X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie się zapiszę do Was :)
    tylko boję się...że jak zacznę się zapisywać, wierzyć w ciążę to ona zniknie - tak jak poprzednim razem...
    gdy już uwierzyłam i naprawdę zaczełąm się cieszyć, lekarz chwalił wzorową ciążę to zaraz się ona skończyłą...
    bardzo bym chciała aby teraz było już dobrze!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka większość z nas tutaj jest po przejściach ale trzeba wierzyć. Każda z nas jest w podobnej sytuacji- jesteśmy tu po to by się wspierać. Co ma być to będzie i zapisanie się bądź nie nie ma żadnego wpływu. Trzeba wierzyć i być dobrej myśli.

Martynka30, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka wiesz ja jestem zdania, że biologia wie co robi. Poronienie nie jest proste dla kobiecej psychiki ale tak jest i w dzisiejszych czasach jest tego coraz więcej. Czy młoda czy starsza to niestety się zdarza. Ale po deszczu zawsze wstaje słońce i przychodzi czas kiedy musi być po prostu dobrze :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Truskaweczka wiesz ja jestem zdania, że biologia wie co robi. Poronienie nie jest proste dla kobiecej psychiki ale tak jest i w dzisiejszych czasach jest tego coraz więcej. Czy młoda czy starsza to niestety się zdarza. Ale po deszczu zawsze wstaje słońce i przychodzi czas kiedy musi być po prostu dobrze :)

Straciłaś kiedyś dziecko?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie kłuje dzisiaj jajnik, albo okolice :-/ Jak Wasze brzuchy?

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Straciłaś kiedyś dziecko?

Tak dwa lata temu i od tamtej pory do teraz staraliśmy się o kolejne. Aż w końcu się udało. Teraz też jest zagrożona ale staram się żyć w błogim spokoju.

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:

Na szczęście dziś spokój ale w weekend myślałam że oszaleje z bólu...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, ja jestem mamą 3 Aniołków, wiem, że to trudne, że się boisz, ja siebie nie oszukuje, że tym razem na pewno będzie dobrze, ale może być..
    Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanką co straciła 2 dzieci, teraz jest w trzeciej ciąży na chwilę obecną jest dobrze, chodzi do psychologa, a psycholog zapytał się czy zna osobę co straciła dzieci a urodziła, ja znam wiele dziewczyn, ich historii, stracili po 3,4 dzieci i udało się im... pamiętam jak ja zapisywałam się do wątku kwietniowego, potem 2 razy styczniowego, mi się nie udało, ale dziewczynom owszem :)
    Trzeba mieć w sercu malutką iskierkę nadziei <3

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Tak dwa lata temu i od tamtej pory do teraz staraliśmy się o kolejne. Aż w końcu się udało. Teraz też jest zagrożona ale staram się żyć w błogim spokoju.

Kochana przykro mi :( Cieszę się, że teraz jest dobrze :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście już tak nie pobolewa brzuch jak wcześniej, czasami zdarza się zwłaszcza jak się zdenerwuje, wiem mam odpoczywać i się nie stresować ale czasami się nie da zwłaszcza jak bratowa wiecznie się wtrąca i próbuje mnie z mężem z kłócić, już mu mówiłam żeby trzymał ją z daleka ode mnie. Ogólnie jest dobrze tylko wróciły mdłości i wszystko mi się cofa, nie wymiotuje ( jeszcze) ale jest mi niedobrze i mimo że jestem głodna nie mogę jeść, na samą myśl o jedzeniu mi się zwraca :-(

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a mnie ucho zaczelo bolec... Wy tu w wiekszosci doswiadczone- macie jakies sprawdzone metody domowe? Goraczki nie mam. Juz sie czosnku najadlam bo to podobno antybiotyk na wszystko hehe

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarować olejkiem kamforowym dookoła ucha, albo ugotować jajko na twardo, zawinąć w ściereczkę i przykładać do ucha :) Tylko póki jest ciepłe, bo tu chodzi o wygrzanie tego ucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:19

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Dołączam do Was, choć wiadomość o ciąży jeszcze do mnie nie dociera ;)
    Mam świadomość, że noszę pod serduchem kruszynkę, ale jeszcze chyba tego nie czuję, myślę, że po usg się to zmieni :)
    Wizytę mam we wtorek za tydzień.
    Dziś byłam na drugiej becie, rośnie ładnie :)
    3 grudnia było 96, nie mogłam powtórzyć po 48 godzinach, bo mieliśmy wcześniej planowany wyjazd na mazury ;)) Więc powtórzyłam dziś - 1159 więc prawidłowo :)

Dzisiaj czuję dość intensywne kłucie w dole brzucha po prawej stronie, też tak macie?
    I jeszcze pytanie - bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Same zaczęłyście brać, czy z polecenia lekarza? Dziś będąc w aptece widziałam jakieś do 12 tygodnia i się zastanawiałam czy nie kupić, ale pomyślałam, że poczekam do wtorku, może lekarz sam zaleci i doradzi jakie kupić

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Brzuch dzis ok. Troche tylko kluje i ciagnie, po weekendowych bolach teraz to jest pikuś!!! Duzo zdrowka!!!

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omen gratuluje! Ja tez miewam bole, to normalne. Nospa pomaga. Mi lekarka pozwolila brac do 3 tabletek forte albo 6 zwyklych. To jest ciaza po hsg takze musze uwazac. Co do witamin. Ja bralam wit.D i jod przed ciaza. Lekarka kazala zostac tylko na kwasie foliowym. Ale co lekarz toinne zasady eh. Mi ucho za to dzis dokucza ... Zawsze cos eh...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Posmarować olejkiem kamforowym dookoła ucha, albo ugotować jajko na twardo, zawinąć w ściereczkę i przykładać do ucha :) Tylko póki jest ciepłe, bo tu chodzi o wygrzanie tego ucha
    Wyprobuje, dzieki! Mam nadzieje ze to nic poważnego....

• pigułka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako dziecko miałam nawracające zapalenie ucha i to jajko bardzo szybko pomagało, zwłaszcza jak się było gdzieś na zagranicznych wakacjach, a ucho po basenie bolało. Możesz też zastosować inne rzeczy, które Ci to ucho "wygrzeją". Olejek kamforowy jest bardziej wygodny w użyciu, a koszt to ok 2zł.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączę do Was, bo w Mikołajki robiłam test i wyszły dwie kreseczki. Pierwszą wizytę nam 16 grudnia. Ze względu na ostatnie doświadczenia ta ciąża jest zdecydowanie inna, radość z pozytywnego testu była inna, a teraz każdy najmniejszy ból w brzuchu to powód do niepokoju.
    Niestety widzę, że dużo tutaj aniołkowych mam, łatwiej będzie nam się wspierac.

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam eutoryx 50 i jod 100 :) udalo mi sie wcisnac dzisiaj prywatnie, ale i tak 3 godziny spedzilam w kolejce...juz o tarczyce sie nie martwie, teraz kontrola za 4 tyg, mam zrobic anty-TPO, TSH I FT4

pigułka lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Truskaweczko, ja jestem mamą 3 Aniołków, wiem, że to trudne, że się boisz, ja siebie nie oszukuje, że tym razem na pewno będzie dobrze, ale może być..
    Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanką co straciła 2 dzieci, teraz jest w trzeciej ciąży na chwilę obecną jest dobrze, chodzi do psychologa, a psycholog zapytał się czy zna osobę co straciła dzieci a urodziła, ja znam wiele dziewczyn, ich historii, stracili po 3,4 dzieci i udało się im... pamiętam jak ja zapisywałam się do wątku kwietniowego, potem 2 razy styczniowego, mi się nie udało, ale dziewczynom owszem :)
    Trzeba mieć w sercu malutką iskierkę nadziei <3

Martynko, ja na szczęście nie przechodziłam tego to Wy, mogę jedynie domyślać się co czujecie.
    Moja szwagierka w przeciągu 3 lat straciła 4 dzieci, w tym jedno 18-letnie... Po śmierci córki zdecydowali się na kolejne dziecko. 3 ciążę, 3 straty. Pół roku temu urodziła zdrowe dziecko. Bóg ma swój plan, i my niestety nie mam za bardzo na to wpływu. Niestety nam pozostaje cierpienie i trauma do końca życia... Ale trzeba mieć nadzieję.
    A jeszcze co do szwagierki - o jej stratach dowiedziałam się przypadkiem, nie powiedziała nikomu z najbliższej rodziny.. I nadal nie wie, że ja znam jej tajemnicę.. I widzę, że się z tym męczy i męczyła przez całą ciążę, bo nie miała z kim porozmawiać o swoich lękach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:38

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ