X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    I po wizycie, po strachu... mam uparte 4,17cm dziecię :) fikało ponoć koziołki i pani chciała by się na chwilkę uspokoiło, to nie fika dalej- pani dr monitor w moja stronę i co na to moje dziecię? Kciuk w buzię i śpioch... a pani chciała mi pokazać jak fika :) nic między nogami nie widziałam więc chyba przeczucie mnie nie myli i będzie Asia :)

Ale duziutkie :-) A ile dzieci teraz średnio rosną na dobę? Bo słyszałam że od 10tc się to zwiększa...?
    Słodziak kochany...
    Ja wczoraj miałam usg ale na IP i oczywiście facet NIC mi nie pokazał. NAwet zdjęcia - ale to sama podejrzałam.
    Oni jakby nie rozumieli że dla kobiety takie zobaczenie chociaż przez sekundke to jest wielkie szczęście :/ To co innego niż oglądanie USG wyrostka robaczkowego :-/

Ciekawe czy u mnie chłopak czy dziewczynka ;-) Już bym chciała wiedzieć, żeby pokoik zaplanować.

Sarayu lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ale duziutkie :-) A ile dzieci teraz średnio rosną na dobę? Bo słyszałam że od 10tc się to zwiększa...?
    Słodziak kochany...
    Ja wczoraj miałam usg ale na IP i oczywiście facet NIC mi nie pokazał. NAwet zdjęcia - ale to sama podejrzałam.
    Oni jakby nie rozumieli że dla kobiety takie zobaczenie chociaż przez sekundke to jest wielkie szczęście :/ To co innego niż oglądanie USG wyrostka robaczkowego :-/

Ciekawe czy u mnie chłopak czy dziewczynka ;-) Już bym chciała wiedzieć, żeby pokoik zaplanować.

Moj lekarz ma tak ustawione usg ze widze co jest na monitorze, a jak nie widze to mi ustawia zanim zacznie badanie i zawsze robi jakies ujecie dziecka :) z corka to jak juz byla duza to nie mial jak zrobic zdjecia to mi zrobil zdjecie samego brzucha cory :D

512ee1ecf0.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu moje gratulacje :-) super czytac takie wiadomosci:-).

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;) a co do lekarza z IP to brak słów- zamiast Cię uspokoić to ech...

Też słyszałam, że po 10tyg szybko maluch rośnie...

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Moj lekarz ma tak ustawione usg ze widze co jest na monitorze, a jak nie widze to mi ustawia zanim zacznie badanie i zawsze robi jakies ujecie dziecka :) z corka to jak juz byla duza to nie mial jak zrobic zdjecia to mi zrobil zdjecie samego brzucha cory :D
    U mnie w obu gabinetach do których chodzę mam swój monitor i widzę przebieg całego badania.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    U mnie w obu gabinetach do których chodzę mam swój monitor i widzę przebieg całego badania.
    Ja też. I u mojej ginki i tam gdzie chodzę na usg genetyczne.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;) a co do lekarza z IP to brak słów- zamiast Cię uspokoić to ech...

Też słyszałam, że po 10tyg szybko maluch rośnie...

Moja dr też jest cudowna. Pokazuje wszystko, gdzie co jest...zarówno u dzidziusia jak i w pęcherzyku i macicy... Wszystko spokojnie wyjaśnia. Pokazuje i mnie i Mężowi.... Ostatnio nawet jak się poplakał to go za rękę chwyciła...Jest wspaniała i nie zamieniłabym Jej na żadną inną!

A ci lekarze z IP czy jak chodzę na USG do Medicover (bo mam kartę) to normalnie DRAMAT. Zero empatii....

A właśnie, Kochane - doradźcie mi co zrobic.

Mam od dawna umówioną wizytę na najbliższy piątek w Medicover - ale samo USG. Nie wizyta ginekologiczna, tylko USG ginekologiczne.

A wczoraj byłam na USG w IP. W wypisie dostałam "konsultacja ginekologiczna w ciągu 5 dni" - więc do ginekologa też pójdę ale ten raczej mi nie zrobi USG bo Ci w Medicover mają zwyczaj wizytę odbywać słowną, a ewentualnie dawać skierowanie na USG.
    No i nie wiem czy iść w piątek czy nie.... Dla zobaczenia dziecinki bym chciała na maksa...ale czy to nie zaszkodzi? Czy nie za często? Z drugiej strony jak pójdę do ginekologa bez usg to co on mi powie? Co to za konsultacja będzie?

Jak mi radzicie?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Dla zobaczenia dziecinki bym chciała na maksa...ale czy to nie zaszkodzi? Czy nie za często?
    jesteś już w 10 tygodniu więc myślę, że nie powinno na tym etapie zaszkodzić.

Agsha lubi tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarayu wrote:
    hehe ja mam żółto kremowy wiec myślę, że neutralny jest pokoik ;)

To prawda, ładny i neutralny. Ja mam całe mieszkanie szaro-biało -czarne i w takiej konwencji chciałam utrzymać pokoik ale do tego dodać rzeczy odpowiednie do płci :) A właśnie te dodatki najbardziej mnie "kręcą" :-)

Zasadniczo chcę mieć ścianę z tapetą taką szarą w białe chmurki (w serii jest jeszcze przewijak,pościel itp), do tego biała komoda, łóżeczko i szafa, szary fotel z IKEI, lampa ktora wygląda jak balon.....

Ach...

Sarayu lubi tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu wszystko co piękne musi być takie drogie...
    2 tysiące za łóżeczko to za dużo...
    ale pooglądać warto
    https://www.e-feretti.it/

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki znikam na kilka dni, do poniedziałku bo lecimy z Fasolka w swiat hehehe ;) Mam nadzieje, ze przelot jej nie zaszkodzi.

Po powrocie chce czytac tylko same pozytywne wiadomosci :) Buziaki.

beza_cytrynowa, kaarolaa, monirek, hella, Dominique88, SyHa85, malika89, MiMK lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku lozeczko wstawie do naszej sypialni bo mam zamiar karmic piersia i wiem z wlasnego doswiadczenia ze jest to wygodniejsze zeby nie uczyc dziecko spac przy piersi tylko uczuc spac w lozeczku a tez nie wyobrazam sobie zostawic meza i wyprowadzic sie ze wspolnego lozka i spac u dziecka i wiem z doswiadczenia ze mamusie szczegolnie ktore beda miec pierwsze dzieciatko i tak beda przy dzieciatkach bo beda sie baly ze nie uslysza jak placze albo w nocybsprawdzic czy wszystko ok i nocne pobudki tez sie nie chce chodzic po calym mieszkaniu...

snoopy29, hella, Ania_1986 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczynki znikam na kilka dni, do poniedziałku bo lecimy z Fasolka w swiat hehehe ;) Mam nadzieje, ze przelot jej nie zaszkodzi.

Po powrocie chce czytac tylko same pozytywne wiadomosci :) Buziaki.

Powodzenia i uwazaj na siebie i malenstwo☺

Betty Boop lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja mam z wyświetlaczem, odzielnie mam sondę podobną do usg, i nie zauważyłam żeby mi źle wyliczał, owszem łapie też moje tętno, ale czy ja mam 150-160-175? Można rozróżnić swoje tętno bo jest wolniejsze. Tętno dziecka jest naprawdę szybkie. I ja sondą nie cisnę na brzuch. Ja jestem zadowolona, bo w jednej ręce mam wyświetlacz w drugiej sondę.

Ja napisałąm posta o moim modelu B
    Zdecydowanie lepszy byłby C tak jak pisałam, ale różnica to aż 200zł, dla mnie za dużo :/
    Mój niestety musze mocno przyciskać jest płaski, nie da się wyczytać tętna, i bardzo często pokazuje pomiary w granicach 70-80-90, wiec wiem, że to moje, dziecko ma ponad 150 :)
    Włąśnie pisałąm, żę najlepsze są z taką sondą do ręki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:21

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Ja napisałąm posta o moim modelu B
    Zdecydowanie lepszy byłby C tak jak pisałam, ale różnica to aż 200zł, dla mnie za dużo :/
    Mój niestety musze mocno przyciskać jest płaski, nie da się wyczytać tętna, i bardzo często pokazuje pomiary w granicach 70-80-90, wiec wiem, że to moje, dziecko ma ponad 150 :)
    Włąśnie pisałąm, żę najlepsze są z taką sondą do ręki.

Jesteś pewna, że masz model Sonoline B mnie on z wysyłką kosztował 260-270zł.
    Nie widzę zbytnio różnicy pomiędzy B i C, różni się tylko kolorowym wyświetlaczem i trochę zakrzywioną sondą( co nie wiem czy to takie wygodne)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka masz ten model ? bo aż dziwnie się, że piszesz, że jest słaby.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d042ddb55fb5.jpg

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja na poczatku lozeczko wstawie do naszej sypialni bo mam zamiar karmic piersia i wiem z wlasnego doswiadczenia ze jest to wygodniejsze zeby nie uczyc dziecko spac przy piersi tylko uczuc spac w lozeczku a tez nie wyobrazam sobie zostawic meza i wyprowadzic sie ze wspolnego lozka i spac u dziecka i wiem z doswiadczenia ze mamusie szczegolnie ktore beda miec pierwsze dzieciatko i tak beda przy dzieciatkach bo beda sie baly ze nie uslysza jak placze albo w nocybsprawdzic czy wszystko ok i nocne pobudki tez sie nie chce chodzic po calym mieszkaniu...
    tez u nas bedzie lozeczko w sypialni, Marceli do tej pory z nami mieszka w sypialni, bo jego pokoik nie jest jeszcze gotowy, sciany pomalowane i wykladzina polozona, ale nie mamy mebli i dodatkow, mam nadzieje ze gdzies od marca zaczniemy wykanczanie i mlody przejdzie do siebie, a lozeczko bedzie czekalo na kolejna dzidzie :)

Martynka30, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    tez u nas bedzie lozeczko w sypialni, Marceli do tej pory z nami mieszka w sypialni, bo jego pokoik nie jest jeszcze gotowy, sciany pomalowane i wykladzina polozona, ale nie mamy mebli i dodatkow, mam nadzieje ze gdzies od marca zaczniemy wykanczanie i mlody przejdzie do siebie, a lozeczko bedzie czekalo na kolejna dzidzie :)

U nas też na razie w sypialni :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Truskaweczka masz ten model ? bo aż dziwnie się, że piszesz, że jest słaby.
    Quote:

To chyba jednak inny mam, teraz doczytałąm dokładnie o co chodzi :)
    Ja mam B ale w takim razie innej firmy, Sound B, dlatego pomyłka pomyślałąm, że to to samo :)

ja mam ten:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c311cc2a35a0.jpg

i nowy kosztuje 189zł na allegro.
    Wyświetlacz i sonda w jednym.
    To ten Wasz jest o wiele lepszy :)
    Niestety nie było mnie stać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:53

iv09roeqjdjavel4.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się z dzidzią muszę wyprowadzić z sypialni :/
    po pierwsze ma 2,50cm x 2,50cm - wiec jest maleńska, nic tam nie wejdzie, a poza tym mąż o 02.00 wychodzi do pracy i musi się wyspać, jest kierowcą, nie mogę tam z nim spać, zajmę wiec stołowy z dzieckiem, a córka ma swój pokój duży obok.

MI wg chińskiego kalendarza wychodzi córeczka.
    Z pierwszą cócią się sprawdziło, z poprzednią poronioną ciążą też chyba i teraz dziewczynka.

iv09roeqjdjavel4.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ