytałam o to gina, to powiedział, że możemy powtórzyć, ale że generalnie nie robi się tych badań w Europie, ale u nas tak i nie wie czemu właściwie. Profilaktyka i tyle.
A co do wieku ciąży... Wg usg wyznacza go CRL na 50 centylu, a przecież są i dzieciaczki w tym samym wieku na 5 i też 95 centylu... Więc CRL pokazuje średni wiek ciążowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:43
Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Ok, teraz trochę więcej
Badanie wyszło ok.Wszystkie pomiary dobre. Ciąża prawdopodobnie starsza (możliwe, że nawet o tydzień!). Postaraliśmy się o naszego dzidzisia 11 listopada, a termin porodu wg usg mam na 1go sierpnia. Muszę pomyśleć o bardzo patriotycznym imieniu dla chłopaka!Mi się bardzo podoba Julek, ale Mąż stawia opór
Badanie było przez brzuch, wszystko było widać. Dostaliśmy filmik z całego badania i już oglądaliśmy w domu. Bardzo fajna rzecz, bo na tak na spokojnie bez emocji widać o wiele lepiej! Do tego zawsze można zatrzymać i sie przyjrzeć Pysiowi.
Lekarz powiedział, że dobrze wykonane usg to 85% pewności że dziecko nie będzie miało tych trzech sprawdzanych chorób. Test Pappa daje dodatkowe 5 % (czyli wtedy 90
%) - tylko, że ten test najcześćiej jeśli podaje wyniki fałszywe to przede wszystkim takie, które dają fałyszywy wynik dodatni (czyli, że jest choroba) - więc tylko wprowadzają niepotrzebnie zamęt. My zdecydowaliśmy się go nie robić.
Czekam na informacje od Martynki i Dere wiem, że też dzisiaj wizytowały
I powodzenia dla wszystkich przyszłych wizyt!(Malika trzymam kciuki za jutro!)
Wspaniałe wieściFriend lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dawno nie pisałam ale to dlatego że bardzo dużo piszecie i ciężko mi was nadrobić a co dopiero być na bieżąco tak więc podziwiam inne mamusie z małymi dziećmi które się regularnie udzielają w wątku
Gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wieści życzę pozostałym, sama dzisiaj podejrze maluszka o 17tej i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku bo nadal nie mam żadnych dolegliwości ani objawów ciazowych, jedynie czasem wzdęcia.monirek, JRY1984, Dominique88, Friend lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana, jakoś mnie naszło bo miałam jeszcze 2 testy i siknęłam.
i wyobraźcie sobie że jest bladzioch
Widać gołym okiem, jutro chyba pójdę na bete, trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 07:38
monirek, Domi793, Rybaaaa, Ninka0111, aniab91, hella, JRY1984, Lulu83, kaarolaa, pigułka, Rudi88, Dagmara, Nelk, Karo Em, Ania_1986, malika89, figaa, beza_cytrynowa, SyHa85, Smutas, Dominique88, celia lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:czyli jak mam + to nie ma sensu robic? Poczytam, dzieki
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Witam sie z rana w 11 tygodniu:)
Wow ten czas leci:)
Gratuluje wszystkim po wizycie, fotki z maluszkami sliczne:)
Canario - trzymam kciuki zeby to byla faktycznie fasolinka:)
malika89 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Gratuje wczorajszych wizyt. Trzymajcie mocno kciuki za moja dzisiejsza wizyte o 16
od rana trzese portkami.... jestem w pracy i juz ze 4 razy witalam sie z sedesem
zwroty mi nie odpuszczaja wcale. Czasem mam lepsze dni a czasem mam juz dosc. Jeszcze tylko jitro i zaczynam urlop.
Ninka0111, Dominique88 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka123 wrote:Gratuje wczorajszych wizyt. Trzymajcie mocno kciuki za moja dzisiejsza wizyte o 16
od rana trzese portkami.... jestem w pracy i juz ze 4 razy witalam sie z sedesem
zwroty mi nie odpuszczaja wcale. Czasem mam lepsze dni a czasem mam juz dosc. Jeszcze tylko jitro i zaczynam urlop.
Trzymam kciuki, bedzie dobrze! Super ze zobaczysz dzisiaj maluszka, ja musze czekac do swojej wizyty prawie trzy tygodnie.. ciekawe czy maluszek bedzie sobie grzecznie spal czy sie wiercil, daj znac;)Julia, 10 latek
Martynka, Ryyba jakie pięknie mini czlowieczki- uwielbiam te foty :>
Kochane powiedzcie mi, ja prenatalne bede robila w Luxmedzie. Lekarz mowil abym zrobila sobie pakiecik czyli razem z PAppa (no ale lubia naciagac na wszystko,wioadomo). Moje pytanie brzmi, czy test z krwi mozna sobie zrobic potem, zdecydowac po usg? Bo to juz chyba robia pielegniarki z labo czy tak? Jesli usg wyszłoby mi pozytywne to odpuszcze te testy.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Domi793 wrote:Trzymam kciuki, bedzie dobrze! Super ze zobaczysz dzisiaj maluszka, ja musze czekac do swojej wizyty prawie trzy tygodnie.. ciekawe czy maluszek bedzie sobie grzecznie spal czy sie wiercil, daj znac;)
ja od ostatniej wizyty myslalam ze zwariuje do dzisiaj ale nie
troche sie zaczelam stresowac bo mezowi urwal sie pasek klinowy w samochodzie jakies 60km od miasta. Stoi teraz gdzies i szuka mechanika..... mam nadzieje ze uda mu sie naprawic, wrocic do domu, przespac po nocce w pracy i zeby na 15 30 zdazyl nechac ze mna na usg..... Boziu to chyba niewykonalne
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka123 wrote:Trzy tygodnie zleca jak z bicza strzelil
ja od ostatniej wizyty myslalam ze zwariuje do dzisiaj ale nie
troche sie zaczelam stresowac bo mezowi urwal sie pasek klinowy w samochodzie jakies 60km od miasta. Stoi teraz gdzies i szuka mechanika..... mam nadzieje ze uda mu sie naprawic, wrocic do domu, przespac po nocce w pracy i zeby na 15 30 zdazyl nechac ze mna na usg..... Boziu to chyba niewykonalne
Kochana nie denerwuj sie, napewno zdazycie, dobrze ze wizyty nie masz teraz rano bo w tych okolicznosciach bys sie denerwowala tylko. My baby to mamy - teraz wyczekiwanie od wizyty do wizyty hihi:) Pozdrawiam cieplutkoJulia, 10 latek
Domi793 wrote:Kochana nie denerwuj sie, napewno zdazycie, dobrze ze wizyty nie masz teraz rano bo w tych okolicznosciach bys sie denerwowala tylko. My baby to mamy - teraz wyczekiwanie od wizyty do wizyty hihi:) Pozdrawiam cieplutko
monirek, opóźniona, Domi793, Ania_1986, fasolkarośnie lubią tę wiadomość
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017