X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam apetytu ale lubie fasolke po bretonsku zrobie sobie moze cos goracego w koncu zjem

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    U nas też na razie w sypialni :)
    dla mnie to jest najlepsze rozwiazanie....tylko teraz boje sie, ze mlody za dlugo spi z nami i bedzie ciezko go przyzwyczaic do nowego miejsca...caly czas w nocy jest jedna pobudka na mleko a wstaje o 5, mam nadzieje ze do sierpnia mu te wczesne wstawanie minie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie znow pozarlam cala tabliczke czekolady mlecznej, a na obiad beda mielone, ziemniaki i buraczki do tego...

SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj spaghetti z tuńczykiem :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zoladek podchodzi mi do gardla. Czuje sid jakbym znowy szla na egzamin z chemii fizycznej. Masakra. Powoli sie zbieram do gina. Urwe sie troche z pracy:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    u mnie dzisiaj spaghetti z tuńczykiem :)
    jeszcze z tunczykiem nie robilam, a teraz w ciazy w ogole nie mam ochoty na ryby...oprocz sledzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Jejku zoladek podchodzi mi do gardla. Czuje sid jakbym znowy szla na egzamin z chemii fizycznej. Masakra. Powoli sie zbieram do gina. Urwe sie troche z pracy:-)
    bedzie dobrze :) fajnie, ze codziennie sa jakies wizyty i mozna sobie zdjecia z usg poogladac

MiMK lubi tę wiadomość

• Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Powodzenia! :)

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zdjecie :)
    1a33da07c048f477med.jpg

pigułka, Dominique88, SyHa85, kaarolaa, Ninka0111, Ania_1986, Magdzia88, Martynka30, hella, Rybaaaa, Kw14tuszek, amanina, malika89, MiMK lubią tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Jak ja nie lubiłam chemii fizycznej. Przedmiot porażka.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje od poczatku dziecko w swoim pokoiku, mam tylko 2 a tam gdziemy spimy nie ma miejsca na łozeczko. Wstawie tam fotel bujany w razie co. Bo nie planuje zostawiac meza samego :-) co prawda to moje pierwsze dziecko ale mysle ze to sie slyszy jak placze...taki tryb czuwania :-)

Ja dzis tez ryba- łosoś z rekawa pieczony i surowka z selera :-) a dla rownowagi przed chwila zjadlam prawie cala paczke chipsow...

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Ja dzis tez ryba- łosoś z rekawa pieczony i surowka z selera :-) a dla rownowagi przed chwila zjadlam prawie cala paczke chipsow...
    no to widze, ze my dwie sobie dzisiaj dogadzamy :) jedna czekolada, druga chipsami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:22

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w 12 tygodniu!
    Ja też mam obecnie tylko 2 pokoje, więc wyboru nie ma :)- będzie z nami w sypialni. Jak mężowi nie będzie odpowiadało zawsze może iśc do salonu i już.
    Dzisiaj na obiad wczorajsza szczawiowa (z mojego szczawiu). Miałam ochotę na żeberka z rękawa, ale niestety dzisiaj ich nie ma w sklepie, więc zrobię jutro...

pigułka lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na razie będzie w sypialni. Tylko będę musiała się przestawić na spanie po lewej stronie łóżka (ZAWSZE ŚPIĘ PO PRAWEJ, ZAWSZE!).... Bo łóżeczko wstawimy od lewej strony (po prawej jest okno i kaloryfer więc kiepsko).

Ja dzisiaj poszalałam kalorycznie i mam na obiad spaghetti carbonara <3

Aż się boję wieczora jak przyjdą wyniki cukru, które rano zrobiłam.

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych" - bo mam niedoczynność. Jak u mnie wykryto miałam TSH 5 z hakiem. Przed ciążą udalo się zbić na dawce euthyroxu 75/100 do 1.1...
    W 3 tc już miałam 3.8 i dawkę zwiększoną do 100/125. Po miesiącu TSH wyniosło 1.2 na tej właśnie dawce więc idealnie. Dalej kontynuowałam leki i wyszło.... 0,35!!! Skacze mi jak pchła po gaciach to TSH :-/ Niby referencyjnie w ciąży jest od 0,35-2,5 wg mojego laboratorium no ale jestem idealnie na dolnej granicy....i to badajac sie bez wzięcia rano leku...

Chyba powinnam się skonsultować z lekarzem, nie? Czy skoro jest "w normie" to zostawić temat?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    no to widze, ze my dwie sobie dzisiaj dogadzamy :) jedna czekolada, druga chipsami
    A mi chłop pączka kupił rano, więc też sobie dogodziłam :)

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique ja wczoraj robilam szczawiowke tez ze swojego szczawiu :) jeszcze dzisiaj ja dojadalam, za mna tez chodzi paczek, ale czekam na tlusty czwartek

Dominique88 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    U mnie też na razie będzie w sypialni. Tylko będę musiała się przestawić na spanie po lewej stronie łóżka (ZAWSZE ŚPIĘ PO PRAWEJ, ZAWSZE!).... Bo łóżeczko wstawimy od lewej strony (po prawej jest okno i kaloryfer więc kiepsko).

Ja dzisiaj poszalałam kalorycznie i mam na obiad spaghetti carbonara <3

Aż się boję wieczora jak przyjdą wyniki cukru, które rano zrobiłam.

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych" - bo mam niedoczynność. Jak u mnie wykryto miałam TSH 5 z hakiem. Przed ciążą udalo się zbić na dawce euthyroxu 75/100 do 1.1...
    W 3 tc już miałam 3.8 i dawkę zwiększoną do 100/125. Po miesiącu TSH wyniosło 1.2 na tej właśnie dawce więc idealnie. Dalej kontynuowałam leki i wyszło.... 0,35!!! Skacze mi jak pchła po gaciach to TSH :-/ Niby referencyjnie w ciąży jest od 0,35-2,5 wg mojego laboratorium no ale jestem idealnie na dolnej granicy....i to badajac sie bez wzięcia rano leku...

Chyba powinnam się skonsultować z lekarzem, nie? Czy skoro jest "w normie" to zostawić temat?
    Lepiej skonsultować, optymalne wyniki to między 0,5 a 1,5. Zawsze w to okienko celujemy z endo. Może wystarczy zmniejszyć w jeden dzień ze 125 na 100.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    1a33da07c048f477med.jpg

Ojej, jak dorośle wygląda! CUDO

monirek lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mi smaka zrobiłyście na szczawiową, mam szczaw w słoiku, zaraz pójdę gotować chyba :)

kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    1a33da07c048f477med.jpg
    super zdjecie, super dzidzia, oj zazdroszcze

monirek lubi tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ