Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
opóźniona wrote:Pewnie akurat w trakcie usg trafiacie na drzemkę. Jednakże wiem co czujesz, bo ja tez byłam wielce niepocieszona na genetycznym, że się nie rusza. Na dwóch poprzednich ruchy były widoczne, ale wiadomo... lęk zawsze jest. Ja też się martwię tętnem, bo było dosyć szybkie według tego co piszą w necie, chociaż lekarz nic nie wspomniał na ten temat.
Polecam jakies 10-15 minut wczesniej zjesc cos slodkiego i powinno byc szalenstwoFriend lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Ja mam z wyświetlaczem, odzielnie mam sondę podobną do usg, i nie zauważyłam żeby mi źle wyliczał, owszem łapie też moje tętno, ale czy ja mam 150-160-175? Można rozróżnić swoje tętno bo jest wolniejsze. Tętno dziecka jest naprawdę szybkie. I ja sondą nie cisnę na brzuch. Ja jestem zadowolona, bo w jednej ręce mam wyświetlacz w drugiej sondę.
A jaki model, bo nie mogę znaleźć w gąszczu naszych postów?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
No niestety jakbym zjadla cos slodkiego to akurat po tych 15 minutach pewnie bym zwymiotowala. Podobno picie zimnej wody tez tak dziala ale nie bede probowac przed genetycznym bo akurat do tych pomiarow lepiej zeby maluch byl spokojny to bedzie lepiej zmierzyc wszystko jak trzeba.
-
Dere wrote:Polecam jakies 10-15 minut wczesniej zjesc cos slodkiego i powinno byc szalenstwo
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Agsha wrote:http://wyborcza.pl/1,75477,19530301,who-wirus-zika-moze-rozprzestrzenic-sie-na-wszystkie-kraje.html
W Dzień Dobry TVN podano że wirus ZIKA dotarł do Europy...
Atakuje kobiety w ciąży i powoduje małogłowie u dziecka.
Dżizas jak nie urok to sraczka.Dere, monika454, JRY1984, beza_cytrynowa, sylwiaśta159, Dominique88, Friend lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Agsha wrote:http://wyborcza.pl/1,75477,19530301,who-wirus-zika-moze-rozprzestrzenic-sie-na-wszystkie-kraje.html
W Dzień Dobry TVN podano że wirus ZIKA dotarł do Europy...
Atakuje kobiety w ciąży i powoduje małogłowie u dziecka.
Dżizas jak nie urok to sraczka.
Panikaranie nakrecaj sie, jak cos ma sie stac to i tak sie stanie, bedziesz sie martwic wtedy a nie teraz. Wylacz tv zrob sobie kawke i zjedz czekolade
opóźniona, SyHa85, monika454, Domi793 lubią tę wiadomość
-
pigułka wrote:Na prenatalnych dostałam kartki z wynikami badania i był tam taki wykres CRL w stosunku do tętna i wartości były inne niż to co podają w necie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja zjadłam serek danio z czekoladą i i tak Maluch spał. Może wcześniej szalał, bo ze trzy godziny przed usg piłam Colę
Haha to ladna dawke mu slodyczy dalas, to dlatego spal bo Danio juz go/jej nie ruszylopóźniona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
opóźniona wrote:Weź przestań. Wystarczy nam stresów. Poza tym była ptasia grypa, świńska grypa, jakaś e coli na ogórkach, bostonka i nie słyszałam, żeby na to ktoś z moich znajomych blizszych lub dalszych chorował.
opóźniona lubi tę wiadomość
-
Agsha wrote:A jaki model, bo nie mogę znaleźć w gąszczu naszych postów?
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-sonoline-b-zel-baterie-i5257250220.html
Jestem z niego bardzo zadowolonaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
opóźniona wrote:No właśnie ja też przy tych wszystkich pomiarach mam takie osie zakresów i we wszystkich się mieszczę. A w necie straszą, że powyżej 160 uderzeń to już tachykardia. Gdzie indziej, że dopiero powyżej 180. Zgłupieć idzie z tymi normami.
Ja dlatego malo co czytam w neciemoj gin ma bardzo dobra opinie i ze jest biegly w usg, wiec ja mu ufam i nie doczytuje nic wiecej. Pierwsza ciaze pieknie poprowadzic, nastraszyl kiedy musial i bylo wszystko dobrze
-
opóźniona wrote:No właśnie ja też przy tych wszystkich pomiarach mam takie osie zakresów i we wszystkich się mieszczę. A w necie straszą, że powyżej 160 uderzeń to już tachykardia. Gdzie indziej, że dopiero powyżej 180. Zgłupieć idzie z tymi normami.
Jakby coś nie tak było to by lekarz powiedziałMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
-
Martynka30 wrote:Jakby coś nie tak było to by lekarz powiedział
Och, żeby jeszcze mdłości i wymioty minęły...pigułka, Martynka30 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
pigułka wrote:Na tych moich wykresach jest skala, że powinno być mnie więcej między 160 a 180. Nawet na parentingu są 2 różne artykuły i w każdym podane inne wartości. Ja na 1 usg miałam 168 i lekarz mówił, że jak najbardziej w porządku.
Moje mialo 150 i tez jest wszystko dobrze, bardziej wierze lekarzowi w to co mowi niz artykulom ktore nie wiadomo czy byly autoryzowane/weryfikowane.opóźniona lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Właśnie też tak myślę, dlatego zamykam już ten temat i cieszę się ciążą
Och, żeby jeszcze mdłości i wymioty minęły...
Kiedyś miną na pewnoopóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Moja dzidzia tez mało ruchliwa. Ostatnio mu tak raczki i nóżki zwisały ze się martwiłam ale lekarz mówiła ze wszystko ok to jej wierze. Może to śpioch po mamusi
Co do chorób to miejmy nadzieję że rządną z nas to nie spotka. Ale czytałam że w biedronce są jakieś zatrute ryby wiec uważajcie. -
Ania_1986 wrote:Moja dzidzia tez mało ruchliwa. Ostatnio mu tak raczki i nóżki zwisały ze się martwiłam ale lekarz mówiła ze wszystko ok to jej wierze. Może to śpioch po mamusi
Co do chorób to miejmy nadzieję że rządną z nas to nie spotka. Ale czytałam że w biedronce są jakieś zatrute ryby wiec uważajcie.
Juz sa wycofane, nie ma ich w sprzedazy