X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    I po wizycie, po strachu... mam uparte 4,17cm dziecię :) fikało ponoć koziołki i pani chciała by się na chwilkę uspokoiło, to nie fika dalej- pani dr monitor w moja stronę i co na to moje dziecię? Kciuk w buzię i śpioch... a pani chciała mi pokazać jak fika :) nic między nogami nie widziałam więc chyba przeczucie mnie nie myli i będzie Asia :)

Ale duziutkie :-) A ile dzieci teraz średnio rosną na dobę? Bo słyszałam że od 10tc się to zwiększa...?
    Słodziak kochany...
    Ja wczoraj miałam usg ale na IP i oczywiście facet NIC mi nie pokazał. NAwet zdjęcia - ale to sama podejrzałam.
    Oni jakby nie rozumieli że dla kobiety takie zobaczenie chociaż przez sekundke to jest wielkie szczęście :/ To co innego niż oglądanie USG wyrostka robaczkowego :-/

Ciekawe czy u mnie chłopak czy dziewczynka ;-) Już bym chciała wiedzieć, żeby pokoik zaplanować.

Sarayu lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ale duziutkie :-) A ile dzieci teraz średnio rosną na dobę? Bo słyszałam że od 10tc się to zwiększa...?
    Słodziak kochany...
    Ja wczoraj miałam usg ale na IP i oczywiście facet NIC mi nie pokazał. NAwet zdjęcia - ale to sama podejrzałam.
    Oni jakby nie rozumieli że dla kobiety takie zobaczenie chociaż przez sekundke to jest wielkie szczęście :/ To co innego niż oglądanie USG wyrostka robaczkowego :-/

Ciekawe czy u mnie chłopak czy dziewczynka ;-) Już bym chciała wiedzieć, żeby pokoik zaplanować.

Moj lekarz ma tak ustawione usg ze widze co jest na monitorze, a jak nie widze to mi ustawia zanim zacznie badanie i zawsze robi jakies ujecie dziecka :) z corka to jak juz byla duza to nie mial jak zrobic zdjecia to mi zrobil zdjecie samego brzucha cory :D

512ee1ecf0.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu moje gratulacje :-) super czytac takie wiadomosci:-).

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;) a co do lekarza z IP to brak słów- zamiast Cię uspokoić to ech...

Też słyszałam, że po 10tyg szybko maluch rośnie...

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Moj lekarz ma tak ustawione usg ze widze co jest na monitorze, a jak nie widze to mi ustawia zanim zacznie badanie i zawsze robi jakies ujecie dziecka :) z corka to jak juz byla duza to nie mial jak zrobic zdjecia to mi zrobil zdjecie samego brzucha cory :D
    U mnie w obu gabinetach do których chodzę mam swój monitor i widzę przebieg całego badania.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    U mnie w obu gabinetach do których chodzę mam swój monitor i widzę przebieg całego badania.
    Ja też. I u mojej ginki i tam gdzie chodzę na usg genetyczne.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;) a co do lekarza z IP to brak słów- zamiast Cię uspokoić to ech...

Też słyszałam, że po 10tyg szybko maluch rośnie...

Moja dr też jest cudowna. Pokazuje wszystko, gdzie co jest...zarówno u dzidziusia jak i w pęcherzyku i macicy... Wszystko spokojnie wyjaśnia. Pokazuje i mnie i Mężowi.... Ostatnio nawet jak się poplakał to go za rękę chwyciła...Jest wspaniała i nie zamieniłabym Jej na żadną inną!

A ci lekarze z IP czy jak chodzę na USG do Medicover (bo mam kartę) to normalnie DRAMAT. Zero empatii....

A właśnie, Kochane - doradźcie mi co zrobic.

Mam od dawna umówioną wizytę na najbliższy piątek w Medicover - ale samo USG. Nie wizyta ginekologiczna, tylko USG ginekologiczne.

A wczoraj byłam na USG w IP. W wypisie dostałam "konsultacja ginekologiczna w ciągu 5 dni" - więc do ginekologa też pójdę ale ten raczej mi nie zrobi USG bo Ci w Medicover mają zwyczaj wizytę odbywać słowną, a ewentualnie dawać skierowanie na USG.
    No i nie wiem czy iść w piątek czy nie.... Dla zobaczenia dziecinki bym chciała na maksa...ale czy to nie zaszkodzi? Czy nie za często? Z drugiej strony jak pójdę do ginekologa bez usg to co on mi powie? Co to za konsultacja będzie?

Jak mi radzicie?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Dla zobaczenia dziecinki bym chciała na maksa...ale czy to nie zaszkodzi? Czy nie za często?
    jesteś już w 10 tygodniu więc myślę, że nie powinno na tym etapie zaszkodzić.

Agsha lubi tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;)

To prawda, ładny i neutralny. Ja mam całe mieszkanie szaro-biało -czarne i w takiej konwencji chciałam utrzymać pokoik ale do tego dodać rzeczy odpowiednie do płci :) A właśnie te dodatki najbardziej mnie "kręcą" :-)

Zasadniczo chcę mieć ścianę z tapetą taką szarą w białe chmurki (w serii jest jeszcze przewijak,pościel itp), do tego biała komoda, łóżeczko i szafa, szary fotel z IKEI, lampa ktora wygląda jak balon.....

Ach...

Sarayu lubi tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu wszystko co piękne musi być takie drogie...
    2 tysiące za łóżeczko to za dużo...
    ale pooglądać warto
    https://www.e-feretti.it/

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki znikam na kilka dni, do poniedziałku bo lecimy z Fasolka w swiat hehehe ;) Mam nadzieje, ze przelot jej nie zaszkodzi.

Po powrocie chce czytac tylko same pozytywne wiadomosci :) Buziaki.

beza_cytrynowa, kaarolaa, monirek, hella, Dominique88, SyHa85, malika89, MiMK lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku lozeczko wstawie do naszej sypialni bo mam zamiar karmic piersia i wiem z wlasnego doswiadczenia ze jest to wygodniejsze zeby nie uczyc dziecko spac przy piersi tylko uczuc spac w lozeczku a tez nie wyobrazam sobie zostawic meza i wyprowadzic sie ze wspolnego lozka i spac u dziecka i wiem z doswiadczenia ze mamusie szczegolnie ktore beda miec pierwsze dzieciatko i tak beda przy dzieciatkach bo beda sie baly ze nie uslysza jak placze albo w nocybsprawdzic czy wszystko ok i nocne pobudki tez sie nie chce chodzic po calym mieszkaniu...

snoopy29, hella, Ania_1986 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczynki znikam na kilka dni, do poniedziałku bo lecimy z Fasolka w swiat hehehe ;) Mam nadzieje, ze przelot jej nie zaszkodzi.

Po powrocie chce czytac tylko same pozytywne wiadomosci :) Buziaki.

Powodzenia i uwazaj na siebie i malenstwo☺

Betty Boop lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja mam z wyświetlaczem, odzielnie mam sondę podobną do usg, i nie zauważyłam żeby mi źle wyliczał, owszem łapie też moje tętno, ale czy ja mam 150-160-175? Można rozróżnić swoje tętno bo jest wolniejsze. Tętno dziecka jest naprawdę szybkie. I ja sondą nie cisnę na brzuch. Ja jestem zadowolona, bo w jednej ręce mam wyświetlacz w drugiej sondę.

Ja napisałąm posta o moim modelu B
    Zdecydowanie lepszy byłby C tak jak pisałam, ale różnica to aż 200zł, dla mnie za dużo :/
    Mój niestety musze mocno przyciskać jest płaski, nie da się wyczytać tętna, i bardzo często pokazuje pomiary w granicach 70-80-90, wiec wiem, że to moje, dziecko ma ponad 150 :)
    Włąśnie pisałąm, żę najlepsze są z taką sondą do ręki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:21

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Ja napisałąm posta o moim modelu B
    Zdecydowanie lepszy byłby C tak jak pisałam, ale różnica to aż 200zł, dla mnie za dużo :/
    Mój niestety musze mocno przyciskać jest płaski, nie da się wyczytać tętna, i bardzo często pokazuje pomiary w granicach 70-80-90, wiec wiem, że to moje, dziecko ma ponad 150 :)
    Włąśnie pisałąm, żę najlepsze są z taką sondą do ręki.

Jesteś pewna, że masz model Sonoline B mnie on z wysyłką kosztował 260-270zł.
    Nie widzę zbytnio różnicy pomiędzy B i C, różni się tylko kolorowym wyświetlaczem i trochę zakrzywioną sondą( co nie wiem czy to takie wygodne)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka masz ten model ? bo aż dziwnie się, że piszesz, że jest słaby.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d042ddb55fb5.jpg

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja na poczatku lozeczko wstawie do naszej sypialni bo mam zamiar karmic piersia i wiem z wlasnego doswiadczenia ze jest to wygodniejsze zeby nie uczyc dziecko spac przy piersi tylko uczuc spac w lozeczku a tez nie wyobrazam sobie zostawic meza i wyprowadzic sie ze wspolnego lozka i spac u dziecka i wiem z doswiadczenia ze mamusie szczegolnie ktore beda miec pierwsze dzieciatko i tak beda przy dzieciatkach bo beda sie baly ze nie uslysza jak placze albo w nocybsprawdzic czy wszystko ok i nocne pobudki tez sie nie chce chodzic po calym mieszkaniu...
    tez u nas bedzie lozeczko w sypialni, Marceli do tej pory z nami mieszka w sypialni, bo jego pokoik nie jest jeszcze gotowy, sciany pomalowane i wykladzina polozona, ale nie mamy mebli i dodatkow, mam nadzieje ze gdzies od marca zaczniemy wykanczanie i mlody przejdzie do siebie, a lozeczko bedzie czekalo na kolejna dzidzie :)

Martynka30, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    tez u nas bedzie lozeczko w sypialni, Marceli do tej pory z nami mieszka w sypialni, bo jego pokoik nie jest jeszcze gotowy, sciany pomalowane i wykladzina polozona, ale nie mamy mebli i dodatkow, mam nadzieje ze gdzies od marca zaczniemy wykanczanie i mlody przejdzie do siebie, a lozeczko bedzie czekalo na kolejna dzidzie :)

U nas też na razie w sypialni :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Truskaweczka masz ten model ? bo aż dziwnie się, że piszesz, że jest słaby.
    Quote:

To chyba jednak inny mam, teraz doczytałąm dokładnie o co chodzi :)
    Ja mam B ale w takim razie innej firmy, Sound B, dlatego pomyłka pomyślałąm, że to to samo :)

ja mam ten:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c311cc2a35a0.jpg

i nowy kosztuje 189zł na allegro.
    Wyświetlacz i sonda w jednym.
    To ten Wasz jest o wiele lepszy :)
    Niestety nie było mnie stać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:53

iv09roeqjdjavel4.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się z dzidzią muszę wyprowadzić z sypialni :/
    po pierwsze ma 2,50cm x 2,50cm - wiec jest maleńska, nic tam nie wejdzie, a poza tym mąż o 02.00 wychodzi do pracy i musi się wyspać, jest kierowcą, nie mogę tam z nim spać, zajmę wiec stołowy z dzieckiem, a córka ma swój pokój duży obok.

MI wg chińskiego kalendarza wychodzi córeczka.
    Z pierwszą cócią się sprawdziło, z poprzednią poronioną ciążą też chyba i teraz dziewczynka.

iv09roeqjdjavel4.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ