Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Friend wrote:Malika a jak często Ty masz wizyty?
Wszystkie moje znajome w ciąży też tak chodziły (a chodziły do różnych gin), dlatego bardzo się zdziwiłam, że wy macie co 4 tygodnie.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje. Dzis w nocy miałam krwotok z nosa i teraz znowu. Malo tego robię sobie śniadanie a tu mi się słabo robi. Pobiegłam szybko do sypialni i się położyłam i przeszło.
Dobrze że jutro wizyta no inaczej juz bym do lekarza leciała. -
Ania_1986 wrote:Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje. Dzis w nocy miałam krwotok z nosa i teraz znowu. Malo tego robię sobie śniadanie a tu mi się słabo robi. Pobiegłam szybko do sypialni i się położyłam i przeszło.
Dobrze że jutro wizyta no inaczej juz bym do lekarza leciała.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Ania_1986 wrote:Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje. Dzis w nocy miałam krwotok z nosa i teraz znowu. Malo tego robię sobie śniadanie a tu mi się słabo robi. Pobiegłam szybko do sypialni i się położyłam i przeszło.
Dobrze że jutro wizyta no inaczej juz bym do lekarza leciała.
Kochana nawet na Belly w cotygodniowych informacjach jest, ze moga pojawiac sie krwotoki z nosa. Ja mam nos zapchany jak chora ciagle i to tez podobno normalnemoze przemeczona jestes? Odpocznij a jutro na wizycie powiedz doktorkowi. Na pewno nic zlego sie nie dzieje
[/url]
-
U mnie dokładnie to samo, wizyta co 4 tygodnie.
A co do karmienia piersią, to chyba zależy jak kto to robi. Moje koleżanki zawsze się czymś zakryły i spoko, nikt nic nie wiedział, a kiedyś w Ikei jak testowaliśmy z mężem kanapę to akurat sobie siadła koło nas matka karmiąca i bez obciachu wyciągnęła cyca i zaczęła karmić. -
Cześć Forumowe "ciocie"... wczoraj byłem badany i zrobiono mi zdjęcia a ja chciałem ich uniknąć. Pan doktor mówił do mnie "chłopie" wiec mamusia zapytała, czy jestem chłopcem skoro tak mówi, na co pan doktor wyśmiał mamę, że za wcześnie. Mam 5,6 cm i coś między nóżkami rodzice widzieli, ale jeszcze ich wstrzymam zanim ujawnię, kim jestem. A to ja http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a6be3cd2b8.jpg
A tatuś kupił mi matę na materac w Lidlu i parę ubranek w Lidlu i Pepco. To zdobycze moich rodziców: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1058da0e0120.jpg
A wczoraj na mieście mamusia prawie straciła przytomność i nasiliły sie jej mdłości. Chwilowo czuje się lepiej, ale jak będzie się powtarzała sytuacja z wczoraj, to ma jechać do szpitala. No, ale mówi, że ważne, że mi nic nie jest. Serduszko bije mi 151/min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:12
pigułka, malika89, Friend, rosax3, Kw14tuszek, Martynka30, ninciaa172, kaarolaa, alicjaaaa, Dominique88, JRY1984, Lulu83, SyHa85, Paulaaa, MiMK, Betty Boop, celia lubią tę wiadomość
-
Sarayu wrote:Cześć Forumowe "ciocie"... wczoraj byłem badany i zrobiono mi zdjęcia a ja chciałem ich uniknąć. Pan doktor mówił do mnie "chłopie" wiec mamusia zapytała, czy jestem chłopcem skoro tak mówi, na co pan doktor wyśmiał mamę, że za wcześnie. Mam 5,6 cm i coś między nóżkami rodzice widzieli, ale jeszcze ich wstrzymam zanim ujawnię, kim jestem. A to ja http://zapodaj.net/e8f1eca0706a5.jpg.html
A tatuś kupił mi matę na materac w Lidlu i parę ubranek w Lidlu i Pepco. To zdobycze moich rodziców: http://zapodaj.net/7ffff103a8a7f.jpg.html
A wczoraj na mieście mamusia prawie straciła przytomność i nasiliły sie jej mdłości. Chwilowo czuje się lepiej, ale jak będzie się powtarzała sytuacja z wczoraj, to ma jechać do szpitala. No, ale mówi, że ważne, że mi nic nie jest. Serduszko bije mi 151/min.
Ps. Instrukcja do wstawiania zdjęć jest w pierwszym pościeSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Cześć dziewczyny!
Oto mój brzucholek w 4 miesiącu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d871fd87d37.jpg
Jest o wiele mniejszy niż w 3 miesiącu, tam chyba wzdęcia powodowały taki olbrzymi brzuch, taraz jest normalny jak na 4 miesiac (początek 4 m-ca)
Od rana wziełąm się za sprzątanie, wyniosłąm pościel na taras do wietrzenia, ogarnełąm dom i nie myślę w tedy o mdłościach/bólu głowy, któe są coraz mniejsze już
Mikołajkowa - dzięki za porady dotyczące dzieci urodzonych w sierpniu -przydadzą się
W którym roku urodziłąś córkę? W 2015? Fajna taka mała różnica
Ja urodziłąm w lutym - mróz, zima jak diabli była, lód - 13 lat temu to było
Kwiatuszek - ja też nie znajdę stanika, teraz mam 80/B jak podrosły, wcześniej 75/A, mam nadzieję, że do C dojdę bo jak nie to stanika też nie kupię do karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:11
Sarayu, rosax3, Dominique88, malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Dziewczyny, nie było mnie kilka dni i musiałam nadrobić to co pisałyście w ostatnim czasie. Zaczęłam wczoraj rano i skończyłam dzisiaj
W między czasie wyczytałam, że kilka z nas ma te same zachcianki ciążowe - arbuz, mc flurry z lionem i zupa pomidorowa! To są moje hity! (do tego jeszcze lion i prince pollo - mimo, że do tej pory w ogóle nie miałam ochoty na słodkie rzeczy)
Za arbuzem lataliśmy z Mężem po Warszawie i kupiliśmy bardzo dobry w Tesco na Kabatach. Są też tam pyszne granaty słodziutkie więc polecam
W ogóle wróciły do mnie smaki mojego dzieciństwa. Moje aktualne hity w kuchni:
1. Zupa meksykańska
2. Śledzie w śmietanie
3. Makaron smażony na patelni z cebulką i kiełbaską
4. Chłodnik z ogórkiem, czosnkiem, rzodkiewką, jajeczkiem, koperkiem (widziałam, że któraś też pisała, że ma smaka na tą zupkę)
5. Łazanki
W ogóle bardzo mi pomaga jak piszecie o tym co gotujecie, bo moim brzuchem (i mózgiem w sumie już też) rządzi ciążaOdkrywacie na co moje bejbiątko ma ochotę czym radujecie i małego i mnie
Apropos śledzi -miałam na nie straszną ochotę ostatnio, ale jakoś się powstrzymałam, bo przestraszyłam się, że to w sumie surowa ryba?? Dobrze myślę, czy już przewrażliwiona jestem? Podobnie z sardynkami w sosie pomidorowym - jecie, czy nie?
Co do wizytowania - ja też mam jutro prenatalne. O 10:20
-
Truskaweczka83 mam identyczny problem ze stanikiem
alicjaaa gdzieś czytałam, że śledzie mają jakiś tam składnik i lepiej ich nie jeść w ciąży, ale z drugiej strony jak czytam niektóre rzeczy to ... powinnyśmy tylko wodę pić :o ja akurat śledzi nie jem, bo patrzeć nie mogę więc pewnie dzidzi nie ma ochoty bo zawsze lubiłam, teraz niet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:21
-
s1985 wrote:witam chciałam się pozegnać , zaczełam plamić dzis krwią pojechałam na ip ciąża obumarła, 3majcie się dziewczynki :*
Takk bardzo mi przykro ;( tuuule mocno mocno! :*
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziewczyny, ale mnie pocieszyłyście z tymi, że i Wy chodzicie co 4 tyg, nie czuję się taka samotna
Śledź to marynowana rybamarynuje się je w occie
SyHa85 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Sarayu wrote:
A tatuś kupił mi matę na materac w Lidlu i parę ubranek w Lidlu i Pepco. To zdobycze moich rodziców: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1058da0e0120.jpg
Ooo. To mnie rozczulilo najbardziej. Tatus kupił materacrosax3, Paulaaa lubią tę wiadomość