X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w końcu nie zamówiłam, liczę, że za niedługo poczuję, jak rybka pływa :)

Karola, spokojnie, I NAJWAŻNIEJSZE, nie macaj szyjki- ona tego nie lubi ;) ja ostatnio miałam 3,5 cm i też w czwartek chce zapytać o jej długosc, bo czesto mam klucia w szyjce a wyczytałam ze to moze byc skracajaca sie szyjka ;/

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tych detektorow, chociaz teraz to juz bym nie kupila, mysle ze za ok. miesiac bede czula ruchy i to bedzie uspokajacz. W pierwszej ciazy czulam jakos zaraz po skonczonym 16tc. Choc ja z tych szczuplych i lozysko bylo na tylnej scianie wiec wczesnie a nie wiem jak teraz bedzie. Bol glowy na szczescie sam przeszedl, przespalam sie jeszcze, przestalo wiac i jak reka odjal tylko mam takie uczucie jakbym miala spuchnieta glowe w srodku :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciekawosci wlasnie podłaczylam swoj detektor ale chyba jeszcze za wczesnie bo poza swoim pulsem nic nie wyłapałam. Sprobuje pod koniec tygodnia, moze sie uda. Nie pamietam, kotra z Was pisalam,ze ma ten co ja Contec i pierwszy raz złapala 11+4. Poczekam wiec cierpliwie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W późniejszej ciąży detektor też się przyda, np. jak dziecko będzie miało spokojniejszy dzień i nie będę czuła ruchów.
    Jestem znerwicowaną kobietą, muszę się jakoś uspokajać :P
    Nawet teraz boję się piątkowej wizyty u gin że serducho już nie bije :( W poniedziałek mam innego lekarza, może coś zaradzi na te moje lęki i rozdrażnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 09:40

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab - na przyszlosc to lekarz mi powiedzial ze kawa ma byc czarna, jeden kubek :) poslodzic pewnie mozesz, ale mleka to byk za duzo nie lala, bo nic nie mowil :)

Dziewczyny, tak piszecie o tych brzuchach, ja mam jak Betty tez ze mi tak glupio na golasa przed mezem teraz lazic (a ja z malowstydliwych) jak mi ten brzuch tak sterczy wypchany.. Wiem ze to glupie ale sie czuje cala nieatrakcyjna, bo mam poczucie braku kontroli nad wlasnym cialem, a chyba bedzie coraz gorzej tylko ..
    Cyc mi sie zaokraglil troche, to akurat mile :) bede musiala pewnie za jakies 2 tyg po stanik wiekszy isc, ale to u mnie nie klopot bo ja kupuje tylko jeden model, ktory najpiekniej trzyma cycki i mam go w 3 kolorach zawsze :)

aniab91 lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i racja, ja sie tak nie nastawilam bo moje pierwsze dziecko nie mialo takich spokojnoejszych dni i zreszta do tej pory nie ma, a drugi moze bedzie leniuszek to bede schizowac zapewne ale niestety dla mnie to za drogi gadzet takze meliska bedzie w ruchu i czekanie... ale fajnie miec cos takiego, szkoda ze jak nie bylam jeszcze swiadoma naszej kleski finansowej to nie zamowilam, teraz bym miala i juz ;-)

opóźniona lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ja też w końcu nie zamówiłam, liczę, że za niedługo poczuję, jak rybka pływa :)

Karola, spokojnie, I NAJWAŻNIEJSZE, nie macaj szyjki- ona tego nie lubi ;) ja ostatnio miałam 3,5 cm i też w czwartek chce zapytać o jej długosc, bo czesto mam klucia w szyjce a wyczytałam ze to moze byc skracajaca sie szyjka ;/
    moze byc tez bezobjawowo tak jak mialam w ciazy z synkiem, nawet nie wiedzialam ze sie skrocila, pojechalam do szpitala bo mi sie wody saczyly w 22 tc...tam sie okazalo ze nie ma szyjki a rozwarcie na 2 palce...najgorsze ze gin, ktora mi ciaze prowadzila ani razu nie zbadala jej dlugosci...wiec teraz mam obsesje, a nie maca, szyjki tylko wczoraj jak luteine aplikowalam zobaczylam jakies brudzenie na aplikatorze i sprawdzilam palcem...troche sie wystraszylam, ale jutro wizyta wiec niech sprawdzi, 4 tyg temu byla dluga, mam nadzieje ze dalej taka jest

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina ja mysle ze jak sama troszke sie przezwyczaisz do tego brzuszka i zaakceptujesz swoj nowy wyglad to i przed mezem nie bedzie Ci tak glupio

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy tez sie szyjka skracala i w 31 tygodniu mialam zalozony pessar az do 37, urodzilam w 38 tygodniu. Teraz tez sie o to boje. Czy jak w pierwszej ciazy mialo sie pessar to w kolejnej tez bedzie zakladany? Jak to wlasnie jest, bo jeszcze nie dopytalam gina.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mocno trzymam kciuki za Twoją szyjkę :)

moja gin w sumie tez bada moją szyjkę na zasadzie macania podbrzusza- nie wiem czy to coś daje, ale ostatnio byłam u innego gina i on na usg ją zmierzył więc w czwartek moją poproszę o to samo

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam nadzieje ze rozpoczelyscie dzien lepiej niz ja. Zamowilam ostatnio baterie prysznicowa, dzisiaj podobno byl kurier i wiecie co zrobil? Rzucil moje ciezko zarobione 600zl pod plot bo podobno ktos tak mu kazal. Stalam pod oknem 30 min od momentu telefonu ze zsraz bedzie i nigdzir go nie bylo. Zaczelam wiec chodzic kolo plotu i znalazlam ta paczke, poobijana jak nie wiem. To ja w ciazy pracuje zeby zarobic pare groszy wiecej niz na l4, zeby moc wykonczyc dom i powitac w nim swoje dziecko a jakis k...s wyrzuca moje 600zl pod plot. No az mnie trzesie z wscieklosci. Ciekawe kto mu pokwitowal odbior.....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka czy to DPD?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Paulka czy to DPD?
    Feedex.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym od razu dzwoniła ze skargą do firmy kurierskiej.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za podrobienie podpisu grozi grzywna luk bara pozbawienia wolnosci od 3mies do 5 lat...... ciekawe co on na to.

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka,do mnie też kurier przed chwilą dzwonił. Mówię mu,że dopiero po 17 ktoś będzie,a on,że pracuje do 16. Za chwilę zadzwonił,że paczkę zostawił pod schodami,bo wszedł na podwórko bez mojej zgody. Nie znoszę kurierów! Zawsze mam z nimi jakieś jazdy.

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś sąsiad podpisał? Mówię Ci, zadzwoń i zapytaj jakim prawem tak potraktował Twoje zamówienie i kto mu podpisał odbiór.

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Feedex.

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co zrobie. Naprawde nie jestem msciwa ale ten facet przegial. Wiecie ile czasu z mezem bilismy sie z myslami czy stac nas zeby kupic baterie za 600zl? Ja niedlugo strace prace i zostaniemy z jedna pensja, niedokonczona budowa i malym dzieckiem.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze babcia mu tak powiedziala. Ale nie ma to znaczenia bo paczka byla zaadresowana na x y a nie na babcie x y.

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ