X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz na szczescie naprawi samochod za jakas godzinke. Juz mu wczoraj powiedzialam ze zalezy mi na tym zeby byl ze mna niezaleznie od tego czy usg bedzie przez brzuch czy dowcipnie. Troche sie krzywil ale powiedzial ze bedzie przy mnie :-) chyba beda z niego ludzie :-)

Martynka30, kaarolaa, Domi793, pigułka, Dere, malika89, Dominique88 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    A ja już na oddziale, właściwie to na krześle, bo łóżka jeszcze nie ma. Siedze tu już godzinę, wrrr...
    szpitale...jak mnie skierowali do wojewodzkiego bo bylo zagrozenie porodem przedwczesnym to w poczekalni przesiedzialam 4 godziny, a jak juz trafilam na badanie i usg to na porodówke wieźli mnie na wozku...
    jak juz bedziesz cos wiedziala, pisz...czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:51

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :)
    Canario, kciuki zaciśnięte i czekamy na info ;-)
    Za wizytujące też kciukasy i powodzenia!
    Aniab, mój maluszek też spokojny, lekarz musiał wczoraj "potrzepać" troche brzuszkiem, żeby drgnęło. Różne są dzieci, a poza tym u jednego usg trafi na fazę aktywności a u innego na sen. Głowa do góry!
    Co do testów z krwi to mówią tylko, żeby najlepiej zrobić tego samego dnia co usg. W jakiej kolejności to nie ma znaczenia. Mi przed usg lekarz powiedział, że standardowo się ich nie robi, więc poczekamy na usg (a pytałam bo labo tylko do 10 a moja wizyta wypadała w tym czasie), i na usg stwierdził, że chce się upewnić badaniami krwi, więc w te pędy do labo i jeszcze pobrały.
    Paulka, mąż da radę i będziecie się razem cieszyć z dzidziolka na monitorze ;-)

No i gin kazał dokończyć opakowanie luteiny i odstawiamy. Witaminy polecił prenatal duo. Ale oni z tego polecania to mają jakąś swoją kasę więc co do witamin to ja sobie jeszcze poczytam. W I ciąży na początku brałam Pharmaton Matruelle, ale firma wycofała się z PL i zmieniłam na Vita-Miner Prenatal z DHA, duuuużo tańsze. Mam jeszcze 1 opakowanie, to od tego zacznę i niewykluczone, że na tym pozostanę.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:11

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Maz na szczescie naprawi samochod za jakas godzinke. Juz mu wczoraj powiedzialam ze zalezy mi na tym zeby byl ze mna niezaleznie od tego czy usg bedzie przez brzuch czy dowcipnie. Troche sie krzywil ale powiedzial ze bedzie przy mnie :-) chyba beda z niego ludzie :-)
    no to super, jak ja bym chciala zeby moj tez byl przy tym badaniu...z synem byl na prawie kazdym do prenatalnych i nie przeszkadzalo mu ze dowcipnie bylo usg...pamietam jak sie do punkcji i transferu przygotowywalismy i pani dr liczyla pecherzyki w jajnikach, to i jego zaprosila zeby sobie na monitorze poogladal :) stal obok, nie za glowa, ale byl tak zaciekwiony ze nawet nie zerknal miedzy nogi :) he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:55

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    no to super, jak ja bym chciala zeby moj tez byl przy tym badaniu...z synem byl na prawie kazdym do prenatalnych i nie przeszkadzalo mu ze dowcipnie bylo usg...pamietam jak sie do punkcji i transferu przygotowywalismy i pani dr liczyla pecherzyki w jajnikach, to i jego zaprosila zeby sobie na monitorze poogladal :) stal obok, nie za glowa, ale byl tak zaciekwiony ze nawet nie zerknal miedzy nogi :) he he
    Moj to do tej pory mial dosc blade pojecie co i jak u lekarza. Dlatego teraz cokolwiek mu mowie to robi taaaakie oczy :-) jak mu powiedzialam jak wyglada usg to malo nie zemdlal :-) w tv zawsze pokazywali usmiechnietych rodzicow, pani na kozetce, usg przez brzuch i pania gin ktora radoscie pokazuje dzieciatko na monitorze. Coz... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:04

kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:

Ja sie dziewczyny martwie bo tak sie chwalicie jak te Wasze maluchy fikaja w brzuszkach a moje na KAZDYM usg jest nieruchome, dziwi mnie to tym bardziej ze w pierwszej ciazy zawsze byl problem z pomiarami tak maly dawal czadu a teraz nic... ani malego ruchu raczka czy nozka.
    Pewnie akurat w trakcie usg trafiacie na drzemkę. Jednakże wiem co czujesz, bo ja tez byłam wielce niepocieszona na genetycznym, że się nie rusza. Na dwóch poprzednich ruchy były widoczne, ale wiadomo... lęk zawsze jest. Ja też się martwię tętnem, bo było dosyć szybkie według tego co piszą w necie, chociaż lekarz nic nie wspomniał na ten temat.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyborcza.pl/1,75477,19530301,who-wirus-zika-moze-rozprzestrzenic-sie-na-wszystkie-kraje.html

W Dzień Dobry TVN podano że wirus ZIKA dotarł do Europy... :-/
    Atakuje kobiety w ciąży i powoduje małogłowie u dziecka.

Dżizas jak nie urok to sraczka.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po tragicznym wieczorze/nocy...padam ryjem na twarz:/

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś.
    wczoraj był szalony dzień. Najpierw badanie a potem praca, ale już nadrabiam.

Wszystko w porządku z maluszkiem. Lekarz nie był zbyt rozmowny . Zapytałam tylko czy wszystko jest ok. Powiedział mi tylko, że przezierność jest w normie i przegroda nosowa
    z tego wszystkiego nie zapytałam jaki duży jest żelek:-(
    ale najważniejsze, że jest w porządku
    życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach

Canario będzie dobrze!

malika89, opóźniona, hella lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha padam ryjem na twarz :-):-):-) rudi mam nadzieje ze wszystko w porzadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:20

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nasze też spało z tego stresu zapomniałam czekolady.
    nasza pierwsza córka fikała kozioĺki. Druga też spała

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wlasnie poczytalam troche forum lipcowek, tam dziewczyny czuja juz pierwsze ruchy maluszkow, urocze:) a jedna pokazala nawet wyrazne zdjecie z usg malego siusiaczka:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Pewnie akurat w trakcie usg trafiacie na drzemkę. Jednakże wiem co czujesz, bo ja tez byłam wielce niepocieszona na genetycznym, że się nie rusza. Na dwóch poprzednich ruchy były widoczne, ale wiadomo... lęk zawsze jest. Ja też się martwię tętnem, bo było dosyć szybkie według tego co piszą w necie, chociaż lekarz nic nie wspomniał na ten temat.
    Na prenatalnych dostałam kartki z wynikami badania i był tam taki wykres CRL w stosunku do tętna i wartości były inne niż to co podają w necie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Hahaha padam ryjem na twarz :-):-):-) rudi mam nadzieje ze wszystko w porzadku

Teraz to mnie tylko masakrycznie głowa boli, ale wczoraj t myślałam,że jajo zniose. Około 24 stwierdziłam,że ide spać, mój chciał dłużej pooglądac tv, bo jakiś fajny dokument miał być. No i jak sie położyłam to koniec, nic mi nie pasowało, kołdra zła, poduszka za miękka, jasiek za twardy, materac pod plecami bodzie, no tragedia kręciałam się jak głupia. To stwierdziłam włącze sobie jakiś film na komputerze na zamulenie, ale to też mnie wkurzało, to sobie włączyłam na youtube muzykę na sen i to było apogeum te dzwięki były tak strasznie wkurzające, że prawie komputerem rzuciłam. Więc wstałam poszłam się napić i do łazienki na to mój mówi : kiciA a ty jeszcze nie spisz? No to się rozpłakałam i poszłam do sypialni. Za 2 minutki przyszedł do mnie przytulił, głaskał po włosach i w 2 minutki zasnęłam :)
    Ale tam mnie boli głoa i szyja,że kota dostaje.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj milo by bylo jakby tym razem taki leniuch sie trafil, bo teraz ze spaniem to mamy tragedie, broni sie jak moze zeby tylko nie spac i od poczatku tak bylo :-)
    Lekarze mowia, ze jest ok, ale wiecie jak to jest, ja sie nastawiam na machajace raczki a tu zadnego ruchu i juz stres.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Mam pytanie o detektor - dziś chce zamówić.
    Waham się między sonoline B a C.
    Któraś z Was ma jeden z nich? Który lepiej?

ja mam model B, i stwierdzam, że zamiast B mogłam kupić A i zaoszczędzić z 50zł najmniej, jest to super sprawa, ale nie wygodny, bo sonda ma wyświetlacz, jest na brzusiu i nie widzę tętna, bo jak się pochylę, żeby zobaczyć to tętno mi ucieka...
    Trzeba w 2 osoby jedna patrzy i mówi, a 2 dociska 2 rękami i słucha.
    Na 100% wygodniejszy jest model C, bo ma głośnik, sondę w idealnym kształcie do 1 ręki, ale cena!!!
    Mnie stać nie było...
    Zresztą rzadko kiedy dobrze tętno wylicza...
    Tzn wylapuje żyły, tętnice i to im oblicza tętno... w okolicach 70-90, a ja słyszę pod tętnicą serduszko, któego nie namierza wyświetlacz. Próbowałąm z lusterkiem - podglądałam lusterkiem wyświetlacz, ale w tedy przestaje mierzyć, bo puszczam jedną rękę, a trzeba mocno dociskać i to dwoma rękami, żeby namierzyło i na wyświetlaczu pokazało.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi miejmy nadzieje ze to jeden taki gorszy wieczor Ci sie trafil. Ania jak male sie urodzi to jeszcze bedziesz chciala zeby w nocy tak troche dluzej pospalo :-)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ja mam model B, i stwierdzam, że zamiast B mogłam kupić A i zaoszczędzić z 50zł najmniej, jest to super sprawa, ale nie wygodny, bo sonda ma wyświetlacz, jest na brzusiu i nie widzę tętna, bo jak się pochylę, żeby zobaczyć to tętno mi ucieka...
    Trzeba w 2 osoby jedna patrzy i mówi, a 2 dociska 2 rękami i słucha.
    Na 100% wygodniejszy jest model C, bo ma głośnik, sondę w idealnym kształcie do 1 ręki, ale cena!!!
    Mnie stać nie było...
    Zresztą rzadko kiedy dobrze tętno wylicza...
    Tzn wylapuje żyły, tętnice i to im oblicza tętno... w okolicach 70-90, a ja słyszę pod tętnicą serduszko, któego nie namierza wyświetlacz. Próbowałąm z lusterkiem - podglądałam lusterkiem wyświetlacz, ale w tedy przestaje mierzyć, bo puszczam jedną rękę, a trzeba mocno dociskać i to dwoma rękami, żeby namierzyło i na wyświetlaczu pokazało.

Ja mam z wyświetlaczem, odzielnie mam sondę podobną do usg, i nie zauważyłam żeby mi źle wyliczał, owszem łapie też moje tętno, ale czy ja mam 150-160-175? Można rozróżnić swoje tętno bo jest wolniejsze. Tętno dziecka jest naprawdę szybkie. I ja sondą nie cisnę na brzuch. Ja jestem zadowolona, bo w jednej ręce mam wyświetlacz w drugiej sondę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:44

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosimy o moc kciuków... za godzinę wizyta...

kaarolaa, Martynka30, Ninka0111, Paulka123, malika89, pigułka, opóźniona, SyHa85, Emma1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Dere Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Hella ja juz mialam 3 razy usg, i serduszko tez nie bylo sprawdzane, znaczy zawsze mowia ze bije i widac na ekranie ale nie mierzyli tetna plodu, jutro mam wizyte na nfz to moze jak lekarz nie zrobi usg to chodziaz serduszka da posluchac bo teraz to juz chyba mozna.

Ja sie dziewczyny martwie bo tak sie chwalicie jak te Wasze maluchy fikaja w brzuszkach a moje na KAZDYM usg jest nieruchome, dziwi mnie to tym bardziej ze w pierwszej ciazy zawsze byl problem z pomiarami tak maly dawal czadu a teraz nic... ani malego ruchu raczka czy nozka.

Może trafił Ci się spioch :) nie denerwuj się, skoro serducho bije :)

512ee1ecf0.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ