X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie się zapiszę do Was :)
    tylko boję się...że jak zacznę się zapisywać, wierzyć w ciążę to ona zniknie - tak jak poprzednim razem...
    gdy już uwierzyłam i naprawdę zaczełąm się cieszyć, lekarz chwalił wzorową ciążę to zaraz się ona skończyłą...
    bardzo bym chciała aby teraz było już dobrze!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka większość z nas tutaj jest po przejściach ale trzeba wierzyć. Każda z nas jest w podobnej sytuacji- jesteśmy tu po to by się wspierać. Co ma być to będzie i zapisanie się bądź nie nie ma żadnego wpływu. Trzeba wierzyć i być dobrej myśli.

Martynka30, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka wiesz ja jestem zdania, że biologia wie co robi. Poronienie nie jest proste dla kobiecej psychiki ale tak jest i w dzisiejszych czasach jest tego coraz więcej. Czy młoda czy starsza to niestety się zdarza. Ale po deszczu zawsze wstaje słońce i przychodzi czas kiedy musi być po prostu dobrze :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Truskaweczka wiesz ja jestem zdania, że biologia wie co robi. Poronienie nie jest proste dla kobiecej psychiki ale tak jest i w dzisiejszych czasach jest tego coraz więcej. Czy młoda czy starsza to niestety się zdarza. Ale po deszczu zawsze wstaje słońce i przychodzi czas kiedy musi być po prostu dobrze :)

Straciłaś kiedyś dziecko?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie kłuje dzisiaj jajnik, albo okolice :-/ Jak Wasze brzuchy?

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Straciłaś kiedyś dziecko?

Tak dwa lata temu i od tamtej pory do teraz staraliśmy się o kolejne. Aż w końcu się udało. Teraz też jest zagrożona ale staram się żyć w błogim spokoju.

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:

Na szczęście dziś spokój ale w weekend myślałam że oszaleje z bólu...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, ja jestem mamą 3 Aniołków, wiem, że to trudne, że się boisz, ja siebie nie oszukuje, że tym razem na pewno będzie dobrze, ale może być..
    Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanką co straciła 2 dzieci, teraz jest w trzeciej ciąży na chwilę obecną jest dobrze, chodzi do psychologa, a psycholog zapytał się czy zna osobę co straciła dzieci a urodziła, ja znam wiele dziewczyn, ich historii, stracili po 3,4 dzieci i udało się im... pamiętam jak ja zapisywałam się do wątku kwietniowego, potem 2 razy styczniowego, mi się nie udało, ale dziewczynom owszem :)
    Trzeba mieć w sercu malutką iskierkę nadziei <3

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Tak dwa lata temu i od tamtej pory do teraz staraliśmy się o kolejne. Aż w końcu się udało. Teraz też jest zagrożona ale staram się żyć w błogim spokoju.

Kochana przykro mi :( Cieszę się, że teraz jest dobrze :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście już tak nie pobolewa brzuch jak wcześniej, czasami zdarza się zwłaszcza jak się zdenerwuje, wiem mam odpoczywać i się nie stresować ale czasami się nie da zwłaszcza jak bratowa wiecznie się wtrąca i próbuje mnie z mężem z kłócić, już mu mówiłam żeby trzymał ją z daleka ode mnie. Ogólnie jest dobrze tylko wróciły mdłości i wszystko mi się cofa, nie wymiotuje ( jeszcze) ale jest mi niedobrze i mimo że jestem głodna nie mogę jeść, na samą myśl o jedzeniu mi się zwraca :-(

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a mnie ucho zaczelo bolec... Wy tu w wiekszosci doswiadczone- macie jakies sprawdzone metody domowe? Goraczki nie mam. Juz sie czosnku najadlam bo to podobno antybiotyk na wszystko hehe

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarować olejkiem kamforowym dookoła ucha, albo ugotować jajko na twardo, zawinąć w ściereczkę i przykładać do ucha :) Tylko póki jest ciepłe, bo tu chodzi o wygrzanie tego ucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:19

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Dołączam do Was, choć wiadomość o ciąży jeszcze do mnie nie dociera ;)
    Mam świadomość, że noszę pod serduchem kruszynkę, ale jeszcze chyba tego nie czuję, myślę, że po usg się to zmieni :)
    Wizytę mam we wtorek za tydzień.
    Dziś byłam na drugiej becie, rośnie ładnie :)
    3 grudnia było 96, nie mogłam powtórzyć po 48 godzinach, bo mieliśmy wcześniej planowany wyjazd na mazury ;)) Więc powtórzyłam dziś - 1159 więc prawidłowo :)

Dzisiaj czuję dość intensywne kłucie w dole brzucha po prawej stronie, też tak macie?
    I jeszcze pytanie - bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Same zaczęłyście brać, czy z polecenia lekarza? Dziś będąc w aptece widziałam jakieś do 12 tygodnia i się zastanawiałam czy nie kupić, ale pomyślałam, że poczekam do wtorku, może lekarz sam zaleci i doradzi jakie kupić

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Brzuch dzis ok. Troche tylko kluje i ciagnie, po weekendowych bolach teraz to jest pikuś!!! Duzo zdrowka!!!

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omen gratuluje! Ja tez miewam bole, to normalne. Nospa pomaga. Mi lekarka pozwolila brac do 3 tabletek forte albo 6 zwyklych. To jest ciaza po hsg takze musze uwazac. Co do witamin. Ja bralam wit.D i jod przed ciaza. Lekarka kazala zostac tylko na kwasie foliowym. Ale co lekarz toinne zasady eh. Mi ucho za to dzis dokucza ... Zawsze cos eh...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Posmarować olejkiem kamforowym dookoła ucha, albo ugotować jajko na twardo, zawinąć w ściereczkę i przykładać do ucha :) Tylko póki jest ciepłe, bo tu chodzi o wygrzanie tego ucha
    Wyprobuje, dzieki! Mam nadzieje ze to nic poważnego....

• pigułka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako dziecko miałam nawracające zapalenie ucha i to jajko bardzo szybko pomagało, zwłaszcza jak się było gdzieś na zagranicznych wakacjach, a ucho po basenie bolało. Możesz też zastosować inne rzeczy, które Ci to ucho "wygrzeją". Olejek kamforowy jest bardziej wygodny w użyciu, a koszt to ok 2zł.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączę do Was, bo w Mikołajki robiłam test i wyszły dwie kreseczki. Pierwszą wizytę nam 16 grudnia. Ze względu na ostatnie doświadczenia ta ciąża jest zdecydowanie inna, radość z pozytywnego testu była inna, a teraz każdy najmniejszy ból w brzuchu to powód do niepokoju.
    Niestety widzę, że dużo tutaj aniołkowych mam, łatwiej będzie nam się wspierac.

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam eutoryx 50 i jod 100 :) udalo mi sie wcisnac dzisiaj prywatnie, ale i tak 3 godziny spedzilam w kolejce...juz o tarczyce sie nie martwie, teraz kontrola za 4 tyg, mam zrobic anty-TPO, TSH I FT4

pigułka lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Truskaweczko, ja jestem mamą 3 Aniołków, wiem, że to trudne, że się boisz, ja siebie nie oszukuje, że tym razem na pewno będzie dobrze, ale może być..
    Ostatnio rozmawiałam z moją koleżanką co straciła 2 dzieci, teraz jest w trzeciej ciąży na chwilę obecną jest dobrze, chodzi do psychologa, a psycholog zapytał się czy zna osobę co straciła dzieci a urodziła, ja znam wiele dziewczyn, ich historii, stracili po 3,4 dzieci i udało się im... pamiętam jak ja zapisywałam się do wątku kwietniowego, potem 2 razy styczniowego, mi się nie udało, ale dziewczynom owszem :)
    Trzeba mieć w sercu malutką iskierkę nadziei <3

Martynko, ja na szczęście nie przechodziłam tego to Wy, mogę jedynie domyślać się co czujecie.
    Moja szwagierka w przeciągu 3 lat straciła 4 dzieci, w tym jedno 18-letnie... Po śmierci córki zdecydowali się na kolejne dziecko. 3 ciążę, 3 straty. Pół roku temu urodziła zdrowe dziecko. Bóg ma swój plan, i my niestety nie mam za bardzo na to wpływu. Niestety nam pozostaje cierpienie i trauma do końca życia... Ale trzeba mieć nadzieję.
    A jeszcze co do szwagierki - o jej stratach dowiedziałam się przypadkiem, nie powiedziała nikomu z najbliższej rodziny.. I nadal nie wie, że ja znam jej tajemnicę.. I widzę, że się z tym męczy i męczyła przez całą ciążę, bo nie miała z kim porozmawiać o swoich lękach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:38

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ