Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon wrote:Witam wszystkie mamusie
Dołączam do Was, choć wiadomość o ciąży jeszcze do mnie nie dociera
Mam świadomość, że noszę pod serduchem kruszynkę, ale jeszcze chyba tego nie czuję, myślę, że po usg się to zmieni
Wizytę mam we wtorek za tydzień.
Dziś byłam na drugiej becie, rośnie ładnie
3 grudnia było 96, nie mogłam powtórzyć po 48 godzinach, bo mieliśmy wcześniej planowany wyjazd na mazury ) Więc powtórzyłam dziś - 1159 więc prawidłowo
Dzisiaj czuję dość intensywne kłucie w dole brzucha po prawej stronie, też tak macie?
I jeszcze pytanie - bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Same zaczęłyście brać, czy z polecenia lekarza? Dziś będąc w aptece widziałam jakieś do 12 tygodnia i się zastanawiałam czy nie kupić, ale pomyślałam, że poczekam do wtorku, może lekarz sam zaleci i doradzi jakie kupić
Co do witaminek to w pierwszej ciąży lekarz kazał brać tylko kwas foliowy na początku, więc teraz też tylko kontynuuje folik. Ale tak jak dziewczyny piszą, co lekarz to inna opinia. -
Hej Laski ))
Mnie caly czas boli podbrzusze.... brrrrr.... wczoraj w pracy latalam co 10 min do toalety sprawdzac czy wszystko ok. Jakas paranoja mnie dopadla. Wczoraj mialam tez dzien zartoka...tak mnie przycisnal glod, ze az zjechalam do McDonalda po fryty i tortille. Nie poznaje siebie. Nie w ciazy fastfoodow nie jadam, a teraz masakra.
Dzisiaj poranek tez kiepski...mdli mnie i nie mam sily pozbierac sie do pracy...a musze...oj najchetniej zostalabym w domuMama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
A co do pomyslu fb - jestem za, ale dla mnie teraz to troszke za wczesnie...chce zobacxyc serduszko, wtedy bede jakos spokojjiejsza. Mysle ze dla mnie granica bedzie koniec 1 trymestru.
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Martynka30 wrote:Kto chce to niech się zapisze, ja raczej zostanę tutaj... tak długo jak Bóg mi pozwoli
Martynka staramy sie myslec pozytywnie. Ja tez nie chce opuszczac belly.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
A ja od wczoraj nie mam żadnych objawów oprócz bólu piersi, ale to po luteinie może być. Nie potrafię myśleć pozytywnie Mam doła. Jakiś ogromny, wewnętrzny smutek mnie dopadł
snoopy29 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
a ja dzis rozsypka, niby się nie nakręcam, ale jednak...Wczoraj postanowiłam zrobić świateczne pierniki, trochę się ostałam, omachałam walkiem i był efekt- niewielka ilość wydzieliny podbarwionej na brunatny kolor, i od tamtej pory tylko siebie obserwuję ...Wzięłam nospę i poszłam spać o 20.. nigdy czegoś takiego wcześniej nie miałam, do piatku muszę wytrwać, wtedy to skonsultuję. A z objawów, poza bólem, tkliwością piersi, nie ma innych , nawet siku nie robię cześciej, mdłosci brak, moze tylko węch bardziej wyczulony i ochota na konkrety, ostra papryka itp.
mam nadzieje , ze bedzie dobrze...Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Cześć dziewczyny,
Rozpoczynamy wszystkie nowy dzień z naszymi kluseczkami starszymi o kolejny dzień
Paulka123 - ja też zrobiłam wczoraj grecką. Tylko cały dzień o niej myślałam - więc u mnie to było zamierzone działanie. Ale jak zaczęłam czytać o tym puree i ogórkach kwaszonych to zrobiłaś mi smaka na dzisiaj
Coconue - jest oczywiście plota, że jak ciągnie do śmieciowego jedzenia to się chłopak urodzi
Niestety wszystko co zjem od razu przestaje mi smakować, i męczę się klika godzin okropnym odbijaniem. Czy wy też tak macie?
-
Cześć. Chyba dziś jakiś gorszy dzień jest. Od wczoraj wieczorem boli mnie jajnik, a dzisiaj zobaczyłam, że delikatnie na brązowo plamiłam w nocy.. staram się nie denerwować, ale boli nadal. Chyba pojadę do jakiegoś gina. U mojego mam wizytę dopiero w sobotę. Chyba bez sensu do tego czasu czekać. Mam złe przeczucia Nawet mąż ze łzami w oczach siedzia,chociaż każe mi nie panikowaćł
snoopy29 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
opóźniona wrote:A ja od wczoraj nie mam żadnych objawów oprócz bólu piersi, ale to po luteinie może być. Nie potrafię myśleć pozytywnie Mam doła. Jakiś ogromny, wewnętrzny smutek mnie dopadł
Kochana nie martw się proszę, bolą Cię piersi, to jest objaw... u mnie raz są objawy raz ich nie ma, a tak naprawdę dopiero zaczynają się pojawiać,a jutro zaczynam 7tydz (6t 0d)...
Jesteśmy inne i każdy organizm jest inny i nie każda z nas ma objawy książkowe...
Mnie znów boli krzyż staram się nie panikować...
Kochana kiedy masz wizytę ?opóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Friend wrote:Cześć dziewczyny,
Rozpoczynamy wszystkie nowy dzień z naszymi kluseczkami starszymi o kolejny dzień
Paulka123 - ja też zrobiłam wczoraj grecką. Tylko cały dzień o niej myślałam - więc u mnie to było zamierzone działanie. Ale jak zaczęłam czytać o tym puree i ogórkach kwaszonych to zrobiłaś mi smaka na dzisiaj
Coconue - jest oczywiście plota, że jak ciągnie do śmieciowego jedzenia to się chłopak urodzi
Niestety wszystko co zjem od razu przestaje mi smakować, i męczę się klika godzin okropnym odbijaniem. Czy wy też tak macie?
Mi też się tak odbija i do tego mam wrażenie wtedy, że zaraz zwymiotuje tym co mi się odbijaFriend lubi tę wiadomość
-
Mi moja lekarka powiedziala ze nie mam panikowac bo kazda ciaza jest inna. Kobiety nawet czasami piersi nie czuja! To jest wszystko sprawa indywidualna. Ja tez nie mam mdłości. Brzuch bolal na maxa w weekend a teraz nie. Ale mysle pozytywnie. Musi byc dobrze! Dziewczyny wiecej wiary! Tego potrzebuja nasze Kropki!!!![/url]
-
Cześć Dziewczyny
Jestem po wizycie u gina. Właściwie niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Pani doktor dała mi skierowanie na badania (morfologia, mocz itp.),tylko zanim je zrobię mam powtórzyć USG i upewnić się, czy serduszko bije...
To USG mam zrobić przed świętami a na wizytę umówiłam się na 30.12.
Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i będę miała piękny prezent na święta - serduszko Maleństwa...
Daria23 lubi tę wiadomość