X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend idź do internisty. Mówisz,że jesteś w ciąż i źle się czujesz,raczej nie powinno być problemu z L4. Jestem na L4 od wtorku do konca tyg. Tylko zaznaczyłam,że nie chcę zwolnienia "ciążowego" bo za wcześnie i nie chcę,żeby o ciąży dowiedzieli się z L4.

Friend lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to spróbuję się do internisty umówić :-) Dziękuję dziewczyny

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza wizyta u gina (zaczął się6 tydzień)

Trzymajcie kciuki :)

pigułka, Madź, beza_cytrynowa, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławianka trzymam. Ja też mam dzisiaj wieczorem wizytę :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka to ja również za Ciebie trzymam kciuki !

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    15 grudnia mam wizytę i usg :)

O to mamy tego samego dnia:)

Martynka30 lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A i muszę się Wam wyżalić: od piątku wieczorem mam nakaz leżenia w łóżku. Mam już serdecznie dosyć.... dupa mnie boli od leżenia. Taką mam ochotę zrobić obiad, albo posprzątać albo pójść na działkę i trochę popracować. Budujemy aktualnie dom i mnie szlag trafia, że nie mogę tam wtrącić swoich 3 groszy. Mój mąż albo jest w pracy albo idzie do naszego domu robić sufity podwieszane. A mnie tam nie ma! No wyobrażacie sobie? nikt mu niczego palcem nie wytyka ..... rozbestwi się ten mój mąż.... ;-)

W pierwszej ciazy lezalam 20 tygodni, wynudzilam sie za 3 swiaty, w drugiej ciazy sie nawet u mnie by nie dalo bo ta pierwsza "ciaza" co chwila sprawdza czy aby na pewno sie ne nudze ;)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Hej dziewczyny, czy Wy też nie macie ciążowych objawów?
    Ja w tej ciąży i w poprzedniej - poronionej niestety nie miałam objawów typu mdłości, bóle piersi i żadnych poprostu.
    Teraz natrętna koleżanka, która od 10 miesiecy (od ostatniego poronienia) pyta mnie co tydzień czy jestem w ciąży, zapisuje moje daty @, oblicza kiedy mam ovu, to niby z życzliwości, ale wg mnie to ze wścipstwa poprostu!
    Widzimy się prawie codziennie w pracy a jak nie to pisze lub dzwoni wieczorem.
    I jeszcze ja się jej przyznałam zaraz po teście ciążowym i dokładnie oblicza, w którym tygodniu i którym dniu jestm, kiedy mam iść do lekarza, do jakiego lekarza, nie umiem jej powiedzieć, żeby dała spokój, mam dość tłumaczenia się ciągle.
    Nikt oprócz męża nie wie a jej powiedziałam - eh, nie umiem kłamać i się przyznałąm.
    Teraz wysyłą mi smsy ze szczegółowymi pytaniami o samopoczucie, częstomocz, ból piersi, poranne mdłości, o wszystko, i tak jest co dzień.
    I dowiedziałam się, że przytyje 35kg??!!(waże 65)
    Że bede miała mdłości ze zdwojoną siłą od 6 tyg
    A niby skąd to wie?
    Tego nikt nie wie!
    No i, że nie dobrze, że nie mam mdłości!
    Zaburzyłą tym mój spokój dosyć mocno, dlatego pytam bo jesteście na tym samym etapie ciąży co ja czy macie jakieś oznaki?

Boze ja bym chyba juz dawno cos powiedziala jej. Niech sie zajmie swoim zyciem:)

Nie przemuj sie brakiem objawow, ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnego objawu oprocz pozytywnego testu i urodzilam zdrowa core, teraz tez nie mam objawow i staram sie myslec pozytywnie. A ile przytyjesz to glownie zalezy od Ciebie i Twojego organizmu a nie od wyssanych z palca teorii kolezanki:) Glowa do gory i juz wiecej jej sie nie uzewnetrzniaj :)

512ee1ecf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Było parę chętnych dziewczyn do założenia grupy na fb i taka powstała :) zapraszamy :)
    https://www.facebook.com/groups/1044142885637274/
    ja moze dolacze, ale jeszcze nie teraz. wole zaczekac do konca I trymestru

Madź lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Truskaweczko, masz urodzinki? :) najlepszego dla Ciebie i fasolki!
    Ja poranek rozpoczęłam wymiotami... :( tylko chyba niestety nie ciążowymi, bo cały czas mną telepie, temp. 38, i generalnie leżę. Nie wiem czy dam radę jechać na kolejną betę, no a popołudniu wybierałam się do gina.. Ehh..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam wspolczuje tego zlego samopoczucia :( ja o ciazy w pracy che powiedziec po nowym roku jak wszystko bedzie ok, bo musza znalezc kogos na moje miejsce. Zaprosze szefowa na kawe i wtedy jej powiem :)

512ee1ecf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy nie wymiotowalam, a mdlosci i to znosne mialam tylko 2 tyg...jadlam wszytsko a najwiecej miesa, gdzie ja ogolnie jem duzo nabialu, a w ciazy najchetniej mieso...ciekawe jak bedzie teraz, oby rzyganko mnie znow ominelo

• Omon Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fasolka daje o sobie znać ;) Przed ciążą bardzo rzadko kiedy mnie cokolwiek bolało a teraz codziennie coś :O

Dzisiaj czuję jakieś kłucie z boku po prawej stronie jakoś pod ostatnim żebrem. Uciążliwe to jest :/

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem co mam jeść. Przed chwilą zjadłam małą paczkę Laysów i popiłam kawą. Wcale mnie nie zemdliło.

Friend lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    A ja już nie wiem co mam jeść. Przed chwilą zjadłam małą paczkę Laysów i popiłam kawą. Wcale mnie nie zemdliło.

Kochana korzystaj półki możesz, bo nie znasz dnia i godziny, kiedy Cię zemdli :)

Friend, opóźniona lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona, idealne połączenie! Chyba zgapię laysy :-)

Ja drugie dzień z rzędu jem pomarańcze.

Nie mogę patrzeć na słodycze, a szczególnie na czekoladę.

Na mdłości pomagała mi cola, ale już przestała. Teraz jak ją widzę to raczej mam odwrotny skutek.

Dzisiaj mam ogromną ochotę na pierogi ruskie, ale nie udało mi się chłopaków z pracy namówić na wspólny zakup więc chyba skończy się na sałatce greckiej.

Wczoraj myślałam, że umrę jak nie zjem big maca. Był przepyszny.. mimo, że ogólnie od mięsa i tłustych rzeczy mnie odpycha.

opóźniona lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Wow ja wlasnie tych mieszanek to nigdy nie zrozumiem :)

opóźniona, Paulka123 lubią tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywalam sie, bo raz, ze sie martwilam, co to u mnie sie w koncu okaze, dwa to okrutnie mnie mdli, muli...
    Jeszcze pare dni temu wyladowalam w szpitalu bo bylam pewna ze poronilam, mialam krwawienie tak obfite jak miesiaczka.

Dzis na wizycie okazalo sie, ze mamy zarodeczek 5 mm, bije mu serdunio <3 dzis 6t3d ciaza odpowiada 6t4d, wiec narazie jest dobrze. Okazalo sie, ze te krwawienia to wynik odklejajacej sie lekko kosmowki. Wiec lezec, lezec i jeszcze raz lezec to powinna sie przykleic, dodatkowo dostalam jakis lek ktory powinien troche zahamowac krwawienia. To tyle u mnie :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:01

Dominique88, malika89, Kasi lubią tę wiadomość

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na nic nie mam ochoty. Nie mam w ogóle apetytu, zmuszam się do jedzenia, zjadłam banana żeby nie mieć pustego żołądka ale ciężko mi było go zjeść. Niedługo obiad nie wiem czy dam radę zjeść, ale po obiedzie się kładę. Kolejny ciężki dzień z mega mdłościami :(

Co do dołączenia do grupy na fb to dla mnie to jeszcze za wcześnie, poczekam chociaż do końca 3 miesiąca, na razie nie czuję się na siłach, zresztą tu jest mi dobrze ;)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere - nie znasz dnia ani godziny.

Ja się zapisałam do grupy fb, miałam czekać do końca 1 trymestru. Ale myślę pozytywnie. POZYTYWNIE...POZYTYWNIE...POZYTYWNIE!!!

P.S. dzisiaj mam fazę mięsa. Z kwestii zdrowego jedzenia - na razie idzie mi dobrze

Madź lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ