X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży wybór jest na Targówku, kiedyś też sporo było w złotych tarasach.

amanina lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja kupilam na wyprzedazy w H&m za 40 zl te z wysokim panelem i sa baaardzo wygodne. W dodatku wyglada sie bardzo zgrabnie :)

Ja własnie tez widziałam na wyprzedazy, ale za 59zł, mam nadziej,ze jeszcze będą bo za 149 to na pewno nie kupie. Mam tez fajne rurki od siostry z Happy Mum, ale ona ma zupełnie inną figurę niz ja więc pewnie w maju/czerwcu już się w nie nie zmieszcze.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    U mnie na wyprzedaży były po 40zl ale same XS. Tak tak ciężarne XS z pasem na brzuch. A mi by w nogawke ledwo ręką weszła.
    Wiec kupiłam czarne klasyczne po 130 i nie żałuję chodzę w nich cały czas. Były też fajne jeansy ale poczekam na promocję bo prawie 300zl za same spodnie ciążowe to nie na mój portfel.

Załączam linka do fajnego kabaretu o szkole rodzenia https://youtu.be/ZoBfSVI35Ak

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda u mnie... słońce świeci i jest ciepło :)

Ja dziewczyny nic nie pisałam kilka dni bo miałam masakryczny nawrót :( Mdłości tak silne, że aż mnie skręcało i wymioty... Zaczęłam 12tydz. i miałam wielką nadzieję, że już będzie lepiej i jak czytam że za kilka tygodni objawy powinny ustąpić to się załamuję... Kilka tygodni :(

Też muszę już kupić jakieś portki i chyba wybiorę się do h&m...

A jak u Was dziewczyny samopoczucie?

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja mam spodnie z wysokim panelem i są mega wygodne :)

U mnie wczoraj ból głowy, dziś ból głowy... i wieczorem zaczął mnie boleć brzuch na dole dość mocno, rano nie mogłam chodzić, nawet nie umiem określić tego bólu coś jakby kłujący, rwący, rozciągający. Boli mnie też na samym dole :( Martwi mnie to bardzo :(

Mi na bóle głowy bardzo pomaga świeże powietrze... Wiem, że skoro tak Ci ból brzucha dokucza to nie możesz iść na spacer, ale może balkon lub okno? Zdrówka :*

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj z mężem po spodnie ciążowe. Mąż mi kupił dwie pary i jeszcze o dziwo powiedział ze takie szybkie zakupy to on lubi. No takie szybkie to one w sumie nie byly ale niech mu będzie :)

Także teraz mam dwie pary spodni w których mi wygodnie i jeszcze mogę sobie w nich spokojnie tyć bo jest jeszcze miejsce.
    Na wiosnę i tak zamierzam wskakiwać w sukienki :)

w ogóle to mi koleżanka poleciła sklep, to taki typowo dziecięcy sklep w ktorym można skompletować cale wyprawki i do szpitala i dla dziecka.
    Za jedne zapłaciłam 119 zł.

A dziś od rana mi niedobrze :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    ah jak ja bym chciała takie zamieszanie.... już nie mogę się doczekać układania płytek w łazience.... oprócz tego musimy położyć płytki w kuchni, i przedpokoju, panele w salonie, sypialni i pokoju dzidziola. musimy kupić termę i co najważniejsze musimy zdążyć do sierpnia. Jak mówię to mężowi tylko głupio się uśmiecha- strasznie mi przykro bo chciałabym wierzyć że na się uda... bardzo mi zależy na tym żeby dziecko powitać w naszym własnym domu a nie na kupie u teściów. Tylko zostało nam niecałe 6 mieś a mąż ciągle pracuje, a w domu nikt mu nie pomaga :(
    Myślicie że to wykonalne?
    luty, marzec- zrobienie łazienki (karton gipsy i stelaż podtynkowy już zamontowane)
    kwiecień- opłytkować kuchnię
    maj-opłytkować przedpokój, panele w sypialni
    czerwiec- panele w salonie
    lipiec-panele w pokoju dzidziola i przeprwoadzka?
    W międzyczasie trzeba zamówić ekipę do ocieplenia budynku a około września musimy szykować kasę na kominek.

Budujecie dom :)? U mnie to samo samo tylko gorzej... Nie mamy jeszcze wentylacji i ocieplonych sufitów u góry :( Czeka nas jeszcze calutka wykończeniówka, która pewnie i nas wykończy... Ale staram się być dobrej myśli... Powodzenia kochana!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:43

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:

XS spodnie to akurat na moją siostre hehehe, bo ona nawet w 9miesiącu miała nózki jak patyczki, tylko stopy puchły :P
    Ja mam tzw niskie zawiesznie, więc tyje głownie w biodrach udach i zadku. Juz się nie moge doczekac dzisiejszych zakupów, może uda mi się coś kupic dla kluseczki :)

MiMK lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te xs i akurat te z h&m maja wieksza rozmiarowke i sie rozciagaja, bo material jest taki leginsowy. Normalnie nosze 36/38. Ja tez tyje tylko na brzuchu. Nogi i pupa malo co.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie zrobiłam kisiel z tartym jabłkiem i się poczułam jakbym miała znowu 10 lat :) pyyyyyyychotka

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ledwo wcisnęłam w siebie obiad. I dalej mi strasznie niedobrze :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szalejecie z tymi spodniami :) ja całą poprzednią ciążę przelatałam w legginsach i sukienkach :P pewnie teraz też tak będzie

malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne jeansy ciazowe z c&a, mega wygodne i kilka sztuk legginsow, do tego jakies szersze bluzeczki, tuniki, wiec bede miala w czym chodzic, dokupie tylko jakas letnia sukoenke na upaly bo w ciazy bylam zima wiec nie mam , ale to mysle ze nie wczesniej jak maj/czerwiec.
    A na razie mieszcze sie we wszystkie swoje spodnie wiec jeszcze nawet nie wyciagalam ciazowych z szafy. A juz bym tak chciala miec pileczke przed soba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 13:09

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jeszcze długo pochodzę w swoich normalnych spodniach, bo zawsze mialam problem że wszystkie za szerokie w pasie, więc jak brzuszek urośnie to może w końcu będą dobre ;) chyba że mi pójdzie w nogi i tyłek - co jest baaardzo prawdopodobne, zawsze w tych miejscach tyję...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tc :)
    Oto ja:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3da6de64108f.jpg

brzusio widoczny, zdjęcie około 13 robione, rano jest mniejszy, ale po jedzonku już jest :)

Dzisiejszy dzień przywitał mnie z okropnym bólem głowy, już w sumie 2 tabletki apapu poszły - jedna rozpuszczalna w wodzie a jedna apap extra, bo mi głowę rozrywało. Dodatkowo katar wodnisty/lejący mnie chce zamęczyć :/
    Teraz leżę pod kocykiem przy otwartym oknie, pogoda super wiosenna, słoneczko świeci - uwielbiam takie dni :) Mąż gotuje obiadek :)

Dziś przez allegro zamówiłam 3 biustonosze bez fiszbin ale usztywniane, mam mały biust wiec łatwo mi kupić stanik, rozmiar 80/B i zawsze bedzie dobry :)
    Stare staniki (przeważnie kupowane w pepco) są jeszcze dobre, ale mam ślady od fiszbin po ściągnieciu, wiec pora na zmianę.

A spodnie ciążowe - dżinsy w zeszłym roku dostałam od koleżanki - 2 pary - dość fajne z tym pasem na brzuch i jedną spódnicę też z pasem, jeszcze w nich nie chodzę bo uwielbiam leginsy lub dresy, nawet do lekarza ubieram tunikę i leginsy, mam wiele rzeczy typu oversize, które bedą idealne na ciążę, sukienki, tuniki, wiec w sumie nie muszę nic kupować, ale na pewno się na coś skuszę :)

Rudi88, malika89, Sarayu, JRY1984, Dominique88 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie oglądam powtórki "Przepisu na życie" i się zastanawiam jakby to było jakbym była ginekologiem i bym była w ciąży, albo jakby mój mąż był ?

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny własnie oglądam powtórki "Przepisu na życie" i się zastanawiam jakby to było jakbym była ginekologiem i bym była w ciąży, albo jakby mój mąż był ?
    U nas tez leci :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia ☺ ja sie nie moge ogarnac bo juz wszystkie rzeczy ze starego mieszkania przywiezlismy do nowego domu tylko nie wiedzialam ze tyle tego wczoraj padlam jak kawka i dzisiaj tez walcze☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę z zapiekanką. Tzn robię ja na raty. Zjadłabym ją ale nie wiem czy dziś ją skończę przez te mdłości. Dawno mi taak nie doskwierały

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzeliśmy właśnie film "Chemia"... Hmm ciężko mi cokolwiek napisać, mój mąż właśnie lada moment zacznie chemioterapię... Chyba nie lubię oglądać takich filmów, zmuszają mnie do myślenia, ja nie dopuszczam do siebie negatywnych myśli ale jakaś taka rozbita jestem po tym filmie... Jednak wolę komedie ;)

f2w3rjjgdlc19w86.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ