X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przy corci jak byl na usg to mowil ze to chlopiec i juz chodz lekarz zapewnial ze dziewuszka a teraz bylam pewna ze powie ze chce chlopca a on ze moze byc dziewczynka nie wazne aby bylo zdrowe a propo waszych poprzednich postow na temat mezow jak mialam duzy brzuchol w ciazy a mielismy gosci poprosilam zeby odcedzil ziemniaki ja patrze a on wyciaga sitko i na sitko haha

Martynka30, kaarolaa, ninciaa172, Lulu83 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem żywym dowodem na to, że wszystkie zabobony i wróżby mogą się mylić. Kiedyś lekarze nie określali płci. Ja nawet wg dwóch cyganek miałam być chłopcem :)

Martynka30, SyHa85, Domi793 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja chcę wiosnę !!!!!!!!!!
    Człowiek by czuł się inaczej, słoneczko świeci, warzywka i owoce :)
    I do spotkania z maleństwem bliżej :)

Chcę wiosnę kwiecień, maj- ciepełko :)

SyHa85, Emma1985, alicjaaaa, blondyna5555, Domi793, Daria23 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja sobie kupilam bukiet tulipanow i mi weselej :-)

Ja też :) w ogóle prawie wzięłam go za darmo... Byłam z małą wózkiem w sklepie no i w takim wypadku zawsze zakupy trzymam w ręce, daje małej, albo na dół pod wózek. W ręce mi się nie chciało, a że kwiaty to małej nie dałam, bo by pożarła ;-) no i dałam na dół.. Przeszłam przez kasę, zapłaciłam za 3 inne rzeczy które córa bez przeszkód mogła tarmosić, i gdyby nie to, że kupiłam bułki i chciałam je dać do kosza bo nie weszłyby do torebki to bym się nie skapnęła, że podwędziłam kwiaty!! Ale wróciłam się, przeprosiłam i zapłaciłam.. Ech.. A już za kasami pojawił się ochroniarz ;-)

SyHa85, hella lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja dzidzia:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d13e9fa18a1e.jpg

Jedyne zdjęcie z prenatalnych.
    Dziewczynka Nikola :)

Wiem tylko, że jest dobrze, i że NT 1,20mm
    NIc wiecej, dowiem się za ok tydzień jak przyjdą wyniki testu pappa
    W tedy dostanę opis badania z pomiarami.
    Nawet nie wiem ile ma długośći, ale najważniejsze, że zdrowa!

Zdjęcie profilowe mam!
    Badanie trwało ponad 2h....
    pierwszy raz - 1 min usg przez brzuch, złe ułożenie, wiec dopochwowe ze 4 min, źle ułożona, stukanie, pukanie, dociskanie głowicą aż bolało, nic. Spacer, słodycze, skakanie, drugie podejście - nic.
    Trzecie podejście po bieganiu, podskakiwaniu, jedzeniu, piciu i udało się pomierzyć :)

Bardzo się cieszę z mojej wizyty i z wizyt innych dziewczyn :)
    Super!

Martynka30, kaarolaa, Rybaaaa, ninciaa172, SyHa85, Emma1985, alicjaaaa, monirek, smerfetka84, Ninka0111, hella, Rudi88, malika89, opóźniona, Kw14tuszek, Pikcia, Dere, Domi793, celia, Daria23, pigułka, Friend lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja to bym chciala dziewczynke bo chlopca mamy, ale jak bedzie chlopiec to tez super bo bedzie ekonomiczniej, praktycznie nic procz pampersow nie bede musiala kupowac :)

My za to przyzwyczajeni do dziewczynki, więca jak zaczynaliśmy starania to mówiliśmy, że może być znowu córka. Ale ostatnio jakoś tak o chłopaku myśle i w sumie nie wiem. M też stwierdził, że jednak syna to by chciał dla przedłużenia rodu :-P więc jak będzie dziołszka to tym gorzej dla mnie bo nie spocznie dopóki siusiaka nie będzie ;-)

ninciaa172, smerfetka84, Ninka0111 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow ale dzis wizyt :)) gratulacje dobrych wiesci :))

Martyna, z nasza pogoda to w kwietniu mozna jeszcze balwana lepic :P ale fakt... lato... truskawki... kanapka ze swieza salata, pomidorkiem ogorkiem... kompocik... rozmarzylam sie

Martynka30, kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nincia, aniuska, Truskaweczka - piękne dzieciaczki! Gratuluję udanych wizyt! Super wieści ;-)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    My za to przyzwyczajeni do dziewczynki, więca jak zaczynaliśmy starania to mówiliśmy, że może być znowu córka. Ale ostatnio jakoś tak o chłopaku myśle i w sumie nie wiem. M też stwierdził, że jednak syna to by chciał dla przedłużenia rodu :-P więc jak będzie dziołszka to tym gorzej dla mnie bo nie spocznie dopóki siusiaka nie będzie ;-)
    moj wie, ze bym chciala corke i czesto sie pyta a co zrobisz jak znow chlopak bedzie? pewnie bedziesz jeszcze sie starala o coreczke...ale szczerze jak bedzie synek to fajnie...bedzie mi szkoda troszke, ale najwazniejsze aby zdrowe...a trzecie to moze za 10 lat, bo teraz nie bedzie gdzie trzeciego malucha trzymac i wiadomo kasa jeszcze, ja nie pracuje tylko maz...mam nadzieje, ze jak odchowam drugie to szybko znajde jakos prace bo mamy kredyt i juz wiem, ze bedzie zaciskanie pasa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczka cudownie :) juz teraz musi byc dobrze :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Martyna, z nasza pogoda to w kwietniu mozna jeszcze balwana lepic :P ale fakt... lato... truskawki... kanapka ze swieza salata, pomidorkiem ogorkiem... kompocik... rozmarzylam sie

U nas śniegu już nie ma, dziś padał deszcz, a teraz jest bardzo silny wiatr.
    3 lata temu w kwietniu święta wielkanocne u nas masa śniegu i tak do maja leżał :D Pamiętam jak można było pojechać sankami poświęcić jajka :D

Chce mi się arbuza :/ a w całym mieście nie ma.
    Sałaty też bym sobie zjadła, ale spryskana na maksa więc sobie daruję.

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    3 lata temu w kwietniu święta wielkanocne u nas masa śniegu i tak do maja leżał :D Pamiętam jak można było pojechać sankami poświęcić jajka :D

wielkanoc 3 lata temu dobrze pamietam, akurat urodziny mialam i ten snieg, w tym roku tez wielkanoc wczesnie przypada wiec sie nie zdziwie jak znow zamiast sloneczka i ciepla bedzie snieg...

w ogole gdzie te wielkanoce z mojego dziecinstwa? takie cieplutkie ze sloneczkiem, a lane poniedzialki byly tak lane, ze sie 4 razy przebieralo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:07

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wielkanoc 3 lata temu dobrze pamietam, akurat urodziny mialam i ten snieg, w tym roku tez wielkanoc wczesnie przypada wiec sie nie zdziwie jak znow zamiast sloneczka i ciepla bedzie snieg...

Masz rację w tym roku wielkanoc pod koniec marca i pewnie będzie lipa z pogodą :/ a ja lubię ciepełko i słoneczko :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Dokładnie :) 2 lata temu lepiłam z moim M. Heh, ostatnio stwierdziłam, że te moje dzieciaczki to jednak wytrzymałe są. Z córą, zanim dowiedziałam się o ciąży to pojechaliśmy z M na weekend w góry, to był kwiecień i właśnie zaskoczyła nas zima, więc po kolana w śniegu ale założyliśmy, że po górach połazimy no i połaziliśmy, przemarzliśmy i się przeforsowaliśmy.. A później się okazało, że byliśmy już w trójkę..
    A teraz po kilku miesiącach niepowodzeń, ro nawet nie liczyłam, że tym razem się udało i zabrałam się za porządki na działce - zgrabiłam i powywoziłam liście i przekopałam całą część uprawową... Oczywiście też przemarzłam bo już zimno bardzo było no i wszystko mnie bolało... I parę dni później test pozytywny... Ależ byłam na siebie wściekła! Na szczęście nic złego się nie stało :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o arbuzach i malinach....

Truskaweczka - piękne dzieciątko! Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:28

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja jestem owocówka :) tylko avocado nie lubię, a arbuza to nawet nie kroję, tylko kupuję całego, kroję na pół i jem łyżką <3

póki co upiekłam w-z tkę i się objadam :D

Martynka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj chyba wrocily mi wieczorne mdlosci...dzisiaj tez juz zaczyna mnie meczyc, bleee

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

W biedronce dzis widzialam arbuza☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    W biedronce dzis widzialam arbuza☺

Dzięki za info :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak arbuz jest tym na co czekam. Wiosna to moja ulubiona pora roku ze względu na sezonowe warzywa i owoce. Nie mogę sie doczekać. I wtedy juz brzuszek będzie widać ;)

Martynka30, kaarolaa lubią tę wiadomość

a55a0765ad.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ