Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka niestety nie mam pomocy. Moi rodzice pracują, a teście daleko. Sama muszę ogarnąć dziecko, obiad i sprzątanie. Mąż jest wieczorami i w weekendy. Wtedy córeczka jest tylko jego a ja odpoczywam. Byłam i gina pierwszego dnia, jak zaczęłam plamić. Przepisała duphaston x2 i kazała się pokazać po USG. Jestem zrezygnowana.
-
Wróciłam od laryngologa. Zapalenie ucha, ale nie jest strasznie. Jednak trzeba zahamować żeby się nie rozeszło. Dostałam kropel cetraxal. Powiedział, że mają tylko działanie miejscowe a nie ogólnoustrojowe. Brała któraś z Was? Niby mnie uspokoił, ale teraz i tak mam dylemat[/url]
-
Klaudia plamienia są niby normalne bo szyjka macicy się poszerza, ale nie powinny się utrzymać za długo, a napisałaś ze nie ustępuje, u mnie przez dwa dni były plamienia i byłam u lekarza przepisała mi duphaston. Przy plamieniech trzeba reagować. My dziewczyny po przejściach niestety reagujemy panicznie bo dobrze wiemy co w naszym przypadku znaczą plamienia
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo
Co do wagi na początku ciąży to jest to normalne że najpierw się chudnie a potem dopiero się zaczyna tyć. Spokojnie ja również schudłam dwa kilo i przy mojej niedowadze to jakaś masakra, a przecież jem dużo i nie wymiotuje jeszcze.
U mnie mega mdłości, cały dzień się męczę, wmusiłam jakoś obiad ale było ciężko a teraz czuję jak wszystko mi stoi w gardle, ohydnie się czuje.
Ale tłumacze sobie ze maleństwo rośnie i dlatego tak się dzieje. Dla tej małej kropeczki wszystko zniose.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:46
-
Klaudia ja z tymi plamieniami pojechałabym chyba na SOR...
U nas spokojnie. Wczoraj serce mi stanęło - oglądaliśmy wieczorem film i poczułam, że coś mi cieknie - od razu poleciałam do łazienki z czarnym scenariuszem w głowie, ale na szczęście to tylko śluz. Zdziwiło mnie to, bo od kilku miesięcy miałam problem z zaobserwowaniem jakiegokolwiek śluzu a teraz ze mnie się leje. No ale mimo wszystko lepszy śluz niż plamienie.
Kłucie w dole brzucha minęło, przed wstaniem z łóżka kręciło mi się w głowie, ale potem już nic.
Piersi mi urosły (przy wiecznym bezbiuściu nie dało się tego zauważyć, mąż jest zachwycony ) na szczęście jeszcze nie bolą
Dziś robiłam pierniki, ale jutro muszę drugą porcję zrobić, bo za mało przyprawy miałam i wyszło niedużo. -
Klaudia90 a jak duże masz te plamienia...krwawe czy brunatne? ja do piatku muszę wytrzymać...chyba , ze będzie się coś działo...
Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
W dniu miesiączki zobaczyłam plamienie i utrzymywało się 3 dni. Uznałam, że tak się zdarza. Po tygodniu plamienie znów się zaczęło i trwa już 6 dni. Jest brunatne, taki brązowy śluz. Raz więcej, raz mniej. Nazwałabym ro bardziej brudzeniem niż plamieniem. Co ja mam robić?
-
Klaudia , a może rzeczywiście izba przyjęć....ja się oszczędzam i aby do piatku, a jutro rano zrobię bete i progesteron i morfologię.Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Jestem po wizycie. Pęcherzyk urósł od soboty i ma już 1 cm. Poza tym nic nie widać. Już nie plamię, a ból jest prawdopodobnie od "rozpychania się" pęcherzyka, chociaż dziwny. Pani Dr z początku wystraszyła mnie, że pęcherzyk w macicy może być ściemniony a boli drugi, w możliwej ciąży pozamacicznej... na szczęście nie zdążyłam spanikować pokazałam betę i progesteron, który zrobiłam sobie w tamtym tygodniu i wykluczyła tę możliwość, chociaż betę kazała powtórzyć.
Klaudia, dla swojego spokoju pojedź na SOR, jak mąż wróci z pracy. Lepiej dmuchać na zimno niż mieć ewentualne wyrzuty, że czegoś się nie zrobiło w czas.
A jeszcze co do mdłości budziłam się w nocy i było mi niedobrze. Nie mdli mnie tylko jak jem.Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
Klaudia90 wrote:blondyna tak masz rację. Nie przeżyłam straty. Masz również rację, że się straszliwie boję. "Wesoło" napisałam w ironii. Ryczę jak dziecko. Boję się chodzić na siusiu, że znów zobaczę brudną wkładkę. Czuję się bezsilna, jest mi źle ;( Nie wiem co mam robić. Na pewno leżeć i odpoczywać, ale przy 9-miesięcznym dziecku się po prostu nie da. Cały czas mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale przez głowę przeszywają się okropne myśli. Boję się, panikuję, płaczę. Tak się czuję!
Dziewczyny z własnego doświadczenia wiem, że krew to nie wyrok, a idealna ciąża, idealne wyniki, rewelacyjne samopoczucie i idealne USG może być wyrokiem!!!
Tak w poprzedniej ciąży tak miałam, wyniki wzorowe, usg aż miło popatrzec i co niecałe 2 tyg od "Idealnych" usg prenatalne - tak dla kontroli - dziecku serce NIE BIJE!!!
ja biegałam całe 3 miesiące siku z zawałem serca patrzyłąm czy kropli krwi nie ma itd... Było idealnie, lakarz mną zachwycony i co???
o mało nie umarłam po usłyszeniu tego wyroku!!!
W życiu się nie spodziewałam takich słów!!!
Myślałam co on "piep:rzy"???
POtem zabieg, żal, niedowierzanie, rozpacz i deprecha i ponowne starania bez skutku...
Może być idealnie i dobrze jak również odwrotnie.
Nie ma co się na przód stresować bo i tak chyba będzie co ma być, trzeba za to dopomóc szczęściu:)
Lecę na wizytę, może to bedą dobre wieści, dziś moje urodzinki i chciałąbym usłyszeć zę jest dobrze -
Friend, dziekuje za zaproszenie czytam Was juz od poniedzialku, ale z przylaczeniem czekalam do odebrania drugiej bety, a wiec:
7.12 hcg 211, progesteron 32,4
9.12 hcg 478
Mam za soba dwie straty wiec teraz dmucham na zimne. Bylam dzisiaj u lekarza i przyjmuje dupka 2x2 dziennie i luteine 2x3 dziennie.
Wszystkim Wam obecnym gratuluje i trzymam kciuki!!Coconue, malika89, Dominique88 lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Witamy nowe Dziewczyny, oby Wasze ciazebyly nudne prze cale 9 miesiecy.
A co do wagi ja mam juz 2 kg na plusie. Tak to jest jak sie non stop odvhudza, a potem jak tylko zacznie sie jesc tak jak ja teraz to waga w hore idzie. Mam nadzieje ze opanuje moj apetyt.
P.s. dzisiaj w sklepie tak mi cudnie wedlina pachnialo ze musialam kupic.Dominique88 lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Truskaweczka - zgadzam się z Tobą. Ja też nie plamiłam, ani nie krwawiłam w poprzedniej ciąży i źle się skończyło. Moja siostra w 6 tc poszła do toalety i jak to ona mówi "polała się krew", nie plamienie... tylko krwawienie jak okres. Była pewna, że straciła ciążę, ale dostała leki, poleżała i zdrowe dziecko ma już 7 lat
My jesteśmy trochę przewrażliwione już, na pewno,ale ogólnie jak coś mnie niepokoi to idę od razu do lekarza i przynajmniej trochę się uspokajam, chociaż na chwilęAniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
beza_cytrynowa
czyli nie ma reguły, trzeba wiec czekać, wierzyć, mieć nadzieję ale nie nastawiać się nie wiadomo jak bo potem u mnie byłą deprecha jak nic!
Jestem po wizycie i wiem tyle co przed nią...
Czyli NIC!!!
Pani dr powiedziała, że to za wcześnie i tylko bete mogę zrobić, usg jeszcze nie.
Eh...
A tak chciałąm się dowiedzieć czy jest pęcherzyk i to w macicy i dobrych wymiarów...
Jak nie to prywatnie pójde za 2 tyg i już.
Wizyta kolejna 30.12.2015
Chyba tyle nie wytrzymam.
Mam skierowanie na wyniki, cała masa wyników, tych początkowych. I mam pobrane wymazy i cytologię. -
Klaudia jak w piątek byłam na IP z moim plamieniem to lekarz bardzo ładnie mi powiedział, że zarodek jest jak mały intruz i że musi się wgryźć w ścianę macicy żeby się porządnie zadomowić na resztę ciąży a to czasem wiąże się z tym że są plamienia. Powiedział, że leczenie już zostało podjęte bo od samego początku dostałam duphaston 2*1 i że jeżeli plamienia są silne to mogę brać 3*1. Powiedział również że na plamienia nie ma innego leczenia niż duphaston i odpoczynek. Dzidziuś się w końcu zagnieździ i dalej powinno być już lepiej. Jeżeli nie zacznę krwawić to kazał mi nie panikować tylko odpoczywać ile mogę i brać leki. I oczywiście zdrowo się odżywiać bo maleństwo wysysa z nas wszystko co najlepsze.
Jeżeli wizyta w IP ma pomóc Ci się uspokoić to może warto ale nie martw się na zapas. Zamiast tego może postaraj się znaleźć kogoś do pomocy z dzieckiem chociaż na kilka godzin dziennie żebyś mogła trochę odpocząć. Chociaż w tym temacie akurat łatwo mi mówić bo ja muszę dbać tylko o własny tyłek.Klaudia90 lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Odebrałam dziś wyniki. Wszystkie choroby dały wyniki ujemne więc bardzo się cieszę.
W sobotę też z ciekawości zrobiłam betę, żeby zobaczyć jaką ma wartość no i 6t+0d beta wynosiła 32256 ! Jestem w szoku że tak ładnie rośnieDominique88, Friend, osa, Lanusia93, beza_cytrynowa, Daria23, SyHa85, Elza :), Klaudia90 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Witam i nieśmiało dołączam do grupy sierpniowych mamusiek. To moja pierwsza ciąża i jestem w 5tc. Wstępny termin to 16 sierpnia. Na razie jedyne objawy ciąży to wrażliwe piersi lekkie bóle podbrzusza i czasami kłucie w okolicach jajnika.
SyHa85, Dominique88, malika89 lubią tę wiadomość
-
Już popierwszej wizycie.. Pęcherzyk jest w macicy tyle ze lekko splaszczony. Nic poza tym wiecej sie nie dowiedziałam bo podobno jeszcze za wczesnie bo moglam zajsc w ciaze poźniej i nic nie widac poza nim... Dostalam slierowanie na bete zeby powtorzyc za tydzień i kolejna wizyta za tydzien tj 16.12 usg ponownie. Martwie sie bardzo.
-
Martynka30 wrote:Kochana kiedy masz wizytę ?
W piątek wieczorem będę wiedziała jaka sytuacja. Wszystko zależy od bety
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Daria, nie martw się. Suwaczki mamy podobnie ustawione. Dzisiaj miałam usg i też nic poza pęcherzykiem nie było i serio nie zmartwiłam się tym razem bo wiem, że wszystko jeszcze może się zdarzyć.Spokojnie, nie panikujemy . A wiesz, jaka wielkość pęcherzyka masz?
Daria23 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili